רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 27 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
אתחיל בווידוי קטן - אני טמבל! הייתה לי איביזה קופרה שנת 2008 מטופחת, משופרת, שמורה ומוערכת שקניתי כרכב חדש ראשון בחיי. היום שבו הוצאתי אותה עם הניילונים מהחברה חקוק בזכרוני עד היום, הוצאתי עליה אלפי שקלים, היא הייתה צמודה אליי יום יום וליוותה אותי לכל מקום בו טיילתי. השנים עברו, הסטטוסים השתנו ולאחר מעבר לדירה עם החברה החלטתי שחייבים למכור את הקופרה על מנת לשלם שכר דירה ושאר חשבונות. מכרתי את הפנינה הזו ב-15K מתחת למחירון. להלן טמבל. האפילוג הנ"ל לא נועד על מנת שתרחמו עליי או תצדיקו את היותי טמבל אלא על מנת להמחיש שג'וק הספורטיביות זורם בעורקיי וכמה שלא ניסיתי לא ראיתי את עצמי מתנייד ב-I20 למשל. (בלי להעליב, רכב נהדר לכשעצמו, לאימי יש אחת כזאת) לצערי הממ…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם , ניסיתי לעבור טסט אבל לא נתנו לי במוסך בגלל שהפגוש לא צבוע . האם אפשר בכלל לעבור טסט עם פגוש לא צבוע ?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
ההזמנה שלי הגיעה ונעצרה במכס הזמנתי דרך פדקס (חרא של חברה) רצו ממני כל מיני תשלומים מוזרים והחלטתי שאני לא מתכוון לשלם. הסיבה היא שזה שוקל מעל 3 קילו החבילה עצמה שווה 30$ אמרו לי שזה או הולך להשמדה או שזה חוזר למוכר, מה הפרוצדורה עכשיו עם המוכר ,פשוט לומר לו שהחבילה לא נכנסה לארץ לשלם משלוח חזרה ,לחכות שיגיע אליו ואז לקבל החזר? אני כבר 6 שנים מזמין דברים מחול והכנסתי הרבה דברים דרך כל החברות חוץ מפדקס באיחוד של רכבים וזה קרה לי פעם ראשונה
הודעה אחרונה מאת ג'וני43, -
משקל העמסה 1 2
מאת davshpe1999-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
בפורד אקונוליין משקל מורשה 1100 (משקל כולל 3900) מה יקרה אם אני יעמיס יותר מי זה? ישבר משהו או שפשוט יתנו לי דוח?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 5 תגובות
- 879 צפיות
אהלן אני לא מצליח להבין מאתרים . פיאט פנדה 2011 עם 4 כווכבי ריסוק או 3 כוכבי ריסוק ?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום הייתי מעוניין לדעת אם קיים רכבים מיני שיש להם חמישה כוכבי בטיחות ... לא סופר-מיני .. רק רכבים כמו אלטו , סי 1 וכו ..... תודה וערב טוב
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
למוסך חדש שנפתח בראשון לציון אזור התעשייה הישן מחפש בחור בעל תעודת הסמכה 0544423450
הודעה אחרונה מאת adiboogi, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
איך אפשר בלי לבקר במפעל הזכוכית של VW - הפייטון, ספינת הדגל של VW, החל מ-70,000 יורו. עם תוספות שונות יכול בקלות לחצות את ה-120,000יורו (בארץ זה כמובן לפני מיסים). כל רכב שאתם רואים שם כבר הוזמן מראש, כלומר לא מתחילים לייצר עד שאין קונה. 85 אחוז מהקונים, אם אתם שואלים, הם מסין. https://www.facebook.com/yaron.shalom.395/media_set?set=a.10201532882180923.1073741826.1143002809&type=3
הודעה אחרונה מאת edan82, -
אאודי A3 החדשה
מאת qashoa- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 651 צפיות
איך נראים האורות מאחורה בגרסה הבסיסית האם זה כמו בחבילת השארפ .ליד כזה?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
לפני כשבוע לערך רכשתי רכב משומש. תנאי המיגון לצורך הביטוח המקיף היו קודן, עלוקה וכספת. נתנו לי שלושה ימי חסד להחתים את טופס אישור המיגון. המוכר ציין שאינו מבין בנושא המיגון והוא אינו יודע אם מותקנות עלוקה וכספת. מכיוון שרק לאחרונה עברתי לתל-אביב ואיני מכיר כאן מתקיני מיגון פרטיים, סרקתי את הפורום ובהתאם לסקירת האפשרויות שעלתה באחד הדיונים בחרתי ברשת רב בריח ולאחר גלישה באתר של הרשת מצאתי כמה מתקינים באזור. פניתי תחילה ל-SH מערכות ברחוב ריב"ל 35. בעל העסק אישר קיום קודן ועלוקה אך טען שמכיוון שהכספת היא מברזל ולא מאלומיניום, אף חברת ביטוח לא מכירה בה וחובה להחליפה. אני זוכר מהפורום דיונים רבים בנושא, במיוחד בהקשר רכבי VAG, ולכן ידעתי שזה בולשיט. טענתי בפניו, אך לל…
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 597 צפיות
שלום חברי, היום בדיוק הגיעה לרכב שלי האגרה בשביל הטסט.. מדובר בפורד פיאסטה 97 ידנית מדהימה שעושה אחלה עבודה! רציתי לשאול.. מה אני צריך "להכין" לפני הטסט? וכמה הוא עולה? שמעתי שאם הרכב בן מעל 15 שנה, צריך אישור בלמים.. מאיפה אני משיג אותו? כמה זה עולה? הבלמים בני 3 חדשים, הצמיגים חדשים, הרכב נוסע מעולה, לא מתחמם, לא כלום, יש סיבה לא לעבור? אשמח תשובות, ואיפה כדאי לעשות את הטסט אם אני גר בנצרת עלית.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4369201,00.html הכביש הזה כעת בזמן השיפוצים שלו פשוט מסוכן בטירוף כמעט כל יום יש תאונה, שוליים איין ופשוט מפחיד לנסוע. אני בין אלה שנוסעים בו לפחות כל יום הלוך וחזור ומנסה פשוט לשרוד. היום בבוקר ראיתי את התאונה מהנתיב הנגדי ולמזלי לא הייתי בפקק שנוצר לאחר מכן מתי אמורים לסיים את העבודות בכביש הזה? לכל הנוסעים בכביש - דרך צלחה ונסיעה בטוחה בו.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 15 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת האם לפי החוק חייב כל רכב מסחרי או משא להכנס או לעבור בצומת רק בנתיב הימני במקרה של 2 נתיבים לכל כיוון נסיעה? ואם כן, אז האם רכב מסחרי זה אומר מעל 4 טון או יותר? ואם עוברים בצד שמאל מה העונש ומה הקנס? וכמה נקודות? ושאלה בקשר למצלמות רמזור/מהירות החדשות: האם הם יכולים לזהות רכב מסחרי שעובר בנתיב השמאלי וישלחו לו דו"ח? או שהם פועלות רק ברגע שעוברים את המהירות המותרת? והם יכולים לצלם במקרה שיש שלט שאוסר על רכב מסחרי לעקוף גם? תודה.
- 0 תגובות
- 981 צפיות
למישהו יש מושג כמה עולה להוציא רכב מהארץ לטיול באירופה ... עליות של אוניה +אגרות למיניהן ? אני מעריך שזה יוצא יותר זול מאשר להשכיר שם רכב לחודש למשל.
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
http://www.cartube.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%9B%D7%9C-%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94 מקס.
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- 20 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
היי לכולם, לבן הזוג שלי יש יום הולדת בקרוב וחשבתי להפתיע אותו עם חווית נהיגה ספורטיבית מקבוצת "מסלולים" או "דרייב ארט". רציתי לדעת האם יש פה מישהו שעשה את חווית פורמולה 2 שכוללת 4 משתתפים במשך שעתיים... האם זה לא צפוף מדי 4 משתתפים במשך שעתיים? האם זה מספיק? בנוסף יש להם אופציות אחרות שכוללות חווית נהיגה אחד על אחד עם מדריך צמוד עם מכוניות שונות כמו: seat leon fr turbo, subaru brz או MX5. רציתי לדעת אם אני יעשה את החוויה הנ"ל על איזה סוג רכב מומלץ. העניין הוא שהאחד על אחד מאוד יקר (קרוב ל-2000 שקל) ובגלל זה אני מתעניינת בחווית פורמולה 2 שכוללת 4 משתתפים אבל אני לא רוצה שיהיה מצב שאני ישלם כסף והבן זוג שלי לא יהנה כמו שצריך או שלא יספיק לנהוג כמו שצריך... אודה לכל…
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הקטע העמוס בכביש 4 הורחב לשלושה מסלולים לכל אורכו ובשני הכיוונים. בשורה נוספת - העבודות שהפריעו לנהגים עד עתה, הסתיימו ynet פורסם: 15.07.13, 13:23 100 אלף מכוניות ביום יהנו מכביש רחב ונסיעה מהירה יותר בין אשדוד לראשון לציון. הבוקר (ב') נפתח לתנועה מלאה אחד הקטעים העמוסים בארץ, 20 ק"מ בין הערים ראשון לציון ואשדוד. לאורכו של הקטע האמור בכביש 4, נסלל נתיב נסיעה שלישי האמור להקל על העומס הרב בו במהלך שעות הלחץ המוכרות. לדברי משרד התחבורה, כ-7,500 כלי רכב עוברים בו בשעת השיא, בהם משאיות כבדות המובילות מטענים מנמל אשדוד לכיוון צפון. ובהקשר זה אומר היום שר התחבורה, ישראל כץ, כי שדרוג הכביש נועד בין היתר להפוך את נמל אשדוד לנגיש יותר. כץ הזכיר כי בקרוב יצטרפו גם כביש …
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ניקח כדוגמא מנוע 1.2 טורבו של אוקטביה (122 כ"ס) - האם הוא מתאים למהירויות שיוט גבוהות מהמותר? יש לי תחושה שזה לא בריא למנוע כזה "לסחוב" רכב של טון וחצי ויותר במהירויות כאלה... נניח בהשוואה למנוע 1.6 קלאסי. אני צודק?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
רשיון למשאית
מאת Big Guy- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן. במידה ויש פה כאלה שיודעים, יש לי מספר שאלות בנושא: 1. מה סדר גודל של רשיון עד 15 טון? יש לי שנים רשיון ב'. 2. האם הרשיון תקף גם לחו"ל? בפרט לארה"ב 3. מעל 15 טון + סמיטריילר - האם יש צורך לעשוות תאוריה מחדש? מישהו אמר לי שמדובר בקורס תאוריה שעלותו גבוהה מאוד. אשמח לקבל פרטים על כך. תודה!
הודעה אחרונה מאת סהר#, -
למכור את הרכב? 1 2
מאת HiTRuN-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אני שמי איציק בן 20 , חייל בשירות חובה כשנה ו8. אז אני לא ממש יודע מה לעשות אז פניתי לפורום כמו תמיד, המקום עוזר לי בכל מצב. אז הסיפור הוא כזה, לפני כשנה רכשתי מאזדה 3 שנתון 2006 ב - 40אלף שקל. שההורים עזרו לי חצי חצי , ואף הבטיחו לעזור לי בזמן הצבא ( דלק,טיפולים,ביטוח ) . כרגע הגעתי למצב שהרכב נפל עלי, ממשכורת של 350 ש"ח אני אמור לממן את זה לבד. עבודה בזמן הצבא מאוד קשה להשיג וחיפשתי הרבה מאוד זמן ואני עדין מחפש, לפני הצבא עבדתי והרווחתי טוב . אז הביטוח השנתי בעוד כמה חודשים נגמר, ויש לי עוד 7800ש"ח (נהג צעיר + נהג חדש) להוציא שאין לי. שלא נדבר שהרכב בחודש הקרוב אמור לעבור טיפול 10,000 וגם כסף לזה אין לי . דלק?, אני שורד על טנק דלק בערך שבועיים…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן חברים. מתנצל מראש על הבורות אך שמעתי היום שהתנעת מכונית בעזרת כבלים יכולה להיות מסוכנת. אשמח לדעת מה הסיכון ואת ההיקף שלו, ואיך לא לבצע את החיבורים כראוי על מנת לא לסכן שום מכלול. עד היום לא חשבתי שיש משהו שחייב לדעת על מנת להתניע מכונית אחרת בעזרת כבלים, חיברתי פלוס לפלוס, מינוס למינוס כאשר הרכב המחלץ כבוי וללא מפתח בסוויץ'. האם אני מבצע את זה נכון? אשמח לתיקון ומתנצל שוב על הבורות. דבר נוסף, אני מניח שהנעה בעזרת בוסטר היא יותא בטוחה, אך מפאת גודל בעייתי אני מניח שהדבר יהיה קשה. אשמח בכל זאת לקבל אינדיקציה לגבי מחירים של דבר כזה. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 5 תגובות
- 939 צפיות
אהלן, אולי זה לא המקום הכי מתאים לשאול, אבל בכל זאת לא מצאתי מקום אחר. הזמנתי את המצלמה הזאת* מebay, כולל כרטיס זיכרון, והמצלמה הגיעה אליי בלי סוללה. הבעיה שלי, כשהמצלמה מחוברת למצת באוטו היא נדלקת, משמיעה רעש, עושה מסך של welcome ואז מסך שחור וזהו זה מפסיק. יש אור אדום שמראה שהמצלמה פועלת, אך הכפתורים לא מגיבים. א. מאיפה אני אשיג סוללה לזבל הסיני הזה? ב. מישהו מכיר את סוג המצלמה הזאת, ואולי יש דרך להפעיל אותה רק דרך חיבור ישיר למצת? *המצלמה הזאת - כניסה לאייבי וחיפוש: D 270" 2.5" LCD Car HD DVR IR 6IR LED Unique Camera Digital Video Recorder BK (אני פשוט לא יכול לפרסם קישורים)
הודעה אחרונה מאת Dirty, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בפוקוס שלי יש KEYLESS START, לצערי השבוע הצלחתי לאבד שלט אחד מתוך שניים. אני יכול לחיות עם אחד כמובן, אבל בסוף החוזה של הליסינג יחייבו אותי בכל מקרה על השלט החסר, במחיר מלא. אז עדיף לי לקנות אחד נוסף עכשיו שיהיה לי. בבירור עם המוסך של פורד שלט חדש עולה 900 ש"ח (האמת חשבתי שיעלה יותר..). מצאתי באיביי שלט מקורי ב-82$ : http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-OEM-KEYLESS-ENTRY-REMOTE-CONTROL-FORD-FIESTA-FOCUS-BE8Z-15K601-D-/230703877993?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item35b705cf69&vxp=mtr המשלוח חינם בארה"ב, ועוד 37$ משלוח לארץ. ביררתי עם המוסך ותמורת 100 ש"ח הם יקודדו לי את השלט. אז 400 ש"ח במקרה הטוב (אם אני אמצא מישהו שיביא לי מא…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא מזמן קניתי שברולט ספארק ורציתי לדעת אם מישהו יודע אם יש ברכב חיבור USB? ואם יש אז איפה?
הודעה אחרונה מאת גיא משברולט, -
ביטוח חובה
מאת יוני 2323- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 885 צפיות
שלום עשיתי ביטוח חובה לרכב לכל נהג מעל גיל 30 על הטופס ביטוח חובה זה לא רשום הסוכן ביטוח אומר שלא צריך לרשום שהחובה חל על כל נהג מעל 30 כי זה גם כך לפי החוק. כלומר כל ביטוח חובה הוא לכל נהג מעל 30? או שבכך שהסוכן לא רושם זאת על התעודה הוא מרמה אותי? זה חובה של מגדל, והוא אומר שכך זה עם החובה של מגדל. לא מבין בזה,,,,מי יודע מה נכון?
הודעה אחרונה מאת wil, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3852802,00.html כואב הלב משפחה שלמה נמחקה מעל פני האדמה... כרגיל, תאונה עם משאית... אף פעם לא יילמדו לקח. ושהמדינה הדבילית הזאת תבנה כבר קו רכבת מבאר שבע לאילת, העיקר הם עסוקים בלממן את הטיסות ואת הבתי המלון המפוארים של הח"כים והשרים בממשלה לחו"ל.
הודעה אחרונה מאת elili, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=%2F4700%2F2660666
הודעה אחרונה מאת Apple, -
אישית לא כ"כ לוקח ברצינות יתר את הציונים של ה"מומחים" למכוניות, עוגות, מלונות ולחמניות. אבל אולי מישהו יכול להסביר לי, איך ועל סמך מה נותן עורך האתר הנ"ל ציונים לרכב כמו טויוטה קורולה החדשה בלי שנהג עליה? (אני לא מאמין שטבח יתן ציונים לטעם של עוגה רק עפ"י קריאת מרכיביה)....
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם מישהו יודע אם מתגלגלת לה בארצנו הונדה סיוויק קופה 99/00 aka EM1 aka EJ8 והאם קיים בכלל SI / TYPE R / SIR - עד שנת 2000 תודה.
הודעה אחרונה מאת Refaelgal, -
- 2 תגובות
- 864 צפיות
אהלן, יש בקשותי גולף MK4 2002. כבר הרבה זמן שאני חושב להנמיך את הרכב מעט בעזרת קפיצי הנמכה או קוילאוברים אבל המכירים בארץ לא כל כך הגיוניים. השאלה שלי אם קניה של קפיצים או קויילאוברים באיביי או באתר אחר בעל משלוח לארץ תהיה כלולה בבעיות בהכנסתם לארץ או שאני יצטרך לשלם רק מכס, מע''מ וזהו? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת gilad1000,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 298 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- mottis
- RedLabel
- Froyne
- עוזי ל
- gtrs
- TZR84
- Fluffy
- sperial
- ברווז
- `Infinity
- falou