Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לך שום עילה לפיות ליבואן, נסיעה עירונית קשה עם מזגן, רמזורים האטות והאצות מרובות מניבות צריכת דלק בסדר הגודל שציינת בתחילת השירשור.

ליבואן אין פיתרון לתנאי תנועה קשים כפי שציינת , פניה אליו לא תועיל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם בדעה שקיבלת את הרכב עם "מיכל מלא". כלומר, תדלקו בדיוק כך שהמד יראה מקסימום למרות שיש מקום לעוד כמה ליטרים טובים. כמובן שגם התנאים הקשים תורמים לצריכת דלק גרועה.

אני בטוח שבתדלוק הבא כבר תראי שיפור מהותי.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

יש להפריד בין צריכה צפויה לבין צריכה מוצהרת.

היבואן, בהנחית היצרן (לא רק היבואן הזה) מפרסמים נתוני צריכת דלק רחוקים מהמציאות כך שבהחלט יש עילה לפנות ליבואן. מה יצא מזה אני לא יודע אבל זו בהחלט הונאה לטעמי.

לגבי ההבדל בצריכה בין הרכב הישן שלך לחדש, את צודקת. יש מין פאסאד כללי שכולם משתתפים בו על שיפור משמעותי בצריכת הדלק אבל המציאות לא תומכת בזה, למעט במקרים נקודתיים.

כן יש שיפור, משמעותי יחסית, בצריכת הדלק בנסיעה בשיוט בסיבובי מנוע נמוכים יחסית (בין עירוני ישר) שם בא לידי בטוי יתרון הטורבו.

פורסם

לחנה פ

לדעתי אין לך מה לפנות ליבואן כלל {בינתיים}, אם לא ביצעת נסיעה ובדיקת צריכת דלק בין עירונית קודם כל .

אין לי שום קשר מכל סוג שהוא ליבואן הנ"ל .

בכל אופן , נסיעה עירונית , {לפי כוונת כל יצרן} הכוונה לנסיעה במהירות ממוצעת של 50 קמ"ש , מינימום רמזורים , מינימום פקקים ,אפילו ללא מזגן כלל , רכב ריק , חוץ הנהג , להמנע מעקיפות , מבלימת פתע , אם אפשר , ללא עליות {כלל} , נסיעה בהילוך הגבוה ביותר מבלי לאמץ את המנוע ועוד...

גבירתי , אם תעמדי בתנאים הללו , תקבלי צריכת דלק מצויינת , גם בתקופת ההרצה .

בהצלחה !

פורסם

יקראו לזה הרצה, יקראו לזה חימום או היטמעות בכביש - הרכב צריך תקופה ראשונית של נסיעה רגועה ואחרי כמה מאות ק"מ, אולי 1000 - גם הנסיעה תורגש קלה יותר לרכב וגם צריכת הדלק תשפתר.

קחי את הרכב לנסיעה רגועה של 100-200 ק"מ מחוץ לעיר, חשוב במיוחד בתקופה הראשונית ויעשה טוב למכללים.

לא בודקים צריכה לפי 300 ק"מ. לפחות פי שלוש.

כאשר הרכב יגיע לטיפול ראשון - אפשר לברר ולבדוק מה שמטריד אותך, אי כי לדעתי צריכה של 1:8 הגיונית לתנאי עיר צפופים ובעומס קבוע. וחוצמזה, מרכב קופה לא הייתי מחכה לשיא חסכון בצריכת הדלק תכננו אותו לרוץ , לא לזחול....

עיזבי את הסטיגמות של מילאו פחות כמה ליטרים ורק עד הקו העליון, ונתוני היצרן לא מציאותיים. קטנוניות לא תסייע כאן.

אני עם הרנו שלי, בת כמה שנים טובות, מגיע גם לנתונים טובים יותר מפרסום היצרן, נכון שבנהיגה משתדלת במיוחד, מהירות 85-88, מזג אויר סולידי... מחשב הדרך מראה נתונים רבים אבל הוא לא שיא הדיוק, ככה שיש לראותו כאינדיקציה לאורך זמן.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לחנה פ

לדעתי אין לך מה לפנות ליבואן כלל {בינתיים}, אם לא ביצעת נסיעה ובדיקת צריכת דלק בין עירונית קודם כל .

אין לי שום קשר מכל סוג שהוא ליבואן הנ"ל .

בכל אופן , נסיעה עירונית , {לפי כוונת כל יצרן} הכוונה לנסיעה במהירות ממוצעת של 50 קמ"ש , מינימום רמזורים , מינימום פקקים ,אפילו ללא מזגן כלל , רכב ריק , חוץ הנהג , להמנע מעקיפות , מבלימת פתע , אם אפשר , ללא עליות {כלל} , נסיעה בהילוך הגבוה ביותר מבלי לאמץ את המנוע ועוד...

גבירתי , אם תעמדי בתנאים הללו , תקבלי צריכת דלק מצויינת , גם בתקופת ההרצה .

בהצלחה !

yossiaviel

אתה מתבדח, נכון?

בתנאים האלה, אני חותמת לך שגם בפורד פוקוס הישנה והטובה שלי תהיה צריכת דלק מצוינת.

אז מה עשינו? איפה היתרון של המכונית החדשה?

אני רק מקווה שהמצב ישתפר ויתקזז עם נסיעות בכבישים מהירים, כפי שכתבו כאן אחרים. ולמרות שתכננו את המכונית הזו "לרוץ", הרי כשאתה מתנייד באזור המגורים שלך, אתה לא יכול רק לרוץ. וזה אמור להיות חלק מ"עסקת החבילה".

פורסם
לא צריך הרצה במנועים מודרניים.

הצריכה הגיונית לתנאים עירוניים קשים.

ועוד איך צריך הרצה!

בכמה מאות הק"מ הראשונים חשוב מאוד לבצע שימון של כלל המכלולים כולל הגיר.

לאחר הרצה של 1000-1500 ק"מ המנוע ייתן תפוקה טובה יותר וזה יסתכם בצריכת דלק נמוכה יותר

נ.ב

חשוב מאוד גם להרביץ קצת מהירות ולתת למנוע לנשום כמו שצריך, אסור לטורבו לעבוד על טורים נמוכים לאורך זמן

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
yossiaviel

אתה מתבדח, נכון?

בתנאים האלה, אני חותמת לך שגם בפורד פוקוס הישנה והטובה שלי תהיה צריכת דלק מצוינת.

אז מה עשינו? איפה היתרון של המכונית החדשה?

אני רק מקווה שהמצב ישתפר ויתקזז עם נסיעות בכבישים מהירים, כפי שכתבו כאן אחרים. ולמרות שתכננו את המכונית הזו "לרוץ", הרי כשאתה מתנייד באזור המגורים שלך, אתה לא יכול רק לרוץ. וזה אמור להיות חלק מ"עסקת החבילה".

אז תמכרי את הרכב החדש ותחזרי לפוקוס "ישנה וטובה"!

האם חסכון בדלק זו הסיבה היחידה בגינה רכשת את הרכב החדש?

אני מניח שא, אבל אם כן אז עשית שטות גמורה..

אני כן חושב ש:

א. בדקת את צריכת הדלק לא נכון (האם תדלקת מיכל מלא, נסעת עד סופו ומילאת שוב באותה המשאבה וחילקת את מספר הק"מ במספר הליטרים שנכנסו במיכל? אני מניח שלא..)

ב. צריכת הדלק ככל הנראה תשתפר.

ג. בתוואי כפי שתיארת אל תצפי להשיג צריכת דלק קרובה לזו אשר מוצהרת ע"י היצרן.

אגב, ליצרן את יכולה לפנות המיום ועד מחר, למען האמת האיומים המרומזים האלו נשמעים קצת מגוחכים.

פורסם
אז תמכרי את הרכב החדש ותחזרי לפוקוס "ישנה וטובה"!

אחשוב על זה. תודה.

אגב, כנראה לא קראת את כל השרשור, יש בו התייחסות לכל מה שכתבת.

פורסם
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בענין:

היום מלאתי פעם ראשונה את מיכל הדלק ויכולתי לחשב כמה ק"מ בממוצע נסעה המכונית על ליטר דלק. והתשובה - לא תיאמן: כ - 7.9 ק"מ לליטר!

עוד לא מלאו שבועיים מאז קבלתי את הרכב, עם מיכל מלא, ובסך הכל נסעתי כ-350 ק"מ.

אתאר בקצרה את תנאי הדרך, כי אולי יש בהם כדי להסביר את הצריכה הגבוהה של הדלק:

אני גרה באזור הקריות, וביום בו קבלתי את הרכב, החלה המטרונית לנסוע ( עדין בלי נוסעים ) באזור. לכבודה של המטרונית נעשו באזור חיפה והקריות שפוצים ושינויים בכבישים. למשל בקרית ים ישנו קטע כביש שבו יש כעת 14 רמזורים במרחק של 10 מ' עד 30 מ' זה מזה ואין גל ירוק. כביש חיפה עכו עמוס מאוד ( כי עכשיו נוסעים בו גם מכוניות פרטיות, גם מוניות וגם אוטובוסים של אגד. למטרונית יש מסלול נפרד ). בקיצור, הנסיעה במסלולי הדרך שאני משתמשת בהם הרבה הפכה להיות מסויטת, איטית עם עצירות רבות.

במכונית יש תצוגה המראה לי את צריכת הדלק הרגעית, כך שאני משתדלת שתהיה נמוכה ככל האפשר, לא שזה עזר כל כך.

אני תוהה האם תנאי הדרך יכולים להיות הסיבה לצריכת הדלק הגבוהה או שמא משהו לא בסדר במנוע? הוא הרי אמור להיות מאוד חסכוני. האם המנוע הזה מתאים רק לנסיעה בכבישים מהירים ובהם הוא ממצה את הפוטנציאל שלו ( כי אז עשיתי טעות גדולה בבחירת הרכב, לא שידעתי לנבא מה יקרה עם המטרונית... ואולי זו הכוונה של המתכננים: להוריד מספר רב ככל האפשר של מכוניות פרטיות מהכביש ).

חנה

האם מדוד או לפי מחשב רכב

מחשב רכב על פי רוב מראה ליטר/ 100 ק"מ?

פורסם

אני לא מבין מה פשר התוקפנות כלפי פותחת השירשור. ברור שהיא קנתה את הרכב החדש עם מנוע מודרני על מנת שיהיה חסכוני יותר מהפוקוס הישנה שלה. כך גם צריך להיות בפועל במציאות וכאלו הן גם הבטחות החברה (זה לא אומר שיש "קייס" לרוץ ליבואן כרגע).

אין שום סיבה לבדוק את הרכב בכל מיני צורות הזויות בירידה, עם מערכת כבויה ומאוורר מכוון לאחורי הרכב על מנת ליצר דחף.

רוב הסיכויים שהיא קיבלה את הרכב עם מיכל לא באמת מלא, הרכב עוד כמעט ולא נסע אז אולי דרושה הרצה, צריך להתרגל לפעולת הרכב החדש ואופי המנוע והתיבה על מנת למצות אותו כמו שצריך. בקיצור אני בטוח שבתדלוק הבא התוצאה תהיה טובה משמעותית.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

חנה, תתדלקי עכשיו שוב ותחשבי.

תעדכני אותנו!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

כן, בבקשה תעדכני כי אני רוצה לשים את ההזמנה שלי לקליאו עם אותו מנוע וזה די יוריד לי אם אני רואה שזו באמת בעיה.

עם תצרוכת הדלק הזו אני כבר מעדיף לקנות את המגאן המשומשת של אחי.

פורסם

אם אסכם את הדברים שנכתבו ע"י חברי הפורום, שבוודאי מבינים יותר ממני במכוניות, הרי שנתוני צריכת הדלק הגבוהים שלי - בתקופת הרצה ובתנאי הדרך הקשים - הם סבירים.

ולמרות זאת, כשאני בוחנת את הנתונים העובדתיים, היינו, מילוי מיכל דלק פעמיים אחרי 12 ימי נסיעה של כ - 350 ק"מ בלבד, ברכב חדש, בעל מנוע מודרני וקטן, שאמור להיות חסכוני - נראה לי לא סביר.

אם אלו שהגדרת "כמבינים יותר" אמרו לך שזה סביר, למה זה עדיין נראה לך "לא סביר"?

שימי לב שרכבים של לפני 13 שניה היו באמת פחות יעילים, אבל הם גם היו קלים יותר בלפחות 30%, וזה עושה וואחד הבדל.

בכל מקרה, תעדכני ונראה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...