Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור המחיר השערורייתי שציינת, הייתי מציע לך שוב לבדוק את נושא החיוב לבצע ביטוח מקיף בחברה מסויימת.

לפי דעתי הביטוח הלאומי אינו רשאי לחייב אתכם לרכוש ביטוח מקיף (הוא כן יכול להקצות התקנה מטעמו אחת ל4\5 שנים למשל).

אני לא יודע עד כמה בפורום יוכלו לסייע לך, כדאי לך לחפש מישהו עם ניסיון בתחום רכב עם מעלון עם סיוע מביטוח לאומי, ולהתייעץ איתו. לצערי לאחרונה הביטוח הלאומי לא תמיד טורח ליידע את המבוטחים במלוא הזכויות המגיעות להם.

בכל מקרה, תתחדשו ותהנו מהרכב ובכלל!

פורסם

אילי - פות"ש ציין שיש ברכב ציוד שהותקן על חשבון, או בסיוע הלוואה מהביטוח הלאומי. אם זה המצב יש לו חלק בבעלות על הרכב ויש לו זכות לדרוש ביטוח מקיף ולהתערב בבחירת המבטח .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה רואה את העניין בדומה למשכנתא, בהסדר זה הבנק דורש בטוחות להלוואה שלו. אבל הבנק הוא גוף פרטי ואילו פות"ש ציין ביטוח בגובה קרוב לעשרים אלפי ש"ח, וזה נראה לי דרישה בלתי סבירה.

(ההבדל הוא שהבנק הוא גוף פרטי וב"ל גוף ממלכתי שאמור בראש ובראשונה לסייע לאזרח הנזקק לכך).

אני לא מדבר על ביטוח חובה, שהוא חובה חוקית כללית ומובנת.

פורסם

אילי - למיטב זכרוני זו הפעם הראשונה שאני נתקל בבעית ביטוח רכב נכים בפורום זה.

שים לב לכמה דברים שעשויים לייקר את הביטוח:

1. סוג הרכב.

2. מאפייני הנהג - גם נהג חדש וגם נכה. אני מניח שלחברות הביטוח יש טבלאות סיכון נפרדות לנכים, וייתכן שבגלל הנכות הם נחשבים ליותר מסוכנים, אם כי מדובר בספקולציה ולא בידיעה.

3. ברכב מותקן מיוד נוסף בערך של עשרות אלפי ש"ח. יש לבטח גם ציוד זה, ויתכן שהפרמיה על הציוד יקרה במיוחד. שוב - הערכה, לא ידיעה. אני מניח שמדובר בסוד מקצועי של חברת הביטוח.

4. הרכב נרכש וצוייד בתקציב הביטוח הלאומי יתכן שלמוסד זה יש דרישות נוספות, שגם הן עולות כסף.

בקיצור - הרושם שלי הוא שלא מדובר בביטוח סטנדרטי אלא בביטוח ייחודי, ולכן יותר יקר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים, אני בטוח שחלקכם מבולבלים באמת לא נתקלתי כאן עוד בנושא דומה העוסק בביטוח נכים.

אז אנחנו קצת חדשים בתחום.

הסכום הוא מעל עשרת אלפים שקלים רק על הביטוח מקיף. הביטוח חובה עד 4 אלף שקלים.

את דגם הרכב פרסמתי בנושא הזה: האם זה נכון שרכבי נכים מגיעים כ"קליפה"? ריקים?

אם לא היינו מחויבים, היה אפשר לחשוב על זה. אבל ביטוח לאומי מחייב (אני לא יודע אם באמת חוקית, אבל הוא אומר לך

אם לא תבטח את הרכב שעזרנו לרכוש לך בהלוואה, שילמנו את המסים, עזרנו לך - אז כאן לא הבנתי עד הסוף או שילקח לך

הרכב, כי הוא משועבד להם, או שתפסק לך קצבת הניידות וזה גם אותו הדבר כאילו ילקח לך הרכב, כי אז מהיכן הנכה

יממן את הוצאות הרכב? דלק, הוצאות, תיקונים וכל הנלווה).

הנהג הוא לא נכה.

יש לנכה מורשה נהיגה. אדם המורשה לנהוג במקומו.

אני גם הייתי בהלם שהמחיר מתקרב לעשרים אלף.

מי שלא מאמין, כי אולי יש אנשים שמעולם לא נתקלו במחירים כאלה - אין לי בעיה כשאקבל הוכחת תשלום להעלות לכאן.

אני גם שאלה - האם מותר לי לעלות לכאן את הפוליסה? הבנתי שהיא תהיה מנוסחת בצורה משפטית, אני אין לי ידע

איך להבין מה כתוב שם אם זה יהיה בשפה משפטית קשה. אם מותר לי להעלות ואין בזה משהו לא חוקי - אני אעלה.

כרגע אתה במצב שאין לך מה לעשות.

לא תעשה ביטוח - סתם קנית את הרכב. אפילו שהוא נקנה חלקית בהלוואת הביטוח לאומי, שילמנו המון כסף. שנלקחו הלוואות נוספות לצורך רכישתו.

תעשה ביטוח - תשלם סכום גבוה, תקווה שבשנה הבאה ירד הסכום כי כבר לא תהיה נהג חדש. נהג צעיר ישאר איתי לעוד 3 שנים.

מה שבהחלט מרגיז זה שאתה בלית ברירה תשלם מעל לעשרת אלפים ביטוח ותפחד להשתמש בו חלילה אם יקרה משהו :evil:

זה באמת מרגיז.

קראתי קצת בגוגל על רכבי נכים שעשו תאונות קלות (לא תאונות גוף, אלא נזק לרכב, שפשוף, שריטה וכדומה), חברות הביטוח פשוט לא הסכימו לבטח אותם להבא. פשוט מאוד.

כי הם לא כלכלים לחברת הביטוח.

אז אתה גם משלם סכום ענק, גם מתפלל שלא תצטרך להשתמש בו ואם יצא מצב שתצטרך אתה תנסה קודם להסתדר לבד

ורק אז תשתמש בו שחלילה פעם הבאה לא יעלו לך את המחיר / לא יסכימו לבטח אותך ואז אתה בצרות. למה בצרות?

כי יש רק 3-4 חברות ביטוח שמבטחות נכים. אני מדבר על מקיף, לא חובה. המקיף פה אצל הנכה הוא כמעט כמו חובה.

אין מקיף - יש לך בעיות עם ביטוח לאומי.

פורסם

קראתי קצת בגוגל על רכבי נכים שעשו תאונות קלות (לא תאונות גוף, אלא נזק לרכב, שפשוף, שריטה וכדומה), חברות הביטוח פשוט לא הסכימו לבטח אותם להבא. פשוט מאוד.

כי הם לא כלכלים לחברת הביטוח.

הפירוש של המשפט המודגש הוא שרכב נכה נחשב, מבחינת חברת הביטוח, לסיכון גבוה. וזה מסביר את המחיר הגבוה.

פורסם

אני גם חושב כמוך. אבל זה עדיין מרגיז.

מה גם שהרכב ללא שום אבזור נהיגה מיוחד. ינהג בו אדם רגיל, בריא. אז מדוע?

חבל שאף אחד לא לקח את הנושא הזה לבדיקה.

כפי שאמרתי, עשיתי מעט מחקר. מדובר פה בסכום כסף גדול מאוד הייתי חייב לברר כל מה שאני יכול.

יצא לי לקרוא מספר פרוטוקולים של דיונים שהיו בנושא הזה עם המפקח על הביטוח, ועוד כמה שרים שקשורים לנושא, בינתיים

רק הבטיחו שיבדקו מדוע יש רק 3 חברות, מדוע שאר החברות עושות הפליות ולא מוכנות לבטח רכב נכים, מדוע נכה

והיו דוגמאות כאלה באותו דיון, מדוע נכה שהפעיל את הביטוח שלו אפילו רק פעמיים שלוש מדוע החברה מודיעה לו פעם הבאה

"אנחנו לא נבטח אותך, אתה לא כלכלי עבורנו". אז על מה הוא משלם קרוב לעשרים אלף שקל? :evil:

זה מרגיז.

אבל ככה זה. נקווה שמתישהו יהיה שינוי.

אחר כך קראתי בפרוטוקול שנכה כזה שגם ככה אין לו לאן ללכת, יש 3 חברות מקסימום 4, נאלץ לפנות לחלונות הגבוהים

לכתוב מכתבים רק בכדי שאלה ילחצו על חברות הביטוח שיקבלו אותו כי אם לא הרכב יכול סתם לעמוד בחנייה ליופי.

מבחינת הנכה ביטוח מקיף זה כמו ביטוח חובה לנהג שהוא לא נכה.

כי הביטוח לאומי מימן לך חלק מהרכב, מימן לך את עלות האביזרים המיוחדים, הוא לא מוכן שאלה לא יבוטחו.

הייתה הצעה בפרוטוקול שיהיה כמו ביטוח פול שיש לביטוח חובה, שיהיה כזה ביטוח פול למקיף. אבל אמרו שלא יהיה לא זוכר מדוע.

למי שלא יודע ממה שהבנתי ביטוח פול זה ביטוח שאם ישנה חברה שלא מסכימה לבטח אותך, ביטוח פול מחויבים לבטח אותך.

המחיר גבוה יותר, אך הם יבטחו אותך. ככה שלא יצא מצב שישנו נהג ללא ביטוח חובה.

• תוכן חדש...