רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 684 צפיות
טסלה דגם S היא המכונית הבטוחה ביותר עבור נוסעים, שנבחנה אי פעם על-ידי הרשות הלאומית האמריקאית לבטיחות בדרכים. כך עולה מתוצאות מבחן ריסוק מקיף שערכה הרשות למכונית החשמלית. הטסלה זכתה כמובן בציון מרבי של חמישה כוכבים, ועשתה זאת בכל אחת מקטגוריות מבחן הריסוק שעברה. למעשה, יחד עם נקודות-בונוס זכתה ה-S בציון סופי של 5.4. בכך היא לא רק הופכת למכונית המגנה טוב יותר על נוסעיה מכל רכב אחר על כבישי ארה"ב, אלא גם קובעת שיא חדש בציון הבטיחות הנחשב של ה-NHTSA. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4420515,00.html מבחינתי - מדהים!
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
חברים שלום . בתאריך ה11.07.13 ביצעתי רכישת רכב מליסינג (בשלב זה אני אמנע מכתיבת שם החברה) במעמד הרכישה סוכן המכירות אמר לי כי נוהל חברות הליסינג הוא העברת בעלות שבוע עד 10 ימים מיום הרכישה. מאחר ועברו כבר יותר מחודש ימים וחברת הליסינג מסננת אותי טלפונית רציתי לשאול : האם זה זמן סביר? האם אולי יש מקום לחשש מבעייה בהתנהלות חברת הליסינג? האם אני יכול לתבוע אותם שבגין העיכוב ברישום הרכב על שמי נגרם לי נזק כספי מאחר ואני לא מקבל כעת הוצאות רכב מהחברה(כ3.600 ש"ח)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום בבוקר בגהה ראיתי משהו שנראה במבט ראשון כמו אקורד ישנה, אבל על הגריל מקדימה היה סמל אאודי וכיתוב V8. מה זה הדבר הזה ? פעם ראשונה שראיתי אאודי כזו,נראית קצת כמו אאודי 100 מוכוונת לאמריקה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
האם זה נכון שאם תמרור או חלק ממנו צבוע עם ספרי התמרור לא תקף? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 630 צפיות
שלום, ברשותי אוטו מסוג פולקסווגן גולף MK5 TSI, כאשר קניתי את הרכב החלפתי את הנורות הצהובות לנורות לבנות מסוג H.O.D, לאחר כחצי שנה אחת מהן נשרפה וגם האור שלהם לא היה לבן וחזק כל כך אבל עדיין הן היו עדיפות על הנורות הלבנות. עכשיו אני נוסע עם אור צהוב ואני ממש מתבאס מזה, אני רוצה לקנות נורות לבנות אבל שייתנו את התצואה הטובה ביותר! איזה נורה כדי לי להביא? דרך אגב יש לי לד באורות חנייה זה משפיע? תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת rotem3210, -
-
האם חיבור מצלמת DVR למצת גם כשהאוטו מכובה (והמצת ממשיך לעבוד) עלול לגמור את המצבר? 1 2
מאת Transporter- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
כמו שכתוב בכותרת. ברכב שלי המצת מספק זרם גם אחרי שמכבים את הרכב. במידה ואני מחבר אליו מצלמת DVR והיא תשאר מחוברת כשהרכב עומד לא מונע במשך כל הלילה, האם המצבר יגמר ?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכם הייתי מעוניין להזמין מאי ביי משענת יד מקורית, היות ובארץ רוצים 900 ש״ח ראיתי כי בגרמניה היא עולה 248 ש״ח פלוס משלוח 175 הייתי מעוניין לדעת האם מישהו יודע מהיא המגבלה של המכס או מה מהם העלויות המוספות שידרשו ממני מלבד הסכום של המוצר והמשלוח. או שמה אני פטור מכל המיסים וכו?
הודעה אחרונה מאת OMER1986, -
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בענין: היום מלאתי פעם ראשונה את מיכל הדלק ויכולתי לחשב כמה ק"מ בממוצע נסעה המכונית על ליטר דלק. והתשובה - לא תיאמן: כ - 7.9 ק"מ לליטר! עוד לא מלאו שבועיים מאז קבלתי את הרכב, עם מיכל מלא, ובסך הכל נסעתי כ-350 ק"מ. אתאר בקצרה את תנאי הדרך, כי אולי יש בהם כדי להסביר את הצריכה הגבוהה של הדלק: אני גרה באזור הקריות, וביום בו קבלתי את הרכב, החלה המטרונית לנסוע ( עדין בלי נוסעים ) באזור. לכבודה של המטרונית נעשו באזור חיפה והקריות שפוצים ושינויים בכבישים. למשל בקרית ים ישנו קטע כביש שבו יש כעת 14 רמזורים במרחק של 10 מ' עד 30 מ' זה מזה ואין גל ירוק. כביש חיפה עכו עמוס מאוד ( כי עכשיו נוסעים בו גם מכוניות פרטיות, גם מוניות וגם אוטובוסים…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כזכור חברת סאאב נסגרה ונמכרה ע"י GM ב 2010. הייצור פסק בהדרגה ולאחר כמה גלגולי בעלות הזכויות עברו לתאגיד השקעות סיני - יפאני בשם NEVS. כעת הייצור במפעל השבדיה נפתח מחדש בהיקף חלקי ובקרוב שוב יתגלגלו סאאבים חדשים מקו הייצור. עוד לא ברור מה ייוצר . ייתכן שיחודש ייצור 9-3 דור אחרון בגרסאות סדאן, סטיישן וקונברטיבל. (תמונה ראשונה) ייתכן שייוצר דגם חדש של 9-3 שתכנונו הסתיים בדיוק לפני הסגירה , שנועד להזכיר את ה - 900 הקלאסית. (שאר תמונות המטושטשות). ייתכן שחלק או כל הדגמים יהיו חשמליים או היברידים. מעניין אם הגלגול החדש יעלה יפה , מה שנראה שלארץ הם לא יגיעו... http://www.caradvice.com.au/246971/saab-factory-re-opened-for-nevs-production-r…
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
(ותודה לנכד שלי שהביא אותנו עד הלום..כלומר לסרט הזה..) http://www.youtube.com/watch?v=lh2SQLy3E4c
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מתוך כתבה ב-ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4419941,00.html אז מסתבר שישנם אנשים שכן שילמו/נדרשו לשלם/ישלמו על תיקון הגיר, וזאת על אף הרושם ההפוך שקיבלתי מחברי הפורום. אגב, על פי הכתבה (ואם היא מדייקת ואיננה מגמתית) התנהגות צ'מפיון פשוט בריונית ומביישת את עצמם.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קיבלה את הציון הכי גבוה שיש הכול הקטגוריות, פעם ראשונה שמכונית מקבלת ציון כזה. באנגלית פה http://jalopnik.com/the-tesla-model-s-is-the-safest-car-ever-produced-1171606291 או פה http://www.autoblog.com/2013/08/20/tesla-model-s-safest-car-ever/ http://www.youtube.com/watch?v=dz2FMfv-CSc דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=nNyjiFmjfxw דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=ML2KjY9ojnc דרך יוטיוב …
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
אבי התקשר אלי עכשיו, לאחר שהרנו אקספרס שלו נכשל בטסט. ברשימת הליקויים נרשם: גומי צריה ימנית קרוע - מקובל עלי אור ערפל שרוף - מקובל גם כן ריפוד קרוע - ?!?#@%$?#?%#$?^%?! מדובר בקרע אחד ויחיד במושב הנהג אשר לא מפריע לבטיחות לעניות דעתי. מישהו יודע אם זה משהו שאפשר לפסול עליו את הרכב?
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם, אני מעוניין למכור את הרכב שלי אך יש לי בעייתיות בהגדרת היד הראשונה של הרכב. יש לי יונדאי I30 מהקילומטר ה0. תחילה , הרכב היה בעצם ליסינג מהבנק. אבל הבעיה היא שאינני יודע האם זה באמת ליסינג. לאחר שלוש שנים הייתי צריך להחליט האם אני רוכש את הרכב או משתדרג לרכב אחר. החלטתי להשאר עם הרכב ולרכוש אותו. לצערי אני יד ראשונה אבל הרכב רשום כיד שניה מאחר ויד ראשונה היה לכאורה תחת השם של חברת "אלבר". אשמח לעזרה והאם באמת עדיין יורד אחוז מסוים מערך הרכב במצב כזה. מצב זה לדעתי מצב מיוחד אבל אינני שמאי רכב כך שדעתי לא חשובה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, היום סגרתי עם אחת החברות הישראליות השכרת רכב בחו"ל ואני מעוניין לבטל את העסקה. העסקה בוצעה באופן טלפוני, מה החוק אומר לגבי מדיניות ביטול? יש הגבלה של מינימום ימים לביטול לפני קבלת השירות? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 0 תגובות
- 554 צפיות
לסדרת טלוזיה לערוץ 10 דרוש פאג'רו ארוך צבע גרניט לכמה שעות צילום בירושלים ביום ג' 27/8/13 לפרטים: בועז 0545699170
הודעה אחרונה מאת boaz vexler, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 14.6 אלף צפיות
למשתמשי הפורום שלום. לאחרונה קיבלתי את הג'וק הידני. רכב מאגניב עם קטע מיוחד. ללא ספק או שאוהבים אותו או שלא מתחברים למראה המוזר. אני אהבתי. בכל אופן כמה דברים מפריעים לי ברכב הזה ולאחר חיפושים ארוכים ברשת ובפורומים למיניהם נשארתי ללא תשובות. חשבתי שיהיה נכון ולעניין לציין את הדברים פה. יכול להיות מידע שימושי למתלבטים ברכישת של הדגם. לעניינינו: הגעתי לסוכנות וביצעתי נסיעה מאוד קצרה על הרכב (כ-30דקות) בעומס של תל-אביב. רכב נסיעת מבחן היה בעל תיבה רציפה ולא ידנית (כמו שרכשתי). לא ייצא לי לבדוק נסיעה רציפה בכביש מהיר לכן גם נשארתי ללא דעה בתחום זה על הדגם בעל גיר רציף. מה שכן לא הכי אהבתי את התיבה היותר מדי "חכמה" לפי דעתי. מתערבת יותר מדי בנהיגה.אני חסיד של של ידנ…
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 992 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4419941,00.html ריבונו של עולם. אדם מוגבל רוכש רכב עם תקלות חוזרות ונשנות, והם מוכנים "ללכת לקראתו" אם יחתום על ניירת המכסה להם את התחת? תהיו אנושיים, מדובר באדם מוגבל ורכב מיוחד שמשמש להסעתו.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 716 צפיות
שלום זה הקטע לפניכם לעבודת גמר שלי נתקעתי בשני הסעיפים האחרונים תודה מראש לכל העוזרים An AC Motor/Generator Consists of 4 Main Parts: A shaft-mounted wire wound armature (rotor) A field of magnets that induce electrical energy stacked side-by-side in a housing (stator) Slip rings that carry the AC current to/from the armature Brushes that contact the slip rings and transfer current to/from the electrical circuit
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום, אולי מישהו יכול לתת לי תשובה, אני רוצה ליקנות מטף אבקה לבית ( זה תמיד טוב שיש) רציתי לדעת, בבדיקה השנתית מה בודקים, האם האבקה שעבר לה התאריך אחרי 3 שנים יורד האפקט שלה?
הודעה אחרונה מאת eyal177, -
- 2 תגובות
- 759 צפיות
אני מניח שיש קשר למחיר הרכב, אז אציין שהרכב יימכר בערך ב 150,000 ש"ח. מה גובה הערבות שיש לשלם, כשחותמים על זיכרון דברים? האם אלף שקל זה סכום סביר? אלפיים? תודה.
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הלוך חזור מר"ג לעין גב ועוד קצת נסיעות בצפון בפיאסטה החדשה 1600 אוטומטית, יצא לי צריכת דלק של 1:13 בנסיעה די רגועה. פה ושם האצות ל-120, 130. זה נחשב טוב? הרכב היום עבר את ה-1,000 ק"מ הראשונים.
הודעה אחרונה מאת shimib1977, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני עומד מאחורי ההחלטה לרכוש רכב (סיטרואן) ובו מנוע דיזל למשפחה שנוסעת בערך 30000 קמ בשנה. המדיניות האירופית מעודדת , צריכת הדלק משופרת , מחיר הדלקים דומה ..יבואן רנו עשה עבודה יפה בדחיפת רכבים עם מנוע דיזל-אז מה רע? הממשלה משגעת שוב את האזרחים , והיום אתה רואה רכב עם צריכה של 1:25 שמוגדר יותר בזבזן ממרצדס 300.. אז מה? לחושך השינוי הדרמטי בסיווגים,כל התקנות מלפני כמה שנים היו מופרכות , או החדשות. כל האירופים לא יודעים כלום , כנראה. עוד סיוע למעמד הביניים - אם אתה נוסע לא מעט , ואין לך רכב חברה (יש כאלה בארץ , הם מחפשים יעילות וחיסכון) יכולת לקנות רכב פרטי דיזל , וכעת לא. נדפקת. הממשלה מקבלת יותר כסף מיותר בנזין שהיא חולבת ממנו מס.
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עזרה בזיהוי גלגלי מגנזיום המידה היא 13, אני חייב לדעת של איזה רכב הגלגלי מגנזיום האלה זה כרגע מורכב על סובארו טנדר
הודעה אחרונה מאת yura18, -
-
בשעה טובה התחדשתי ברכב- ועכשיו תכנית הבראה
מאת Guest car4fun- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים , פתחתי המון נושאים התלבטתי איזה רכב לקנות התייעצתי איתכם ונתתם את דעתכם. דברנו על אודי בימר ואלפא ואז גליתי את עלות הטיפולים והאחזקה ונכנסה לרשימה מאזדה 6 שלא בליגה שלהן אבל תספק את צרכיי המינימליים. טיילתי בהמון מקומות בארץ בחיפוש אחר המאזדה והגעתי גם עד ירושלים! שאלתי שאלות כמו פין בוכנה מהו והבדלי צריכת דלק בין דגמי הפרימיום ללקצ׳ורי. היום אני מאושר לבשר שמצאתי רכב 40 דק ממני מדגם פרימיום בצבע שחור שנתון08 עם 79k קמ. בוצעה העברת בעלות והכל במקום. אז תודה על הטיפים והעיצות.. באמת.. עכשיו צריך להתחיל תוכנית הבראה לרכב כי הוא מוזנח קוסמטית. החל מתכשיר לחיטוי וניקוי העור והחזרתם לחיים ועד תכשירים לניקוי ושמירה והשבת החיים לפלסטיקים שברכב ולג׳אנטים…
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
שלום רב, לפני מספר שנים נתקלתי בחומר שקוף אשר עוצר התפשטות חלודה לצערי לא מכיר את שם החומר או האריזה מדובר בחומר ריסוס על חלודה לאי התפשטות החלודה אם מישהו מכיר את החומר או יודע על חומר דומה בנושא אשמח לדעת תודה,
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
השכן שגר מול בית הוריי, החליט שהוא מקצה לעצמו חתיכת כביש לחניה. מדובר בצד כביש שאינו מסומן כאסור לחניה, לא באמצעות סימון מדרכה ולא באמצעות תמרור בכניסה לרחוב. אבל הוא לא מפרץ חניה מסודר, אלא פשוט חלק מהכביש. יש במקום מפרצים שנועדו לחניה, זה לא אחד מהם. הכבישים אצלנו בשכונה צרים מאוד, והמקום שהשכן הקצה לעצמו נמצא ממול לחניה של ההורים שלי, כך שכשההורים שלי מוציאים את הרכב (שהכניסו לחניה הפרטית בניגוד לאותו שכן) הרכב של השכן מפריע, ונדרשת פרוצדורה לא פשוטה לחילוץ הרכב שלנו. בהתחלה ביקשנו מאותו שכן שלא יחנה שם יותר, אבל הוא לא מסוג האנשים שאכפת להם מאחרים, אז הוא המשיך. בשלב כלשהו אחרי שביקשנו ממנו כ"כ הרבה, החלטתי שמה שמותר לו, מותר גם לי, וגם אני אחנה שם בעת הצורך…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
- 3 תגובות
- 688 צפיות
שאלתי היא כזאת. נניח שהרכב שכל חייו טופל בטיפולי שבר אצל המוכר, מגיע למוסך מתמחה לדגם ונמצא בבדיקה X,Y,X ותוקן. ברמה שהרכב עכשיו במצב טוב ובוצע כל מה שצריך מבחינת החלפת שמנים וטיימינג וכו' למה שהרכב יעניש מבחינת אחזקה את הקונה הבא ?
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ראיון עם ניצב משנה אלכס פרלמן, שפורש מתפקיד ראש מחלקת תכנון ופיתוח באגף התנועה של המשטרה. ציטוטים נבחרים: "דו"חות מחולקים רק כשהרכב עובר את המהירות המותרת ב-20 קמ"ש בתוך העיר וב-25 קמ"ש מחוץ לעיר. אם היינו אכפים מ-5 או 10 קמ"ש מעל המהירות המותרת היינו משלשים את ההכנסות לאוצר המדינה, אבל חשוב לי להבהיר שההכנסות הן לא המטרה." "יש מקומות שאם נראה בהם כמות גדולה של דו"חות, נגביה עוד יותר את הרף בהם. אני יודע שתהיה ביקורת על ההחלטה שלנו לחשוף את הרף, אבל באמת אין לנו מה להסתיר. אני גם לא מציע לאף נהג לראות בזה אישור לנסוע מהר, כי יכול להיות שמחר בבוקר נחרוג משני הכללים האלה, אז שלא יבואו בטענות. כבר היום יש מקרים, כעשרה אחוז מהדו"חות, שהאכיפה מתבצעת במהירות נמוכה יותר…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הכתבה המלאה. ציטוטים נבחרים: לדעתי, לפי מה שנכתב בכתבה, יש למאזדה פוטנציאל גדול להיכנס חזק לשוק. הכל תלוי בתג המחיר והגרסאות שיגיעו לארץ. ככל שיהיה יותר גיוון בדגמים, ובמחירים אטרקטיביים, מאזדה יכולה להצליח בגדול. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 214 אורחים (הצג רשימה מלאה)