Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בענין:

היום מלאתי פעם ראשונה את מיכל הדלק ויכולתי לחשב כמה ק"מ בממוצע נסעה המכונית על ליטר דלק. והתשובה - לא תיאמן: כ - 7.9 ק"מ לליטר!

עוד לא מלאו שבועיים מאז קבלתי את הרכב, עם מיכל מלא, ובסך הכל נסעתי כ-350 ק"מ.

אתאר בקצרה את תנאי הדרך, כי אולי יש בהם כדי להסביר את הצריכה הגבוהה של הדלק:

אני גרה באזור הקריות, וביום בו קבלתי את הרכב, החלה המטרונית לנסוע ( עדין בלי נוסעים ) באזור. לכבודה של המטרונית נעשו באזור חיפה והקריות שפוצים ושינויים בכבישים. למשל בקרית ים ישנו קטע כביש שבו יש כעת 14 רמזורים במרחק של 10 מ' עד 30 מ' זה מזה ואין גל ירוק. כביש חיפה עכו עמוס מאוד ( כי עכשיו נוסעים בו גם מכוניות פרטיות, גם מוניות וגם אוטובוסים של אגד. למטרונית יש מסלול נפרד ). בקיצור, הנסיעה במסלולי הדרך שאני משתמשת בהם הרבה הפכה להיות מסויטת, איטית עם עצירות רבות.

במכונית יש תצוגה המראה לי את צריכת הדלק הרגעית, כך שאני משתדלת שתהיה נמוכה ככל האפשר, לא שזה עזר כל כך.

אני תוהה האם תנאי הדרך יכולים להיות הסיבה לצריכת הדלק הגבוהה או שמא משהו לא בסדר במנוע? הוא הרי אמור להיות מאוד חסכוני. האם המנוע הזה מתאים רק לנסיעה בכבישים מהירים ובהם הוא ממצה את הפוטנציאל שלו ( כי אז עשיתי טעות גדולה בבחירת הרכב, לא שידעתי לנבא מה יקרה עם המטרונית... ואולי זו הכוונה של המתכננים: להוריד מספר רב ככל האפשר של מכוניות פרטיות מהכביש ).

חנה

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל טוענים כי יש לתת לרכב זמן כדי שכל הרכיבים "יתיישבו" במקומם, צריכת הדלק תמיד יותר בזבזנית כאשר הרכב חדש, בדוק לאחר 1000 ק"מ ראשונים (ויתקנו אותי אם אני טועה).

מעבר לכך בהחלט נסיעה בעיר תחת פקקים והרבה האצות/האטות רגעיות תפיק צריכת דלק נוראית, בכל רכב ואכן לרוב מדובר על צריכה של 8-9 בעירוני.

פורסם

ברכבים חדשים צריך לעשות למנוע הרצה. ולאחר מכן נתון הצריכה אמור להשתפר משמעותית.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

כשתמלאי את מיכל הדלק בפעם ה-2 תבואי לפה ותגידי כמה האוטו שותה.

כנראה ברנו נתנו לך רכב עם מיכל לא מלא עד הסוף למרות שהשעונים ברכב מראים לך שהמיכל מלא.

את תראי שאת מצליחה לנסוע מעל 100 ק"מ ורק אז תראי בלוח המכוונים שהמיכל מתחיל להתרוקן ולא מלא עד הסוף.

כשקיבלת את האוטו הסתכלת במחשב הדרך כמה ק"מ יש עד התדלוק? כנראה שלא...

החישוב שלך לא נכון כי לא ידעת כמה ליטרים היו במיכל מלכתחילה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מנועי טורבו קטנים מצטיינים בצריכת דלק נמוכה תחת נהיגה רגועה ומתונה.

כביש הררי (וכזו היא חיפה), מזגן דלוק, מנוע שעוד לא הספיק להתחמם, האצות חזקות בהילוך ראשון-שני כל 10מטר-בלימה-חזור חלילה, ובכלל רכב שעבר בסה"כ פחות מ400קמ.

כל הדברים האלה ביחד גורמים לך לצריכת דלק גרועה ביחס לנתוני יצרן.

במשולב בסופו של דבר זה יתקזז, כי בבינעירוני עם מהירות סבירה וקבועה המנועים האלה מאוד חסכוניים.

אבל אם כל מה שתעשי עם הרכב זה בית-עבודה בתוואי של חיפה - או ש"תסבלי" את צריכת הדלק הזאת או שתעברי לתח"צ.

זה מה יש :-)

נ.ב.

תמונות איפה? תתחדשי!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
כשתמלאי את מיכל הדלק בפעם ה-2 תבואי לפה ותגידי כמה האוטו שותה.

כנראה ברנו נתנו לך רכב עם מיכל לא מלא עד הסוף למרות שהשעונים ברכב מראים לך שהמיכל מלא.

את תראי שאת מצליחה לנסוע מעל 100 ק"מ ורק אז תראי בלוח המכוונים שהמיכל מתחיל להתרוקן ולא מלא עד הסוף.

כשקיבלת את האוטו הסתכלת במחשב הדרך כמה ק"מ יש עד התדלוק? כנראה שלא...

החישוב שלך לא נכון כי לא ידעת כמה ליטרים היו במיכל מלכתחילה.

באולם תצוגה הבטיחו לי מיכל מלא על חשבונם וכך הראו השעונים. קבלתי את הרכב עם 7.5 ק"מ. ולא, לא הסתכלתי כמה ק"מ יש עד התדלוק. את מחשב בקרת הנסיעה למדתי להכיר בהמשך.

גם אם לא הייתי מחשבת את צריכת הדלק לפי הקילומטרז' וכמות הדלק שמלאתי, הרי בעקרון, בקצב הזה אצטרך לשלם עבור דלק שלוש פעמים בחודש, וזה כמעט לא קרה לי אפילו עם הרכב הישן ( פורד פוקוס 1600 משנת 2000 ).

פורסם
מנועי טורבו קטנים מצטיינים בצריכת דלק נמוכה תחת נהיגה רגועה ומתונה.

כביש הררי (וכזו היא חיפה), מזגן דלוק, מנוע שעוד לא הספיק להתחמם, האצות חזקות בהילוך ראשון-שני כל 10מטר-בלימה-חזור חלילה, ובכלל רכב שעבר בסה"כ פחות מ400קמ.

כל הדברים האלה ביחד גורמים לך לצריכת דלק גרועה ביחס לנתוני יצרן.

במשולב בסופו של דבר זה יתקזז, כי בבינעירוני עם מהירות סבירה וקבועה המנועים האלה מאוד חסכוניים.

אבל אם כל מה שתעשי עם הרכב זה בית-עבודה בתוואי של חיפה - או ש"תסבלי" את צריכת הדלק הזאת או שתעברי לתח"צ.

זה מה יש :-)

נ.ב.

תמונות איפה? תתחדשי!

תודה. אצלם. המכונית יפיופה אמיתית.

אגב, סליחה על הבורות - מה זה "תח"צ"?

פורסם
לא צריך הרצה במנועים מודרניים.

הצריכה הגיונית לתנאים עירוניים קשים.

כשמרכיבים משהו, לא משנה מה, שאמור לבצע פעולה מסויימת החלקים לא יושבים ב100% בסוף ההרכבה.

ולמעשה, ככל שהמכשיר מיועד "לעבוד" קשה יותר (לדוגמא- מנוע ומכלולי רכב) ומורכב מיותר חלקים כך יש יותר חשיבות להתאמת המכלולים השונים והחלקים שמרכיבים אותם לעבודה משותפת, עד לרמת מאית המ"מ (במנועי מטוסים, לדוגמא- עד לרמת המיקרון).

ולשם כך ההרצה נועדה- לתת לרכב החדש הזדמנות לעמוד בתנאים שונים בעומסים שונים לפרקי זמן שונים לעבוד ביחד כך שכל חלק יסתדר טוב במקומו, מה שיגרום לכל המכלולים לעבוד בצורה אופטימלית. העברת הילוכים חלקה יותר, ביצועים טובים יותר וגם צריכת דלק יעילה יותר.

אז מה מיוחד במנועים המודרניים שגורם להם להיות מוכנים לעבודה ללא צורך בהרצה? (חברים קנו עכשיו רכב חדש מהחברה ואמרו להם מפורשות לעשות הרצה)

האם הריצו אותם כבר במפעל? ומה עם ההתאמה לשאר המכלולים?

נ.ב

לא משנה כמה ניסיתי לעבוד על הניסוח של ההודעה זה עדיין יצא מתריס, זו לא הכוונה. אני סטודנט להנדסת מכונות וכתבתי מה שאני מבין, ומעניין אותי למה זה לא נכון.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

יצרני הרכב טוענים שלא נדרשת הרצה לרכב , אבל מבקשים שבמהלך 1000 הק"מ הראשונים להשתדל לא לעבור את ה 3500 סל"ד.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אז מה זה אם לא סוג של הרצה?

שימוש מוגבל בתקופת השימוש הראשונה= הרצה.

טכנולוגיית הייצור מתפתחת בשנים האחרונים (מבחינת חומרים, תהליכי הייצור, ותהליכי ההרכבה) וזה מביא את המוצר המוגמר להיות יותר קרוב ל100% התאמה אז ההרצה לא קשוחה כבעבר כנראה, אבל עדיין נדרשת הרצה מסויימת בשביל להגיע ל100% האלה

פורסם

היי חנה,

אחרי חודש וחצי שאני מחזיק את הרכב ו-2100 קילומטרים שהוא כבר עבר (ואני לא עובר את ה-3000 סל"ד בשום מצב), צריכת הדלק הממוצעת שלי היא 1 ל-13 ברכב דומה עם מנוע דומה. בכביש 6 הגעתי לנתונים הרבה יותר טובים. אני חושב שתנאי הדרך אצלך הם קיצוניים אפילו יחסית לכבישים עירוניים. כביש הקריות עם מיליון הרמזורים שיש בו, יוציא נתוני צריכת דלק גרועים מכל רכב על הכביש, ובמיוחד עם כל הנסיעות שלך הן בכביש הזה ובכלל לא בינעירוניות.

בכל אופן, אני גם מאמין שהנתון ישתפר במעט ככל שהקילומטראז' יעלה.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם
כשמרכיבים משהו, לא משנה מה, שאמור לבצע פעולה מסויימת החלקים לא יושבים ב100% בסוף ההרכבה.

ולמעשה, ככל שהמכשיר מיועד "לעבוד" קשה יותר (לדוגמא- מנוע ומכלולי רכב) ומורכב מיותר חלקים כך יש יותר חשיבות להתאמת המכלולים השונים והחלקים שמרכיבים אותם לעבודה משותפת, עד לרמת מאית המ"מ (במנועי מטוסים, לדוגמא- עד לרמת המיקרון).

ולשם כך ההרצה נועדה- לתת לרכב החדש הזדמנות לעמוד בתנאים שונים בעומסים שונים לפרקי זמן שונים לעבוד ביחד כך שכל חלק יסתדר טוב במקומו, מה שיגרום לכל המכלולים לעבוד בצורה אופטימלית. העברת הילוכים חלקה יותר, ביצועים טובים יותר וגם צריכת דלק יעילה יותר.

אז מה מיוחד במנועים המודרניים שגורם להם להיות מוכנים לעבודה ללא צורך בהרצה? (חברים קנו עכשיו רכב חדש מהחברה ואמרו להם מפורשות לעשות הרצה)

האם הריצו אותם כבר במפעל? ומה עם ההתאמה לשאר המכלולים?

נ.ב

לא משנה כמה ניסיתי לעבוד על הניסוח של ההודעה זה עדיין יצא מתריס, זו לא הכוונה. אני סטודנט להנדסת מכונות וכתבתי מה שאני מבין, ומעניין אותי למה זה לא נכון.

אני לא מקצוען בתחום אלא ניזון מבעלי המקצוע כאן ובעולם האמיתי. הטענה הבסיסית היא שהטולרנסים ביצור הפכו כל כך קטנים שהרצה לא נחוצה כדי "להתאים" את החלקים אחד לשני כמו שהיה בעבר.

עובדה שכבר אין טיפול החלפת שמנים אחרי 1000-1500 ק"מ כמו שהיה נהוג בעבר. בטיפול כזה, אגב, היו מוציאים ממש חתיכות מתכת מהעוקה ואם אני זוכר נכון השמן היה שונה מהשמן בו השתמשו ביתר חיי המנוע.

יש מספר לא קטן של שרשורים כאן בדיוק בנושא הזה עם תגובות של אנשי מקצוע בתחום, אתה מוזמן לעשות חיפוש קטן ולראות.

באופן אישי גם לי זה נראה מוזר וגם אני כמו רבים עדיין "עושה הרצה" למרות שזה לא נחוץ לפי היצרן.

• תוכן חדש...