Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשביל מה, שיגמור כמו הקיט בלמים STAGE II של STOPTECH שקניתי לפני כמה שנים? (מקום קבורתו במחסני המכס לא נודע; בטח מורכב על גולף של עובד דואר ישראל).

הלקח פה הוא אחר לגמרי, וכל אחד מוזמן להגיע אליו בעצמו.

אז מזמינים בדואר רשום (Registered Airmail) ומקבלים מספר מעקב ואז אתה יכול להיות בטוח שהחבילה לא נעלמת 'סתם'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

fedex ups... כולם עסקים שמחפשים לעשות כסף.

הטעות הכי גדולה בשלוח דרכם זה לחשוב שהסיכוי ככה הכי נמוך למכס.

לחברות האלה יש הסכמים מול המדינה, האינטרס שלהם זה להעביר במכס כמה שיותר חבילות.

בצורה כזאת הם הם מרוויחים מהשולח ומהמקבל.

אצלנו במדינה כנראה בשונה ממקומות אחרים המכס בנתב"ג זה צרה צרורה.

אם לא תשלם עמילות מכס להם אז תשלם לחברה אחרת, גם אם אתה עושה הכל לבד.

שורה תחתונה, שלחו בדואר רגיל ולא אקספרס.

פורסם
למה לדבר לעניין כשהשטויות הן בחינם?

מה שהמכס מוכר זה נטישות והחרמות למיניהן. מטרת המכירה היא כיסוי עלויות האכסון של החבילה בזמן שהותה במחסני הערובה.

כשחבילה ששוחררה מהמכס (כמו זאת של פותח השרשור) מועברת להשמדה בפדקס, היא - כמה מפתיע - מושמדת. פדקס אינה מוכרת את תכולתה לאף אחד ולמכס אין כל נגיעה לעניין.

אם הייתה שם לב הגבתי לגבי בחור מעלי בנוגע לבולמים ולא לעניין פותח השרשור.

החיים הם כמו....

פורסם

נראה לי שהייתי קצת לא ברור. הכוונה שלי הייתה למשלוח שהגיע אלי מארה"ב בדואר רגיל (USPS Priority), ובו חלקים לרכב. קיבלתי הודעה מהדואר שאני צריך אישורי משרד התחבורה. הלכתי למשרד התחבורה בשביל לקבל את האישורים, והמאפיונר התורן הסביר לי שאני צריך אישור מוסך, ולא סתם מוסך אלא מוסך מורשה יבואן (מעניין שבשביל עבודת אחריות על הרכב, משרד התחבורה מכיר בכל מוסך מוסמך, אבל בשביל לקבל חלקים אני צריך ללכת אל היבואן ולהתחנן בפתחו שיתיר לי לייבא חלקים בעצמי במקום לקנות ממנו).

כמובן שלא מצאתי מוסך מורשה של צ'מפיון שיסכים לאשר לי את הייבוא הזה, ולכן איחלתי להם כל טוב ונטשתי את החבילה. הלכו לי כמה מאות דולרים, אבל הרווחתי חצי טונה עצבים וכמה ימים. והנה דוגמא מזעזעת שכבר הבאתי בעבר, בנסיבות אחרות.

עד היום שיעור האובדן שלי בדואר הרגיל הוא משהו באיזור 0.1%, כך שלא זו הבעיה.

גם אם אתה צודק כדלאי לאמה וישר כמו קרן לייזר, בכל הקשור לחלקי רכב מועמסת עליך בירוקרטיה שמטרה להעניש ולייאש, על מנת שלא תעשה זאת שוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם יש לך את כל האישורים שאתה לא צריך לשלם גרוש לפדקס, למה אתה לא שולח להם הכל עם מכתב מעורך דין?

גם לסניף בארץ וגם למשרדים הראשיים של החברה בחו"ל.

לא רק זה, במידה ואתה באמת לא צריך לשלם להם, אתה יכול לתבוע פיצוי על עיכוב חבילה וניסיון סחיטה או משהו בסגנון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
fedex ups... כולם עסקים שמחפשים לעשות כסף.

הטעות הכי גדולה בשלוח דרכם זה לחשוב שהסיכוי ככה הכי נמוך למכס.

לחברות האלה יש הסכמים מול המדינה, האינטרס שלהם זה להעביר במכס כמה שיותר חבילות.

בצורה כזאת הם הם מרוויחים מהשולח ומהמקבל.

אצלנו במדינה כנראה בשונה ממקומות אחרים המכס בנתב"ג זה צרה צרורה.

אם לא תשלם עמילות מכס להם אז תשלם לחברה אחרת, גם אם אתה עושה הכל לבד.

שורה תחתונה, שלחו בדואר רגיל ולא אקספרס.

ממש לא נכון, אם כבר הקטע שהחבילה "תחליק" ולא תעבור מכס זה ממש לא יהיה השיקול שלי להשתמש בחברות הבלדרות. השיקול העיקרי יהיה משלוח אקספרס והבטחה של 99.99% שהחבילה לא תלך לאיבוד. להיפך, חברות גדולות ומכובדות לא ינסו לעשות קומבינה עם רשויות המדינה השונות. נראה לך שזה האינטרס של פדקס "להחליק" חבילות מעיניי המכס? אז אתה טועה ובגדול. חברות הבלדרות יודעות בדיוק איפה החבילה בכל רגע נתון בניגוד לחבילות שנשלחות בדואר רגיל רשמי של מדינה שבו אין מושג היכן החבילה.

כמו שרשמתי לא מעט פעמים. היה וויכוח בין חברות הבלדרות לבין דואר ישראל לגבי האפלייה שבה אותן חברות בלדרות נאלצות לשלם לעמיל מכס ולגבות זאת מהלקוח לעומת דואר ישראל שלא גובה כאלה עמלות. חברות הבלדרות מוגדרות כאקספרס. אין להם משלוח עם זמן של שבוע ומעלה. אצלם עקרונית המשלוח צריך להגיע ללקוח בהקדם האפשרי. לפעמים זה אחרי שלושה ימים. הם מחוייבים להעביר כל חבילה במכס. בשל כך הם צריכים להעסיק אקסטרה כוח אדם שעולה להם כסף. זאת הסיבה לכל העמלות המשונות.

לעומת זאת, דואר ישראל לא מחוייב להעביר חבילה בזמן מוגדר. גם חבילה שנשלחה מחו"ל בדואר אויר יכולה לקחת 3 שבועות ואפילו יותר עד אשר היא מגיעה ללקוח. בשל כך, דואר ישראל לא נמצא בלחץ מתמיד לשחרר חבילות במהירות האפשרית. כפי שאתה יודע בעולמינו זמן=כסף. אם אתה מוכן לחכות אז אתה מרוויח. אם אתה לחוץ ורוצה להרוויח כמה שיותר זמן אז צריך לשלם.

נראה לי שהייתי קצת לא ברור. הכוונה שלי הייתה למשלוח שהגיע אלי מארה"ב בדואר רגיל (USPS Priority), ובו חלקים לרכב. קיבלתי הודעה מהדואר שאני צריך אישורי משרד התחבורה. הלכתי למשרד התחבורה בשביל לקבל את האישורים, והמאפיונר התורן הסביר לי שאני צריך אישור מוסך, ולא סתם מוסך אלא מוסך מורשה יבואן (מעניין שבשביל עבודת אחריות על הרכב, משרד התחבורה מכיר בכל מוסך מוסמך, אבל בשביל לקבל חלקים אני צריך ללכת אל היבואן ולהתחנן בפתחו שיתיר לי לייבא חלקים בעצמי במקום לקנות ממנו).

כמובן שלא מצאתי מוסך מורשה של צ'מפיון שיסכים לאשר לי את הייבוא הזה, ולכן איחלתי להם כל טוב ונטשתי את החבילה. הלכו לי כמה מאות דולרים, אבל הרווחתי חצי טונה עצבים וכמה ימים. והנה דוגמא מזעזעת שכבר הבאתי בעבר, בנסיבות אחרות.

עד היום שיעור האובדן שלי בדואר הרגיל הוא משהו באיזור 0.1%, כך שלא זו הבעיה.

גם אם אתה צודק כדלאי לאמה וישר כמו קרן לייזר, בכל הקשור לחלקי רכב מועמסת עליך בירוקרטיה שמטרה להעניש ולייאש, על מנת שלא תעשה זאת שוב.

נכון מאוד מה שאתה רושם. משרד התחבורה רוצה אישור של מוסך יבואן שהרי זה אמור לדעת ולהכיר כל חלק ובורג ברכב שלך. זאת לעומת מוסך מורשה משרד תחבורה שלא. האישור של מוסך יבואן זה הצהרה שהוא מאשר שהחלק מתאים לרכב שלך והצהרה שהוא זה שירכיב את החלק ברכב שלך לאחר שיגיע. מבחינת המוסך אתה מבין למה הוא לא ייתן לך את האישור.

א. הוא מפסיד על החלק.

ב. למה שהוא ייקח אחריות על חלק שהוא מאשר אבל לא מרכיב אותו?

ג. אין לו אינטרס לעזור לך ממש.

לפי דעתי, משרד התחבורה צריך לחוקק חוק שמחייב את היבואנים לתת אישור לייבא חלק מקורי מחו"ל. כמובן שאותו מוסך יבואן רשאי לגבות עמלה מסויימת על הזמן והעבודה שהוא משקיע בניפוק כזה אישור. זה יפטור הרבה בעיות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נכון מאוד מה שאתה רושם. משרד התחבורה רוצה אישור של מוסך יבואן שהרי זה אמור לדעת ולהכיר כל חלק ובורג ברכב שלך. זאת לעומת מוסך מורשה משרד תחבורה שלא. האישור של מוסך יבואן זה הצהרה שהוא מאשר שהחלק מתאים לרכב שלך והצהרה שהוא זה שירכיב את החלק ברכב שלך לאחר שיגיע. מבחינת המוסך אתה מבין למה הוא לא ייתן לך את האישור.

א. הוא מפסיד על החלק.

ב. למה שהוא ייקח אחריות על חלק שהוא מאשר אבל לא מרכיב אותו?

ג. אין לו אינטרס לעזור לך ממש.

לפי דעתי, משרד התחבורה צריך לחוקק חוק שמחייב את היבואנים לתת אישור לייבא חלק מקורי מחו"ל. כמובן שאותו מוסך יבואן רשאי לגבות עמלה מסויימת על הזמן והעבודה שהוא משקיע בניפוק כזה אישור. זה יפטור הרבה בעיות.

אני לא מבין, אתה מסביר לי למה היבואן מחפש לזיין אותי על זה שהעזתי לקנות חלקים בחו"ל?

ולמה אני צריך אישור מוסך? הם שודרגו למעמד של מעבדת הטכניון? למה לא מספיק שיש על החלק תקן DOT או CE, כמו כל מקום בעולם? ולמה אני צריך שמשרד התחבורה יתערב לי בחלקים שאני מרכיב לרכב שלי, וממתי בכלל התהפכו היוצרות ועכשיו היבואן מאשר עבור משרד התחבורה יבוא חלקים - זה לא אמור להיות ההפך?

קומבינה על קומבינה על קומבינה, ילדים. כולם מרוויחים כאן - חברות השילוח, עמילי המכס, משרד התחבורה, מדינת ישראל, ממ"ן, היבואן, המוסך. כו-לם מתחלקים בשלל שנגזל בדרכי רמיה ועושק מהנתין הפשוט שרצה לקנות חלק לרכבו בחו"ל, רחמנא ליצלן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אז היום שוחחתי עם האישה של אחד מחברי הפורום, שהיא עובדת בפדקס.

לא הגענו לשום מקום והיא תפעיל נוהל סירוב קבלת משלוח כפי שפירטתי בהודעה קודמת. הסברתי לה שהמהלך הזה, ובאופן כללי העובדה שפדקס אינו מבקש אישור מראש על תשלום עמלות רק פוגע בצרכנים וגם שולחים.

נניח את העניין של הטעיה בצד לשניה. אם הייתי מודע לכלל העלויות, הייתי מנחה על נטישת החבילה במכס והשולח לא היה מקבל חשבונית בסך כ$150 על עמילות מכס, השגת אישורים, והשמדה.

מיותר לציין שזה כנראה יגרום לבית העסק לשקול מחדש שימוש בשירותי פדקס ישראל, והאם בכלל כדאי להמשיך לשלוח לישראל כאשר חבילה עם סחורה ששווה $30 חוטפת עמלות בעלות של $110, ורק $5 מזה הולך למדינה והשאר לפדקס.

אני חושב שכל בית עסק שמכבד את עצמו היה מוותר על החיובים במצב כזה כדי לשמר לקוח, וממה שאני קורא בפורומים בארה"ב וקנדה ככה נהוג. רק בפדקס ישראל נדרש לבדוק "אם אולי אפשר להוריד עמלת אישור תחבורה" גם כאשר יש לי הוכחה של הטעיה ע"י 2 נציגות שונות.

אזהרה לכל מי שמזמין חלקים דרך חברות השילוח: היא עדכנה אותי שכל מי שמזמין חלק לרכב דרך החברות יעבור תהליך כזה, גם אם החלק נמצא ברשימה של תקנון שחרור מהיר.

השחרור המהיר עדיין נחשב עמלה השגת אישור ממשרד התחבורה למרות שלא נדרש למלא טפסים וכו'. והרגע שצריך אישור, זה כמו כן הופך את המשלוח לשחרור פרטני ממכס, שעמלת עמילות מכס גבוהה בהתאם.

שכל אחד יבין ויפעל כפי שירצה. אני אבחר להזמין דרך דואר רגיל, איפה שקבלת החותמת ממשרד התחבורה על שחרור מהיר לא יעלה לי 385 ש"ח...

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם

אני מריח תביעה ייצוגית באופק...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ישראל? ייצוגית?

1. אנחנו לא מדינה של מתקוממים

2. שכבר יש תביעה כזאת, היא מסתיימת בנפיחה חזקה עד כדי כך שכולם מבינים את גודל הכישלון לאזרח הקטן.

אני הייתי הולך על תביעה אישית, הזמן והכסף שמושקע קטנים יותר, והתוצאה הרבה יותר גדולה לתובע עצמו. בייצוגית כולם מקבלים כמה שקלים בודדים, בתביעה אישית הוא יזכה בפיצוי מלא שהולם את הפגיעה שנעשתה לו אישית.

מבחינתי בארץ, תביעה ייצוגית נועדה כדי שכולם ידעו שחברה X ניסתה לעשות קופה על גב האזרח, לא מעבר לזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ממש לא מסכים. בתביעה ייצוגית, מגיש התביעה גורף לכיסו 10% מהסכום שהתקבל.

זה בד"כ התמריץ של אנשים להקדיש את הזמן והמשאבים להגיש את התביעה מלכתחילה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, לא הגעתי לשום מקום עם החברה למרות שעדכנתי להם שכלל השיחות המטעות מוקלטות.

אני רק מחכה להם להשמיד את החבילה ולמחרת כבר אגיש תביעה.

בינתיים, היום קיבלתי את החלקים וסופסוף אוכל לתקן את האוטו :-D

נשלח מארה"ב, USPS FIRST CLASS שזה דואר רגיל לכל דבר. החבילה נשלחה ב-26/8, קיבלתי פתק אתמול, ואספתי היום. שבוע בלבד ובלי כאבי ראש! אפילו חותמת משרד התחבורה לא על החבילה (ותכל'ס בכלל לא צריך, כי זה מאוד ברור בתקנון שרצועות לא דורשות אישור מיוחד ופקיד המכס רשאי להחליט לבד כי רצועות נמצאות בנספח 1).

החבילה הגיעה לארץ ב-29/8 אז עד היום כנראה סתם ישב במכס או בסניף הדואר שלי.

מי צריך אקספרס כשדואר רגיל בארה"ב מגיע כל כך מהיר? אפילו לא פריוריטי!

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

• תוכן חדש...