Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום הנכבדים,

לאחרונה פתחתי את האשכול הזה:

אני אפתח קודם כל בהתנצלות לכל חברי הפורום: טעיתי.

לא ברכישה (טוב, אולי גם) של הרכב אלא בגישה התוקפנית שרשמתי את ההודעה הראשונה באשכול במקורי.

אתם יודעים, לחץ.

אכן רון העריך 300K עד 500K אבל אחת הסיבות להערכה הזאת הייתה שאמרתי לו שאני מוסיף כל שבוע ליטר שמן (:roll: )

יכול להיות שזה הרג לי את המחזירי שמן. בדיעבד.

מה שכמובן נבע מחוסר ידע.

אני יודע שנכנס למנוע 5 ליטר שמן. הכנסתי מדיד הראה באמצע, הגיון בסיסי נעלם לי 2.5 ליטר שמן.

(כן עכשיו אני יודע, שזה מודד רק ליטר), בנוסף מוסך אחר שטיפלתי שמו לי שמן 10W40 במקום ה 5W40 מה שגרם לרכב לעשן בסל"ד נמוך ושלל בעיות אחרות. (למישהו יש הסבר לזה?)

בכל אופן. רון הסביר לי את הטעויות הנ"ל. הורדו את כל השמן, הכנסנו 5 ליטר שמן מתאים. נסעתי 1000 ק"מ,

נעלם סביבות 700-1000 מ"ל. פחות או יותר תקין.

מאז האשכול הקודם החלפתי מחזירי שמן (גיר+מנוע) ועשיתי טיפול גדול. הרכב נוסע היטב.

והנה השאלה החדשה.

אני מקפיד להרים את הרכב על ליפט סביבות אחת לשבוע לראות שאכן כל השמן שנעלם הוא בעישן ולא בנזילות,

כלומר הגחון של הרכב חייב להישאר נקי לחלוטין מנזילות.

לאחרונה, שמתי לב שהצינור שמוביל אל הטורבו מלא כולו בשמן.

האם זה מעיד שהטורבו עומד לסיים את החיים שלו?

האם זה נכון כשהטורבו עייף אמורים לראות סימנים של עשן שחור?

בהנחה שאין נזילות בכלל וליטר שמן אכן נעלם לי בכל 1000 ק"מ. האם זה מחייב רינגים חלשים?

תודה רבה.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

סתם שאלה: לא מצאת מכונית יותר מתפרקת מזו ? או שזה הכי מפורקת שמצאת?

אם מההתחלה ראית שהיא לא להיט למה רצית לקחת אותה?

ולפי מה שאני יודע שמן בטורבו זה בגלל שיש לך עודף שמן ואז הוא נזרק לכיוון הטורבו ואחרי זה מגיע למנוע ואולי זה העשן שאתה רואה

בהצחלה בהמשך?

פורסם
לאחרונה, שמתי לב שהצינור שמוביל אל הטורבו מלא כולו בשמן.

האם זה מעיד שהטורבו עומד לסיים את החיים שלו?

האם זה נכון כשהטורבו עייף אמורים לראות סימנים של עשן שחור?

בהנחה שאין נזילות בכלל וליטר שמן אכן נעלם לי בכל 1000 ק"מ. האם זה מחייב רינגים חלשים?

תודה רבה.

אני ממליץ להתיעץ עם רון. ייתכן שמרבית השמן נעלם לך מנזילה באיזור הטורבו - צריך לבדוק את הנושא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...