Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הוא רכב שמור בשבילכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא נכון שרכב "משופצר" חיצונית או מכאנית לא שמור, הכללה אחת הטיפשיות ששמעתי, סליחה.

כל עוד זה נוגע לקוסמטיקת הרכב, מה הבעיה בדיוק?דווקא בדברים מכאניים (שיפורים) יש לטעמי "הוכחה" יותר שהרכב עבר חיים לא משהו.

קוסמטיקה?למה לא. אם זה עושה טוב על הלב להסתכל על הרכב.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה הקטע של לטפל במרווח שהוא קצר מהמלצת היצרן?

יצרן מגדיר מרווחי טיפולים כפשרה בין שמירה על רכב לעלות טיפול סבירה, כלומר למתוח את מרווחי הטיפולים כמה שניתן כדי להציג את הרכב כזול לאחזקה (במקום 10 טיפולים על פני 100,000 קילומטר נניח להאריך מרווחים עד למקסימום שניתן ולבקש רק 4 טיפולים על אותו קילומטרז׳).

כמובן שהוא קובע מרווח שלא אמור להזיק לרכב.

קיצור מרווח טיפולים יגרום לכך שהרכב ידע פחות זמן עם שמן מאוד מלוכלך שלאט לאט מאבד מתכונותיו ויכול גם לסייע מניעת מצבים של מחסור בנוזלים (יש אנשים שלעולם לא בודקים מצב שמן לדגומא).

במקרה של רכבים ספורטיביים שעובדים קשה (סל״ד גבוה וכדומה) לדעתי זה דבר מבורך במיוחד.

כאמור לא חובה, אבל אם זה לא מועיל זה כנראה לא ממש מזיק.

יחד עם זאת אין צורך גם להסחף ולהחליף נוזלים כל 3000 קילומטר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המון תודה על ההתיחסות, אני מקווה ללמוד את התופעה,

שמתי לב שגם במכירות אופנועים ה"שמור" ותוספות באלפי שקלים קיים והרבה.

לא רציתי לפרסם את המודעה מכירה אבל אני צטט

"רכב שמור לרמת הבורג האחרון מתחיב בבדיקה מנוע גיר ושילדה הרכב מושקע בארגזים של כסף הרכב לא סטנדרטי"

"תוספות: ניהול מנוע aem טורבו vf 37 tween scroul חנוקיות דלק של. Perien קלאץ masters stage 4 מוטי מייצבים קדמיים ואחרים תחתון עליון כל האוטו גומיות מחוזקות של power flex ועוד הרשימה ארוכה לרציניים בלבד"

איפה שמור ואיפה כל התוספות:shock:

פורסם
יצרן מגדיר מרווחי טיפולים כפשרה בין שמירה על רכב לעלות טיפול סבירה, כלומר למתוח את מרווחי הטיפולים כמה שניתן כדי להציג את הרכב כזול לאחזקה (במקום 10 טיפולים על פני 100,000 קילומטר נניח להאריך מרווחים עד למקסימום שניתן ולבקש רק 4 טיפולים על אותו קילומטרז׳).

כמובן שהוא קובע מרווח שלא אמור להזיק לרכב.

יחד עם זאת אין צורך גם להסחף ולהחליף נוזלים כל 3000 קילומטר.

אז הבנת את הנקודה שאליה אני חותר, אתה לא יכול לדעת שהטיפול 10K במקום 15K משנה משהו. הגדרת יצרן נראת לי כמו אחלה דבר לשמור עליו ופשוט אפשר לדחוף מוצרים יותר איכותיים במחיר ש"חסכת" על הטיפולים המוקדמים.

גם צמיגים אפשר לזרוק אחרי שבועיים, אבל זה קצת מפגר.

ככה שנראה לי שלהצמד להמלצת יצרן אמור לספק את כול הסחורה.

ואם כבר לדבר על אנשים ששוכחים לבדוק אז השיעור שלי יהיה שהיצרן גם לוקח איזשהו מקדם בטיחות למקרה שמישהו ישכח.

הנ"ל לא תקף מבחינתי לרכבים ספורטיביים באמת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

רכב שמור זה רכב שמרחוק אתה כבר נדלק עליו. רכב שלא עישנו בו , ריפודים שלמים , דשבורד במצב טוב ולא שבור או עם מלא קידוחים. חיצונית נראה טוב. לגבי צמיגים ואיכות הרכב אני אפריך לכם משהו. הייתה לי גטס שקניתי ממישהו כנראה פדנט כמוני. הכל מבריק פנימית וחיצונית. אפשר היה לאכול מהמנוע מרוב שהכל היה נקי. טיפולים עשיתי בזמן וקניתי חלפים מקוריים. לא עניין אותי איזה צמיגים יש ברכב סינים או תאילנדים, וגם מי שקנה ממני לא היה אכפת לו. אין קשר בין צמיגים זולים לבין שאר מכלולי הרכב או טיפולים. ככה זה אצלי לפחות.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
המון תודה על ההתיחסות, אני מקווה ללמוד את התופעה,

שמתי לב שגם במכירות אופנועים ה"שמור" ותוספות באלפי שקלים קיים והרבה.

לא רציתי לפרסם את המודעה מכירה אבל אני צטט

"רכב שמור לרמת הבורג האחרון מתחיב בבדיקה מנוע גיר ושילדה הרכב מושקע בארגזים של כסף הרכב לא סטנדרטי"

"תוספות: ניהול מנוע aem טורבו vf 37 tween scroul חנוקיות דלק של. Perien קלאץ masters stage 4 מוטי מייצבים קדמיים ואחרים תחתון עליון כל האוטו גומיות מחוזקות של power flex ועוד הרשימה ארוכה לרציניים בלבד"

איפה שמור ואיפה כל התוספות:shock:

אתה מפספס כנראה נק׳ חשובה. יש רכב ששמור הכוונה היא שהכל מקורי בו ונשמר מצבו באדיקות. ויש שמור עם שיפורים למיניהם אבל מצבו המכני והפנימי שמור בהקפדה למשל על טיפולים ושלא יעשנו באוטו או יהרסו אותו.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הכל עניין של גיל הרכב. הדרישות מרכב בן 10 מול דרישות מרכב בן שנתיים שונות.

לגבי מי שכתב משהו על מערכת, איך הוספת של סאב, מגבר והחלפה לרמקולים איכותיים מראה שהרכב לא שמור? מתיקינים מוצרים איכותיים במקום מקצועי ולא צריכות להיות בעיות. אני אמור להקשיב לרמקולים קרועים מקרטון בני 15?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
אז הבנת את הנקודה שאליה אני חותר, אתה לא יכול לדעת שהטיפול 10K במקום 15K משנה משהו. הגדרת יצרן נראת לי כמו אחלה דבר לשמור עליו ופשוט אפשר לדחוף מוצרים יותר איכותיים במחיר ש"חסכת" על הטיפולים המוקדמים.

גם צמיגים אפשר לזרוק אחרי שבועיים, אבל זה קצת מפגר.

ככה שנראה לי שלהצמד להמלצת יצרן אמור לספק את כול הסחורה.

ואם כבר לדבר על אנשים ששוכחים לבדוק אז השיעור שלי יהיה שהיצרן גם לוקח איזשהו מקדם בטיחות למקרה שמישהו ישכח.

הנ"ל לא תקף מבחינתי לרכבים ספורטיביים באמת.

הבנתי את הנקודה אליה חתרת עוד בפעם הראשונה ששאלת עליה ; )

כאמור זה לא חובה וכל אחד יכול לנהוג על פי דעתו ורצונו.

אצלי ברכב אני לא עובר 7000 קילומטר או שנה מבלי להחליף שמן ופילטר ונוזל קירור לא יעבור אצלי שנתיים במנוע.

אבל זה רכב שנוסע חזק.

לאבא שלי בסיוויק שלו עם הנהיגה הרגוע שלו אני ממליץ לטפל לפי הספר.

פורסם

רכב שמור = רכב שקרוב ככל האפשר למצבו המקורי כחדש.

במידה והיצרן מצא לנכון להמליץ על חלק משופר, אז כמובן שזה נכלל.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
רכב שמור = רכב שקרוב ככל האפשר למצבו המקורי כחדש.

במידה והיצרן מצא לנכון להמליץ על חלק משופר, אז כמובן שזה נכלל.

ואם זה שיפור שלא הומלץ (או נפסל) על ידי היצרן ?

אני לא חושב שצריך לערבב בין שיפורים לבין מצב הרכב (מבחינה מכאנית, מקוריות כאמור זה דבר אחר).

הרכב שלי משופר, זה לא הופך אותו ללא שמור, להיפך, הרכב אצלי שמור ומטופל בקנאות, פשוט כשנותנים גז האספלט מתקפל יותר מאשר ביום יציאתו מהחברה.

:wink:

פורסם

זה היה די ברור לי שתגיב ותספר שוב על המכונית שלך :twisted:

ולעצם העניין.

שלך שמור ומשופר. ולא, אי אפשר לנתק את צמד המילים הללו כאשר מתארים את הרכב.

הסיבה לכך היא פשוטה, מי שמחפש רכב שמור לא בהכרח יסכים לקנות רכב עם תאור כזה.

יש אחרים שכן.

אבל זה לא אותו דבר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
tzvipper, מעניין אותי לשמוע את דעתך על רכבי ספורט בהם שופרה ההתנהגות - קוילאוברים טובים יותר, sway bars, נניח רפידות איכותיות יותר מהמקור (אבל בלמים מקוריים), וג'אנטים קלים איכותיים של חברה מוכרת - oz, bbs וכו'. רכב כזה לא היית קונה? אני הייתי קונה אותו לפני שהייתי קונה רכב תל-אביבי ממוצע ששייך למישהו שאין לו מושג איך לסובב את ההגה.

רכבים כאלה נבנים למטרה מסויימת: ימי מסלול וסוגים מאוד מסויימים של "הנאה" (דריפטים, מירוצים, רייסים וכד' או בעברית לקרוע לרכב את הצורה). הבלאי של רכב כזה הרבה יותר גדול מרכב תל אביבי ששיך למישהו שאין לו מושג איך לסובב את ההגה.

בדרך כלל זה לא נגמר במתלים. לרוב זה מתחיל בצ'יפ של מנוע בלי שום חיזוקים, אחרי זה כאשר לא מספיק לבעל הרכב הוא שם הנמכה, שם צמיגים רחבים ועוד. העומד על שלדה ומכלולים ברכבים האלו הרבה יותר גדול מרכב תל אביבי ממוצע. קל לזהות רכבים כאלו על ידי מרווחים בים חלקים שונים: כמו דשבורד, מכסה מנוע, דלתות, בתא מנוע כל מיני קומבינות והתעסקות - בנדים לא מקוריים, אזיקונים ומסקנטייפ במקום רכיבים מקוריים.

אתה שוכח שרכבים משופרים (בטוב טעם כן? לא "תורבו צנרת 600 כח בגלגל" על הנעה קדמית..) בד"כ שייכים לחובבי רכב שמטפלים ברכבים שלהם בקפדנות שלא תבייש חייל בריטי.

רכבים שהתעסקו איתם לא שמורים כי הם לא מקוריים. זה שהם ניראים נקי והחליפו של שמנים כל פרק זמן מסויים זה לא אומר שהרכב שמור. לרוב זה רכב קרוע בגלל שבתמורה לפוליש וקס ושמן קורעים לו את הצורה. גם ברכב תל אביבי ממוצע מחליפים שמנים. אז כניראה חיצונית הוא יהיה לא להיט כי לא שטפו אותו מעולם, יהיו שפשופים ומכות חנייה, אבל הוא עבר טיפולים בזמן במוסך מורשה יבואן והכל מקורי. רכב כזה יותר שמור.

בנוסף לזה, אני כן יכול להניח לעצמי שרכב משופר בטעם טוב במצב טוב אצל הבעלים הראשונים שביצע את השיפורים בפועל, אבל עוד 10 ידיים שקרעו לו את הצורה - זה כבר רכב גמור במצב שהוא בקושי נושם ונמצא ב3 גלגלים במזבלה הקרובה.

מישהו בטח קנה רכב כזה ובתקציב מוגבל מנסה להחיות אותו ולשמור אותו על הכביש בכל מיני קומבינות שרק גורעות ממצבו כי לרכב יש פוזה והוא מאיץ מהר ברמזור.

כל עוד זה נוגע לקוסמטיקת הרכב, מה הבעיה בדיוק?דווקא בדברים מכאניים (שיפורים) יש לטעמי "הוכחה" יותר שהרכב עבר חיים לא משהו.

קוסמטיקה?למה לא. אם זה עושה טוב על הלב להסתכל על הרכב.

קוסמטיקה זה גם הוכחה שהרכב עבר חיים לא טובים. מי שם את כל השיפורים האלו? ליסינגאי תל אביבי ממוצע? לא! מי שמחפש פוזה. הוא שם צמיגים רחבים שמגדילים את הבלאי ועוד בפרופיל נמוך וזה שובר את המתלים, מעלה משקל בלתי מוקפץ וביחד עם המתלים שובר לרכב את הבודי. כל השיפורים הקוסמטיים האלו תמיד באים ביחד עם אופי נהיגה מאוד אגרסיבי, גז בכל רמזור עם אגזוז "לחץ" (זרימה חופשית), רכבים כאלה לא מאותתים לעולם, תמיד מזגזגים בצורה מסוכנת בין רכבים.

ועוד לא זכרתי באיזה טיב מתקינים שיפורים חיצוניים.

אין לי בעיה שאנשים יעשו מה שהם רוצים עם הרכבים שלהם. להיפך: אם זו עושה למישהו טוב - שיהנה. אבל שלא יקראו לרכב כזה שמור כי הוא לא. רכב שהתעסקו איתו לא שמור. רק רכב מקורי שלא התעסקו איתו והכל במצב תקין 100% שמור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...