Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

4. אני בהחלט לא מסכים עם מה שאמרו קודמי לגבי היותו של מנוע טורבו לא חסכוני בעיר. מניסיוני האישי הצריכה של הקורולה 2003 שהיית לי אשר צרכה 1:9.5 לזו של ה-3008 עם מנוע 1.6 טורבו (ועודף משקל של כמה מאות קילו) אשר צורכת 1:10.5 באותם תנאי דרך, עובדה אשר דיי שוללת את הטענה של מנוע טורבו ואי חיסכון בעיר.

אתה מדבר על צריכה משולבת או צריכה עירונית בלבד?

בהנחה והרכב שלך נוסע גם בבינעירוני- איך אתה מודד את הצריכה העירונית? (מחשב הדרך זה לא אינדיקציה מדוייקת).

מעבר לזה אני שוב מדגיש, בתנאי נסיעה כמו שחנה מציינת, הטורבו הולך לעבוד הרבה ולהעלות את צריכת הדלק משמעותית.

החסכון בדלק מגיע ברכבים האלה כתוצאה מהאיזון שיוצרת צריכת הדלק הנמוכה יחסית בבינעירוני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מדבר על צריכה משולבת או צריכה עירונית בלבד?

בהנחה והרכב שלך נוסע גם בבינעירוני- איך אתה מודד את הצריכה העירונית? (מחשב הדרך זה לא אינדיקציה מדוייקת).

מעבר לזה אני שוב מדגיש, בתנאי נסיעה כמו שחנה מציינת, הטורבו הולך לעבוד הרבה ולהעלות את צריכת הדלק משמעותית.

החסכון בדלק מגיע ברכבים האלה כתוצאה מהאיזון שיוצרת צריכת הדלק הנמוכה יחסית בבינעירוני.

לא ציינתי?

שני הרכבים נסעו באותם התנאים, שהם נסיעה עירונית מאומצת בפקקים של חיפה-קריות תרום פתיחת עוקף קריות.

בינעירוני כמעט ולא קיים אצלי.

פורסם

אוקיי,

מעניין מה שאתה כותב כי זה קצת סותר רשמים של בעלי VAG עם מנועי TSI שמדווחים על צריכת דלק די גבוהה בהתנהלות עירונית.

הרכב שלך אם אני לא טועה מצוייד בטורבו TWIN SCROLE או שאני טועה ?

פורסם
חנה,

שימי לב לכותרת השרשור, אחת המילים שם היא ״טורבו״, זה החלק שהופך את המנוע ליעיל עם הספק גבוה ביחס לנפח ושם גם טמון המוקש שלך או כמו שאומרים- שם קבור הכלב.

תוצר לוואי של הגברת יעילות המנוע הינה צריכת דלק מוגברת, זה מורגש במיוחד בהתנהלות עירונית ומורגש במיוחד בהתנהלות עירונית כמו זו שאת מציינת.

בלבלת אותי.

איך מנוע יכול להיות בנשימה אחת יעיל יותר ובזבזן יותר (אלא אם אתה מתכוון ביעילות להקטנת הנפח שזה עניין שלא ממש מעניין את המשתמש).

אם כבר, לדעתי, המנוע פחות יעיל, הוא מבצע את אותה כמות עבודה וצורך יותר משאבים.

פורסם

מודה שלא קראתי כל מילה בשרשור, אבל מסתמן שהגב' קנתה רכב שפשוט לא מתאים לצרכים שלה.

מי שנוסע בעיר צפופה - צריך להתמקד בהיברידיות. בדיוק כמו שמי שנוסע מטולה אילת צריך להתמקד בדיזל.

סוף מעשה במחשבה תחילה, ובכלל להסיק מסקנות אחרי תדלוק אחד או שניים זה לא רציני...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בלבלת אותי.

איך מנוע יכול להיות בנשימה אחת יעיל יותר ובזבזן יותר (אלא אם אתה מתכוון ביעילות להקטנת הנפח שזה עניין שלא ממש מעניין את המשתמש).

אם כבר, לדעתי, המנוע פחות יעיל, הוא מבצע את אותה כמות עבודה וצורך יותר משאבים.

טורבו לא נכנס לפעולה מסל״ד 0, הוא נכנס מסל״ד מסויים לכן יכול להיות מצב שבהתנהלות עירונית ובמיוחד אחת מאומצת הוא יכנס לפעולה בתכיפות גבוה ולעומת זאת בכביש המהיר בשיוט בהילוך גבוה הוא לא יכנס לפעולה ולכן הנהיגה תיהיה חסכונית יותר.

להבדיל אלפי הבדלות, ברכב אצלי מגדש העל מתוכנן לעבוד בדיוק כך רק שבנוסף הוסיפו לו קלאץ׳ כדי למנוע כניסה לפעולה מיותרת בהתנהלות מנהלתית.

כשאני מדבר על היעילות של מנועי הטורבו (לא אלה הספורטיביים אלא המשפחתיים) אני מדבר על היכולת להפיק הספק גבוה ממנוע קטן אבל כמו שציינתי, המחיר במקרים מסויימים מגיע בצריכת דלק (לא נכנס כרגע לענייני אמינות).

פורסם
הריו באמת עד כדי כך גרועה? הייתה לך גרסה אוטומטית? מה בדיוק הופך אותה לעגלה? מעניין אותי, כי בכמה דברים היא מצטיינית, בטיחות ועיצוב למשל. אגב אם אלה הנתונים, אז או שיש לך רגל כבדה מאוד או שתעשיית רכב לא התקדמה בעניין צריכת הדלק ב-20 שנים האחרונות (להוציא רכבים הברידיים בעיקר של טויוטה כמובן).

זה אחלה אוטו עד שמניעים. לא יודע אם נהגת עליו בעבר, אבל הרכב הזה באמת עגלה. הקטע הוא שצריך לסחוט את הדוושה כדי שהוא יזוז, ואז גם הולך יותר דלק. יש לו מנוע טוב יחסית, אבל גיר מיושן מאוד שלא מוציא ממנו את המיטב. מלבד זאת, נוחות הנסיעה בעיר איומה, הראות החוצה גרועה וההגה מנותק לגמרי. בנוסף, מערכת השמע מזכירה מכוניות של לפני 100 שנה.

סורי, אבל במחיר הזה לא מספיק לי רק עיצוב יפה ובטיחות. גם האבזור סביר והמזגן טוב. זהו.

בעניין צריכת הדלק, תשמע, זה היה הזוי. מיכל של 43 ליטר היה מספיק בקושי ל-320 ק"מ, וזה בנסיעה רגועה ולא רק בעיר. המחוג של הדלק היה זז בכל לחיצה על הגז.

פורסם
מודה שלא קראתי כל מילה בשרשור, אבל מסתמן שהגב' קנתה רכב שפשוט לא מתאים לצרכים שלה.

מי שנוסע בעיר צפופה - צריך להתמקד בהיברידיות. בדיוק כמו שמי שנוסע מטולה אילת צריך להתמקד בדיזל.

סוף מעשה במחשבה תחילה, ובכלל להסיק מסקנות אחרי תדלוק אחד או שניים זה לא רציני...

מה זאת אומרת לא מתאים לצרכים שלה?

בן אדם מן השורה נכנס לאולם מכירות ומחפש רכב חסכוני. בפרוספקט רשום 1:20, סוכן המכירות עושה הנחה ואומר לו 1:17 משולב (לפי פרנקוס) ומזה הוא אמור להסיק שהרכב לא מתאים לנסיעה בעליות והוא צריך היברידית או דיזל?

פורסם

לא מאשימים את חנה בכך שרכשה רכב שלא מתאים לצרכיה, כן ניתן "להאשים" את איש המכירות שלא ידע לתחקר את הלקוחה ולפי תשובותיה לדעת להמליץ לה על רכב שתואם את שימושה בצורה טובה יותר.

זה לא חייב להיות הייברידי או דיזל, זה יכול פשוט להיות בנזין רגיל ולא מוגדש.

כולם מתלהבים מאופנת המנועים הקטנים-גודשים ולא מבינים שלא בכל מצב זה יתרון ואנשים חושבים שאם יקנו 1.2 ליטר טורבו הוא יהיה בכל מצב חסכוני, הרי זה מנוע קטן, וזה לא נכון.

נתון צריכת הדלק המשולב הוא "שקרן" כי הוא נמדד בתנאי מעבדה ללא עומס על הרכב עם טמפ' אידיאלית ונועד כמובן להציג נתון טוב ככל האפשר.

אני משער שאם אופי השימוש של חנה ברכבה היה שונה, קרי עם נסיעות בינעירוניות מרובות יותר- יש סבירות גבוהה שהשרשור הזה לא היה נפתח מלכתחילה.

ובכל אופן, צריכת הדלק שלה עתידה להשתפר במאות קילומטרים הקרובים, אבל לא לפתח ציפיות לניסים כי אלה לא יקרו.

פורסם
מה זאת אומרת לא מתאים לצרכים שלה?

בן אדם מן השורה נכנס לאולם מכירות ומחפש רכב חסכוני. בפרוספקט רשום 1:20, סוכן המכירות עושה הנחה ואומר לו 1:17 משולב (לפי פרנקוס) ומזה הוא אמור להסיק שהרכב לא מתאים לנסיעה בעליות והוא צריך היברידית או דיזל?

כמה שאתה צודק!

אוסיף עוד שכאשר התלבטתי בקשר לקנית רכב - פה, בקארספורום - בין הרנו לפורד פוקוס חדשה 1600 ידנית , הרי כל מי שהמליץ על הרנו ציין כאחת ממעלותיה את היותה מכונית חסכונית.

אתמול בקרתי במוסך של פורד ומזדה, בו טפלו עד כה ברכב הישן, כדי להפרד. להם אין אינטרס לומר את שבחי הרנו דווקא ( לפני שרכשתי את הרכב הם ניסו, כמובן, לשכנע אותי לרכוש רכב מבית פורד או מזדה ). ובעל המוסך אמר לי גם הוא שהמנוע ברנו שקניתי הוא חסכוני מאוד.

המסקנה שלי היתה ( וכולם ידעו שהרכב שלי צריך לטפס את עליות הכרמל ) שמהיום והלאה אשלם פחות עבור דלק.

לא נשאר לי אלא לקוות שראשיתו של דבר לא יעיד על המשכו, ושלא עשיתי טעות ברכישת הרנו.

פורסם
כמה שאתה צודק!

אוסיף עוד שכאשר התלבטתי בקשר לקנית רכב - פה, בקארספורום - בין הרנו לפורד פוקוס חדשה 1600 ידנית , הרי כל מי שהמליץ על הרנו ציין כאחת ממעלותיה את היותה מכונית חסכונית.

אתמול בקרתי במוסך של פורד ומזדה, בו טפלו עד כה ברכב הישן, כדי להפרד. להם אין אינטרס לומר את שבחי הרנו דווקא ( לפני שרכשתי את הרכב הם ניסו, כמובן, לשכנע אותי לרכוש רכב מבית פורד או מזדה ). ובעל המוסך אמר לי גם הוא שהמנוע ברנו שקניתי הוא חסכוני מאוד.

המסקנה שלי היתה ( וכולם ידעו שהרכב שלי צריך לטפס את עליות הכרמל ) שמהיום והלאה אשלם פחות עבור דלק.

לא נשאר לי אלא לקוות שראשיתו של דבר לא יעיד על המשכו, ושלא עשיתי טעות ברכישת הרנו.

חנה, טעות בטח לא עשית.

הרכב נראה טוב מאוד וסה"כ איכותי.

אם צריכת הדלק בפועל לא תואמת את הציפיות שלך זה לא צריך להוריד לך עד כדי כך את ההנאה מהרכב.

אני מניח שפוקוס 1.6 חדשה לא תהיה חסכונית יותר, והיא אגב גם לא קופה..

אבל אם נניח שהפוקוס תהיה חסכונית ב-10% מאשר המגאן (מה שאני ממש לא מאמין שנכון) את צריכה לעשות חשבון בכמה שקלים זה יותא בסוף השנה.

אם נניח שאת מתדלקת שגם השנה הנסועה שלך תהיה זהה לשנה שעברה, הוצאות הדלק שלך מסתכמות ב-6000 ש"ח בשנה.

כמה כבר ההבדל יהיה, 600 ש"ח?!

שימי את הדברים בפרופורציות.

פורסם
כמה שאתה צודק!

אני חושב שאת "קצת" יוצאת מפרופורציות, גם אם הרנו תעלה לך בכמה מאות שקלים יותר לשנה בהוצאות דלק, הרי שבסופו של דבר את נוהגת ברכב חדש\מודרני יותר מהפוקוס המיושנת וגם ללא ההשוואה לפוקוס- הרנו שרכשת הינה מכונית מצויינת.

תמיד יש רכב חסכוני יותר או פחות, תהני ממה שרכשת כי למרות הכל בחרת מכונית טובה, כן תזכרי להבא שבעניין צריכת הדלק חשוב לבדוק את הנתון הזה בהתאם לתנאים בה את עתידה להשתמש ברכב.

ולסיום, תני למנוע להפתח קצת במאות קילומטרים הבאים, הוא גם ירגיש זריז יותר וגם צריכת הדלק תשתפר.

תהני.

• תוכן חדש...