רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
נגרר בחניה 1 2
מאת פושה-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 13.7 אלף צפיות
בשכונה שלי לכל בניין יש חניון עם שער חשמלי ובו חניה פרטית לכל דייר. אם למשפחה יש רכב שני, יש גם חניה מסודרת בדיוק ליד השער (לא פרטית). היא משמשת דיירים מכמה בניינים שונים ואורחיהם, ונדיר למצוא מקום פנוי בשעות הערב. בזמן האחרון אני רואה בחניה הזאת נגררים שאינם רתומים לרכב שתופסים מקום. כרגע יש אפילו שניים כאלה שעומדים האחד מול השני! אני חושב ששמעתי איפשהו שזה אסור על-פי החוק, אבל אני לא בטוח ולכן באתי להתייעץ איתכם. אם זו אכן עבירה שדינה קנס, אני מתכוון להדביק לשניהם פתק שמזהיר על כך. כמובן שהצעד הבא יהיה לדווח. לדעתכם המשטרה תטפל בזה?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הובלת רכב על מנשא מחייבת תליית מספר הרכב מאחור. אאין לי מספר נוסף לרכב זה (הוולו בתמונה )- אבל יש לי מספר נוסף לרכב אחר בבעלותי (כך שניתן לאתר אותי ) אם אתלה מספר זה על האופניים (על המנשא של הוולו ) - מה העברה ועונשה ??
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
עכשיו באלבר/מוטודיל - 30K (!) ואולי עוד כמה !!!!!!, הנחה. כן, כן, שלושים אלף שח פחות מהמחיר בסוכנות. אין סיכוי שכף רגלי תדרוך אצל היבואנים ששוחטים את הציבור רק בשביל שחחרות הליסינג ירוויחו, אלא במחיר כזה. אז מה יצא לנו? במקום למכור לציבור במחיר סביר, מפמפמים באופן מלאכותי את מחיר הרכב, מוכרים לליסינג בהנחה של 40K (נניח), ואז אדם הולך ורוכש את הרכב ב- 30K הנחה, במקום שהיבואן החמדן יתמחר מראש את הרכב ב- 20K פחות. קרטל מהתחת. (pardon my french). ואחרי זה הם עוד אומרים שיש תחרות ומה אנחנו רוצים, זה לא הם - זו המדינה. הנה ההוכחה, אבל הי - אנחנו עסוקים ב"בולבולים".
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
אתמול. לילה. לוקח את הגולדן שלי ויוצאים לסיבוב פיפי בשכונה (פיפי שלו, לא שלי). מגיעים לרחוב די שקט, חד סטרי, אין אנשים ברחוב. מרחוק רואה איש מבוגר, אולי אפילו מבוגר מאד, מתקרב לכיוון ג'יפ שחונה על המדרכה ונעמד לידו. בראש אני חושב, "מסכן, איש זקן, חייב לנוח בזמן ההליכה, מקווה שהוא בסדר". אני מתקרב עד למרחק כמה מטרים ממנו בזמן שהכלב מרחרח עמוד חשמל ומתעסק בשלו. פתאום אני שומע סאונד מוכר של מים נשפכים על המדרכה. מסתכל על הכלב - זה לא הוא, הוא בוהה על חתולה שבוהה בו. אז מה הרעש הזה יכול להיות לעזאזל? מסתכל על הזקן - מרגיש שאיבדתי שוב את התמימות שנופצה לרסיסים. הזקן עומד עם שמוק שלוף ומשתין על הגלגל והכנף הקדמית של הג'יפ. החתולה בוהה בכלב, הכלב בוהה בחתולה,…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הייתה חוויה טובה בסניף למרות שבהתחלה קניתי מידה ענקית שבקושי יכולתי לצאת מהאוטו בגללה. השאלה היא מה דעתכם על המגן הזה?קניתי הפעם אחד כזה וגם במחיר כזה כי כל ה10-13 שקל האלו שמוכרים לא נתלים מספיק טוב ולא מכסים הכל, בנוסף הם מתפוררים אחרי זמן ובמגן שמש של הדר רוזן יש גם את הצ'ופצ'יק העגול שנדבק לשמשה. למישהו יש נסיון עם המגנים האלו? הוא מרגיש עבה מאוד.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום חברים, לפני כמה שבועות הרכב התחיל לנסוע בצורה מוזרה, בזמן הנסיע הרכב היה מתחיל לרעוד לכמה שניות ואז זה היה עובר. בנוסף הייתה בעיה של השעיה מוזרה בזמן לחיצה על הגז (מה שהיה קורה פעם בכמה ימים וגם לשניות בודדות). הגעתי למוסך שכרגע אני לא מזכיר את שמו, ולאחר כמה שעות בדיקה אני מקבל טלפון "מצאנו את התקלה!" הוחלף כוייל הצתה "שוקולדה" (זאת תמונה של חלק כזה ) בעלות של 1500ש"ח לפני מע"מ ועבודה, ובנוסף המוסך החליף פלאגים שלתענתו היו "גמורים". בסוף היום כאשר אני אספתי את האוטו המוסכניק אומר לי "תעשה סיבוב ותגיד איך הוא". לאחר חצי דקת נסיע אני מרגיש שבעית ההשעיה לא טופלה. חזרתי למוסך ואמרתי שהבעיה עדיין קיימת. ולהפתעתי הוא אמר שהוא יודע (למה הוא לא אמר את לפני שעשי…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הפעם, משהו קצת שונה: 500 בתחפושת של דודג'. אני מניח שיהיה ניתן להשיגה בארה"ב בלבד (או ביבוא אישי, אם מישהו ממש, אבל ממש רוצה). S8C1QVaVSYY דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ביום שישי לפנות בוקר הגעתי מכיוון גבעת שמואל לפ"ת, נסעתי על כביש 4 וירדתי לכיוון כביש 481 עמדתי ברמזור אדום לפני הפנייה ימינה ולידי היה רכב, הרמזור התחלף והתחלנו לנסוע. אני נסעתי לכל היות במהירות של 60 קמ"ש מרחק של 300-200 מטר לכל היותר אני מעריך. ברמזור עצר אותי הרכב שעמד לידי ברמזור הקודם ואמר לי שהוא ראה שהמצלמה החדשה צילמה אותי ושמותר לנסוע שם רק 50 קמ"ש. אני לא ראיתי מצלמה וגם לא ראיתי פלאש או משהו כזה. בהמשך הכביש מצד ימין ישנה תחנת דלק ושם בוודאות יש גאטסו שאותה ראיתי. האם גם בקטע שהבחור טוען שצילמו אותי ישנה מצלמה? או שהוא סתם התעלל בי
הודעה אחרונה מאת richrach, -
- 3 תגובות
- 949 צפיות
שלום. לפני כחצי שנה עזרתי לחבר קרוב לרכוש רכב מהמשטרה. הרכב הינו סקודה אוקטביה 08, עם 126K ק"מ (היום עם 135K) במחיר יפה של 48K ש"ח. על רישיון הרכב ישנה חותמת "לא שולמה אגרת רישוי". חברי לא קיבל לביתו את הרישיון החדש, וכאשר התקשר למשרד הרישוי נאמר לו שישנו חוב של אגרות רישוי שלא שולמו מיום עליית הרכב לכביש, סה"כ מעל 10000 ש"ח! 1. האם יתכן שהמשטרה השתמשה ברכב בצורה שוטפת במשך 4 וחצי שנים, עד סמוך לפני המכירה (כך ניכר מהיסטוריית הטיפולים) ללא שילמה אגרת רישוי (בהנחה שהמשטרה חייבת באגרת רישוי)? הרי לפחות לאזרח מן השורה, לא ניתן לגשת לטסט ללא ששולמו האגרות. 2. האם ישנה ריבית על איחור בתשלום אגרת רישוי? במידה ולא הסכום אמור להיות כ-5500 ש"ח כולל האגרה הח…
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב היה במוסך והוחלט להחליף חלק במסגרת האחריות. כרגיל צריך להזמין כי אין בארץ. השאלה היא האם יש הקצבת זמן חוקית להגעת החלק?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
איך מתנהגים במצב חירום כאשר הרכב ללא ABS ? עשיתי כמה "ניסוים" (כמובן בכביש פתוח ללא אף אחד בסביבה) להבין איך הרכב שלי מתנהג במצב חירום. בברקס חזק מדי ההרגשה שאני מקבל היא גלגלים ננעלים והתחלקות מסוימת לצדדים (כאשר ההגה ישר). לא ניסיתי לבדוק האם יש תגובת הגה תוך כדי ההתחלקות כי הכביש היה צר מדי לניסוי הזה. זאת אני שואל לאחר קורס נהיגה מתקדמת, אך זה היה על רכב מתקדם יותר עם מערכת ABS ו ESP ושכחתי לשאול מה התנהגות נכונה כשאין את המערכות האלו.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
וזה לא יוצא לי מהראש. אבא נוהג כשהילדה שלו בערך בת שנתיים יושבת עליו. עכשיו לא תגידו בתוך חנייה, בכביש רגיל כשהאנטי טטנוס הזה, לוחץ פול גז, ומנסה לעשות דריפט בפרסה. מה לעזאזל עובר לאנשים בראש??!!?!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 34 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יצא לי פה ושם לראות הודעות בפורום שלצערי גורסות כי הרכב יקר לאחזקה, לא כזה טוב כמו שעושים ממנו, לא אמין, שתיין ועוד שלל סטיגמות מפי אנשים שהרכב לא היה בבעלותם. הרכב חוגג, בעוד 10 ימים, שנה וחצי בבעלותי - שלפחות אצלי, זה משמעותי. עד כה החזקתי רכב (שלא אספנות) כשנה ורבע לכל היותר. עד היום, נתנו פה דווקא סקירות יפות על הרכב, סקרוניקס מספר על חודשיים(!) בעלות על קליאו ספורט דור ראשון דני G(!), מסכם שנה עם קליאו ספורט דור ראשון סקרוניקס מסכם 3 שנים עם קליאו, כולל עלויות(!) דניס מסכם 3.5 שנים עם קליאו דור ראשון, כולל קרקושים(!) Yony S(!), מסכם 14 חודשים עם לימון-ספורט דור שני רקע: לאחר בעלות על פיאט פנדה ופונטו, חיפשתי משהו עם קצת פלפל…
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אירוע גראן טוריסמו בפולין, נהג קוניקסג מאיץ, מעביר לשני, גלגלים מסתחררים, איבוד אחיזה ומעל 17 פצועים. http://youtube.com/watch?v=jP0py_sgBeQ דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. חייב לציין שזה בדיוק מסוג הסרטונים שגורמים לי לחשוש עוד יותר לכבות את בקרת האחיזה\משיכה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
איפה יש באזור נתניה שטח מספיק גדול לנצל את הביצועים של איבו 8
הודעה אחרונה מאת אסטון מרטין, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 995 צפיות
קניתי רכב חדש 0 קילומטר מחברת ליסינג איך זה עובד אחרי שנה ? יש פטור מטסט כמו חדש מיבואן או שצריך לעשות טסט ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום, אני שואל את השאלה בשמה של אמי היקרה: חניתי באזור גבעת שמואל. באחד הרחובות הסמוכים למעונות הסטודנטים של בר-אילן. אינני תושבת האזור ואין לי תו חנייה של האזור. במשך הזמן בו הרכב חנה שהיתי בתוך הרכב. מידיי פעם חלף פקח וראה אותי ברכב אך לא הגיש לי דו"ח או שאל אותי שאלה כלשהיא. מבחינה תיאורטית, האם ניתן לקבל על כך דו"ח בדואר?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 2 תגובות
- 577 צפיות
עברתי טסט לפני כמעט שנה, בערך לאחר חודש קניתי רכב ב-15 אלף, רנו קליאו b 2 שנת 2004, 120 אלף ק"מ שמור מאוד לקחנו לבדיקה למוסף (יד שנייה). בהתחלה האוטו היה מצוין, נסע טוב, חסכוני יחסית, נוח לא היו בעיות בכלל. יום אחד שכחתי את האורות דולקים לאיזה 4 שעות והמצבר נגמר, עכשיו לא יכולתי לפתוח את האוטו בגלל שהמנעול של הדלת שבור והשלט לא פועל ללא המצבר, אז שברנו את החלון והביטוח כיסה את זה. הנענו את האוטו עם כבלים אבל המצבר היה חלש מאוד אז לקחנו את הרכב למוסך להחליף, שמו לנו מצבר חדש והכל היה טוב לאיזה חודש, ומאז התחילו הבעיות... נסעתי לים עם חברים עמדתי בצומת עם קלאץ לחוץ (בהילוך ראשון), התחלף הרמזור לירוק, אני בא להרים את הקלאץ ואין תגובה, הבנתי שהאוטו נכבה, ניסתי ל…
הודעה אחרונה מאת מוסך תלפיות, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 571 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_317.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה שמעסיקה אותי הרבה זמן. יותר ויותר מפגשי מסילות רכבת הופכים להיות מרומזרים עם 2 קווי עצירה ועד עכשיו נמנעתי בכל דרך כמעט לעבור במסלול שכולל רכבת. כשיש 2 קווי עצירה, מתי לדעת אם לעצור או להמשיך?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 0 תגובות
- 796 צפיות
הכביש הראשי לכיוון היציאה הדרומית באשדוד, I30 CW נצמד אליי כל הדרך בכביש פקוק יחסית, יצרתי אתו קשר עין בפעם הראשונה ושמר קצת יותר מרחק,בפעם השניה כבר היה מאוחר מדי . הטמבון שלי ממש לא מזמן נצבע,מכה מגעילה שבעיקר גרמה לפיצוצי צבע מגעילים. אגב,הבלימה הייתה הדרגתית ולא במכה. בקיצור של עניין,יום א' הרכב נכנס לפחחות. קיבלתי המלצה על שמאי בשם "אבי שחור" מישהו שמע? מכיר? שבת שלום לכולם.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
האם למישהו גנבו רכב ליסינג? מה קורה במקרה כזה? מה החברה חייבת לתת במקום?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
קורס נהיגה מתקדמת. 1 2
מאת Ariel242- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קודם כל אשמח להסבר מה זה ניהגה מתקדמת? דבר שאני אני מעוניין ללכת לקורס שילמדו אותי לעשות דריפטים בצורה נכונה ושליטה ברכב במצבי חירום וכל זה. אם יישהו מכיר מקום כזה אשמח לדעת איפה זה? כמה זה עולה? וכמה זמן נמשך הקורס? תודה מראש.
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 954 צפיות
בוקר טוב, אשמח לקבל המלצה על אפליקציה לאייפן שנותנת התראה (צפצוף) כשעוברים מהירות מסויימת.
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 473 צפיות
הי , יש לי סקודה ייטי 2013 בת חודש ואני רוצה להרכיב תאורת קסנון . האם תהיה לי בעיה בטסט ?
הודעה אחרונה מאת shaharpil, -
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז ככה כתחליף לגריז מסתבר שיש לבננות תכונות יחודיות ))) צפיה נעימה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.autoexpress.co.uk/seat/leon/64781/seat-leon-wins-auto-express-car-year-2013 בהחלט מעלה את רף הציפיות שלי לקראת ההשקה בישראל.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 2 תגובות
- 626 צפיות
השבוע החלה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בפיילוט של "סיירות בטיחות עירוניות", ניידות תנועה שיפעילו פקחים עירוניים. http://www.themarker.com/dynamo/1.2062707
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 2 תגובות
- 949 צפיות
כתבה ב-ynet פירוט קריאות לתיקון באתר משרד התחבורה
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
קיה ספורטאז' 1 2
מאת sharon4jeep- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי לאחר הרבה התלבטויות (שכללו ניסן ג'וק, ניסן קשקאי, סובארו XV, הונדה סיוויק 5 דלתות ועוד) הזמנתי קיה ספורטאז שאני אמור לקבלה באמצע אוגוסט, עם אפשרות להתחרט ולקבל את המקדמה בחזרה. עשיתי נסיעת מבחן באוטו (דגם LX 2X4) והאוטו בהחלט מצא חן בעיניי. הוא ללא ספק יקר יותר ממכונית 'רגילה', אבל הוא בהחלט יפה יותר. דבר אחד לא מצאתי, וחיפשתי בכל מיני אתרים, ואני ממש אשמח לעזרה ממישהו עם ניסיון אישי על הרכב הזה - מה היא עלות אחזקת הרכב מבחינת דלק?.... לגבי ביטוח\טסט\טיפולים יש לי את הסכומים המדויקים, אבל לגבי תצרוכת הדלק ראיתי כל מיני נתונים. אני מאוד מישהו יוכל לומר לי ע"ס ניסיון מה התצרוכת עירונית\בין-עירונית של הספורטאז. יעזור לי בהחלטה.. ד"א, את הסובארו XV הורדתי מעל הפ…
הודעה אחרונה מאת ch2856,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 982 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- rev-Match
- discoTD5
- Camaro 92
- elibaba
- Matan1515
- mottis
- Fraysa
- GTאי
- ברווז
- nir eli
- IsraCar
- Avia