Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אתחיל בכך שמעולם לא היה לי רכב, אני לא מבין גדול בעולם הזה, בכלל לא מבין בעולם הביטוחים.

עד לא מזמן לא ידעתי מה זה פוליסה. עד לרמה כזאת חברים.

כרגע אני ממש שניה לפני חתימה, יש 3 שחקנים מרכזיים בשוק ביטוחי הרכב לנכים.

קיבלתי הצעה לפוליסה מביטוח בשם "מנורה". הרבה מהנכים ממליצים עליהם. מהבחינה של ביטוח נכים.

עכשיו אני רק רוצה לדעת:

על מה לשים דגש לפני שאני חותם? מין מדריך קצר למי שמתעסק לראשונה בחייו בביטוח רכב.

הסוכן אמר שאני אקבל כמה טפסים לבית, אחתום, אתן אמצעי תשלום, הוא יבוא אלי לבית עם הפוליסה.

האם זה כל כך פשוט?

להאמין לו? אמון מלא? פשוט לחתום, לתת אמצעי תשלום, לחכות לפוליסה?

איך אדע באמת שכל מה שהבטיח יהיה כתוב בפוליסה? הרי את הפוליסה מקבלים רק אחרי התשלום.

או שפה אין בעיה, משלמים הרי בכרטיס אשראי - תמיד אפשר לבטל אם יש סיבה כמו לדוגמא משהו שהבטיחו ולא קיימו.

אשמח לקבל כמה טיפים כללים לנהג צעיר חדש, יותר נכון בחור צעיר, בלי נסיון, בלי כלום - אני ממש לא יודע להתנהל בזה.

מבחינת המחיר מאמין שהשגתי מחיר טוב. המחיר הוא למקיף ולחובה.

אני יותר חושש מאיך להתנהל שאני חלילה לא אעשה טעות. כי הכי קל זה למלא את הטפסים, לתת אמצעי תשלום וסיימנו.

המון תודה לעוזרים!

פורסם

שאלה. האם פנית לחברות הביטוח ישירות לקבל הצעה, או שקיבלת הצעה דרך סוכן?

האפשרות השניה עדיפה וזולה בהרבה מהראשונה, לסוכנים יש את המחירים שלהם מול החברות הגדולות.

פורסם

קודם כל, תודה על ההתייחסות.

אכן פניתי לסוכן.

התקשרתי לסוכנות של ביטוחי רכב לנכים (אני מזכיר, אין הרבה חברות, בסה"כ 3 שחקניות שולטות, לא הרבה מסכימות לבטח רכבי נכים)

אמרו לי שיתקשר אלי סוכן - התקשר, דיברנו, הציע מחיר, אני ניסיתי להוריד במעט, הצלחתי.

אני שאני חדש בתחום, רוצה לוודא שאני עושה הכל נכון.

בלי טעויות שאחרי זה אני אתחרט שהייתי טיפש שלא שאלתי לפני.

מכל התהליך למדתי מעט על עולם הביטוחים לרכב. או שבעצם תגידו לי שלא למדתי טוב, זה באמת נושא מבלבל.

הבנתי שהסוכן שדיברתי איתו עובד בסוכנות שמקשרת אותי לחברה שבה אני עושה את הביטוח.

הפוליסה של"מנורה".

הסוכן הוא מין מתווך. רק שלאחר מכן אם חלילה קורה משהו, אני פונה אליו ישירות והוא דואג להכל.

הוא הסביר לי אם הבנתי נכון שזה מתחלק ככה: יש סוכנות שמתווכת, יש חברת ביטוח שהפוליסה שלי ממנה, יש מחלקת תביעות.

עכשיו הסוכן מעוניין שנבצע את התהליך, אני רוצה קודם ללמוד מהחברים פה.

פורסם
אם אני מבין מבין השורות הרכב מסחרי משמש להסעת נכה כאשר לנהג אין מגבלות כלשהן, אז למה צריך ביטוח מיוחד?

הביטוח לאומי מחייב, ממה שהבנתי.

ביטוח חובה - חייב. חובה.

ביטוח מקיף (ביטוח מיוחד נגיד) - ביטוח לאומי מחייב. כי היא שילם את עלות האביזרים (מעלית, פתיחת חלונות, התקנת מזגן, רצפה).

עלות האביזרים עולה לביטוח לאומי קרוב ל - 50-60 אלף שקלים.

לכן חייב לבטח אותם.

אולי גם יש חלק בזה שהרכב נרכש באמצעות הלוואה מהביטוח לאומי, הוא גם נחשב משועבד להם, אולי זה גם קשור מדוע חייב ביטוח.

בכל מקרה, אני לא יודע מה עלי לעשות בדיוק.

אבל פחות או יותר אומרים לי שכבר לחוצים רוצים שהרכב יצא למאבזר, אז אני מסכים לביטוח חובה כרגע, ביטוח מקיף

אני כבר אעשה בימים הקרובים. העיקר שיהיה ביטוח חובה שהרכב יצא מהיבואן לאבזור שגם ככה יקח זמן. עדיף לא לדחות.

מחכה שתענו לי בבקשה, על מה לשים דגשים? או שסתם פתחתי את הנושא הזה ואין באמת מה להיות לחוץ או לשים דגשים.

פשוט אמון מלא, לשלם, לראות אם כל מה שהובטח נמצא בפוליסה וזהו?

פורסם

נזכרתי בשאלה שרציתי לשאול:

למה הרבה חוששים או מפחדים להפעיל את הביטוח שלהם? אם זה נכון לומר להפעיל. להשתמש.

לא מדובר על תאונה, אלא נניח על פגיעה קלה עם הרכב ובעיה קוסמטית של צבע ודברים בסגנון - למה אנשים מפחדים?

למשל, נהג חדש, כמעט וודאי הרי שיצא לו מדי פעם לדפוק מעט את האוטו. אם זה בחניות, אם זה בדברים אחרים.

אני לא מדבר על תאונות גדולות חלילה. אלא פגיעות שהן ללא נזקים לאדם. אלא נטו נזקים שהרי חברת הביטוח אמורה לשלם

על תיקונים - או אני טועה? היא הרי אמורה לשלם. בגלל זה משלמים צד ג' או מקיף אם אני לא טועה.

האם יש מספר פעמיים שאתה משתמש בביטוח אז כבר מסמנים אותך בתור מישהו בעייתי?

ואז מחיר הביטוח עולה בשנה הבאה, ככה הם מחזירים לך כאילו? זאת סתם השערה שלי. אם קלעתי, אז רק תגידו לי.

אם יהיו לי עוד שאלות אני אשאל.

מעדיף לשאול גם אם שאלה מצחיקה מאשר לא לשאול ולהישאר טיפש :wink:

פורסם
נזכרתי בשאלה שרציתי לשאול:

למה הרבה חוששים או מפחדים להפעיל את הביטוח שלהם? אם זה נכון לומר להפעיל. להשתמש.

לא מדובר על תאונה, אלא נניח על פגיעה קלה עם הרכב ובעיה קוסמטית של צבע ודברים בסגנון - למה אנשים מפחדים?

למשל, נהג חדש, כמעט וודאי הרי שיצא לו מדי פעם לדפוק מעט את האוטו. אם זה בחניות, אם זה בדברים אחרים.

אני לא מדבר על תאונות גדולות חלילה. אלא פגיעות שהן ללא נזקים לאדם. אלא נטו נזקים שהרי חברת הביטוח אמורה לשלם

על תיקונים - או אני טועה? היא הרי אמורה לשלם. בגלל זה משלמים צד ג' או מקיף אם אני לא טועה.

האם יש מספר פעמיים שאתה משתמש בביטוח אז כבר מסמנים אותך בתור מישהו בעייתי?

ואז מחיר הביטוח עולה בשנה הבאה, ככה הם מחזירים לך כאילו? זאת סתם השערה שלי. אם קלעתי, אז רק תגידו לי.

אם יהיו לי עוד שאלות אני אשאל.

מעדיף לשאול גם אם שאלה מצחיקה מאשר לא לשאול ולהישאר טיפש :wink:

לכן נועד הפורום הזה, שתוכל לשאול ולהשכיל :wink:

לגבי העניין של הפעלת הביטוח, אני לא יודע איך זה בכל החברות, אבל ממה שהסבירו לי שברגע שאתה מפעיל ביטוח

זה יכול לפגוע בפרמיה, ז''א שאתה נחשב אצלהם נהג יותר ''מסוכן'' נגיר מאחד שלא הפעיל את הביטוח, כמובן שיש להם איזושהי הפרדה בין אחד שתקן שריטה לבין אחד שעשה טוטאלוס, אבל אנשים עדיין מעדיפים במקרים מסויימים כאשר הנזק לא יקר לטפל בעצמם כדי שלא יירשם שהפעילו ביטוח, בנוסף יש גם השתתפות עצמית שבמקרים מסויים עולה יותר מהתיקון על מכה דבר דומה.

מקוה שעזרתי. עד כמה שיכולתי.

פורסם

עזרת לי מאוד.

כל תשובה מלמדת אותי.

זה בדיוק מה שחשבתי. כמה שתשתמש יותר בביטוח - תהיה מסומן כלקוח בעיתי פחות או יותר.

למרות שזה מעט מרגיז. אנשים משלמים ביטוחים גבוהים ומפחדים להשתמש בהם בגלל שלאחר מכן יש סיכוי

שלא יסכימו לבטח אותם.

לא ידעתי שלפעמים השתתפות עצמית יכולה לעלות יותר מהתיקון עצמו.

אני בגישה תמימה, חשבתי שהביטוח נועד בדיוק בשביל המקרים האלה. אתה משלם לו עשרות אלפי שקלים בשנה - הוא

אמור להיות שם בשבילך כשתצטרך אותו. הרי אף אחד לא באמת עושה נזק לרכב שלו רק בשביל שהביטוח יתקן לו.

במיוחד כשמדובר ברכב חדש מהחברה. אבל כנראה ככה זה. זה עסק כלכלי והם רוצים להרוויח, אתה רוצה כמה שפחות להצטרך להם.

נודע לי עוד דבר חדש, כנראה בגלל שעשיתי ביטוח היום 8/8/13, אז אני לא זכאי לביטוח מלא. משמע שנה מלאה.

אלא רק עד תאריך 31/7/2014 שזה קצת פחות מ 365 יום.

גם כנראה ביטוח מקיף אי אפשר לעשות ביותר מ 4 תשלומים. חבל שלא ידעתי עכשיו צריך להגדיל מסגרת אשראי.

הביטוח יקר מאוד. מעל לעשרת אלפים שקלים.

כל פעם אני לומד משהו חדש.

תודה :wink:

פורסם

אני מאוד מקווה שאתה מתכוון ל"אלפי שקלים בשנה" ולא עשרות אלפי שקלים. אחרת: תחליף דחוף סוכן.

לביטוחים כלליים, אגב (לא לרכבי נכה) יש מדריך תחת הלשונית "מדריכים" פה למעלה, שנכתב ע"י מאסטרו הפורום, אם אני זוכר נכון.

פורסם

אני מדייק חבר, עשרות אלפי שקלים :roll:

אני לא רושם את הסכום המדויק, אבל מעל עשרת אלפים בכמה אלפיות.

תראה, אני עשיתי את מה שמצופה ממני.

אין לנו עצים של כסף בבית, ואנחנו חיים מקצבת נכות כפי שברור לכם מבין השורות.

אבל מה עלי לעשות? זקוקים לרכב בבית.

אחי חייב להתחיל ללמוד, לצאת, לעבוד, לבלות, לחיות את החיים שלו.

אז נכון, יש חברות הסעות לנכים - זה לא כזה קל. לא תמיד הם פנוים בדר"כ הם מחויבים לארגונים שהם עובדים איתם, ככה

נאמר לנו רוב הפעמים שהזמנו. כי הם מסיעים ילדים נכים למוסדות הלוך חזור.

מוניות עם מעלית לנכים אני מרשה לעצמי לומר שבכלל אין בארץ, אם יש זה נדיר מאוד. כמעט ולא נתקלתם אני מאמין.

נכה חייב רכב. זה הרגליים שלו.

הביטוח לאומי מחייב את הנכה לבטח את הרכב. חובה שזה חובה ומקיף שאם לא תבטח אז אתה בצרות עם הביטוח לאומי.

עכשיו נכים מקבלים קצבת ניידות (אצלנו זה יהיה בין 2-3 אלף) שמשם הם אמורים לשלם את הביטוח.

אבל כשביטוח מעל לעשר אלף, כשיש גם את הוצאות הרכב, דלק (ואן גדול צורך המון דלק) - זה לא באמת מספיק.

אין עוד שחקנים בשוק ביטוחי רכבי הנכים. אולי לא כלכלי, אין לי מושג. אבל זה המצב לצערנו.

לכן עשיתי סקרי שוק, ניסיתי להתמקח, הצלחתי להוריד ממש במעט בכמה מאות שקלים, עכשיו לפחות שהנכה יהנה מהרכב.

פורסם

אין אפשרות לתת תשובה מה לחפש בדיוק.

בביטוח חובה - כל החברות מציעות אותם דברים בדיוק (נכפה עליהם בחוק).

בביטוח מקיף - צריך לעשות השוואה בין מה שכל חברה מציעה (יכול להיות שוני).

צריך לבדוק מה גובה כיסוי ביטוחי למקרה של אשמה בתאונה (כיסוי צד ג'). לבדוק סכום השתתפות עצמית במקרה של תאונה.

רכב חלופי - במקרה שלך אני מאמין שזה מיותר - אני מטיל ספק ביכולתם לספק לך רכב עם איבזור לנכים.

גרר / שמשות - האם נכלל בביטוח (או בתוספת תשלום).

כרגע אין לי רעיונות נוספים.

פורסם

קובי 7-7-7

תודה שאמרת לי על הכספת, אני אבדוק את הנושא.

תודה על העזרה, מרגיש בנוח, יש פה אנשים מדהימים המון תודה לכם.

guya72

תודה, אני למען האמת יותר ביקשתי איך להתנהל עם חברת הביטוח.

אין לי ניסיון בנושא, פחדתי שיעבדו עלי, שינסו לנצל את זה שאני בחור צעיר, ללא ניסיון, רציתי לדעת איך להתנהל מולם נכונה.

הצעות למען האמת אין גם כ"כ מה להציע חבר, עם כל הרצון הטוב אם תרצו.

עשיתי עבודת חקר מקיפה. מדובר פה בהרבה כסף ככה שלא זלזלתי לרגע.

המסקנות כפי שכתבתי: 3 אולי 4 חברות לביטוח רכבי נכים. כל הפוליסות בדר"כ זהות, אפילו המחירים פחות או יותר מתואמים.

רק אציין שאכן יש חברות שנותנות רכב חלופי עם מעלון - אני כמובן לא אעשה פרסום גלוי לאף חברה, כפי שלא עשיתי עד כה.

אבל צריך לבדוק את זה.

אני לא יודע אם זה כתוב בפוליסה כמובן, כי את הפוליסה רואים רק אחרי ששילמת.

עד התשלום והפוליסה זה רק אמון שלך בסוכן.

תודה גם לך חבר.

פורסם

כמה הערות:

1. מישהו העיר שמחיר הביטוח נראה לו גבוה - אבל לא צויין דגם הרכב וכן לא מי הנהג - יתכן שנהג נכה, ללא עבר ביטוחי, נחשב לנהג בסיכון גבוה. כמוכן אני מניח שמדובר ברכב יקר יחסית, וכן, כפי שהוזכר, מותקן בו ציוד יקר שגם אותו יש לבטח והדבר מיקר את הפרמיה.

2. אל תוציא את הרכב להתקנות לפני שיש לך ביטוח מקיף. אם תתרחש תאונה בדרך למתקין תהיה ללא כיסוי ביטוחי ואתה עלול לשלם סכומים גדולים לתיקון הרכב שלך והרכוש הנפגע. יכולים לגיע גם למאות אלפי ש"ח.

3. גם הביטוח המקיף נתון להוראות המפקח על הביטוח וההבדלים בין החברות לא גדולים, אבל, למשל, נתקלתי בהבדלים בהיקף הכיסוי לנזקי צד ג'.

4. כפי שציין גיא - יש כל מיני נספחים לביטוח, כגון שמשות, גרירה, רכב חלופי, אבזרים מותקנים וכו'. בדוק את הכיסוי המוצע לך.

5. הבדל נוסף יכול להיות בגובה ההשתתפות העצמית - תוכל לכוש ביטוח מוזל אם תסכים להשתתפות עצמית יותר גבוהה. משום מה מדובר בסעיף שכמעט אף פעםלא עולה לדיון בהצעת הביטוח, אבלכדאי להעלותו, יתכן שתוכל להוזיל את הביטוח (במחיר הגדלת הסיכון שלך).

6. מדובר ברכב חדש - לדעתי כדאי להשקיע עוד כמה שקלים ולבטח בביטוח המבטיח תיקון במוסך מורשה יבואן, שבו לא תהיה בעיה של נסיון להתקין חלפים לא מקוריים.

7. הפעלת הביטוח כרוכה בעלויות בשנים הבאות - אבדן הנחת העדר תביעות. לנהג חדש אין לכך משמעות שכן ממילא הוא אינו זכאי להנחה, אבל עם צבירת הותק הביטוחי מדובר בעלויותגדולות, ובמקרים רבים עדיף לשלם עוד סכום מהכיס, אפילו אלפי ש"ח

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial

ערב טוב, שמח לראות אותך כאן.

יצא לי לקרוא מספר תגובות שלך בפורום אוף-טופיק.

לא ציינתי את דגם הרכב, משום שהייתי בטוח שאנשים קראו את הנושא הקודם שלי, הייתי צריך לפרסם.

רק קודם כל, הינה קישור לנושא אם מעניין מישהו - האם זה נכון שרכבי נכים מגיעים כ"קליפה"? ריקים?

אני גם חושב כמוך, שבגלל שלא היה לי רכב מעולם, ללא עבר ביטוחי - נחשב לנהג בסיכון גבוה. זה גם הגיוני.

הרב אכן יקר כפי שכתבת, אנחנו לא שילמנו את מלוא המחיר, אבל הרכב עולה מעל 200 אלף אם אני לא טועה.

תודה על הסעיף שהדגשת, סעיף 2.

סעיף 4, אני מנסה לבדוק בגבולות הידע שלי, עד כמה שאני מבין.

אני עוד לא יודע איך אני אתמודד עם קריאת הפוליסה שהבנתי שמנוסחת בנוסח משפטי, נקווה שיהיה בסדר.

בקשר לסעיף 6, מוסך יבואן - האם ממה שאצטט לך כרגע תוכל להבין אם מדובר בסוכן יבואן?

כתוב לי ככה:

מוסך רגיל: 2500

מוסך הסדר: 1800

צד ג': 2000

גם אם לא, אני מקווה שלפחות אפשר להתנחם שהרכב מגיע עם שנת אחריות ראשונה מהיבואן כמו כל רכב חדש.

רק מה יהיה לאחר מכן, אבל בסדר אחרי שתחלוף שנת האחריות אני אהיה מנוסה יותר ובבואי לחדש את הביטוח בתום השנה

אדע מה לבקש, מה לדרוש, על מה לשים דגש. הכל בזכותכם חברים יקרים.

סעיף 7 שהוא הסעיף שהכי סקרן אותי - למה שאנשים יפחדו להפעיל את הביטוח שלהם? אתם משלמים עבורו הרי.

אבל הבנתי שזה כנראה לא כדאי. אם אתה לא רוצה את הסיכון שלא יסכימו לבטח אותך / שיעלו לך את מחיר הביטוח

עדיף שתנסה כמה שפחות לפנות לביטוח.

אם הבנתי נכון אז אפשר לסכם אפילו בכך שאם זה נזק קטן, תתקן לבד. נזק גדול, תפנה אם אתה רואה שלא כדאי לך כלכלית ואין לך את האמצעים לתקן לבד.

המון תודה, לך, לכל מי שהגיב ועזר לי, שיתף מהידע שלו - מעריך מאוד ומודה.

פורסם

למה פוחדים להפעיל את הביטוח? כי חברות הביטוח למדו במהלך השנים שקבוצה קטנה של לקוחות מסבה להם את מרבית הנזק. למעשה, החברות עושות כסף מיכולתן לסנן לקוחות ולא בהכרח ממחיר הפוליסה עצמו, שם הן נתונות לתחרות עם חברות אחרות.

אז מה הן עושות? פשוט מתייחסות לכל לקוח כלקוח גרוע, עד שהוכח אחרת. כלומר, הפוליסה הבסיסית מאד יקרה, ואתה מקבל ממנה הנחה משמעותית אם יש לך הוכחה שהיה לך ביטוח רכב-רכוש שלוש שנים ללא תביעות רכוש. האבסורד הוא שאתה זוכה להנחה גם אם היה לך ביטוח צד ג' מאד זול ולא נתבעת אף פעם, ומצד שני מאבד אותה גם אם היו לך שלושה רכבים עם ביטוח יקר ופעם אחת שרטת מישהו והוא תבע תיקון לא יקר.

החלק הכי כואב הוא שאתה מאבד הנחה במשך שלוש שנים לכל הרכבים שלך, מה שעשוי להגיע להרבה אלפי שקלים!

אז מה עושים? יש כמה טריקים. אחד מהם הוא לשחק עם שמות בעל הפוליסה (בעל/אישה), או פשוט להתמקח ולהודיע לחברה "אם אתם מענישים אותי בשתי מכוניות על תאונה אחת ברכב אחד בחמש שנים, אז אעביר את עסקיי למקום אחר". את השיטה השנייה הפעלתי בהצלחה, בפרט שהוספתי "יש סוכן שמת לעבוד איתי כבר שנים והוא הציע לי להחליק את עניין התאונה ולבטח אותי בזול" (זה באמת היה כך). ובכל מקרה, אם אפשר לסגור את כל התיקון לבד באזור ה- 2000 שקלים אז עדיף לא להפעיל את הביטוח. זה כלל האצבע, למרות שזה תלוי במקרה המסויים.

• תוכן חדש...