Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נעילת גלגלים ברכב ללא ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

guya72:

תיאוריה נחמדה, חבל שלא עומדת במבחן המציאות. ברוב המכריע של המכוניות, בייחוד אלה בלי ABS, הבלמים מכוילים כך שהאחוריים לא ינעלו, בוודאי לא לפני הקדמיים ובוודאי לא בלי שינעלו הקדמיים.

פמפום לא יאפשר לך כלום, פרט ל"עצבון" הרכב בהערבות משקל לא מבוקרות ובוודאי לא יתן לך שליטה. כמו שכתבו לפני, אף אדם לא ישחזר את תדירות הנעילות של ה-ABS. הקישורים שצירפת חוזרים על מנטרות מיושנות שהוכחו מזמן כלא נכונות. הגדיל לעשות אחד הקישורים בהם כתוב לבלום לסירוגין, אך בהסבר מתוארת בלימה דגרסיבית (נניח).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פמפום הבלם אמנם משאיר לך היגוי, אבל בבלימה בקו ישר אתה לא צריך היגוי

בבלימה והתחמקות ממכשול עדיף לך פי כמה לבלום בכל העוצמה ולעזוב את הבלם כדי להתחמק מהמכשול ואז לבלום שוב בכל העוצמה.

נעילת הגלגלים האחוריים לפני הקדמיים לא אפשרית בבלימה!

במיוחד ברכבים בלי ABS, שם ברוב המוחלט הבלמים האחוריים הם תוף והקדמיים הם דיסק והרבה יותר חזקים

במכוניות שבהם כל ארבעת הגלגלים עם בלמי דיסק תמיד הקדמיים יהיו גדולים יותר ולכן חזקים יותר

תמיד הגלגלים הקדמיים יינעלו לפני האחוריים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הבהרה (דבר שלא רשמתי מתוך חוסר תשומת לב) - יצאת מנקודת הנחה (שגויה) שהבלימה נעשית אך ורק עם בלמים אחוריים או אך ורק עם בלמים קדמיים.

רק לאור ההערות והארות שלכם - שמתי לב שהחמצתי זאת.

וסתם הערה לmisterb -> אינני יודע באיזה יקום אתה חי, אך ביקום שבו אני חי, הכל עובד לפי חוקי הפיזיקה - כוח המשיכה, כוח צנטריפוגלי וכו' וכו' וכו' (אני לא אטרח לשעמם את שנינו ברשימת החוקים).

אינני טורח לבדוק מראש איזה כוח יפעל, כיצד ולהיכן - אך הם נוכחים ומשפיעים (גם אם זאת לא תמיד ההשפעה הרצוייה...).

פורסם

היה תשדיר בזמנו של אלי אילדיס על שברולט קרוז אדומה אם אני זוכר נכון, והוא הדגים פימפום דוושת בלם, נדמה לי כשצצה מטרה על הכביש ולצורך התחמקות

התגובות כאן בלבלו אותי, אז אם מישהו זוכר מה הוא בידיוק הדגים שם...

פורסם

זה בסדר, תאמין לי שאין לי בעיה עם פיזיקה (אני מהנדס..), רק הרבה פעמים אנשים שניזונים רק מתאוריה,

לא יודעים לקשר נכון בין התאוריה לפרקטיקה. ברור לגמרי שמה שקורה בפועל כפוף לחוקי הפיזיקה גם, רק צריך לדעת

לאיזה סנריו להתייחס. אתה באת קצת בשחצנות והצהרת שאתה יודע יותר טוב מכולם, כשבתכלס טעית לגמרי.

אז קצת צניעות בפעם הבאה.. והכל ברוח טובה :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בלימה אחת וצריך להחליף צמיגים ?? נסחפת קצת, אפילו מאד.

שום מדרגה לא תווצר מבלימת חירום אחת, וגם לא מכמה בלימות (שמן הסתם יהיו במיקום שונה בגלגל).

ממש לא נסחף, ברכב בלי abs הגלגל ננעל ואותה נקודה של הצמיג נמצאת בחיכוך עם הכביש עד שאתה עוזב את הבלמים, לפעמים זה עשרות מטרים וזה יוצר מדרגה מורגשת בצמיג שלאחר מכן כל הרכב רועד, וגם אפשר לראות על הצמיג שהוא שחוק משמעותית בנקודה אחת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אולי זה נכון במקרה של בלימה ממהירות גבוהה (מעל 80 קמ"ש נגיד).

אבל לצורך אימון אפשר לעשות את זה גם ב-40-50 קמ"ש ואז לא אמור לקרות כלום לצמיג, מניסיון.

אחרת כל מי שהיה הולך לקורס נהיגה מתקדמת ולומד בלימה נכונה היה מחסל את הצמיגים (אם אין לו ABS), וזה לא המקרה.

ואם ממש רוצים להמנע מבעיות, עדיף לעשות את זה בתנאים של אחיזה נמוכה, כמו כביש רטוב או מגרש כורכר וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אתה לא יודע מה זה מרחק בלימה על שאתה לא בולם על קרח שנמס בכבישי החרמון. פחד אלוהים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אריק, כן מפמפמים כדי לברוח ממכשול.

[הערת הנהלה - לא מפמפמים. זו טעות]

זה נכון מבחינה טכנית.

מבחינה מעשית, תילחץ או לא זה בעיה של הנהג.

חוץ מזה נעילה חד משמעית לא נכונה, כי אם עומד בן אדם על הכביש, הסיכוי שתיקח אןתו הןא גדול.

עדיף להתפרפר, להכנס בקיר וגם להתהפך, מאשר לפגוע ישירות בבנאדם.

(כמובן שתלוי באיזה מצב, כמה ולמה, אם זה אמצע כביש 6 אז המצב שונה)

פורסם
זה בסדר, תאמין לי שאין לי בעיה עם פיזיקה (אני מהנדס..), רק הרבה פעמים אנשים שניזונים רק מתאוריה,

לא יודעים לקשר נכון בין התאוריה לפרקטיקה. ברור לגמרי שמה שקורה בפועל כפוף לחוקי הפיזיקה גם, רק צריך לדעת

לאיזה סנריו להתייחס. אתה באת קצת בשחצנות והצהרת שאתה יודע יותר טוב מכולם, כשבתכלס טעית לגמרי.

אז קצת צניעות בפעם הבאה.. והכל ברוח טובה :)

אם ראית בזה שחצנות - אז לא הבנת נכון.:shock::shock:

לא טענתי שאני יודע יותר טוב מכולם - כתבתי שאני חולק על דעת השאר (וזה הבדל קטן ומשמעותי..).

ואופסי קטן - גם אני מהנדס....

וכמו שאחד המרצים שלי בתחום המתמטיקה התבדח פעם - פיזיקאים קודם מניחים, אח"כ מוכיחים ולבסוף משמיטים... (ומי שלא מבין - לא נורא). אני בחברה טובה...:-D:-D:-D

פורסם

זה נכון מבחינה טכנית.

תסביר בבקשה איך בדיוק מפמפמים על מנת לברוח ממכשול, וגם איך זה נכון מבחינה טכנית. אודה לך.

ואופסי קטן - גם אני מהנדס....

איך זה מסתדר עם ההנחה שבולמים עם גלגלים אחוריים או קדמיים בלבד?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה נכון מבחינה טכנית.

מבחינה מעשית, תילחץ או לא זה בעיה של הנהג.

חוץ מזה נעילה חד משמעית לא נכונה, כי אם עומד בן אדם על הכביש, הסיכוי שתיקח אןתו הןא גדול.

עדיף להתפרפר, להכנס בקיר וגם להתהפך, מאשר לפגוע ישירות בבנאדם.

(כמובן שתלוי באיזה מצב, כמה ולמה, אם זה אמצע כביש 6 אז המצב שונה)

לא מפמפמים בשום מצב,אני ממש מתפלא על התגובות פה זה פורום של חובבי רכב וחשבתי שלפחות רוב האנשים פה יודעים לנהוג ועברו קורס כזה או אחר על מנת לשפר את הנהיגה,מסתבר שממש טעיתי.

אם אתם לא יודעים את הדבר הבסיסי ביותר(!) שהוא לא לפמפם את הברקס בשום מצב,אז זו תקלה חמורה.

אין פה נכון מבחינה טכנית ,מבחינה פיזיקלית ומבחינת מצב השמש בשמיים.

לא מפמפמים את הברקס בשום מצב,ברגע שעזבתם את הברקס אין חיכוך עם הכביש ואתה מאריך את המרחק בלימה,וכמו שאמרתי מקודם כדי להתחמק ממכשול עוזבים את הברקס לגמרי ומסיטים את ההגה לכיוון הבריחה וחוזרים עם ברקס חזק עד עצירה.

בקיצור חבל להתווכח סתם קחו קורס נהיגה ואז תבינו כמה באמת אתם לא יודעים כלום על נהיגה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש בלבול ידוע ומוכר, אני אנסה להסביר.

הפמפום הידוע לשמצה, שאסור לעשות - זה לחיצה מלאה על הבלם, עזיבה מלאה ולחיצה שוב לסירוגין.

ויש מה שנקרא בלימה על סף נעילה - שזה לחיצה מלאה על הבלם, ברגע שמרגישים נעילה - משחררים קצת

את הלחץ כדי שהגלגל ישתחרר, אבל עדיין ממשיכים לבלום חזק, חוזרים על התהליך אם מתרחשת שוב נעילה.

זו הבלימה המומלצת והנכונה ברכב בלי ABS, שנותנת מרחק בלימה מינימלי בלי אובדן היגוי.

אבל לא קל לבצע אותה בלי שמתרגלים לפני זה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה ששלומי מתאר נקרא ב"עברית טכנית" בלימת "סף נעילה".

אגב - על אספלט תקין ויבש - נעילת גלגלים היא הבלימה היעילה ביותר שנהג נורמטיבי יכול לעשות.

זה כמובן בתנאי שלא צריך היגוי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בבלימת סף נעילה יותר קל לשלוט על ההיגוי, כי, הפתעה! ההיגוי לא ננעל.

בבלימה חזקה, בה ההיגוי ננעל (למי שאין ABS), ייקחו 2 שניות לפחות (אם אני זוכר נכון) מרגע הורדת הרגל מהדוושה עד שיהיה אפשר לשלוט על ההגה.

בהנחה ומדובר בבלימת חירום, אגזים ואומר שאסור בתכלית האיסור לנסות "לפמפם" בבלימת חירום, וחובה לבעוט את כל הרגל את תוך דוושת הבלם. לא לשחרר ולא לפמפם.

רכב עם ABS משחרר את ההיגוי משהו כמו 10 פעמים בשנייה או שתיים (לא סגור על המספרים המדוייקים, עימכם הסליחה). אין שום נהג שיכול אפילו להתקרב לכך, ושוב, ניסיון ה"פמפום" עלול לעלות לכם בשניות יקרות בשעת חירום.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...