Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם קניתי מספקים דרך פדקס ולי עשו תרגיל יותר טוב, מגיע שליח עם החבילה הבייתה ואומר לי שצריך לשלם עמילות מכס. אמרתי בדיוק את אותו הדבר אבל הוא אמר שהוא רק שליח ואסור לו לתת לי את החבילה. זה לא היה 30$ אלה יותר והייתי לחוץ ושילמתי מזומן. מאותו היום רק דואר רגיל של אותה מדינה. (אני מציין שהדואר הגיע באמת בזמן ותוך 3 ימים).

החיים הם כמו....

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון קטן:

אתמול החבילה השתחררה ויצרו איתי קשר. כמובן, הנושא של כסף ותשלום בכלל לא עלה בשיחה.

היום בבוקר, קיבלתי הודעת טקסט עם בקשה ליצור קשר כדי להסדיר תשלום ושהחבילה מוכנה להפצה אליי. גם שלחו לי חשבונית למייל.

הסכום יצא... ממליץ לשבת חברים... 385 ש"ח בדיוק עבור חבילה בשווי $30!

20 שח דמי אחסנה, 152 עמילות מכס, ו212 "אישור תחבורה"

הסכומים כוללים מע"מ.

פניתי לנציגה ואמרתי שראשית כל, יש לי בעיה שמבקשים ממני עמילות מכס ודמי אחסנה כאשר הכסף היחיד שעלה בשיחות עד כה הוא על אישור משרד התחבורה. ואז אמרתי שיש פה בעיה הרבה יותר חמורה וזה אישור משרד התחבורה.

אמרתי לה שנאמר לי בפירוש שהתשלום הזה הולך למדינת ישראל ולא לפדקס ושלא היה לי ברירה. ואז סיפרתי לה דבריי הפקידה ממשרד התחבורה שלא קיים תשלום או אגרה לשחרור מהיר מטעמם.

הנציגה לא ויתרה בכלל והתעקשה שהסכום הזה הלך למדינה ושפדקס העביר את זה בדיוק כמו שמעבירים מכס ומע"מ למדינה. בשלב הזה דרשתי לראות אסמכתא כלשהו שרשום שהועבר הסכום בשמי למדינת ישראל. היא אמרה שזה עלול לעכב מסירת החבילה ושהנציגה האישית שלי תיצור קשר.

נראה איך הם ינסו לצאת מזה... מיותר לציין שגם השיחה הזאת הוקלטה.

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם
יש מצב שאתה מעלה הקלטה שלה?

כן, אני אשתדל. חלק בפלאפון של חבר וחלק במחשב בעבודה (אין לי יכולת להקליט מהפלאפון עצמו...).

בכל אופן, חזרו אליי. הנציגה האישית אמרה לי עוד פעם שזה הולך למדינה ועוד פעם ביקשתי אסמכתא. פתאום ביקשה להמתין שניה כדי לברר ולהיות 100% בטוחה ופתאום היא הודתה שטעתה!

הציעה לי להשמיד את החבילה קודם, ואז הציעה 50% הנחה.

סירבתי את ההנחה ואמרתי שאני מוכן להיפרד כידידים במידה וישמידו ללא עלות.

הפנתה אותי לסניף המקומי איפה שהחבילה נמצאת להמשך טיפול וענו לי במידי.

הבחור שם אמר שקודם יפנו לשולח להוראות ואז יעדכנו אותי. בכל אופן, כל עלות תהיה על חשבון השולח. בדקתי בתנאי ההתקשרות של פדקס וזה נכון. קצת דפוק, אבל נכון.

לא נעים לי לתקוע השולח עם החשבונית גם, אבל אין פה מנצח חוץ מפדקס שבכל אופן יקבלו את הכסף.

חברים, עכשיו אני מבין למה מוכרים באינטרנט מסרבים לעשות עסקים עם ישראל. רק פה חבילה בשווי $30 מקבל דרישת תשלום של עוד $110 מחברת השילוח, כאשר אף אחד מה$110 בכלל מס/מכס/מע"מ ו100% מהסכום הולך לחברה עצמה!

אני צריך לחשוב על איך להתקדם עם זה בפן המשפטי. המלצות?

פורסם

מעבר לסיפור המרתיח, הצעתי היא בראש ובראשונה לעדכן את המוכר ולבקש ממנו שלא יסכים לשאת בעלויות הנוספות.

ספר לו בקצרה מה קורה כך שלא יתן יד לעושק.

זה לא הוגן כלפיו ובטח לא כלפי ישראלים אחרים שירצו להזמין בעתיד (במשלוח רגיל).

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

תן לי להבין, הם רוצים כסף על השמדת החבילה? זה באמת לא הוגן ולא הגיוני בעליל. הפריט שולם, המשלוח לארץ שולם מה הבעיה שלהם לזרוק את זה לפח?

דבר שני, אין כזה דבר עמלה למדינה על האישור. העמלה הולכת אליהם על כך שהם התעסקו אל מול משרד התחבורה כביכול.

את עמלת עמיל המכס אני יכול אולי להבין שהרי צריך לשלם לאותו עמיל מכס שיעריך את שוי החבילה או שיעשה את מה שהם עושים.

כמו שאני אומר כל פעם, אלה הם חוקי המשחק שלהם. היה בזמנו מאבק בין כל חברות הבלדרות לבין דואר ישראל. החברות טענו שהן מופלות לרעה שהרי הן מחוייבות לגבות עמלות בכך שהן מביאות עמיל מכס וכיוצא בזה ואילו בדואר ישראל לא משלמים עבור עמיל.

התשובה של הדואר הייתה שהם לא גובים עמלת עמיל שהרי אצלם החבילה מגיעה עד חודש ימים. ומיכוון שהלקוח לא לחוץ לקבל את החבילה כמו שהוא לחוץ בדואר אקספרס אז הם לא צריכים להביא עמיל במיוחד.

בקיצור, אתה לא הראשון ולא האחרון שזה קרה לו. אלה הם חוקי המשחק שלהם. אתה רוצה פריט באקספרס אז זהו המחיר.

אם אתה לא רוצה לשלם שקל שחוק אחד תמיד תבקש לשלוח את המוצר בדואר רגיל של אותה מדינה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כמו שאמרתי, אתה לא הראשון ולא האחרון. אני מתפלא שישנם אנשים שלא מודעים לזה.

פדקס 1

פדקס 2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

כן, פשוט לא ייאמן!!!

הנציגה אמרה שעלות ההשמדה היא "$30-$40"!!!

ואז התחילה להגיד שיותר כלכלי כבר לקבל את החבילה עם 50% הנחה וזהו. שאלתי איך הם משמידים והיא בכלל לא ידעה ואמרה בצחוק "אולי זורקים לים"

אבל שוב, יש פה עניין חשוב מאוד שצריך להבין. אפשר לסרב לשלם ולסרב את החבילה ולחשוב שניצחת. אבל לא. פדקס פשוט מחייבים את השולח בסכום החיוב כולו, כולל השמדה, כולל עמילות מכס, אחסון, ואישורים. וככה באמת כתוב בחוזה השילוח שלהם, קראתי בעצמי באנגלית. הכול באתר שלהם.

כלומר, השולח יקבל עכשיו דרישת תשלום בסך כ$150 מפדקס. לא אתפלא לראות שישראל נמחקה מרשימת המדינות שהוא מוכר אליהן באתר מחר.

אולי כדאי לתמצת את המידע החשוב בשרשור הזה ולעשות סטיקי או משהו. אני חושב שלמדנו הרבה מהמקרה

פורסם

אגב, למרות כל מה שקרה, יכול להיות שהזמנה דרך חברת שילוח אקספרס משתלמת אם עושים שחרור עצמאי במכס.

גם על זה חפרתי קצת ויש פערי מידע פה בפורום על הנושא.

למשל, הרבה פעמים כותבים שהפקת רשימון יבוא אישי עולה 150 ש"ח אז גם ככה עדיף עמילות מכס. לא נכון! לפריטים עם שווי עד $99, העלות היא רק 40 ש"ח ואין בכלל אגרת ביטחון או אגרת מחשב. גם לחבילות עד משקל מסוים, דמי אחסנה מתחיל להיספר רק אחרי 3 ימים. הכול כתוב באתר ממ"ן בשחור לבן לגבי דמי אחסנה. לגבי אגרות ביטחון ומחשב, מצאתי באתר אוצר דרך גוגל.

במילים אחרות, אם הייתי הולך לשחרר את החבילה לבד תוך 3ימים מהגעתה לארץ, הייתי משלם 40 שח על רשימון, ורק על חניה ודלק (וזמן).

וזהו זה!

פורסם

מה יקרה אם השולח מסרב לשלם למרות דרישת התשלום? הרי בתכלס הוא יכול לקבל דרישת תשלום ולא לעשות עם זה כלום

פורסם

בקיצור, אתה לא הראשון ולא האחרון שזה קרה לו. אלה הם חוקי המשחק שלהם. אתה רוצה פריט באקספרס אז זהו המחיר.

אם אתה לא רוצה לשלם שקל שחוק אחד תמיד תבקש לשלוח את המוצר בדואר רגיל של אותה מדינה.

בשביל מה, שיגמור כמו הקיט בלמים STAGE II של STOPTECH שקניתי לפני כמה שנים? (מקום קבורתו במחסני המכס לא נודע; בטח מורכב על גולף של עובד דואר ישראל).

הלקח פה הוא אחר לגמרי, וכל אחד מוזמן להגיע אליו בעצמו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מאמין וכמעט בטוח שהן נמכרו במכרז במחסני נעמן. שבוע שעבר המכס באשדוד מכר שני זוגות פנסים קדמיים חדשים שהגיעו מחול וכנראה ויתרו עליהם.

החיים הם כמו....

פורסם

למה לדבר לעניין כשהשטויות הן בחינם?

מה שהמכס מוכר זה נטישות והחרמות למיניהן. מטרת המכירה היא כיסוי עלויות האכסון של החבילה בזמן שהותה במחסני הערובה.

כשחבילה ששוחררה מהמכס (כמו זאת של פותח השרשור) מועברת להשמדה בפדקס, היא - כמה מפתיע - מושמדת. פדקס אינה מוכרת את תכולתה לאף אחד ולמכס אין כל נגיעה לעניין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בשביל מה, שיגמור כמו הקיט בלמים STAGE II של STOPTECH שקניתי לפני כמה שנים? (מקום קבורתו במחסני המכס לא נודע; בטח מורכב על גולף של עובד דואר ישראל).

הלקח פה הוא אחר לגמרי, וכל אחד מוזמן להגיע אליו בעצמו.

אדוני, אני לא יודע כמה חבילות קיבלת מחול. אני יכול לומר לך שמעולם לא אבדה לי חבילה בדואר. אולי פה ושם חבילה מסין עם איזה גאד'ט בדולר אבל חוץ מזה שום דבר. ואם כבר שולחים משהו יקר אז מבקשים מהמוכר ביטוח תמורת עוד כמה דולרים בודדים.

• תוכן חדש...