Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע לערך רכשתי רכב משומש. תנאי המיגון לצורך הביטוח המקיף היו קודן, עלוקה וכספת. נתנו לי שלושה ימי חסד להחתים את טופס אישור המיגון. המוכר ציין שאינו מבין בנושא המיגון והוא אינו יודע אם מותקנות עלוקה וכספת.

מכיוון שרק לאחרונה עברתי לתל-אביב ואיני מכיר כאן מתקיני מיגון פרטיים, סרקתי את הפורום ובהתאם לסקירת האפשרויות שעלתה באחד הדיונים בחרתי ברשת רב בריח ולאחר גלישה באתר של הרשת מצאתי כמה מתקינים באזור.

פניתי תחילה ל-SH מערכות ברחוב ריב"ל 35. בעל העסק אישר קיום קודן ועלוקה אך טען שמכיוון שהכספת היא מברזל ולא מאלומיניום, אף חברת ביטוח לא מכירה בה וחובה להחליפה. אני זוכר מהפורום דיונים רבים בנושא, במיוחד בהקשר רכבי VAG, ולכן ידעתי שזה בולשיט. טענתי בפניו, אך ללא הועיל, שבטופס המיגון נכתב "כספת" ולא "כספת אלומיניום". הוא סירב לחתום ודרש 590 ש"ח על החלפת הכספת.

משם נסעתי לשלום אביזרים, גם הוא חלק מרשת רב בריח, ברחוב השלושה 7. אותו סיפור. התעקשות שכספת ברזל היא פסולה על ידי כל חברות הביטוח. הצעתי שיכתוב הערה כי מדובר בכספת ברזל נענתה אף היא בשלילה. "נשבע לך ביקר לי שאתה חייב אלומיניום.." וגם הראה לי שלושה רכבים בעבודה אצלו שבדיוק מחליפים בהם את כספת הברזל לכספת אלומיניום. גם פה הוא סירב לחתום ודרש 520 ש"ח.

סירחון עז של לוקשים באפי. קפצתי רגלית ל"גיל קאר" הסמוך ברחוב נירים שהתברר כשייך לרשת איתוראן. על אף שלא יכלו לטפל בי כי לא הזמנתי תור והם היו עמוסים מאוד (בית חרושת שם..) אחד מאנשי המקצוע אותו שאלתי על נושא הכספת אמרת לי שאין שום בעיה לאשר כספת ברזל.

ולבסוף, לאחר עוד שתי תחנות איתוראן נוספות שלא יכלו לקבל אותי כיוון שלא היה לי תור, אך אישרו לי בע"פ שאין שום בעיה עם כספת ברזל, הגעתי למתקין של פוינטר ברחוב ישראל בק פינת רחוב החשמל. 5 דקות המתנה והאישור היה בידי.

אז נכון שדגמתי רק שתי תחנות של רב בריח. אבל העובדה שמבחר הכספות של הרשת הוא 99% אלומיניום יצרה אצלי את התחושה שזה ממש לא היה מקרי..

שגיא

פורסם
זה כמו שביקשו ממני 750 ש"ח על מנעול לידית הילוכים של רב בריח(אצל מתקין מורשה).

מצאתי מקורי ב150. :-P

אשמח אם תציין היכן רכשת והאם היה צורך בהתקנה .

ולפותח השרשור :

ברשותי קיה ריו (מונית) מודל 2012 שהותקנה בה כספת ברזל במקור .שום חברת ביטוח לא הסכימה לבטח עד שאתקין כספת מאלומיניום.

לשאלתי ,כמה רכבים עם כספת מאלומיניום מול כספת מברזל ,נגנבו - אף לא אחד היה מוכן לענות.

לעניות דעתי מדובר (כרגיל) בעוד גזירת קופון.

בברכה

מוטי

פורסם

מקומם ומכעיס

לדעתי אתה צריך לשלוח מכתב זועם לחברת הביטוח ולספר להם בדיוק מול איזה בודקי מיגון הם עובדים (רב בריח)

מסחטת כסף מסריחה!!

פורסם

סתם לידע כללי,קשה יותר לפרוץ כספת אלומיניום. כספת ברזל זה עבודה של כמה דקות, אלומיניום לוקח הרבה יותר מאמץ.

פורסם

זה לא נכון, הם לא חותכים את הכספת ברוב המקרים אלה מבריגים החוצה את הברגים הנגזרים(לפעמים גם לא מפרקים בכלל), זה ממש לא בעיה רק לוקח זמן.

היום שמים כספות אלומיניום לא כי זה חומר יותר חזק, כי אלומיניום מנדף חום, קרו מיקרים שנשרפו מחשבי מנוע עקב התחממות יתר, וזה נגרם כתוצאה משימוש בכספת ברזל, לכן מחליפים עכשיו את הכספות לאלומיניום.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כשחיפשתי חברת ביטוח לפני כחודשיים, כל החברות דרשו התקנת מערכת איתור ברכב. החברה היחידה שויתרה על מערכת איתור התעקשה על התקנת כספת אלומיניום - תוך הדגשה שחייבת להיות אלומיניום. הדרישה לא באה מצד רב בריח ויכולתי ללכת לאיזה מקתין שאני רוצה.

התקנת הכספת עלתה 550 ש"ח.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זכותן של חברות הביטוח לדרוש כאות נפשן וזכותנו הצרכנים לבחור את ההצעה הטובה ביותר בשיקלול מחיר, מיגון, כיסוי וכו'.

אבל הדרישה של מנורה בה בסוף בחרתי, וגם זו של הפניקס ושל ביטוח ישיר, דיברה על "כספת". זו גם הבהרה שקיבלתי מסוכנת הביטוח מולה המשפחה שלנו עובדת זה שנים.

בכל מקרה, הנושא הוא לא איזו כספת טובה יותר או פחות. גם לא האם חברה X דורשת כספת מקרטון וחברה Y דורשת כספת מאזבסט. מדובר על ניסיון של שתי תחנות רשת רב בריח להוציא מאנשים תמימים כסף בטענות שווא. חבל שעל כל אחד ששם לב ומודע לעניין בטח יש עוד מאה תמימים שלא.

שגיא

פורסם
אשמח אם תציין היכן רכשת והאם היה צורך בהתקנה .

בברכה

מוטי

את ההכנה כבר היה לי ברכב(מוט ברזל כזה). ביקשו ממני 750 רק על המנעול.

בסופו של דבר מצאתי מנעול כזה מקורי של רב בריח בקניון אביה בבאר שבע בקומה למטה בחנות הכל לבית.

פורסם
זה כמו שביקשו ממני 750 ש"ח על מנעול לידית הילוכים של רב בריח(אצל מתקין מורשה).

מצאתי מקורי ב150. :-P

עדיין מבקשים כזה דבר? חשבתי שעבר זמנו של הפטנט הזה מהעולם. יש לי את זה בפיאסטה אבל אני לא משתמש בזה בכלל. הבעלים הקודמים התקינו את זה הרחק הרחק בשנות ה 90.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
את ההכנה כבר היה לי ברכב(מוט ברזל כזה). ביקשו ממני 750 רק על המנעול.

בסופו של דבר מצאתי מנעול כזה מקורי של רב בריח בקניון אביה בבאר שבע בקומה למטה בחנות הכל לבית.

תודה .לא רלוונטי לגביי (אזור מרכז)

בברכה

מוטי

פורסם

אם אתה מחפש רק מנעול אני מציע לך לסרוק את חנויות הכל לבית שבאזורך, בחנות שבה הייתי היה גם מנעול לא של רב בריח, אלה תחליפי להילוכים גם כן.

אז אני די בטוח שבחנויות אחרות גם יהיה.

• תוכן חדש...