Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני כמה שבועות הרכב התחיל לנסוע בצורה מוזרה, בזמן הנסיע הרכב היה מתחיל לרעוד לכמה שניות ואז זה היה עובר.

בנוסף הייתה בעיה של השעיה מוזרה בזמן לחיצה על הגז (מה שהיה קורה פעם בכמה ימים וגם לשניות בודדות).

הגעתי למוסך שכרגע אני לא מזכיר את שמו, ולאחר כמה שעות בדיקה אני מקבל טלפון "מצאנו את התקלה!" הוחלף כוייל הצתה "שוקולדה" (זאת תמונה של חלק כזה ngk_rail_01.jpg ) בעלות של 1500ש"ח לפני מע"מ ועבודה, ובנוסף המוסך החליף פלאגים שלתענתו היו "גמורים". בסוף היום כאשר אני אספתי את האוטו המוסכניק אומר לי "תעשה סיבוב ותגיד איך הוא". לאחר חצי דקת נסיע אני מרגיש שבעית ההשעיה לא טופלה.

חזרתי למוסך ואמרתי שהבעיה עדיין קיימת. ולהפתעתי הוא אמר שהוא יודע (למה הוא לא אמר את לפני שעשיתי את הסיבוב?!). קבענו שהמוסך ימשיך לבדוק את בעיה ביום למחרת ואני לקחתי את הרכב ונסעתי הביתה.

בזמן הנסיע אני הבנתי שלא רק שבעיה של השעיית הגז לא טופלה, היא החמירה בצורה ניכרת ורכב היה פשוט נעצר ולא נוסע גם כשגז היה לחוץ עד הסוף. ביום למחורת לקחתי את הרכב בחזרה למוסך, ולאחר יום שלם הם עדיין לא הצליחו למצוא את התקלה אמרו לי שהם חושבים שהתקלה היא בבית המצערת, אבל בגלל שאין להם חלק כזה לבדיקה צריך להמתין עד שתדלק מנורת מנוע ויהיה ניתן לאתר את התקלה דרך המחשב של הרכב. ומה אתם יודעים, אחרי 3-4 ק"מ בדרך הביתה אכן נדלקת המנורה! ושוב פעם אני מגיע למוסך בבוקר, הם מחברים את הרכב למחשב דיאגנוסטיקה ואכן זה רושם שהבעיה היא בבית המצערת. לאחר יום של טלפונים הם מצליחים להשיג חלק מקורי. בסוף יום אני מקבל שחבון של 2750ש"ח (שזה כ4700 ש"ח יחד עם החלק הקודם). ואכן הרכב נוסע תקין. אלה שלאחר כמה ימים אני מתחיל לחשוד שכל הסיפור היה קצת מוזר וחוזר למוסך לבקש את בית המצערת הישן שלי בחזרה.

כאן מתחיל סיפור (מאוד!) מוזר. בהתחלה הוא אומר שהחלק נלקח ע"י היבואן לבדיקה כי "הרבה חלקים כאלה התקלקלו בזמן האחרון" והם רוצים להבין את התקלה (זה רכב בן 10 שנים). המוסכניק אומר הם יחזירו לי את החלק מחר. למחרת אני מגיע למוסך לקחת את החלק ושומע סיפור אחר, מסתבר שאת החלק הם קנו במוסך מורשה שממוקם 5 דקות מהם, אך בגלל יחס לא יפה שהמוסכניק שלי קיבל שם הוא התלונן לאיגוד המוסכים והם אלו שלקחו את החלק הישן לבדיקה (אבל אין דו"ח בדיקה כי זאת בדיקה שעושים כטובה למוסכניק והוא לא משלם להם). בקיצור רק לאחר כמה ימים נוספים אני אכן מקבל את החלק הישן שלי בחזרה. אחרי שחזרתי הביתה עם החלק פתחתי את המכסה שלו אני רואה שישנם חוטים חשופים בתוך החלק ומישהו הצמיד אותם אחד לשני ובכך גרם לקצר חשמלי.

אני חושב שהמוסכניק חיבל בחלק הזה. אני יודע שזה החלק שלי כי ביום השלישי שחזרתי למוסך (אחרי שמנורת המנוע נדלקה) אני צילמתי את המספר הסידורי של החלק. יכול להיות שהם הכניסו לי חלק דפוק עוד לפני אבל את זה אני לא יכול לדעת.

עכשיו אני שוקל להגיש תלונה נגד המוסך אך אני לא יודע איך לעשות את זה, יש למישהו נסיון?

אני צריך לשלוח את החלק הישן לבדיקה? למי מגישים תלונה במקרה כזה? מה אני יכול לעשות?

תודה

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה, מה אתה חושב שהמוסך עושה עם החלקים הישנים, שומר אותם?, הוא מוכר אותם כחלקים לשיפוץ/פסולת ברזל למיחזור, אז לקח למוסך יומיים לתת לך את החלק הישן, אבל מפה לכותרת שניסחת מרחק מזרח ממערב.

פורסם
אני לא מבין מה אתה רוצה, מה אתה חושב שהמוסך עושה עם החלקים הישנים, שומר אותם?, הוא מוכר אותם כחלקים לשיפוץ/פסולת ברזל, אז לקח למוסך יומיים לתת לך את החלק הישן, אבל מפה לכותרת שניסחת מרחק מזרח ממערב.

אתה לא מבין את העניין, הם פתחו את החלק ועשו קצר בחוטים.

זה לא יכול לקרות מבלי שמיהו יפתח את החלק ויעשה את זה ...

פורסם
אני מבין טוב מאוד.

אם אתה יודע ומכיר את החלק על בוריו, למה לא החלפת אותו לבד?

אני לא פה כדי להתנגח עם אנשים בפורום. אם אין לך משהו מועיל להגיד, אולי עדיף שלא תגיד כלום.

מדובר בחלק מאוד פשוט ולא צריך להיות גאון הדור בכדי להבין שמשהו לא בסדר. יש לי מספיק נסיון עם מכניקה ורכיבים אלקטרוניים כדי להבין שיש פה קצר מעשה אדם.

אבל אני יכול לעלות תמונה של החלק להמחיש זאת..

פורסם
אם אתה חושד שהם חיבלו בחלק בכוונה, אתה יכול לפנות בתלונה לאיגוד המוסכים.

באתר האינטרנט שלהם יש מידע בנושא.

אתה יודע מי צריך לבדוק את החלק הישן? צריך שיהיה איזשהו דו"ח או משהו כזה?

פורסם

הית צריך לדרוש גם את הכוילים וגם את המצתים שהחליפו לך. כמו שהמצב עכשיו, יהיה לך מאוד קשה להוכיח את החשדות שלך.

חוץ מזה, הסיפור באמת מריח לא טוב. :idea:

פורסם

מרגיז,מעצבן

ואין מה לעשות.

תפרסם את שם המוסך, תציין שזה בגדר חשד, ושיעשו עם זה מה שרוצים,

דבר שני אם זה רכב בן 10 שנים, למרות שלא ציינת איזה רכב זה, היית צריך לחשוב אם שווה להשקיע עליו 5 אלף שקל, לקבל הצעת מחיר, ולא להסתכן בניחושים של המוסך למרות שמקובל שהם לוקחים את הסיכון על חשבונך.

היתה לי תקלה דומה ברכב הקודם שלא מצאו את התקלה, לא לקחתי סיכון, והעפתי אותו בטרייד אין לפני שמת סופית.

פורסם

חבל שנפלת על מוסך לא אמין.

גם לי יש סיפור דומה אך בזעיר אנפין.

לפני כשלוש שנים ירדתי לאילת ובדיוק הגיע הזמן של הטיפול.

אמרתי לעצמי יאללה, נעשה את הטיפול באילת במורשה טויוטה ונחסוך כמה גרושים על המע"מ.

השארתי את הרכב במוסך של טויוטה באזור התעשיה באילת, הלכתי לצלול, שילמתי על הטיפול ונסעתי לי להנאתי.

כ-2,000 ק"מ לאחר מכן, החלה בעיה בהתנעה.

נכנסתי למוסך המורשה הקבוע שלי בעיר מגורי שקבע שחוט הצתה אחד פגום ושיש להחליף גם את הפלגים.

כאמרתי לו מה פתאום להחליף את הפלגים, הם הוחלפו לפני 2,000 ק"מ, המוסכניק הסתכל עליי מוזר ואמר החליפו? מי החליף? והראה לי את הפלגים שהיו מורכבים על הרכב כאשר בבירור רואים שפלאגים חדשים הם לא.

כמובן שהתעצבנתי והתקשרתי לשירות טויוטה ודרשתי הסברים כיצד זה יתכן שמוסך (מורשה להזכירכם) טוען שהוא החליף חלק כאשר לא כך הדבר.

מפה לשם, נערכה שיחת ועידה עם שירות טויוטה, מנהל המוסך באילת, מנהל המוסך שלי ואני כאשר מנהל המוסך שלי טוען שלא הוחלפו פלאגים ומנהל המוסך באילת טוען שכן (שניהם מוסכים מורשים).

בסופו של דבר הוחזר לי הכסף על הטיפול ההוא והמוסך קיבל נזיפה.

מאז למדתי שגם במורשה צריך להשאר עם הרכב למשך כל זמן הטיפול.

פורסם

אין ברירה, חייבים ללוות את הרכב לאורך כל הטיפול במוסך.

אני לוקח יום חופש מהעבודה ויושב במוסך כל היום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לגבי שם המוסך, אני לא בטוח מה מותר ע"פ בכללי הפורום לגבי פרסום שם של מוסכים שלא הוכח שפעלו בניגות לחוק.

בכל מקרה, הרכב בבעלותי כבר הרבה שנים (יחסית) ומשמש כרכב שני בבית. נסעתי איתו כ20K מיום הקניה אני די אוהב אותו.

אני לא רואה סיבה להחליפו ברכב חדש יותר.

אני לא רוצה לעזוב את הסיפור, ואני מחפש דרך איך אני יכול "להחזיר" למוסך על מה שהם עשו (כביכל עשו). אני צריך למצוא דרך להוכיח שהם אכן זייפו תקלה ובכך גרמו לי להוציא כסף (הרבה כסף) מיותר.

פורסם

מזדהה עם תחושתך!

גם אני חוויתי מקרים שמזכירים את המקרה שלך, אפילו במוסכים הנחשבים למומלצים פה בפורום!

לגבי המספר הסידורי של החלק, למיטב ידיעתי ברכב רק המנוע והשלדה ממוספרים. אולי גם הגיר.

יתר החלקים - מדובר במספר קטלוגי (זהה לכל החלקים), לא שזה משפר במשהו את הסיפור. לאמת את חשדי, חפש בגוגל את המספר.

• תוכן חדש...