Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גם לתקן תקלות באותו רכב ישן (גם אם לא משביתות) זה אקסטרה כאב ראש. חוץ מזה אתם יוצאים מנקודת הנחה שכולם או בדרום או בצפון עם מרחבים של חניות ו/או עם בית פרטי עם גראג׳. מה עם כל האלה שחיים במרכז/ירושלים/ערים עמוסות שם החניה משאב מוגבל וזה עוד יותר אקסטרה כאב ראש לסדר אחת לרכב דיילי/סופ״ש פלוס לבת הזוג?

בכל אופן אני עם הצד שאלא אם כן אתה כל היום על הכביש (כל האלה שמגיעים למעל 30 בשנה ושם באמת זה כבר חבל לשחוק ולשחוט את הערך של רכב יחסית מיוחד וגם מאוד בזבזן לתוואי קיצוני שכזה) - הכי כיף שהרכב כיף הוא הרכב היחידי והדיילי שלך, במיוחד אם התוואי היומיומי הוא לא נטו להזדחל בפקק מבאס בקו ישר.

יכול להעיד על עצמי כשהיתה תקופה שבה הייתי צריך להוציא את הרכב כל יום - זה היה החלק שהכי מחכה לו מחוץ לשעות הפנאי. הקטע של לנהוג בבוקר אל היעד ולחזור ממנו. פשוט מוסיף כיף וצבע ליום יום די אפור ובשביל מה קנינו רכב כזה אם לא בשביל זה?

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 22.6.2026 בשעה 13:08, Or05230 כתב:

דווקא בקוילאוברים טובים, במצב "הכי רך" הם בדרך כלל הרבה יותר רכים מהמקור.

האם ה-BRZ מגיעה מהמפעל עם מתלים הרבה יותר קשים מ-NC? כי התלונה העיקרית שלי על אוהלינס היא שבניגוד לכל ההבטחות של כולם, הם לא קרובים ללהיות רכים ונוחים כמו ה-Bilstein המקוריים. עד כדי כך שבשלב מסויים חזרתי ל-Bilstein, ואחרי שהם קצת התיישנו - שמתי את האוהלינס אבל עם קפיצים יותר רכים - מה שקירב אותם לנוחות של ה-Bilstein, אבל לא לגמרי (ויצר בעיות אחרות, אבל זה נושא לשרשור נפרד). בכל מקרה, יש השפעה מאוד מוגבלת לכיוונון של הקוילאוברים על הרכות - אם הקפיץ קשה, לא משנה כמה תכוון את הבולם, הקפיץ יישאר קשה (הבולם פשוט יתחיל לרסן אותו פחות ופחות, ותקבל רכב יותר קופצני).

לפות"ש - לא יצא לי לנהוג ב-BRZ, אבל הרושם שלי הוא שמדובר ברכב שדומה למיאטה במאפייניו המכניים (כוח, התנהגות, מתלים, וכו'). אז בתור מי שמסתדר עם מיאטה כרכב יומיומי כבר יותר מעשור, אני יכול להגיד לך שזה ממש סבבה, על אחת כמה וכמה כשאתה רווק. כמו שכתבתי בשרשור אחר, האתגר האמיתי מגיע עם הילד השני - ואתה רחוק משם.

אצלי הכלב היה נוסע במושב הנוסע (לא היה נהנה מזה במיוחד), אבל במושב האחורי יהיה לכלבך יותר מרווח.

מבחינת נוחות נסיעה - כמו שאתה יכול להבין מהפסקה הראשונה, אולי יש לי פער ידע לגבי הנוחות של BRZ. אבל בתור אחד עם קליו 5 בבית (בנוסף למיאטה), אני יכול להגיד לך שהמיאטה עם הבולמים המקוריים שלה משמעותית יותר נוחה מהקליו (עם הקוילאוברים זה כבר יותר צמוד, ומשתנה בהתאם לסוג המהמורות). אמנם אצלך מדובר בקליו הידנית עם הגלגלים בחתך גבוה יותר, אז קצת יותר נוחה משלי - אבל אני לא חושב שההבדל דרסטי. אז בהנחה וה-BRZ לא קשיחה משמעותית ממיאטה דור 3, לא צפויה לך בעיה (אבל נסיעת המבחן תענה לך על השאלה הזו יותר טוב מכל ניחוש של אנשים בפורום).

עלויות היקפיות (ביטוח, תחזוקה, דלק) - יהיו גבוהות, כנראה. צפה לביטוח גבוה, לעלויות דלק גבוהות (במיוחד בהשוואה לקליו הנוכחית, סביר להניח שהוצאות הדלק יעלו בכ-70-100 אחוז). לגבי תחזוקה, קשה לי להעריך. את רוב הטיפולים אני עושה בעצמי, כך שאני די מנותק מהעלויות של טיפולים במוסכים בימינו. לא מדובר באיזה רכב יוקרה עם רכיבים מיוחדים, אבל לך תדע אם סמלת יידחפו מחירים מופקעים לחלפים סתם כי הם יכולים. אתה לא חייב לטפל לבד כדי לחסוך בעלויות: אפשר גם להזמין רק את החלפים לבד (זה לא קשה, אחרי שאתה לומד מה אתה צריך), ואז להגיע למוסך שיתקין אותם - סביר שזה יוריד את עלות הטיפולים לפחות ב-50% לעומת המחירים במוסך יבואן.

• אהבתי 1
פורסם

התשובה היא כן.

אבל המספרים הנ"ל לא משקפים באופן מלא את ההבדל כי הם לא מתחשבים במשקל.

הנתון המשקף ביותר הוא ה-Natural Frequency - הקבוע שבכל גלגל ביחס לעומס המשקל עליו.

פורסם

@chrono האם הקוילאוברים שלך עברו "שסתום" בארץ? אם כן זה יכול להסביר את עניין הקשיחות, וכמובן באילו קפיצים מדובר? הדיפולטיבי באוהלינס זה 7/4 ב NC, אני הייתי עם 10/4 והיה דיי רך (לא היה לי oem להשוואה).

Miata ND2

פורסם

הייתי עם 7/4 והיה משמעותית יותר קשיח מהמקורי, עכשיו אני עם 6/4 וזה קצת יותר נוח, אבל עדיין לא ברמה של הבילשטיין מבחינת רכות. מה שדי הגיוני, כי הקפיצים המקוריים הם לדעתי משהו כמו 3 או 4 מקדימה, ו-1.5 מאחור. הבולמים מלא עברו revalving - מקוריים מהמפעל.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, GTאי כתב:

המצב המושלם מבחינתי זה לקנות  rs6 avant ואז לא צריך 2 רכבים :)

דוגמא מצויינת למכונית שביום יום הייתה מבאסת לי את הנשמה.

עבורי היא גם הרבה פחות פרקטית ממיאטה בשוטף.

גודל וכוח מופרזים מורידים את ההנאה, את יכולת התמרון ומבאסים את הנשמה באתגרים כמו מסלולי גישה לחניונים. 

מכונית שהיא טו מאצ'. היא בטח אחלה באוטובאן שאין לנו. וברמזורים כל מני טסלות משפילות אותה. 

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...