Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם שילמת את דמי הביטול? באפשרותם בכלל להכריח?

.

קודם כל כבר שנים שאני מכיר את מחלקת העמילות דמיכולו של פדאקס ולעולם לא עובד איתם מיוזמתי ובמקרה הזה חברה אמריקאית שלחה לי אספקה מבלי להתייעץ ומבלי לתאם מראש. דבר שני עמלת הביטול היא עמלה קבועה של מכון התקנים, רק שפדקס הנבלות מגישים את בקשת התקן בשמך ואז אתה בעל חוב של מכון התקנים.

לצערי עדיין חברות שולחות לי ציוד פעם בכמה חודשים דרכם וכל פעם אני אוכן מהם יין מחדש

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני שאתה ממהר ללכת ולתבוע, ומכיוון שאתה לא מעוניין לומר מה תכולת החבילה, ברר מה הסיווג שניתן ע"י מסווג החברה פדקס לתכולת החבילה שלך.

כיום החברות בלדרות בהוראת המכס ומשרד התחבורה מנסים למזער חלקים משומשים, ולאכוף יותר אישורי תחבורה מתאימים למוצהר בחבילה, וכמובן למזער את החלקים המשומשים והלא תקינים בהגעתם לכלי הרכב ברחבי הארץ.

אם היית מפרט מה הזמנת היה ניתן לבדוק האם ישנן דרישות שחלות על יבוא אישי על מוצר זה, והאם נדרש אישור תחבורה רשמי של מפקח תחבורה.

המסווג עובד תחת סוכן המכס של החברה, ורשאי לעכב או לבדוק כל חבילה שעוברת תחתיו. זה שנציג שירות הלקוחות לא ידע להסביר לך ולומר לך זו בעיה אחרת.

בנוסף כמו שאמרו מעליי, תוכל לחסוך את עלויות השחרור של פדקס ע"י איסוף עצמי של המסמכים, ושיחרורם בבניין ממ"ן, בלשכת המסחר.

כמובן שברר לפני האם יש צורך באישור תחבורה, כי אולי תחסוך את עמלות השחרור, אבל כנראה שגם בלשכת המסחר תתבקש באישור משרד התחבורה.

אין צורך בחתימה....

פורסם
לפני שאתה ממהר ללכת ולתבוע, ומכיוון שאתה לא מעוניין לומר מה תכולת החבילה, ברר מה הסיווג שניתן ע"י מסווג החברה פדקס לתכולת החבילה שלך.

כיום החברות בלדרות בהוראת המכס ומשרד התחבורה מנסים למזער חלקים משומשים, ולאכוף יותר אישורי תחבורה מתאימים למוצהר בחבילה, וכמובן למזער את החלקים המשומשים והלא תקינים בהגעתם לכלי הרכב ברחבי הארץ.

אם היית מפרט מה הזמנת היה ניתן לבדוק האם ישנן דרישות שחלות על יבוא אישי על מוצר זה, והאם נדרש אישור תחבורה רשמי של מפקח תחבורה.

המסווג עובד תחת סוכן המכס של החברה, ורשאי לעכב או לבדוק כל חבילה שעוברת תחתיו. זה שנציג שירות הלקוחות לא ידע להסביר לך ולומר לך זו בעיה אחרת.

בנוסף כמו שאמרו מעליי, תוכל לחסוך את עלויות השחרור של פדקס ע"י איסוף עצמי של המסמכים, ושיחרורם בבניין ממ"ן, בלשכת המסחר.

כמובן שברר לפני האם יש צורך באישור תחבורה, כי אולי תחסוך את עמלות השחרור, אבל כנראה שגם בלשכת המסחר תתבקש באישור משרד התחבורה.

כבר רשמתי בהמשך... 2 רצועות גומי וזהו. האם זה עוזר לך להבין אם אכן יש צורך באישור כזה או אחר?

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם
כבר רשמתי בהמשך... 2 רצועות גומי וזהו. האם זה עוזר לך להבין אם אכן יש צורך באישור כזה או אחר?

רצועות גומי האם הן רצועות הינע?

אין צורך בחתימה....

פורסם
רצועות אביזרים שמפעילים המזגן.

אוקיי.

האם ידוע לך אם החבילה עוכבה? או שהחבילה לפני תהליך?

מה הכוונה לפני, הכוונה היא שנציג השירות וככה פדקס עושים, מתקשרים אלייך בכדי לידע אותך על עמלות או בדיקות פיזיות, או אישורים למיניהם שיכול להיות שיחולו על החבילה בהמשך תהליך השחרור.

אתה מחר תברר עם הנציג האם החבילה נמצאת בתהליך שחרור מול המכס, או האם היא נמצאת בהליך בירור לפני תהליך. (זאת אומרת שלא הופקה תעודת עיכוב לחבילה)

הבירור הזה נעשה עבור המסווג אם וכאשר הוא לא יודע על תכולת החבילה, אבל אם וכאשר יש צורך באישור תחבורה, החברה מקדימה את השגת האישור לפני הגשת התיק למכס. אם וכאשר הם יגישו את התיק ללא אישור תחבורה, והמכס אכן ידרוש כזה, אתה בתור לקוח תשלם על הטעות "דגא", שזהו קנס על אי הצגת אישורים או תקנים למיניהם למכס בזמן.

ועכשיו נחזור לעניין משרד התחבורה, אתה יכול ליצור קשר עם משרד התחבורה ולפקסס להם את החשבון ה-INVOICE שלך, כמובן עם דף הצהרה כי הטובין הם למטרות עצמאיות וכו' וכו', וממה שאני יודע על רצועות כאלה למזגן לא נדרש אישור רשמי ממשרד התחבורה. וכמו שכתבתי במשפט האחרון, כך גם משרד התחבורה חותם לך בחותמת "אינו נדרש אישור רשמי - משרד התחבורה" ובזה סיימת את עניינך מול משרד התחבורה.

כמובן שאל תשכח שפדקס גובים עמלות על האישורים הללו. נסה לעשות זאת לבד. כמובן שאחרי שתשיג את האישור ממשרד התחבורה תוכל לגשת עם המסמכים של החבילה(שאותם תבקש מפדקס) לשחרור מול לשכת המסחר.

אין צורך בחתימה....

פורסם

תודה רבה על העצה! באמת שימושי להבא!

תגיד, נניח שאני במצב שנשלח אליי חבילה דרך פדקס והיא עוד לא הגיעה לארץ. האם אני יכול ליצור קשר עם פדקס ישראל מראש וליידע אותם על תכולת החבילה כדי למנוע מצב כזה בעתיד? כלומר שהם יידעו לסווג כמו שצריך ונדלג על הבלגן ועמלות מיותרות?

אם דבר כזה אפשרי, יכול להיות שלא אפסול שימוש בחברות האלו על הסף...

פורסם

אגב, ה"טעות" הזאת שעשו (בהנחה שאכן כבר עבר שלב הסיווג) זה לא רשלנות מקצועית?

שוב, החברות האלו מפרסמות את ה"מומחיות" שלהם בניווט הבירוקרטיה של מכס והעברה מהירה. לדעתי טעות מאוד בסיסית כזו פשוט רשלנות מקצועית. הרי, אני האזרח הקטן והפשוט כן מכיר את התקנון הזה שכבר קיים שנה. איך ייתכן שחברה שאמורה להתמחות בעניינים האלה לא מכירה?

פורסם
אגב, ה"טעות" הזאת שעשו (בהנחה שאכן כבר עבר שלב הסיווג) זה לא רשלנות מקצועית?

שוב, החברות האלו מפרסמות את ה"מומחיות" שלהם בניווט הבירוקרטיה של מכס והעברה מהירה. לדעתי טעות מאוד בסיסית כזו פשוט רשלנות מקצועית. הרי, אני האזרח הקטן והפשוט כן מכיר את התקנון הזה שכבר קיים שנה. איך ייתכן שחברה שאמורה להתמחות בעניינים האלה לא מכירה?

על שאלתך הראשונה כמובן שאתה יכול ליידע, כך בחשבון שישנם מצבים שזה יקל על השחרור, וישנם מצבים שאולי זה יעכב את השחרור. (מה שתוכל לעשות זה לזרז את האישור ממשרד התחבורה ובכך לא לעכב את השחרור)

יש פעמים שהמשלוח היכנס לך לשחרור קולקטיבי ללא שום בדיקה (קורה תחת לחץ לשחרור טיסה מהיר).

מבחינת העברה מהירה, תדע שרוב המסווגים וסוכני המכס מחוייבים לחוקיות המכס, וכמובן חייבים לפעול ע"פ הנחיות המכס.

תדע שבחברות הבלדרות תמיד יש מעקב, וכמובן חלק מהמעקב הוא על חלקי רכב שנכנסים ועליהם המכס גובה בהתאם לפריט.

תדע שהרבה אנשים שמזמינים, אינם מודעים למה שמצפה להם בארץ, מכיוון ששיטת העבודה של החברות הללו אינה מפורסמת או כתובה בשום מקום.

אין צורך בחתימה....

פורסם

אהלן חברים,

יום ראשון הגיע ואכן יש לי עדכונים חמים לטובת כולנו:

1) דיברתי עם פדקס על הבוקר כדי לוודא שאכן החבילה תקועה כרגע ולא נמסר לי מידע לא נכון ביום חמישי. אכן החבילה כרגע תקועה.

2) דיברתי עם נציגה שלא הנציגה האישית שאחראית על החבילה שלי. היא אמרה לי שנדרש אישור משרד התחבורה. הרגע שהזכרתי תקנון שחרור מהיר, התפוצצה בעצבים והרימה את הקול וזלזלה בי. ואז הציעה לי לשחרר בעצמי עם אני בא בגישה כזאת. עכשיו, מה הכי מצחיק פה? אחרי כל העצבים שלה היא פשוט עצרה ושאלה "מה יש בחבילה?" אז שאלתי אותה ברוגע איך היא בכלל דיברה איתי בצורה כזאת כשהיא בכלל לא ידע מה תכולת החבילה??? השיחה מוקלטת.

3) אחרי זה, דיברתי עם נציגה ממשרד התחבורה שענתה לי במספר טלפון שמופיע במסמך התקנון. חייב לציין שהיא הייתה מאוד נחמדה ועזרה. אמרה שלא נדרש שום אישור או תקן לפריטים שלי ואכן החבילה יכולה לצאת דרך שחרור מהיר.

4) היא המשיכה ואמרה מה שכולנו כבר מכירים: זאת שיטה של החברות השילוח לסחוט כסף ועליי להימנע מלשתמש בהם בהזמנה הבאה.

5) גם אמרה שכל יום בין 8:00-9:00 יש פקח מטעם המשרד שנמצא באולם הבדיקות ועליי לדרוש מפדקס להעביר את החבילה לאולם. אם הפקח קובע שהחבילה זכאית לשחרור מהיר אז זהו: משתחררת במיידי.

6) חזרתי לפדקס והפעם דיברתי עם הנציגה האחראית על החבילה שלי. סיפרתי לה כל זה ואמרה שתדבר עם מי שסיווג את החבילה ותחזור אליי. אציין לטובתה שהייתה נחמדה ומנומסת.

7) אחרי כ3 שעות, חזרה אליי ואמרה שניתן לעשות את זה אך יש עמלה בסך 160 שח שהמדינה לוקחת על זה. שאלתי עוד פעם או פעמיים האם זאת עמלה של המדינה או של פדקס וכל פעם אמרה של המדינה. שאלתי אם יש ברירה, אמרה לא. אז אישרתי את התהליך כי אני רוצה מזגן כבר באוטו והקלטתי את השיחה. עוד לא הצלחתי לבדוק עם משרד התחבורה אם אכן הבדיקה כרוכה לתשלום. הבטן שלי אומר לא.

פורסם

אין תשלום עמלה למכס עבור "שחרור מהיר" לחלקי חילוף לרכב. "שחרור מהיר" זה בכלל של משרד התחבורה והוא בכל מקרה לא מקבל שקל על ההטפלות לאזרח במקרים של יבוא אישי של חלקי חילוף לרכב.

כן יש עמלה של המכס אם עצרו את החבילה שלך לשחרור פרטני או משהו כזה. נדמה לי שהעלות היא 70 שקל כולל הנתח של חברת המשלוחים.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אין תשלום עמלה למכס עבור "שחרור מהיר" לחלקי חילוף לרכב. "שחרור מהיר" זה בכלל של משרד התחבורה והוא בכל מקרה לא מקבל שקל על ההטפלות לאזרח במקרים של יבוא אישי של חלקי חילוף לרכב.

כן יש עמלה של המכס אם עצרו את החבילה שלך לשחרור פרטני או משהו כזה. mustop גבו ממני 66 שקלים על זה שחבילה שלי נעצרה לשחרור פרטני.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

הנציגה של פדקס (הראשונה) הייתה מגעילה, והשנייה הייתה בסדר.

הנציגה של משרד התחבורה דווקא הייתה נחמדה ומועילה.

אני חוזר, נציגה של משרד ממשלתי הייתה נחמדה ומועילה. אני לא יכול לכתוב את זה מספיק פעמים כדי להפסיק להיות מופתע.

שמח שהעניין בדרך לסיום, לא יודע אם זה משמח אותך או לא, אבל בעקבות המקרה שלך למדתי דבר או שניים, וכנראה שאדע איך לבצע דבר כזה בעתיד, אז תודה לך.

לגבי העלות של 160 ש"ח. אם הצלחת לבדוק והתברר כי העלות לא נדרשת ע"י "המדינה" אלא פדקס אומרים שזה המדינה כדי שלא תסרב, זאת אחלה עילה לתביעה. למה תביעה? כי אפילו שתדבר עם 1000 נציגים ותשלח 100 מכתבים לא נראה לי שהם יחזירו לך את הכסף ולכן תידרש תביעה, או לפחות מכתב מעורך דין של "התראה טרם נקיטת הליכים משפטיים" שיחזירו לך את הכסף. אתה גם יכול לדרוש ריבית והצמדה לפי החוק.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אני הפסקתי לעבוד עם פדאקס אחרי מה שהם עשו למשלוח האחרון שלי מחו"ל (עיכוב של שבוע בגלל טמטום וחוסר אכפתיות שלהם).

מעכשיו רק DHL, ואם אין ברירה אז UPS.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני חוזר, נציגה של משרד ממשלתי הייתה נחמדה ומועילה. אני לא יכול לכתוב את זה מספיק פעמים כדי להפסיק להיות מופתע.

שמח שהעניין בדרך לסיום, לא יודע אם זה משמח אותך או לא, אבל בעקבות המקרה שלך למדתי דבר או שניים, וכנראה שאדע איך לבצע דבר כזה בעתיד, אז תודה לך.

לגבי העלות של 160 ש"ח. אם הצלחת לבדוק והתברר כי העלות לא נדרשת ע"י "המדינה" אלא פדקס אומרים שזה המדינה כדי שלא תסרב, זאת אחלה עילה לתביעה. למה תביעה? כי אפילו שתדבר עם 1000 נציגים ותשלח 100 מכתבים לא נראה לי שהם יחזירו לך את הכסף ולכן תידרש תביעה, או לפחות מכתב מעורך דין של "התראה טרם נקיטת הליכים משפטיים" שיחזירו לך את הכסף. אתה גם יכול לדרוש ריבית והצמדה לפי החוק.

אכן גם אני הופתעתי לטוב ממשרד התחבורה. באמת הנציגה הבינה עניין.

אני חושב שאני הולך לכיוון תביעה אחרי קבלת החבילה. התקשרתי שוב לנציגה שאחראית על החבילה ושוב שאלתי בפירוש האם מדובר בתהליך שחרור מהיר שמפורט בתקנון ואמרה שכן.

כבר אין לי עצבים וכוח להתווכח איתה עוד על תשלומים ועמלות ותהליכים. אבקש מהנהג במועד מסירה לבטל את החיוב ואם לא, אשלם ואתבע...

חלאס כבר, זה היה אמור להיות רכישה פשוטה ומהירה ונעימה דרך חברה בינלאומית "מכובדת." במקום נתקלתי או בחוסר מקצועיות בתחום המכס וייבוא או בנסיון סחיטה. ולא משנה איזה מהם באמת קרה כי שניהם גרועים.

• תוכן חדש...