Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר לא יוצא מהעיר, עומד בפקקים, גז ברקס כל שניה וצורך 1 ל-10 קבוע מזה תקופה, כשהייתי רגיל לממוצע טוב יותר. ככה זה כשרוב הנהיגה מתבצעת בעיר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חנה, אני ממליץ לך לעשות כמוני;

קודם כל, תתעלמי ממחשב הרכב- אין כמו בדיקה עצמאית הישנה והאמינה-

1. כשהמיכל לקראת סופו, הכנסי לתחנת דלק ותדלקי עד שהמשאבה "קופצת".

2. אפסי את מד הקילמטרים (מה שנקרא, Trip Meter) ונהגי כרגיל- בינעירוני, עירוני- לא משנה, עד שהמיכל מתרוקן כמעט לגמרי.

3. חזרי לתחנת הדלק (יש כאלו שיגידו שבשביל אמינות הבדיקה, רצוי לחזור לאותה משאבה- אני לא כזה פדנט), ומלאי שוב עד הסוף, כאמור, עד שהמשאבה "קופצת".

4. חלקי את מספר הקילומטרים שמופיעים ב-Trip Meter בכמות הליטרים שנכנסה למיכל, והרי לך צריכת דלק אמיתית.

5. אפסי שוב את המד הנ"ל, וחזרי על הבדיקה לפחות שלושה עד ארבעה מיכלים, לצורך ממוצע של הצריכה.

אני בדר"כ טורח לאפס את המד בכל תדלוק, וכך יש לי מעקב שוטף על צריכת הרכב.

פורסם

חנה, אני ממליץ לך לעשות כמוני;

קודם כל, תתעלמי ממחשב הרכב- אין כמו בדיקה עצמאית הישנה והאמינה-

1. כשהמיכל לקראת סופו, הכנסי לתחנת דלק ותדלקי עד שהמשאבה "קופצת".

2. אפסי את מד הקילמטרים (מה שנקרא, Trip Meter) ונהגי כרגיל- בינעירוני, עירוני- לא משנה, עד שהמיכל מתרוקן כמעט לגמרי.

3. חזרי לתחנת הדלק (יש כאלו שיגידו שבשביל אמינות הבדיקה, רצוי לחזור לאותה משאבה- אני לא כזה פדנט), ומלאי שוב עד הסוף, כאמור, עד שהמשאבה "קופצת".

4. חלקי את מספר הקילומטרים שמופיעים ב-Trip Meter בכמות הליטרים שנכנסה למיכל, והרי לך צריכת דלק אמיתית.

5. אפסי שוב את המד הנ"ל, וחזרי על הבדיקה לפחות שלושה עד ארבעה מיכלים, לצורך ממוצע של הצריכה.

אני בדר"כ טורח לאפס את המד בכל תדלוק, וכך יש לי מעקב שוטף על צריכת הרכב.

ההמלצה נכונה, למעט העובדה שצריך לתדלק את המיכל עד סופו (במיכל הדלק ישנו אוויר, לכן במידה ויש יותר אוויר מהתדלוק הקודם, תתקבל סטייה בתוצאות).

פורסם
אם היא תבדוק מההתחלה כשהידית קופצת (בתדלוק הראשון) - זה לא באמת משנה. הקילומטרים אלו אותם קילומטרים והמיכל אותו מיכל.

:mm_yeah:

ורק להוסיף שבדיוק בגלל זה יש הממליצים לחזור לאותה משאבה בכל תדלוק, וכך הקפיצה הנ"ל תהיה כמה שיותר עוקבת בכל התדלוקים. אני חושב שזה זניח. הרי הבעיה של חנה היא לא עם כמה קילומטרים בודדים לכאן או לשם, לפי טענתה, אלא עם עשרות טובות.

פורסם
1:8 בתוך העיר זו צריכה לדעתי סבירה. אם חצי מהנסיעות שלך יהיו בכבישים בין עירוניים, תגיעי ל-1:12, שזה הממוצע

האמת שלמנוע כזה, צריכה של ליטר לשמונה קילומטרים לא נראת לי סבירה. כן גם לסביבה עירונית. אני עם מנוע 2000 מיושן עושה 1 ל8 בעיר והרגל שלי לא מהקלות (היתרון שלי הוא כמובן משקל עדיף וגיר ידני אבל בכל זאת מנוע 1.2 מודרני אמור לספק תוצאה טובה יותר).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
1:8 בתוך העיר זו צריכה לדעתי סבירה. אם חצי מהנסיעות שלך יהיו בכבישים בין עירוניים, תגיעי ל-1:12, שזה הממוצע

ממש לא נכון.

רנו כיום מתפארים בתצרוכת דלק מעולה של המנועים שלהם.

לא יכול להיות שרכב חדש ויעיל יסבול מתצרוכת דלק ממוצעת יותר גרועה מזו שיש לטווינגו שנת 95 בשימוש עירוני, ואפילו יותר גרועה מזו של אלפא שנת 2001 עם מנוע 2000 (שעושה 1:11 משולב).

כבר היינו שומעים על הסקנדל הזה אם זה היה נורמלי שיש הפרש כל כך גדול בין התצרוכת המוצהרת והאמיתית.

רק שתדעו שהתצרוכת המוצהרת היא 20:1 והתצרוכת הממוצעת שאמרו לי באולם התצוגה עצמו היא 17:1.

זה רחוק שנות אור ממה שמוצהר פה.

אני עדיין לא חושב שאפשרי בכלל לחיות עם כזו תצרוכת דלק (וזו הסיבה שאני קונה רכב חוץ מהאלפא).

פורסם
ממש לא נכון.

רנו כיום מתפארים בתצרוכת דלק מעולה של המנועים שלהם.

לא יכול להיות שרכב חדש ויעיל יסבול מתצרוכת דלק ממוצעת יותר גרועה מזו שיש לטווינגו שנת 95 בשימוש עירוני, ואפילו יותר גרועה מזו של אלפא שנת 2001 עם מנוע 2000 (שעושה 1:11 משולב).

כבר היינו שומעים על הסקנדל הזה אם זה היה נורמלי שיש הפרש כל כך גדול בין התצרוכת המוצהרת והאמיתית.

רק שתדעו שהתצרוכת המוצהרת היא 20:1 והתצרוכת הממוצעת שאמרו לי באולם התצוגה עצמו היא 17:1.

זה רחוק שנות אור ממה שמוצהר פה.

אני עדיין לא חושב שאפשרי בכלל לחיות עם כזו תצרוכת דלק (וזו הסיבה שאני קונה רכב חוץ מהאלפא).

יש מצב שאתה עשית השוואה בין טווינגו ישנה (ששקלה בערך כמו טוסטוס וכך גם הבטיחות שלה) למגאן חדשה ששוקלת יותר מחצי טון מעל משקלה של הטווינגו?!

גם ההשוואה לאלפא ממש לא קשורה, אלא אם כן תוואי הנסיעה שלך היה זהה בדיוק לזה של חנה.

יחד עם זאת, סביר להניח שצריכת הדלק שלה תהיה טובה יותר מ 1:8, כמה, זה אני לא יודע.

אני יודע שבאותו התוואי עם פיז׳ו 3008 (1.6 טורבו אוט׳) אני משיג צריכה של 1:10.2-10.8, אני מניח שהצריכה של המגאן לא תהיה נמוכה משמעותית מזה (ניחוש שלי אולי 1:11-12 לא יותר).

מקווה שחנה תזכור לעדכן אותנו בהמשך.. :roll:

פורסם

השבוע נסעתי הרבה בתוואי דומה לשלה, באזור הקריות וחיפה, עם כל ההתעסקות המיותרת עם המטרונית (ימח שמה), אז התנאים של האלפא ושלה דומים.

אני הוצאתי תצרוכת של 9:1.

בגלל זה זה נראה לי כל כך תמוה.

פורסם

שלום לכולם!

אני מבטיחה לעדכן.

אגב, הרנו שלי - ידנית.

אני רוצה להתיחס לדברי falou ששאל למה אני עדין חושבת שצריכת הדלק ברנו לא סבירה למרות כל מה שנאמר...ולכל האחרים שחושבים שזו צריכה סבירה:

כפי שכתבתי קודם, אני אומרת זאת מתוך השוואה לפורד פוקוס הישנה, ואמחיש זאת במספרים.

אני כזאת מסודרת, ובכל תדלוק ( תמיד מיכל מלא ) אני רושמת את הקילומטרז' ואת כמות הדלק שמלאתי באותו תדלוק. אז בדקתי את צריכת הפוקוס במשך שנה ( מ - 1.8.2012 עד אמצע יולי 2013 ):

נסעתי 8372 ק"מ, תדלקתי 21 פעמים. משמע - בממוצע תדלקתי כל 398.6 ק"מ.

קבולת מיכל הדלק בפוקוס היא 55 ליטר, כלומר : הפוקוס נסעה 7.24 ק"מ על כל ליטר .

לכן כתבתי שהנתונים של הרנו כ ר ג ע תואמים בערך לרכב החדש.

עוד אציין שהפוקוס שוקלת 1087 ק"ג והרנו - 1280 ק"ג. זה לא הפרש של 30%!

ועוד דבר - הנסיעה שלי לא חרגה בשבועיים האחרונים עם הרנו ממנהגי בשנה האחרונה, חוץ מהעומס בגלל המטרונית.

נוסף לזה, האפשרות ( "הסיכון" ) שבקצב הזה אצטרך למלא את מיכל הדלק בשלישית תוך חודש - היתה מבהילה. הרי מדובר בהון תועפות! והצפיה היתה ל"מנוע חסכוני"! כולם אומרים זאת כל הזמן.

זהו. אז זה נראה לי לא סביר, אבל, במקום "לטוס" למוסך או ליבואן - העליתי את הבעיה בפורום. וכעת, ע"פי עצותיכם, אחכה לתדלוק אחד או שנים נוספים כדי לראות מה קורה.

ודבר אחרון - באשר למחשב בקרת הרכב: הממוצע שהציג בנסיעות שלי נע, בערך, בין 12.2 ליטר ל - 11.9 ליטר ל -100 ק"מ. כלומר, מדובר בסביבות 8 ק"מ לליטר דלק, שזה בערך מה שהחישוב שלי הראה.

פורסם

זה לא עובד ככה.

יש בעיה רצינית בחישובים האלו.

המדידה צריכה להיות לא לפי קיבולת המיכל, כי את אף פעם לא צריכה למלא אותו.

המדידה היא של קילומטרים מול ליטרים של דלק שנכנס למיכל בפועל, לא מול הגודל התיאורטי של המיכל.

יכול להיות שהמיכל של הרנו משמעותית קטן יותר ובגלל זה צריך לתדלק יותר למרות שהוא צורך הרבה פחות?

נראה לי שהבסיס של הטענה פה שגוי לחלוטין כי אני לא משוכנע שאת יודעת לחשב את הצריכה של הרכב.

האם את יודעת במדויק כמה ליטרים הוכנסו למיכל במהלך 8372 הקילומטרים האלו?

פורסם

המיכל של הרנו גדול יותר - 59 ליטר.

כן, אני רושמת בכל תדלוק את מספר הק"מ באותו רגע ( על-פי המונה שאי אפשר לאפס ) וכמה ליטרים מלאתי. אז למה אי אפשר לחשב ממוצע?

• תוכן חדש...