רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
זה רכב טוב בעיקרון, לא?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני שנה וקצת קניתי (מליסינג יד 1)פורד פוקוס סטיישן 1600 מודל 10/2009. לאחרונה קיבלתי בירושה טויוטה קורולה SUN ,(יד ראשונה פרטית) גם היא 2009. לפוקוס יש כעת 107000 ק"מ. לקורולה - רק 23000 ק"מ . אני אמור למכור אחת משתיהן, וקשה להחליט.. שתיהן יפות ושמורות במצב מצויין. מן הסתם בשוק הקורולה שווה יותר.ויהיה די קל למוכרה. לעומת זאת על הפוקוס יש הסדר של התחייבות לbuy back של אוטו סנטר בתום 3 שנים.כך שכמובן בהפסד מסויים גם אותה אוכל להחליף בתום התקופה בלי יותר מדי כאבי ראש.. מעבר לשיקולים של העדפה אישית. מבחינת התנהלות כלכלית, מה עדיף? להשאיר את הקורולה ולמכור את הפוקוס? או דווקא לנצל את הנתונים האטרקטיביים של הקורולה ולקבל עבורה מחיר טוב עכשיו? אשמח לעצותיכם …
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יונדאי חושפת לראשונה את ה-i10 החדשה לשנת 2014, עם פלטפורמה חדשה, עיצוב צעיר ומודרני ומרווח גדול יותר לנוסעים ומקבלת לראשונה גם מנוע 1.0 ליטר 3 צילינדרים חדש. לכתבה המלאה: יונדאי i10 החדשה נחשפת
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
קראתי בפורום אודות השעבוד, רישום ברשם המשכונות וכו' אך יש לי שאלה שונה ואשמח לקבל בהקדם תשובה ממי שיודע. הנני לפני קניית רכב, המוכר הסדיר את ההלוואה מול לאומי כארד וקיבל אישור בבנק, לפני 3 ימים הוא בדק באופן מקוונן ברשם המשכונות וקיבל אישור שאין משכון על הרכב, היום הלכנו לבנק דואר והחלטתי לבצע את הבדיקה גם שם ואצלם הופיע שיש משכון,איך יכול להיות? האם הדואר פונה לבסיס נתונים אחר? איך אני יכול לדעת בוודאות שהמשכון הוסר? תודה
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
כבר לא רואים אותן בכלל. מה קרה?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
וגם - למה רכב האגרה גבוהה יותר ככל שהרכב מפואר יותר? ובאופן כללי - עושה רושם שהאגרה נגזרת משווי הרכב, ולא ממרכיבים אחרים שהיית מצפה שהתשלום ייקבע כדוגמת: - רמת זיהום (רכב מזהם פוגע בכולנו, ראוי שישלמו עליו יותר) - גודל פיזי (רכב גדול תופס יותר חניה, יותר מקום בכביש) - בטיחות להולכי רגל, ואולי גם ליושבי הרכב וכו'
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אתמול, קרה לי משהו מוזר, נסעתי בעיר במהירות סבירה - 40 קמ"ש בערך, הייתי לפני כיכר ומישהו נכנס אליו מרחוק, אז נאלצתי להאט ולתת לו לעבור (דיי מרחוק). נתתי בלימה טיפה חזקה, מה שהיה מוזר שבמקום כמו כל בלימה חזקה שאני נותן והרכב מאט חזק ועוצר, הפעם לקח לאוטו מרחק גדול מהרגיל לעצור, והיה רעש מוזר כמו של ברזל נתקע במשהו כמו - כמו טח טח טח טח עד שהאוטו נעצר. מה קרה בעצם? הברקסים? הכביש? הABS ? ואיך אני נמנע מזה ובולם נכון?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
התקשרתי לסוכנות בתלאביב ונאמר לי שהם לא נותנים נסיעת מבחן על הרכב. מצד אחד מאוד נדלקתי על הרכב מכל הקריאה והסירטונים שראיתי ואומנם הוא מעט חורג מהתקציב שלי אבל נראה ששווה את ההשקעה, מצד שני איך אפשר לקנות רכב בלי בכלל לנסוע בו? לא מכיר אף אחד עם RS ולא ראיתי ביד2 אף אחד שמוכר שאולי אפשר יהיה לבקש ממנו לנסוע תמורת סכום כלשהו. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
שלום לכולם עלתה בדעתי השאלה הבאה: רוב הילדים של היום (מעל גיל מסוים) רוצים לנסות לנהוג ברכב. קראתי לא מזמן מחקר אשר אומר שהמשחקים המציאותיים העוסקים בנהיגה של היום מפתחים את יכול הנהיגה אצל ילדים. אני יודע שהעניין הוא לא הדבר הכי חוקי שיש, אך האם לדעתכם חשוב לתת לילד מעל גיל מסוים שיעור או שניים בנהיגה ? לכל מקרה חירום שיבוא, שהילד יוכל לפחות לעשות משהו בסיסי. אינ לא מדבר על חנייה, אלא על הדברים שעושים בתחילת הנסיעה, הברקס, הגז... רק בשביל שיהיה מושג כלשהו בעניין. אני מאוד אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
מישהו יכול לומר לי מהם היתרונות והחסרונות של הסבת רכב לגז . חוץ מצריכת הדלק כמובן .. פרסומת: מעוניינים להסב את רכבכם להנעה בגז? בואו לקבל ייעוץ מהמומחים של מוסך מסמיה - מתמחים בהתקנה ושירות למערכות גז לרכב. לחצו כאן לפרטים נוספים
הודעה אחרונה מאת diveman, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי, המשפחה של חברה שלי רכשה לפני כשלושה חודשים דרך אלבר i20 עם אפס ק"מ אבל עם העברת יד. (כנראה אלבר היו צריכים לשחרר את הרכב מהבונדד ועדיין לא נמצא לא קונה למרות שתאריך הירידה לכביש הוא בסה"כ 4 ימים לפני שאני קיבלתי אותו). הרכב מצוין אך ישנה בעיה אחת שהתגלתה כמה ימים אחרי מסירת הרכב. בעיה טיפשית אך מציקה: ברכב ישנו שקע AUX. כאשר משתמשים בשקע הזה שומעים רק ברמקולים בצד אחד. ניסינו להחליף 4 כבלים ו3 מכשירים סלולארים - בכולם - יוק. ביקור ראשון במוסך (עתידים בבני ברק) הפנה אותנו למתקין אזעקות-רדיו באזור,הוא טען שאכן עובד עם יונדאי אך זה לא מכוסה באחריות ובהתקשרות שלו איתם ולכן לא יוכל לעזור. ביקור שני הפנה אותנו בכלל לאלבר (מה הם קשורים??) האם הנוש…
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שבוע נהיגה בכבישי אירלנד היה מהנה ומתסכל כאחת. כבישים צרים ומפותלים ללא שוליים, גדרות אבן צמודות לשולי הכביש, שדה ראיה מוגבל, הולכי רגל, חיות משק, טרקטורים ומשאיות רחבות מופיעים מעבר לעיקול, והעיקר: מהירות מותרת 100 קמ"ש ! בכל פעם שראיתי שלט כזה ואחריו שלט המתריע על עיקולים חדים שמעתי קול קטן במבטא אירי : " I dare you to go faster, Gever!" החוויה השניה של הטיול היא נושא לאוף טופיק. קונצרט של "הבוס" (ברוס ספרינגסטין) בקילקני שסיים את מסע Wrecking Ball באירופה.
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברת ליסינג מציעה לקנות רכב חדש 0 קמ, ולטענתה לא יהיה רישום של יד ראשונה ליסינג ברישיון. אם כך, מה נרשם? אם הרישום הוא "חברה", זה גרוע יותר
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 תגובות
- 993 צפיות
שלום לכולם המזגן שלי ברכב משמיע רעשים , הרעשים רק מתי שאני מדליק את המזגן. נראה לי שהרעש נובע מהמאוורר של המזגן. השאלה שלי כמה עולה מאורר שכזה חדש או משופץ ? כמה תעלה העבודה על להחליף אותו?
הודעה אחרונה מאת 2JZ-GTE, -
- 2 תגובות
- 766 צפיות
שלום הפאתי רישיון רכב : מאזדה מודל 93 . רציתי לדעת מה ההשלכות לכך מה המחירים שאצטרך לשלם במידה ואחזיר את הרכב לכביש. האם אני יכול למכור אותו בזמן שהרשיון רכב מוקפא... תודה עומר.
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אין מידע כזה באינטרנט. מישהו יכול להעלות את המידע הזה?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי אתחיל בכך שמעולם לא היה לי רכב, אני לא מבין גדול בעולם הזה, בכלל לא מבין בעולם הביטוחים. עד לא מזמן לא ידעתי מה זה פוליסה. עד לרמה כזאת חברים. כרגע אני ממש שניה לפני חתימה, יש 3 שחקנים מרכזיים בשוק ביטוחי הרכב לנכים. קיבלתי הצעה לפוליסה מביטוח בשם "מנורה". הרבה מהנכים ממליצים עליהם. מהבחינה של ביטוח נכים. עכשיו אני רק רוצה לדעת: על מה לשים דגש לפני שאני חותם? מין מדריך קצר למי שמתעסק לראשונה בחייו בביטוח רכב. הסוכן אמר שאני אקבל כמה טפסים לבית, אחתום, אתן אמצעי תשלום, הוא יבוא אלי לבית עם הפוליסה. האם זה כל כך פשוט? להאמין לו? אמון מלא? פשוט לחתום, לתת אמצעי תשלום, לחכות לפוליסה? איך אדע באמת שכל מה שהבטיח יהיה כתוב בפוליסה? הר…
הודעה אחרונה מאת super-man, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני בן 27, ללא תביעות, ודורשים ממני 4200 מקיף עבור טולדו חדשה, וטוענים שזה הכי זול בארץ. למישהו יש נסיון ?
הודעה אחרונה מאת Mad-G, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
שלום, ישנם הרבה אנשים שנתקלים בתקלות כלשהם ברכב אך אינם יודעים שזוהי התחלה של בעיה גדולה - גיר . מישהו יכול לפרט בגדול כיצד אנו יודעים סימנים שמעידים על כך שגיר עומד ללכת? תודה .
הודעה אחרונה מאת Uri82, -
-
היום בבוקר ירדתי לרכב וראיתי שעשו לי מעשה סדום קנאים נגעילים שלא חושבים על ההשלכות אני כבר אתפוס אותם ואני לא מקנא בהם בכלל ! מדובר בשריטה עם מפתח לאורך דלת הנהג .. חומרת השריטה דיי רצינית אני רוצה לדעת אם פוליש או ווקס יכלו לעזור ומה האופציות לתיקון לא להתייחס ללכלוך רק לשריטה ..
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
היום קיבלתי שיחת טלפון מוזרה. יש לי חבר שבעצם עובד מהאוטו ונמאס לו מכאבי גב כי אין לו איפה לשים את הלפטופ כשהוא עובד (הוא צריך להיות כל היום בנסיעות ועם המחשב). בדרך כלל הוא פשוט מתנחל לו במושב האחורי של האוטו וזה ממש לא נוח לו כי אין לו שולחן וזה לא מתוכנן לזה. הוא העלה היום את האפשרות לקנות רכב נוסעים גדול כלשהו (הוא חשב על כיוון פרוויה, מרצדס ויטו, שברולט אסטרו או סוואנה, פורד יורסטאר וכו'), להוציא את המושבים האחוריים ולבנות סוג של משרד עם ספה אחת לאורחים, שולחן עבודה, כיסא מנהלים שמחובר לרצפה כדי שלא יזוז מהמקום ופינת קפה קטנה. את החשמל לקפה הוא יכול להשיג מהאתרים שבהם הוא נמצא כשהוא מתחבר לרשת החשמלית המקומית או ממצבר (לא יודע, לא ממש הבנתי אותו). …
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משיחה היום עם שירות הלקוחות של allmag, התברר לי שכנראה לא ישלחו החודש (ואולי בכלל) את הגליון הקרוב, בגלל קשיים כלכליים. הפרינט כנראה נושם את נשימותיו האחרונות...
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
שלום, אני בן 18 ויש לי רשיון פחות משנה, אני נוסע עם משפחתי לצרפת בקרוב ואבא שלי רוצה לשכור רכב השאלה היא האם אני אוכל לנהוג בו? קראתי באתרים שונים שלא יתנו למישהו מתחת לגיל 21 לשכור רכב בצרפת אבל מי ששוכר את הרכב הוא בעצם אבא שלי וכל מה שאני צריך זה רק ביטוח, מישהו יודע איך כל העניין הזה עובד? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Bretel, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי אנחנו אמורים לקבל בקרוב רכב ראשון להסעת נכה. רכב מסוג טרספורטר T5. תיבת הילוכים ידני. הדגם הכי פשוט לא מפואר, רגיל. עכשיו האם זה נכון שהרכב הזה מגיע כלשון הסוכן "קליפה"? ריק. בלי שום מולטימדיה, בלי מזגן, בלי מושבים מלבד המושבים בעמדת נהיגה, כמעט בלי כלום. אוטו ריק. חלק אומרים לי שנכון, חלק אומרים שזה לא נכון ושהרכב כן מגיע עם מערכת מולטימדיה בסיסית, מזגן, וכל השאר. יש לציין כי זה אומנם רכב להסעת נכה, ונרכש דרך הביטוח לאומי - אבל המחיר ששולם הוא מחיר מלא למיטב הבנתי. זה לא שסוכנות הרכב קיבלה סכום נמוך. פשוט הנכה רוכש את הרכב בהנחה, אבל כל שאר הסכום משולם על ידי הביטוח לאומי. שאלתי את הסוכן בהתחלה אם אפשר לקבל בבקשה משהו, אולי צבע אחר, או …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
חדשות ישנות באי הבריטי, אבל לא ראיתי שנפתח דיון בנושא בפורום. קיה פיקנטו (הדגם החדש) נבחרה לרכב האמין ביותר באי הבריטי. אחרי שנתיים על הכביש כמעט ולא נרשמו תביעות אחריות. http://www.motorbeam.com/cars/kia/kia-picanto-is-most-reliable-car-in-the-uk/ בתור אחד שעבר 50 אלף קילומטר על הפיקנטו אני מוכרח לציין שלא נתקלתי בבעיה מכנית הקטנה ביותר. (טפו טפו טפו) בתחילת הדרך השתחררה חתיכת פלסטיק קטנה שהוחלפה במסגרת האחריות. בנוגע לבעיות בחלונות חשמל - למיטב ידעתי רק המכוניות הראשונות סבלו מהבעיה כי במפעל לא גירזו כמו שצריך את המנגנון.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
סיאט איביזה
מאת Ronny286- 2 תגובות
- 787 צפיות
שלום, אני מעוניינת ללחוות דעת בקשר לאיביזה 2009 גיר -אוטומט, דגם stylenca, 46000 קילומט. בכל מקרה, אני רואה רק תגובות על ידני, ועל אוטומט אין בכלל.... אז לא משנה שנה ודגם גם ביקורת ל האוטומט תעזור... תודה
הודעה אחרונה מאת JUVEnivTUS, -
לי היו 2 ימים שמאוד צמודים בדירוג. אתמול : עליתי בטעות על מדרגה עם שיפוע לעגלות שאיזה חמור תכנן שתרד לאמצע הכביש ושלא יהיה אפשר לראות אותה. האינטרקולר נסדק. המשכתי את הנסיעה, ובאמצע נסיעה עף לי הפלסטיק שמכסה את הבית גלגל הימני, מלווה ברעש כאילו עף הגיר לרצפה. שחזרתי לקחת אותו הוא כבר לא היה במקום. יום שתכננתי להתחיל בניקיון לאוטו אחרי חודש שלא עשיתי שואב נגמר בפירוק טמבון בשמש ותיקון האינטרקולר. חוץ מזה כל היום לא נהנתי מהנהיגה ונשרף היום. היום השני היה בחול המועד פסח שנתקעתי 3 פעמים בדרך הביתה מהבסיס (ראש פינה -ירושלים). פעמיים הצלחתי להניע ולסוע, ובפעם השלישית הזמנתי גרר.שהוא הגיע התברר שהאוטו יגיע רק ב11 12 בלילה אז דחיתי אותו למחר. האוטו הגיע למחרת והתב…
הודעה אחרונה מאת eran mizrahi, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום הנכבדים, לאחרונה פתחתי את האשכול הזה: אני אפתח קודם כל בהתנצלות לכל חברי הפורום: טעיתי. לא ברכישה (טוב, אולי גם) של הרכב אלא בגישה התוקפנית שרשמתי את ההודעה הראשונה באשכול במקורי. אתם יודעים, לחץ. אכן רון העריך 300K עד 500K אבל אחת הסיבות להערכה הזאת הייתה שאמרתי לו שאני מוסיף כל שבוע ליטר שמן ( ) יכול להיות שזה הרג לי את המחזירי שמן. בדיעבד. מה שכמובן נבע מחוסר ידע. אני יודע שנכנס למנוע 5 ליטר שמן. הכנסתי מדיד הראה באמצע, הגיון בסיסי נעלם לי 2.5 ליטר שמן. (כן עכשיו אני יודע, שזה מודד רק ליטר), בנוסף מוסך אחר שטיפלתי שמו לי שמן 10W40 במקום ה 5W40 מה שגרם לרכב לעשן בסל"ד נמוך ושלל בעיות אחרות. (למישהו יש הסבר לזה?) …
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
הזמנתי רכב חדש , רציתי לדעת האם יום עסקים נחשב גם יום שישי לחישוב ה 14 יום עד הגעת הרכב?
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
חור ברדיאטור
מאת rubun- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
האם האוטו יצליח לשרוד נסיעה מנתניה לתל אביב עם חור ברדיאטור? הרכב הוא שברולט מאליבו 2006 הנסיעה היא למוסך
הודעה אחרונה מאת tzvipper,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 290 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- פאר האורה
- Itzik-b
- Mike808
- דובצע
- SlowRide
- פינדר
- אורח לרגע
- גולדן191
- Benigd
- roi
- yahaga