Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למכור את הרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זאת היתה תקופה קצרה של חצי שנה, הייתי אומר להקפיא רשיונות וביטוחים.

כיוון שמדובר בתקופה ארוכה יותר, לנסות למכור!

לשקול בכל מקרה לוותר על ביטוח מקיף (כמובן שחובה וצד ג' הם חובה, אם עדיין משתמשים ברכב) יש סיכון מסויים בוויתור על ביטוח מקיף אבל זה מחיר שתצטרך לשלם.

פורסם

גם עלות הרכב הייתה גבוהה יחסית לצעיר למן היום שנקנתה. גם רכב משפחתי שבו ילדיך שעוד לא עלו במחשבה יוכלו לסוע. גם אוטומט שעולה יותר לאחזקה... :roll: לפעמים אני פשוט לא מבין את העדר.

אני אומר למכור. אין לך.שימוש ברכב כזה ואין לך צורך בו.

האופציה העומדת בפניך אם היציאות בצבא מאפשרות היא קניית רכב חדש זול בהרבה (משהו שישאיר 10 אש"ח אחרי יישור קו ואולי גם אחרי ביטוח) ואחזקתו באמצעות עבודה.

אני בעל רכב וחייל כבר שנה והמשכורת שלי (בלי עין הרע :-P ) לא בדיוק יורדת וכך מתאפשרת לי אחזקת רכב.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

טוב חברים תודה לכם, שרכשתי את הרכב הייתי בטוח שההורים יעזרו לי עד השחרור .

זהו רכב ראשון בבית ואני היחיד שנוהג בו , ככה שכולם התלהבו .

בכל מקרה, החלטתי שאסיים את השנת ביטוח כרגע ואנסה למצוא עבודה.

יש דיי הרבה זמן פנוי, יוצא כמעט כל השבוע שאני ב-14:00 כבר בבית .

הזכירו פה את הנושא של כניסה לחובות וכו' , אני מבזבז מה שיש לי ביד.

יש לי סכום נאה בצד שאני לא אבזבז והם מיועדים לעתיד שלי.

מה שכן, כדי לחיות טוב יותר וכדי שיתאפשר לי להחזיק את הרכב אני צריך לעבוד.

אמשיך לחפש, ובמידה ואני אראה שהמצב לא מאפשר לי להחזיק את הרכב אמכור אותו בצער רב.

תודה לכולם וצום קל , התגובות שלכם מאוד עזרו לי.

אגב, אשמח להמלצות בנוגע לעבודה בזמן הצבא .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

אם אתה יוצא מוקדם אני מניח שאתה גם מגיע בשעה נורמלית לבית, אפילו לעבוד 4-5 שעות ביום, בשכר מינימום יכניס לך סכום שתוכל לממן איתו את אחזקת הרכב, הביטוח והדלק בלי לגעת במשכורת הצבאית.

להחזיק רכב בתור חייל זה אכן קשה אם אין לך עבודה, עזרה מההורים או הרבה כסף שצברת פעם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אם זאת היתה תקופה קצרה של חצי שנה, הייתי אומר להקפיא רשיונות וביטוחים.

כיוון שמדובר בתקופה ארוכה יותר, לנסות למכור!

לשקול בכל מקרה לוותר על ביטוח מקיף (כמובן שחובה וצד ג' הם חובה, אם עדיין משתמשים ברכב) יש סיכון מסויים בוויתור על ביטוח מקיף אבל זה מחיר שתצטרך לשלם.

גם לא לתקופה של חצי שנה. נגיד והוא ישתחרר ומה אז? יעבוד במשכורת של 5000 שקל במקרה הטוב ויבזבז הרבה על הרכב ומה ישאר לו? אחרי השחרור אם להחזיק רכב אז אחד זול ולא מטחנת דלק כמו מאזדה.

רוב החיילים משוחררים לא משתכרים משכורות גבוהות גם ככה כך שלהחזיק רכב יקר זאת חתיכת בעיה!

בקיצור עדיף לחכות לפחות 4-5 שנים מרגע השחרור אם אתה רוצה להחזיק רכב במחירון של 40K ומעלה. זה המון כסף בגילאים כאלה!

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אכן כדאי למכור במצבך, בתור בעלית של מאזדה 3 אני רואה את ירידת (במקרה הזה צניחת) הערך של הרכב עקב חברות הליסינג והמבצעים ''המדהימים'' שלהן.

ככה שתוכל לרכוש רכב סביר פלוס לאחר השחרור כאשר תהיינה לך עבודה מסודרת ותוכל למממן את כל ההוצאות.

בהצלחה.

פורסם
טוב חברים תודה לכם, שרכשתי את הרכב הייתי בטוח שההורים יעזרו לי עד השחרור .

זהו רכב ראשון בבית ואני היחיד שנוהג בו , ככה שכולם התלהבו .

בכל מקרה, החלטתי שאסיים את השנת ביטוח כרגע ואנסה למצוא עבודה.

יש דיי הרבה זמן פנוי, יוצא כמעט כל השבוע שאני ב-14:00 כבר בבית .

הזכירו פה את הנושא של כניסה לחובות וכו' , אני מבזבז מה שיש לי ביד.

יש לי סכום נאה בצד שאני לא אבזבז והם מיועדים לעתיד שלי.

מה שכן, כדי לחיות טוב יותר וכדי שיתאפשר לי להחזיק את הרכב אני צריך לעבוד.

אמשיך לחפש, ובמידה ואני אראה שהמצב לא מאפשר לי להחזיק את הרכב אמכור אותו בצער רב.

תודה לכולם וצום קל , התגובות שלכם מאוד עזרו לי.

אגב, אשמח להמלצות בנוגע לעבודה בזמן הצבא .

אני יוצא שעתיים אחריך כל יום. עם קצת עזרה מהמפקדים שלי ולפי דרישות העבודה מרשים לי לאחר בשעהוכלך אני יכול להמשיך בתפקיד שמשכורתו בסביבות 4 אש"ח. די והותר כדי להחזיק רכב.

פורסם
אני יוצא שעתיים אחריך כל יום. עם קצת עזרה מהמפקדים שלי ולפי דרישות העבודה מרשים לי לאחר בשעהוכלך אני יכול להמשיך בתפקיד שמשכורתו בסביבות 4 אש"ח. די והותר כדי להחזיק רכב.

במה אתה עובד? , חיפשתי בהרבה מאוד מקומות וכולם רוצים משמרת בוקר/לא רוצים חיילים .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

דומינוס פיצה. המשמרות שלי מתחילות בין 6 ל8 בערב ונגמרות או ב11-12 בלילה או ב3 בלילה

פורסם

נסה פיצריות, שם עומס העבודה הוא בערב ותוכל לקבל 3-4 משמרות בקלות, שווה ערך ל2.5-3.5K בחודש. לדעתי.

בקשר לרכב - למה לעזעזל ילד בן 20 צריך מאזדה 3?! זה הרכב הכי בזבזני בקבוצה שלו ובגלל שהוא גניב גם הביטוח יקר.

תמכור אותה ועכשיו ותקנה איזו פונטו/206 בחצי מהכסף - גם צריכת הדלק תהיה הרבה יותר טובה וגם לא צריך מקיף ברכבים זולים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני לא מבין למה לך להחזיק מזדה 3. אם תשאל אותי, במצב שהוריך לא תומכים בך כלכלית

לא כדאי לך להחזיק רכב בכלל.

אם תצא לעבוד וכל המשכורת שלך תתבזבז על הרכב זה יהיה מאוד חבל.

במידה ואינך מוכן לוותר בשום אופן על רכב, אמליץ לך בחום למכור את המאזדה ולחפש

רכב זול יותר, קטן יותר וידני.

פורסם

אין כסף - אין רכב.

אתה טוען שיש לך חסכונות - השאלה היא האם הם מיועדים לבניית העתיד שלך או שאתה רוצה לשרוף אותם כעת על הרכב.

כבר למדת על ברך שאחזקת רכב מתחילה ב-2500-2000 ש"ח לחודש, לא כולל ירידת ערך (כלומר - הסכום שעליך לחסוך כדי להחליף את המכונית במכונית דומה אבל קצת יותר חדשה בעוד כמה שנים).

הרעיון שלך לצאת לעבוד כדי לתחזק את הרכב נראה לי גרוע - אתה הופל לעבד של המכונית, משרת אותה במקום שהיא תשרת אותך.

המלצתי היא להפטר מהרכב כמה שיותר מהר, אפילו במחיר הפסד כלשהו בהשואה למחיר המחירון, חלק מהפסד זה יתקזז על ידי הזיכוי שתקבל עם ביטול הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...