Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה ספורטאז'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לאחר הרבה התלבטויות (שכללו ניסן ג'וק, ניסן קשקאי, סובארו XV, הונדה סיוויק 5 דלתות ועוד) הזמנתי קיה ספורטאז שאני אמור לקבלה באמצע אוגוסט, עם אפשרות להתחרט ולקבל את המקדמה בחזרה. עשיתי נסיעת מבחן באוטו (דגם LX 2X4) והאוטו בהחלט מצא חן בעיניי. הוא ללא ספק יקר יותר ממכונית 'רגילה', אבל הוא בהחלט יפה יותר. דבר אחד לא מצאתי, וחיפשתי בכל מיני אתרים, ואני ממש אשמח לעזרה ממישהו עם ניסיון אישי על הרכב הזה - מה היא עלות אחזקת הרכב מבחינת דלק?.... לגבי ביטוח\טסט\טיפולים יש לי את הסכומים המדויקים, אבל לגבי תצרוכת הדלק ראיתי כל מיני נתונים. אני מאוד מישהו יוכל לומר לי ע"ס ניסיון מה התצרוכת עירונית\בין-עירונית של הספורטאז. יעזור לי בהחלטה..

ד"א, את הסובארו XV הורדתי מעל הפרק רק בשל ההנעה הכפולה אשר מעלה את עלות האחזקה פלאים..

תודה רבה

שרון

פורסם

כללת במשוואה גם את ה מאזדה CX5 ?

רכב הרבה יותר מוצלח (לדעת מס' סוקרים במבחנים שונים), והרבה יותר חסכוני בצריכת הדלק

קטע מאחד המבחנים:

"כשמתקרבים אל משאבת הדלק, כשהספורטאז' מגלה צריכה ממוצעת של 7.6 קילומטרים לליטר - הגרוע ביותר במבחן שלנו."

את המקום הראשון, ה-CX5 לוקח ולא רק בנקודות. ההבדל בינו לבין המתחרים בולט כבר רגעים לאחר התחלת הנהיגה בו. תא הנוסעים שלו איכותי ומוקפד בהרבה, הוא שקט ומבודד מכולם לרעשי הסביבה, הוא מהיר יותר, מהנה מאוד לנהיגה חסכוני וגם המושבים שלו נוחים וחובקים. למעשה, שתי הפשרות היחידות שנעשות בעת רכישתו הן מרחב פחות נדיב במושב האחורי ביחס לשני האחרים ותא מטען בינוני בנפחו. כן, המאזדה CX5 הוא המוביל העדכני לקטגורית הקרוסאוברים.

למבחן המלא:

http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2535810

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

מצטרף להמלצה על הCX5

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
היי

לאחר הרבה התלבטויות (שכללו ניסן ג'וק, ניסן קשקאי, סובארו XV, הונדה סיוויק 5 דלתות ועוד) הזמנתי קיה ספורטאז שאני אמור לקבלה באמצע אוגוסט, עם אפשרות להתחרט ולקבל את המקדמה בחזרה. עשיתי נסיעת מבחן באוטו (דגם LX 2X4) והאוטו בהחלט מצא חן בעיניי. הוא ללא ספק יקר יותר ממכונית 'רגילה', אבל הוא בהחלט יפה יותר. דבר אחד לא מצאתי, וחיפשתי בכל מיני אתרים, ואני ממש אשמח לעזרה ממישהו עם ניסיון אישי על הרכב הזה - מה היא עלות אחזקת הרכב מבחינת דלק?.... לגבי ביטוח\טסט\טיפולים יש לי את הסכומים המדויקים, אבל לגבי תצרוכת הדלק ראיתי כל מיני נתונים. אני מאוד מישהו יוכל לומר לי ע"ס ניסיון מה התצרוכת עירונית\בין-עירונית של הספורטאז. יעזור לי בהחלטה..

ד"א, את הסובארו XV הורדתי מעל הפרק רק בשל ההנעה הכפולה אשר מעלה את עלות האחזקה פלאים..

תודה רבה

שרון

תבדוק את שמירת הערך של סובארו XV(או המקבילה של XV מבית סוברו) וקיא ספורטאז אחרי נניח 3 שנים

ואז תחליט מה זול יותר

פורסם

מצטרף להמלצה על CX-5, הספורטאג' מרגיש מיושן מבפנים, התנהגות כביש נוראית (לפחות מהחוויות שלי), צריכת דלק לא להיט בכלל.

חבר שלי לקח אחת בליסינג ואחרי שני רבעונים בהם הוא חרג מהתקציב דלק שלו (1,300 בחודש) בסכומים של 4,000 עד 5,000 שקל (רק החריגה!) הוא החליט שהוא לא מסוגל להחזיק את הרכב, שילם את קנס היציאה של חוזה הליסינג (קרוב ל-10,000 ש"ח) ולקח ולוסטר במקום. היום הוא כמעט ולא חורג מהתקציב.

אם צריכת דלק זה משהו שמדאיג אותך, זה לא הרכב בשבילך.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
מצטרף להמלצה על CX-5, הספורטאג' מרגיש מיושן מבפנים, התנהגות כביש נוראית (לפחות מהחוויות שלי), צריכת דלק לא להיט בכלל.

חבר שלי לקח אחת בליסינג ואחרי שני רבעונים בהם הוא חרג מהתקציב דלק שלו (1,300 בחודש) בסכומים של 4,000 עד 5,000 שקל (רק החריגה!) הוא החליט שהוא לא מסוגל להחזיק את הרכב, שילם את קנס היציאה של חוזה הליסינג (קרוב ל-10,000 ש"ח) ולקח ולוסטר במקום. היום הוא כמעט ולא חורג מהתקציב.

אם צריכת דלק זה משהו שמדאיג אותך, זה לא הרכב בשבילך.

קצת, הרבה, נסחפת אלא אם החבר שלך נוסע כל היום עם הדוושה דבוקה לרצפה וחרש את ישראל לאורכה ולרוחבה וגם קפץ לסיני וירדן.

מצב השוק: כיום, כניראה שה-CX-5 הוא אכן העדיף, למרות שהוא לא מרווח במיוחד. אם יש לך כוח להמתין חצי שנה בערך (הערכה), יגיעו עוד דגמים חדשים כולל ספורטאז' מחודש, ix35 מחודש (שנייהם עם מנועים חדשים), קשקאי חדש יוצג בספטמבר, וגם 3008 מחודש. אולי בכלל ה-3 החדשה שתגיע בחודש הבא עדיפה על ה-CX5 מבחינתך (שכן שקלת גם רכבי האצ'בק) ותחסוך לך סכום לא מבוטל?. לגבי ה-XV, אני לא יודע מה ההוצאות על אחזקה (לטפל במנועי בוקסר ומערכת הנעה כפולה אני מניח שזה כבר מייקר את העסק), אך יש גם 5 שנות אחריות.

פורסם
קצת, הרבה, נסחפת אלא אם החבר שלך נוסע כל היום עם הדוושה דבוקה לרצפה וחרש את ישראל לאורכה ולרוחבה וגם קפץ לסיני וירדן.

לא נסחפתי בכלל, אלו הסכומים. לא סתם השתלם לו לשלם את הקנס הדרקוני של חברת הליסינג.

שים לב שאני מדבר על חריגה לרבעון (3 חודשים), אחרי תקציב בסיס רבעוני של 3,900 ש"ח (1,300 * 3).

כן, הבחור נוסע הרבה. הוא גר ועובד בהרצליה אבל נוסע למשפחה בצפון בכל סופ"ש ובאופן כללי נוסע הרבה. דווקא סגנון הנהיגה שלו מאוד מאוד רגוע.

פורסם

הספורטאז בא בחשבון לדעתי, רק בהנחות ו/או הטבות יפות.

מאז בואו לעולם, התחדשו למעשה כל הג׳יפונים בקטגוריה. כעת כל המתחרים בטווח המחיר המקביל מציעים חבילות טובות יותר. ואני בכוונה מציין ״חבילות״ מאחר ולספורטאג עדיין יש קלפים מסוימים בשרוול.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא יודע אם יצא לך לשבת בספורטאג' אבל התא נוסעים שלו לא משדר איכות בכלל, הכול פלסטיקים מגעילים למראה ומגע יותר גרוע מהשרייד שהייתה לי ואני לא מגזים.

לעומת זאת התא נוסעים של הcx5 ברמה הרבה הרבה הרבה יותר גבוהה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לא יודע אם יצא לך לשבת בספורטאג' אבל התא נוסעים שלו לא משדר איכות בכלל, הכול פלסטיקים מגעילים למראה ומגע יותר גרוע מהשרייד שהייתה לי ואני לא מגזים.

לעומת זאת התא נוסעים של הcx5 ברמה הרבה הרבה הרבה יותר גבוהה.

מסכים, אחד התאי נוסעים המדכאים וספרטניים שיצא לי לשבת בהם בשנים האחרונות.

לא אהבתי שום דבר ברכב הזה מלבד ציון בינוני פלוס לעיצוב החיצוני.

• תוכן חדש...