Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הוא רכב שמור בשבילכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה היה די ברור לי שתגיב ותספר שוב על המכונית שלך :twisted:

.

ברור,

הכי קל לי להתייחס עם דוגמא מהרכב שלי כי הוא פוגע פה בול בעניין שהדגמתי שרכב משופר לא אומר שאינו שמור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רכבים כאלה נבנים למטרה מסויימת: ימי מסלול וסוגים מאוד מסויימים של "הנאה" (דריפטים, מירוצים, רייסים וכד' או בעברית לקרוע לרכב את הצורה). הבלאי של רכב כזה הרבה יותר גדול מרכב תל אביבי ששיך למישהו שאין לו מושג איך לסובב את ההגה.

בדרך כלל זה לא נגמר במתלים. לרוב זה מתחיל בצ'יפ של מנוע בלי שום חיזוקים, אחרי זה כאשר לא מספיק לבעל הרכב הוא שם הנמכה, שם צמיגים רחבים ועוד. העומד על שלדה ומכלולים ברכבים האלו הרבה יותר גדול מרכב תל אביבי ממוצע. קל לזהות רכבים כאלו על ידי מרווחים בים חלקים שונים: כמו דשבורד, מכסה מנוע, דלתות, בתא מנוע כל מיני קומבינות והתעסקות - בנדים לא מקוריים, אזיקונים ומסקנטייפ במקום רכיבים מקוריים.

רכבים שהתעסקו איתם לא שמורים כי הם לא מקוריים. זה שהם ניראים נקי והחליפו של שמנים כל פרק זמן מסויים זה לא אומר שהרכב שמור. לרוב זה רכב קרוע בגלל שבתמורה לפוליש וקס ושמן קורעים לו את הצורה. גם ברכב תל אביבי ממוצע מחליפים שמנים. אז כניראה חיצונית הוא יהיה לא להיט כי לא שטפו אותו מעולם, יהיו שפשופים ומכות חנייה, אבל הוא עבר טיפולים בזמן במוסך מורשה יבואן והכל מקורי. רכב כזה יותר שמור.

בנוסף לזה, אני כן יכול להניח לעצמי שרכב משופר בטעם טוב במצב טוב אצל הבעלים הראשונים שביצע את השיפורים בפועל, אבל עוד 10 ידיים שקרעו לו את הצורה - זה כבר רכב גמור במצב שהוא בקושי נושם ונמצא ב3 גלגלים במזבלה הקרובה.

מישהו בטח קנה רכב כזה ובתקציב מוגבל מנסה להחיות אותו ולשמור אותו על הכביש בכל מיני קומבינות שרק גורעות ממצבו כי לרכב יש פוזה והוא מאיץ מהר ברמזור.

קוסמטיקה זה גם הוכחה שהרכב עבר חיים לא טובים. מי שם את כל השיפורים האלו? ליסינגאי תל אביבי ממוצע? לא! מי שמחפש פוזה. הוא שם צמיגים רחבים שמגדילים את הבלאי ועוד בפרופיל נמוך וזה שובר את המתלים, מעלה משקל בלתי מוקפץ וביחד עם המתלים שובר לרכב את הבודי. כל השיפורים הקוסמטיים האלו תמיד באים ביחד עם אופי נהיגה מאוד אגרסיבי, גז בכל רמזור עם אגזוז "לחץ" (זרימה חופשית), רכבים כאלה לא מאותתים לעולם, תמיד מזגזגים בצורה מסוכנת בין רכבים.

ועוד לא זכרתי באיזה טיב מתקינים שיפורים חיצוניים.

אין לי בעיה שאנשים יעשו מה שהם רוצים עם הרכבים שלהם. להיפך: אם זו עושה למישהו טוב - שיהנה. אבל שלא יקראו לרכב כזה שמור כי הוא לא. רכב שהתעסקו איתו לא שמור. רק רכב מקורי שלא התעסקו איתו והכל במצב תקין 100% שמור.

זה לא נכון, יש לי קורולה 99 והוספתי לה הרבה דברים חיצוניים, טיפולים שוטפים אפילו פחות מ10,000, לא עובר את ה3.5 סל"ד אף פעם גם אם חסר כח איפשהו..בכל זאת, אוטו עייף.

ותאמין לי שהאוטו נראה כמו של ערסים, אבל מכאנית ? מטופל מהר מאוד ולא מזניח כלום. גם לאחרונה קנינו צמיגים גרמניים, הלכתי 700000000 פעם לכל הפנצ'ריות ומכולן קיבלתי המלצות מלבבות לצמיגים זבל סיני ואפילו ניגשנו לטסט עם צמיגים יפניים ישנים כי פשוט רדפתי אחרי פנצ'ריות ולא היה שום גרמני במידה עד שהגיע אחרי הטסט ומשום מה כנראה שהצמיגים לא היו במצב כזה גרוע אם עברו טסט.

אז קצת פה ושם השחרת חלון, מגני רוח, ניקלים ואפילו אורות, תאמין לי שזה לא מעיד על כלום.

ברור שגם אני אישית מסתכל על רכב כזה ואומר בטח הצעיר הורג את הרכב בעונדה שלו או משהו, אבל זה לא תמיד ככה מנסיון. כמובן שסטיגמות שנכנסו חזק לארץ יישארו לעד.

לדעתי רכב נגוע מכאנית זה רכב קרוע! לא רכב משפחתי ששמו לו מגן רוח או השחרת חלון כדי לתפוס פוזה.

פורסם

eadan82

אני בטוח שהבנת גם את ההמשך...

כמו כמעט בכל דבר, פוזיציות ודעות מובעות משתלבים נהדר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אז קצת פה ושם השחרת חלון, מגני רוח, ניקלים ואפילו אורות, תאמין לי שזה לא מעיד על כלום.

ברור שגם אני אישית מסתכל על רכב כזה ואומר בטח הצעיר הורג את הרכב בעונדה שלו או משהו, אבל זה לא תמיד ככה מנסיון. כמובן שסטיגמות שנכנסו חזק לארץ יישארו לעד.

לדעתי רכב נגוע מכאנית זה רכב קרוע! לא רכב משפחתי ששמו לו מגן רוח או השחרת חלון כדי לתפוס פוזה.

רכב לא נגוע מכנית זה כבר טוב. אם שמרת על מידה מקורית של צמיגים אז גם מתלים שלך במצב טוב אם מטופלים בזמן.

חלונות שחורים וניקלים - זה לא באמת משנה משהו מבחינה מכנית. איך זה ניראה? זה כבר עינין של טעם.

אז נכון שבדרך כלל נוסעים על רכבים משופרים חיצונית כמו שכתבתי, אתה מקרה יוצא מן הכלל ויש מעט מאוד אנשים כאלה.

באופן כללי שינויים שלא משנים את הרכב - לא משפעים על מצב מכני שלו. מדבקות, ניקלים, השחרה וצבע - אלו דברים שלא משנים שום דבר. לדים ושטויות אחרות זו כבר התערבות במערכת חשמל וכאן נפגעת המקוריות.

לא מקורי = לא שמור.

השאלה הפילוסופית איך להגדיר את המושג רכב שמור. אני מגדיר את המושג הזה כרכב שהוא כמה שיותר קרוב לSPEC של היצרן. זה כולל תקינות ומקוריות של כל המכלולים - הכל עובד כפי שסופק על ידי היצרן. כמה שרכב רחוק יותר מSPEC של היצרן, מבחינתי הוא פחות שמור. אם לחשוב על זה: זו ההגדרה המדוייקת ביותר כי היא מכסה את כל המקרים. למשל גם רכב מקורי שהוא בלויי לא שמור כי מנוע שלו עבר עובד לא לפי SPEC של היצרן כפי שהרכב סופק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכב ששמור מבחינה פנימית כמקורי. כל הלחצנים עובדים ללא דופי. רכב שלא עישנו בו מעולם. מבחינה חיצונית, מטופל ומטופח וגומיות חלון ודלתות שלמות. אה - ועדיף שיהיה שטוף שאני אבוא לראותו לפני קניה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
רכב ששמור מבחינה פנימית כמקורי. כל הלחצנים עובדים ללא דופי. רכב שלא עישנו בו מעולם. מבחינה חיצונית, מטופל ומטופח וגומיות חלון ודלתות שלמות. אה - ועדיף שיהיה שטוף שאני אבוא לראותו לפני קניה.

אין לך מושג כמה מכוניות הלכתי לראות והבעלים שלהם לא טרחו לשטוף אותם. זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות . אני מדבר על סירחון של חודש לפחות , לא טיפת אבק פה ושם. אם לא היה את הוישרים עם השפריצר מקדימה , ספק אם השמשה הייתה נקיה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אין לך מושג כמה מכוניות הלכתי לראות והבעלים שלהם לא טרחו לשטוף אותם. זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות .

זה מכוון. כדי שלא תראה שריטות, צבע מתקלף וכד'...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רכב מטופל כמו שצריך, דהיינו לא מחפפים בתחזוקה ומטפלים במוסכי מדרכה או בתחזוקת שבר. טיפולים במורשה או במוסכים טובים (כמו מוסך רון למשל) עם היסטוריה מתועדת.

עדיפות גבוהה לרכב שלא עבר תאונות מהותיות, מבחינתי רכב שעבר תאונה עם קצה שלדה פסול לחלוטין. פה שריטה, פה דפיקה - יש לכולם כמעט.

בלי כל מיני שיבורים למיניהם. אין בעיה עם איזו התקנה מקומית אחת או 2, אבל לא רכב שכולו התקנות מקומיות אחת על השניה.

רכב שתא הנוסעים שלו נראה טוב. אני לא מצפה שתא הנוסעים יראה כמו ביום הוצאת הרכב מן המפעל, אבל ברכב צעיר אני לא מצפה למצוא קרעים בריפוד, תקרה מטונפת או סדקים בדשבורד. רכב שעישנו בו מבחינת פסול לחלוטין. לא סובל את הריח.

אגב, צמיגים - לא כולם מבינים בזה. יש אנשים שיטפלו במורשה מבחינת דאגה למכניקה של הרכב, אבל בצמיגים הם לא מבינים וחושבים שצמיג זה חתיכת גומי ולא חשוב אם רשום עליו לינגלונג או מישלין.

אם נקצר: רכב שמור מבחינתי הוא רכב מתוחזק כראוי במוסכים טובים, לא עבר תאונות מהותיות, לא יותר מדי התקנות מקומיות ומצב פנימי טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בקיצור, אם אתם רוצים להגדיל את הסיכויים למצוא רכב שמור, חפשו רכב מפרטי.

בוא נגיד שיש מלא רכבים פרטיים לא שמורים, עדיין כנראה שמורים יותר מכל ההשכרות והליסיניגים האלו. אנשים לא מרחמים על הרכבים משם ובסוף מוכרים לכם אותם.

כל הקטע של החיצוניות ופה ושם התקנות זה תמיד אפשר להתמקח או להוריד, כן!.

ולגבי הצמיגים, גם אני לא חושב שזה קשור לאחזקת הרכב. הנטייה והזלזול של הישראלים בצמיגים נובעת מבורות יותר מאשר רצון לחסכון בכסף לדעתי, אז זה לא בדיוק בכוונה ובפנצ'ריות מנצלים את זה.

פורסם
אין לך מושג כמה מכוניות הלכתי לראות והבעלים שלהם לא טרחו לשטוף אותם. זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות . אני מדבר על סירחון של חודש לפחות , לא טיפת אבק פה ושם. אם לא היה את הוישרים עם השפריצר מקדימה , ספק אם השמשה הייתה נקיה.

אין לך מושג כמה מכוניות פסלתי עד שרכשתי את הנוכחית שלי.

כאשר דיברתי עם המוכרת , ביקשה בכל תוקף שאתקשר אליה לפני שאני בא על מנת שתוכל לתכנן לשטוף את הרכב לפני שאבוא לראותה.

כאשר הגעתי עדיין נטפו ממנה המים והיתה מצוחצחת למשעי. בשילוב עם היסטוריה של טיפולים במוסך יונדאי מימיה הראשונים ועד להגעתה אליי , מהר מאוד נסגרה העסקה. והאמת? גם לא התווכחתי יותר מדי על המחיר. :roll:

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
אין לך מושג כמה מכוניות פסלתי עד שרכשתי את הנוכחית שלי.

כאשר דיברתי עם המוכרת , ביקשה בכל תוקף שאתקשר אליה לפני שאני בא על מנת שתוכל לתכנן לשטוף את הרכב לפני שאבוא לראותה.

כאשר הגעתי עדיין נטפו ממנה המים והיתה מצוחצחת למשעי. בשילוב עם היסטוריה של טיפולים במוסך יונדאי מימיה הראשונים ועד להגעתה אליי , מהר מאוד נסגרה העסקה. והאמת? גם לא התווכחתי יותר מדי על המחיר. :roll:

חבל שלא באת לקנות ממני. רכב ארור . :evil:

הבהרה - הרכב היה חדש וכשאני אומר חדש , זה עם היסטוריית טיפולים , תא מנוע נקי (זה היה נקי ברמה של אם נשפך לי טיפת שמן הייתי מביא מגבונים ומנגב ישר) , פנים הרכב המצב דנדש וכמובן חיצונית .

הקונה הרוויח רכב במצב תצוגה במחיר של 6000 מתחת למחירון ואני הרווחתי את השלווה שלי חזרה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
הכי חשוב זה ק"מ ונסיעה של הרכב מבחנתי.

ק"מ זה כן פרמטר שיש לשים אליו לב, אבל לא בהגזמה.

עדיף אוטו שעשה 80 אלף ק"מ בבינעירוני מאשר אוטו שעשה 50 אלף ק"מ בתוך העיר, מבחינת הבלאי למכלולי הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בקיצור, אם אתם רוצים להגדיל את הסיכויים למצוא רכב שמור, חפשו רכב מפרטי.

אני טוען שהבעיה אחרת, כל עוד זה לא רכב נדיר במיוחד תמיד אפשר למצוא כמה צדיקים בסדום שטיפלו ברכב כהלכה (לא פדנטיות יתר אבל טיפולים בזמן וכו').

הבעיה מתחילה שכשכבר מצאו אקזמפלר שמור באמת- הם (הקונים) בהרבה מקרים לא מוכנים לשלם את האקסטרא (בגבול הסביר) ומתחילים לבלבל את המוח על כל מיני מחירונים וכמה השוק חרא.

כשרכשתי את 2 הרכבים הקודמים שלי שניהם היו במצב טוב יחסית (הבימר היתה במצב מצויין), על הבימר שילמתי מחיר מבוקש בלי וויכוחים, על הפז'ו שילמתי קצת מתחת למחיר המבוקש כי היה חורף והיה צורך להחליף יחידת חימום פנימית (סיפור יקר שכולל פירוק כל הדשבורד מהרכב).

כשמכרתי את 2 הרכבים פרסמתי מחיר שגבוה ממחיר השוק וששיקף את רמת הטיפול ברכב (כמובן בגבול הסביר), בשניה שבנאדם התחיל מיקוח על המחיר מיד איחלתי לו הצלחה וסיימתי את השיחה.

בסופו של דבר ב-2 המקרים הרכבים נמכרו במחיר שביקשתי (בבימר נתתי הנחה שולית של 500 שקלים להרגשה הטובה).

אני תמיד בעד לשלם מחיר מעט גבוה אבל לקבל רכב שמור עם היסטורית טיפולים, או לחילופין יכול לשקול לרכוש רכב במצב לא מדהים (=לא מטופל) במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק שישקף את מצבו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...