רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מידי פעם מלווה רוכבי אופניים בכביש עם סקודה אוקטביה TSI עם תיבת DSG שבע הילוכים. אני הבחנתי שהרכב מסרב לרדת להילוך ראשון הוא יתחיל ממנו ועד שהמהירות לא תשאף ל0 הוא יעדיף להיות על הילוך 2. לצורך הבהרה בעליה מתונה ובמהירות של 4-5 קמ"ש הרכב מעדיף להחליק את המצמד על הילוך 2 מאשר לרדת ל1 גם לזמן ממושך לכמה דקות. מישו אחר שם לב לתופעה הזו?
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
היי, אף פעם לא תיארתי לעצמי שאני אהיה זה שפינצ'ר צמיג בעקבות עלייה על דוקרנים. לפני כשבוע, כמידי כל בוקר עברתי בש.ג של המקום בו אני משרת (תעשייה בטחונית). אני נזהר מהדוקרנים שם, כיוון שהעסק הזה מאוד גבוה ותמיד יש מכה יחסית חזקה בירידה מהם. הפעם היא היתה חזקה באופן ניכר. לאחר כ-20 מטר הבנתי שיש לי תקר בצמיג הקדמי-שמאלי. מסתבר ששנייה לפני שעברתי את הדוקרנים, המאבטח שעמד שם לחץ בטעות על כפתור ה"סגירה" אשר מעלה את הדוקרנים ומיד אחר כך מוריד את המחסום (שלא ירד מכיוון שהחיישנים זיהו אותי). הודעתי למוקד שלהם, ומיד הלכתי למלא דו"ח נזק, שם נאמר לי שאחרי הצגת חשבונית אקבל את כל כספי בחזרה. בדו"ח התחמתי את אחראי השער על כך שהארוע נגרם עקב טעות אנוש של המאבטח. עוד…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 2 תגובות
- 808 צפיות
היום נודע לי שיאיר לפיד אישר את זיכוי המס על מערכות בטיחות לרכב, אני רכשתי מערכת התרעה של איווקס ואני ממש מרוצה ממנה, השאלה אם הם יחזירו לי את החזר המס או שהקדמתי את המועד?...
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 1 תגובות
- 644 צפיות
צהריים טובים לכם, לחתי את הרכב שלי לטיפול בטיוטה שפלה ושמתי לב אתמול שיש לי שפשוף בדלת הימנית של הרכב, יש מה לעשות בנדון או שאי אפשר להוכיח זאת? תודה על עזרתעם
הודעה אחרונה מאת doras, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא מצאתי איזה פורום מתאים לשאלה, אז הנחתה שבפורום הזה. מדובר בפורד פוקוס 2007 האצבק, 75,000 ק"מ, ליסינג תפעולי (נהג יחיד) לשעבר, אותו נהג רכש את הרכב לאחר תקופת הליסינג, טופל במוסך מורשה לאחר תקופת הליסינג, מחיר מחירון לאחר שקלול באתר יד 2: 38,500 ש"ח עכשיו אני יודע שלא ריאלי לדרוש מחירון עבור רכב נפוץ, במיוחד שלרכב הזה יש גם שריטות, פגיעות פח קטנות וקוסמטית הוא לא מושלם. כמה ריאלי ל איזה סכום ריאלי לבקש עבור הרכב ?
הודעה אחרונה מאת Car addict, -
- 1 תגובות
- 700 צפיות
אהלן וסהלן. אתמול החניתי את רכבי (בטעות) במקום שמסתבר שצריך תו חנייה. מדובר במין חניון כזה של איזה מרכז פסיכולוגי והמדרכה שם אפורה. הרכב עמד מ17:00 בשבת עד היום בצהריים - וקיבלתי 2 דוחו"ת. אחד מאתמול בלילה ואחד מהיום בבוקר. האם זה חוקי?
הודעה אחרונה מאת buda, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 825 צפיות
לפני כמה ימים סיפר לי מישהו שעבד במאזדה, שהחברה מכריחה את המוסכים המורשים שלה לרכוש כמות מסויימת של מלאי, לא משנה אם הם צריכים את הכמות הזאת או לא - הם מחוייבים לרכוש. אז נפל לי האסימון - לפני שנים רבות, כשש או שבע שנים, החזקתי במשך כמעט עשור מזדה 323 ובכל טיפול שנתי החליפו לי רפידות בלמים. היבואן דופק אותם, אז הם מעבירים את העלויות ללקוח וגם מרוויחים עוד קצת על העבודה והחלפים. לא רק שהחליפו לי רפידות כל טיפול, אלא במספר הזדמנויות שלחו את הדיסקים לחריטה. אולי כדי לשחוק יותר את הרפידות? מי יודע. מדובר היה ברכב אמין לחלוטין שהיה אצלי 10 שנים כמעט אז הם מצאו לעצמם הכנסה נוספת. עכשיו כשאני עם רכב אחר ומוסך אחר (לא של יבואן) - בודקים לי את הרפידות ולא אוט…
הודעה אחרונה מאת The-Stig, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שני חברות ביטוח לשני נהגים ברכב אחד, אפשרי? אין לי בטיוח לאוטו של אבא שלי ואני נהג חדש והייתי רוצה לבטח את האוטו שלו למשך תקופה של שבוע, אז אפשרי שאני יעשה את זה בזמן שלו יש את הביטוח שלו? ואפשרי לעשות ביטוח מקיף + חובה לתקופה של שבוע?, ובמידה ולא אפשרי לעשות ביטוח לשנה ולבטל אחרי שבוע?
הודעה אחרונה מאת sagim5, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
במסגרת עבודה שאני עושה לתואר שלי, נתקלתי באתר של ארגון "תחבורה היום ומחר". מצאתי שם קובץ נחמד ששמו: "מיסוי ונתונים נבחרים על ענף הרכב לשנת 2011" שכולל בתוכו כמה נתונים מעניינים למדי (לדעתי לפחות). במקור היה באתר של תחבורה היום ומחר גם קובץ שמתייחס לשנת 2012, אבל משום מה הקישור שלו שבור ועקבותיו נעלמו מהרשת. נשארנו עם נתונים משנת 2011, גם טוב... שימו לב לכמה ציטוטים: סימנים ראשונים למיסוי הירוק שגרם לישראל להעדיף מכוניות קטנות וידניות על פני משפחתיות אוטומטיות: כמה כסף מרויחה המדינה ממיסוי על כלי רכב? להלן הטבלה: עוד טבלה מעניינת - כמה אחוזי מס קנייה מוטלים על רכב בממוצע בחתך לפי דרגת זיהום האוויר שלו: והנה כמה ציטוטים שבוודאי …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. מדובר במצלמה הכי פשוטה. עם ה6 לדים מקדימה. בעיה לממש אחריות כי היא כבר יותר משנה ברשותי. כרטיס הSD לא נמצא במצב נעול. המצלמה פשוט מצלמת ומקליטה ולאחר שהכרטיס מלא מופיע \ה הודעה שהכרטיס מלא, רשום במסגרת באמצע המסך, וזהו. לא קורה כלום וכלום לא נמחק. האם עדכון תוכנה יכול לפתור את התקלה? אשמח לקישור לעדכון תוכנה למי שיש. מה יכולה להיות הבעיה לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי רכב מסוג פיג'ו 205 משנת 1994. מתי אני אוכל לגרוט אותו ולקבל את הכסף מהמדינה עליו? ולפי הבנתי חובה שיהיה לו טסט, נכון?
הודעה אחרונה מאת יניב רז, -
הבעיה, המחיר: 74,900 ש"ח. מיני במחיר סופר-מיני. לכתבה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בהמשך לחלק הראשון: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=473492 לפני יומיים ניצלתי מעבר בלונדון לקורס נהיגה כפול. 2 הקורסים נערכו באותו אתר בסמיכות. מדובר בשדה תעופה שהמסלולים בו משמשים להכשרות נהיגה מתקדמת וחוויתית. כבר כשמתקרבים למקום לא ניתן לטעות וצלילי מנועים של מכוניות ספורט רועמים, כשהמראה משתקף הוא מלבב במיוחד, אקזוטיקה איטלקית מגוונת, לצד מכונות גרמניות וקלאסיקה אנגלית משתובבות על המסלול. הפעם דווקא בחרתי במשהו אחר, בהרבה יותר לימודי פרקטי, מאשר מגע עם מכונות יקרות להחריד, מושא חלומות. הקורס הוא קורס בסקיד-קאר. מתקן אשר מולבש על מכונית האימון ומאפשר הפחתת משקל על סרן קדמי או אחורי או שניהם ע"י המדריך שברכב. המתקן הזה, אשר מסוגל לעשות זאת…
הודעה אחרונה מאת Kenworth, -
שלום לחברי הפורום הנכבדים, אני יפתח ויגיד שהרבה זמן חלמתי על גולף. הגרמנים האלה, ימך שמם, יודעים לעשות רכבים. לאחרונה רכשתי גולף דור רביעי מבציר 99', טורבו דיזל. אוטומט. (20 אלף ש"ח) במקרה גם מבחור שסמכתי עליו (בדיעבד אולי לא היה כדאי) אוסף מגוון של בעיות מכניות כאלה אחרות, הביא אותי למוסך רון בת"א. (רח' ישראל ב"ק 18) הזדמנות מצוינת להמליץ עליו. בחור זהב. בכל אופן, אחרי בדיקה קצרה של המומחה הוחלט שהרכב לא עבר 240K ק"מ כמו שרשום בסאקלה, אלא יותר לכיוון ה-500K וצפונה. (הערכה של רון) הגעתי למוסך על מנת לישר קו, בפועל, התברר שאין טעם לתקן את הרכב, לדברי רון, מדובר על השקעה מיותרת ועדיף למכור את הרכב. מטעמי הגינות בסיסית, אני לא מתכוון למ…
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, לפני שנתיים עשיתי עסקת ליסינג מימוני עם חברת ליסינג ישיר על טנדר מיצובישי האנטר. נתתי להם מקדמה, שילמתי כל חודש ל36 חודשים ונשאר סכום לסוף התקופה שבה אבחר אם להשאיר את הרכב אצלי או להחזירו. כאמור עברו בדיוק שנתיים והיום קיבלתי ממכתב מעו"ד המבקש שאחזיר את הרכב לבנק הבינלאומי (הגוף המממן) בהקדם האפשרי. הרכב רשום על שם ליסינג ישיר, נשאר לי עוד לשלם עליו כ80 אלף ש"ח, והמחירון שלו הוא כ122 אלף ש"ח. מה לדעתכם אני אמור לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת בראבו, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני אשמח לקבל המלצות למורי נהיגה על אוטו ברמת-גן. כמובן על ידני. בתודה,רביב
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
אני לא שואל איזה רכב יש לכם, אלא בממוצע איזה רכב יש לכם לפי נתונים הבאים: יד: קילומטרז: הספק מנוע: נפח מנוע: גיל הרכב: סוג הנעה: אתחיל, לי בממוצע יש את הרכב הבא (מתוך מדגם של 11 רכבים): יד: 6 קילומטרז: 296K הספק מנוע: 199 נפח מנוע: 3.3 גיל הרכב: 13 שנה סוג הנעה: 75% הנעה אחורית מעניין איזה רכב זה יכול להיות במציאות? איזה רכב ממוצע יש לכם?
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי, מחזיק קורולה 2009 אוטו כבר כמעט חודשיים. ביצעתי מספר מדידות צריכה: שבועיים ראשונים ב״התלהבות״ של האוטו ונסיעה עירונית לא חסכונית עם מזגן יצא 1:7.75 בנסיעות הבאות נסעתי חיסכוני יותר ( סביב ה2000 טור להילוך ) ושילבתי בין עירוני ויצא לי 1:10.5 משולב. פעם נוספת מדדי עם צריכה שמרביתה בין עירונית ויצא קצת פחות מ1:12 ברצוני לציין שלאחר התדלוק הראשון ולאחר טיפול הוספתי גם תוסף כעת לאחר 1500 קמ שהרכב אצלי נסעתי על מיכל שהוא %100 עירוני והיום בדקתי צריכה 1:8.6 וזה מחשיד לדעתי. האם זה תקין? האם צריך החלפת פלגים או חיבור למעבדה לרכב? שאני אומר נסיעה עירונית זה חולון ת״א בבוקר דרך העיר עם עשרות רמזורים וחזרה בצהרים ערב דרך אילון הפקוק כך שיצא 373 קמ עם 43 ליטר…
הודעה אחרונה מאת עדי ש, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
סובארו שחררו דגם קונספט ליורשת של הWRX. פייר? נראית מעולה. רק לקוות שמשהו מהעיצוב הזה יגיע לדבר האמיתי (ולא כמו דגמי המשפחתיות שלהם נראו מעולה - רק בקונספט). http://www.topgear.com/uk/car-news/subaru-reveals-wrx-concept-2013-07-26
הודעה אחרונה מאת Dani.E, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 812 צפיות
בוקר טוב, היום במקרה נתקלתי בכתבה הזאת ב Popular Mechanics: http://www.popularmechanics.com/cars/news/industry/10-crazy-red-light-camera-cases-15712143 מה אתם אומרים יש תקווה שבית המשפט יבטל דוחות ב 12 מיליון דולר בארץ? או שרשות מקומית תפשוט רגל בגלל החמדנות שבגביה? או שהשוטרים מבטלים דוחות של גאטסו לבני משפחתם?
הודעה אחרונה מאת noogie, -
התקנת מצלמת רוורס 1 2
מאת YaKaR178- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 22.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום בגלל שאני נהג צעיר, שמתקשה לאמוד מרחק ומתקשה בגלל זה לחנות ברוורס, חשבתי להקדים תרופה למכה שתבוא כאשר אעשה תאונה(לא שאני מאמין שזה יכול למנוע כל תאונה) ובדקתי מחירים של מצלמות רוורס-תחילה בישראל:המחיר היה 250 שקל לא משנה בדיוק איפה אבל הבנתי שבשביל מצלמה קטנטנה זה יותר מדי וזה לא כלל אפילו התקנה. הלכתי לEbay לחפש מצלמת רוורס ומצאתי אחלה מחירים-42 שקל למצלמה משלוח בחינם והמוכר מצטיין. עכשיו יש לי כמה שאלות לאלה שיש להם או שמתכוונים לקנות אולי תוכלו לעזור לי לפני שאני קונה 1.איפה אני יכול להתקין את המצלמה? ראיתי שהרבה מתקינים מעל המספר אבל פה אני לא מקבל שום תושבת כדי להתקין על המספר אלא רק מצלמה ואת החיבורים שלה. 2.איך מחברים א…
הודעה אחרונה מאת YaKaR178, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
סליחה מראש אם יש שרשור בנושא הנ"ל. מדובר ברכבים בעלי תיבת DSG שיוצרו לפני חודש מאי 2011. בישראל, מדובר ב- 30000 כלי רכב. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4409483,00.html
הודעה אחרונה מאת שי צ, -
-
- 4 תגובות
- 846 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_319.html נושאים בניוזלטר : הצעת חוק רישוי השירותים לרכב המשך פעילות רפורמת שר התחבורה שקיפות במחירי השירות במוסך- תכנית טלוויזיה על שיפוצים ותיקונים לכלי רכב -
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיבלתי אתמול מאחי מתנה (הזמין מאיביי ללא ידיעתי)זוג בקליות איתות קדמיות(שעל הכנפיים)מושחרות עבור הקמארו שלי, לטענתו המושחרות יהיו הרבה יותר יפות ומחמיאות לרכב הנ"ל (המקוריות כתומות)בשל היותו לבן וזה ייתן לו מראה יותר קרבי וייחודי. אני יודע בוודאות שהחוק במדינתנו מאפשר איתות קדמי בצבע כתום/צהוב בלבד, השאלה היא האם זה יהווה בעיה מבחינה חוקית שהבקלית תהיה מושחרת/אפורה והנורה מאחוריה תהיה בצבע כתום? כמו שיש הרבה רכבים שהגיע במקור עם בקליות שקופות ונורה כתומה. למיטב הבנתי הרעיון הוא שבשורה התחתונה צבע האיתות יהיה כתום/צהוב ולא ממש משנה כיצד אני אצור זאת,אני צודק? אשמח מאד לשמוע את דעתכם בעניין (החוקי)וגם את דעתכם מבחינה וויזואלית לגביי בקליות מושחרות על קמארו לבנה דור 3.…
הודעה אחרונה מאת much, -
-
האם מתפרסם נתון רישמי כמה רכבים ידניים נמכרים? יש כל מיני סטטיסטיקה לפי גדלים: מיני, סופר מיני, משפחתיות קטנות, משפחתיות, וכו' אך לא ראיתי נתון לגבי כמה ידניים נמכרים תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת BrucE_WaynE, -
השאלה בכותרת. מבין שלוש המדינות המהוות את עמוד השדרה של תעשיית הרכבים (העממיים) האירופאית - גרמניה, צרפת ואיטליה - רק לשתיים מהן יש מורשת ראויה לציון של ייצור רכבי על. מישהו יודע מהן הסיבות ההיסטוריות לכך? *ברור לי שישנם יצרנים צרפתיים אקזוטיים המייצרים רכבי על (בוגאטי המגורמנת כבר אינה כזו..), כמו בבריטניה למשל. העניין הוא שבניגוד לה ולמדינות אחרות, בצרפת יש תעשיית רכב עניפה כמו בגרמניה ובאיטליה. אולם, אין בה מסורת ייצור מבוססת וגדולה יחסית של רכבי על כמו בשתי אלו.
הודעה אחרונה מאת omar87, -
כל פנצ'רייה שאני הולך אני יכול להזמין צמיגים איכותיים (אם יש בכלל במלאי), אבל קודם כל יש זבל סיני ובשפע גדול. כשאני מדבר עם מוכרים ועם אנשים כולם אומרים זה מה שיש וזה מה שקונים וזה עושה את אותו העבודה והכל אותו דבר, אתה תזרוק 400 שקל במקום צמיג ב200 שקל והכל אותו דבר , ובכלל זלזול גדול בצמיגים. עכשיו אני שואל, למה אנשים מזלזלים בדבר הזה?? למה אנשים לא אכפת להם מאחיזה?ממרחק בלימה?מאורך חיים? יש לי צמיגי יוקוהומה A DRIVE שעומדים להתחלף מקדימה והם כבר בני -5 !!. אבל מה, עושים את העבודה, ואפילו עדיין אוחזים סבבה. כמובן שהם בדרך לומר ביי ביי ולהתחלף בזוג חדש, אבל אני אומר, האם יש מצב שצמיג סיני יחזיק 4-5 שנים ?וכשהייתי צעיר(3 וחצי שנים בגיל 17) לא חסתי על הצמיג…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
כמה תהיות לגבי הרכב "החדש" שרכשתי, או - למה אני לא מרוצה? (סיוויק 2008 חללית ידנית) 1 2 3
מאת ohanaohad-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אהלן! הרכב הקודם היה קולט 94 1600 ידנית, מתפרקת ומיושנת, אבל איתה, איכשהו, נהנתי יותר, במיוחד בשנים הראשונות שהייתה ברשותי, בשנים האחרונות כבר הייתי יותר מורגל אליה ופחות היה אכפת לי, אבל עדיין! היו מקרים שהייתי מסתובב עם חיוך תוך כדי הנסיעה (כן, גם בחודשים האחרונים לפני מכירתה), אפילו הייתה הרגשה כללית שהיא בלטה בכביש מבין כל התנועה. ההרגשה הכללית בהונדה שהיא פשוט נבלעת מבין התנועה ולא "מורגשת" או "מסובבת ראשים" קראתי את השרשור פה על הבחור שהחליף את הפיאט הישנה שלו ברכב חדיש ופשוט לא מתחבר אליו, חלק כתבו לו שבגלל שהפיאט הייתה חלשה משמעותית, היה יותר קל להביא אותה "לקצה" וככה לקבל יותר ריגוש, חלק כתבו שבגלל שהרכב החדש שלו יותר חדיש\חשמלי\אלקטרוני\תכונה כלשהי, …
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחרונה נראה כי התחתית בשטיחי הרכב שלי מתפוררת (מצ"ב תמונה). השטיח נראה כאילו מורכב בחלקו העליון מבד גס ומסוג של גומי/זפת גמישים בתחתית. התחתית כבר הרבה זמן מתפוררת ואני חושש שאוטוטו לא ישארו לי שטיחים. האם לדעתכם אפשר לתקן את התחתית באמצעות ספריי זפת? מישהו ניסה בעבר?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
כיצד ניתן לקבוע טווח מחיר לרכישת רכב מהיבואן, שכבר יצאה גירסא חדשה שלו? [כותרת ערוכה]
מאת Transporter- 7 תגובות
- 843 צפיות
אם הכותרת מעט לא ברור- היצרן מציע למכירה רכב שהגירסא החדשה שלו כבר זמינה לרכישה. בכמה % פחות אמור להמכר הרכב בגירסא הקודמת ? (חדש כמובן)
הודעה אחרונה מאת Transporter,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 982 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- rev-Match
- discoTD5
- Camaro 92
- elibaba
- Matan1515
- mottis
- Fraysa
- GTאי
- ברווז
- nir eli
- IsraCar
- Avia