Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מותר 4 מאחורה - האם זה נכון ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקדוח חור ולתקוע שם חגורה לא מבטיח חגורה בטיחותית. אין הבטחה שהחגורה המאולתרת שלך תהיה בטיחותית בתאונה ולמשרד הרישוי יש את דרישותיו.

ברישיון רכב פרטי מותרת הסעה של עד 7/8 נוסעים. בתנאי שכולם חוגרים וכו' כמו שכבר נאמר פה. עוד משהו שנאמר פה הוא רכישת רכב שמאפשר הסעתם של כמות גדולה יותר של נוסעים. מבלי לחסוך עליהם ובבטיחותם. אם ברשותך 4 ילדים ואתה רוצה שבכמות זו הם יישארו. קח בחשבון שמירה על הבטיחות שלהם באופן המקסימלי האפשרי. אלתורים באוטו אף פעם לא עושים טוב לאף אחד

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למעלה הוא לא נכון ?

לא ניתן להושיב 4 מאחור ? - אשמח אם תרחיב על מה אתה מתבסס באמירה לאור זה שיש דעות חלוקות

תודה

אסביר שוב.

מותר לך להושיב 4 נוסעים מאחורה. כל עוד כולם יושבים על המושב, והילדים יושבים על בוסטרים/מושבי בטיחות, ואין אף אחד שיושב על מישהו אחר, או לא יושב כלל. כיוון שיש לך 3 חגורות, 3 אנשים/ילדים יהיו חגורים ו-1 לא יהיה חגור. אסור לחגור 2 אנשים/ילדים בחגורה אחת. מותר לך להסיע את ה-4 בתנאים כפי שנאמרו כאשר אחד לא חגור.

האם זה בטיחותי? אני משאיר לדימיון שלך להחליט.

לבצע שינוי כמו הוספת חגורה אסור בלי אישור משרד התחבורה, ולמיטב ידיעתי לא יאשרו לך.

פורסם
לקדוח חור ולתקוע שם חגורה לא מבטיח חגורה בטיחותית. אין הבטחה שהחגורה המאולתרת שלך תהיה בטיחותית בתאונה ולמשרד הרישוי יש את דרישותיו.

ברישיון רכב פרטי מותרת הסעה של עד 7/8 נוסעים. בתנאי שכולם חוגרים וכו' כמו שכבר נאמר פה. עוד משהו שנאמר פה הוא רכישת רכב שמאפשר הסעתם של כמות גדולה יותר של נוסעים. מבלי לחסוך עליהם ובבטיחותם. אם ברשותך 4 ילדים ואתה רוצה שבכמות זו הם יישארו. קח בחשבון שמירה על הבטיחות שלהם באופן המקסימלי האפשרי. אלתורים באוטו אף פעם לא עושים טוב לאף אחד

בלבלתם אותי.

מותר להסיע עד 8 נוסעים כאשר כולם חוגרים

אז איך ניתן להסיע כשאחד מאחורה לא חגור מבחינה חוקית?

הדברים שנאמרו סותרים את עצמם.

פורסם

יש רכבים בהם יש 8 מקומות ישיבה חוץ מהנהג, ולהם יש גם 9 חגורות (ל-8 נוסעים + נהג)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה עוד צריך לרשום שזה יהיה מובן שאם הרביעי מאחור לא חגור אז הוא לא יכול להיות חוקי בנסיעה כי הוא לא חגור

ולמה הוא לא חגור?

כי אין לו חגורה!

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

8 נוסעים מתייחס לרשיון הנהג, לא לרכב. לנהג בעל רשיון רכב פרטי מותר להסיע עד 8 נוסעים.

מומלץ שהוא יעשה זאת ברכב עם 8 מושבים ו8 חגורות.

תשובה לשאלה המקורית- אם פלוני רוצה שיישארו לו 4 ילדים, שיקנה רכב מתאים, יחגור את כולם ולא יישחק בנדמה לי

עושה רושם שמה שמעניין את רוב האנשים הוא קודם כל " האם זה חוקי" ורק אחרי זה " האם אני לא מסכן את הנוסעים"

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מה עוד צריך לרשום שזה יהיה מובן שאם הרביעי מאחור לא חגור אז הוא לא יכול להיות חוקי בנסיעה כי הוא לא חגור

ולמה הוא לא חגור?

כי אין לו חגורה!

מותר לו לנסוע לא חגור כל עוד יושב על המושב / מושב בטיחות בבטחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אסביר שוב.

מותר לך להושיב 4 נוסעים מאחורה. כל עוד כולם יושבים על המושב, והילדים יושבים על בוסטרים/מושבי בטיחות, ואין אף אחד שיושב על מישהו אחר, או לא יושב כלל. כיוון שיש לך 3 חגורות, 3 אנשים/ילדים יהיו חגורים ו-1 לא יהיה חגור. אסור לחגור 2 אנשים/ילדים בחגורה אחת. מותר לך להסיע את ה-4 בתנאים כפי שנאמרו כאשר אחד לא חגור.

האם זה בטיחותי? אני משאיר לדימיון שלך להחליט.

לבצע שינוי כמו הוספת חגורה אסור בלי אישור משרד התחבורה, ולמיטב ידיעתי לא יאשרו לך.

זאת התשובה הנכונה.

לפי ההיגיון, ברור שמספר הנוסעים צריך להיות לפי מס' החגורות אבל מבחינת החוק זה לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זאת התשובה הנכונה.

לפי ההיגיון, ברור שמספר הנוסעים צריך להיות לפי מס' החגורות אבל מבחינת החוק זה לא.

הזוי לגמרי.

בחיים לא חשבתי שדבר כזה אפשרי.

פורסם

אפשרי בהחלט בתאוריה. בפרקטיקה קצת יותר קשה, כיוון שקשה לצופף 4 אנשים במושב האחורי כך שכולם ישובים היטב.

וגם אם הצלחת לצופף אותם, אתה עכשיו צריך לשאול את עצמך את מי מהם אתה פחות אוהב, וישאר לא חגור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני שמעתי את זה לראשונה אז בקורס ריענון הנהיגה, המרצה הסביר שהחוק הזה נועד להקל על משפחות מרובות ילדים שאין להם כסף למיניוואן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דווקא נשמע שזה בא להקל על דרווין

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

החוק מטומטם, שאלתי את הסיבה ברענון נהיגה והמרצה סיפר שבעיקר החוק נשאר לאנשי הדת ההדוקים. מהסיבה שהמדינה לא תכריח אדם לקנות רכב גדול יותר עם מספר מקומות נוסף רק בגלל שיש לו יותר ילדים.

חוק הזוי ותו לא, יש גם את החוק על נהגי המוניות אבל זה לנושא אחר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

לפותח השרשור, לא יודע איזה תקציב אתה יכול לאפשר אבל יש רכב זול עם 6 מקומות חוקיים. שברולט אימפלה שנת 2005 דגם 6 מקומות, עם "ספסל" מקדימה, ידית הילוכים ליד ההגה ובלם רגל (במקום יד). מחיר בשוק בסביבות ה 20-25K לשנת 2005 (אין יותר חדש). רכב אמין מאוד ולא יקר מבחינת אחזקה שוטפת (טיפולים וכו'). מה שכן זה מנוע גדול 3.4L אז צריכת דלק תהיה קצת גבוהה בעיר (מחוץ לעיר צורך כמו המאזדה 3 של השכן...), אבל אם אתה רוצה והק"מ השנתי מצדיק את ההשקעה אפשר להתקין מערכת גז בעלות של 7.5-8K, ואז אתה נהנה מכל העולמות. זה מה שאני עשיתי, ואני עם הרכב כבר 3 שנים, נסעתי איתו נסיעות בכל הארץ עם כל המשפחה כולל צפון ואילת והכל טוב, יש אצלי מערכת גז כבר שנתיים והמנוע שלו מתאים לסבול גז אז אין גם בעיה של אמינות בענין הזה. חוץ מהמחיר הזול אתה מקבל גם רכב נוח (מאוד), מפנק (חיישני אורות, בקרת שיוט, כסא נהג חשמלי ועוד כל מיני שטויות) וחזק ואפילו עם בלון גז בתא המטען יש עדיין מלא מקום (זה רכב גדול 5 מטר אורך).

בקיצור ממליץ בחום :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...