רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 649 צפיות
האם השלבים נכונים אחד להניע את הרכב שתיים להוריד אנדברקס(והרכב עוצר מהנעילה של הגיר) 3 להחזיק ברקס 4 לשלב הילוך ולנסוע? אני טוען שלא אחי שנוהג ברכב תמיד עושה את זה אמרתי לו אתה תשבור את הגיר גם בסוף נסיעה הוא עושה את זה שם P ולא נוגע בכלום נותן לגיר להנעל מה נכון לעשות? תודה.
הודעה אחרונה מאת liav.h, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מה נסגר שם למען השם - בדר"כ עולה לי לשכור רכב קטן ידני 130 שקלים עם 250 ק"מ ליום. בדקתי כרגע באלדן 150 , באוויס , 170 ,בהרץ 218 . אני פוחד להמשיך בסבב בדיקות . תירוצים עלובים - יש ביקוש בגלל הקיץ . אף אחד לא לוקח את הידניות הקטנות אז מה זה השקר הזה. מישהו מכיר חברה זולה בבקשה ?
הודעה אחרונה מאת DROR954, -
-
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4400402,00.html ראיון של YNET עם חנניה אפנג'ר, רב-בוחן ראשי והעומד מאחורי רפורמת הרישוי המדורגת. אם הטסט שלכם נראה כבר באופק, הראיון הזה מאוד מעניין אתכם.
הודעה אחרונה מאת בחור כארז, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יצא לי להיתקל בשני סוגי טסות של פיז׳ו הסוג הראשון מורכב בעיקר על 206 אך לא רק. וסוג השני ראיתי אותו רק פעם יחידה על 206. נכון לעכשיו מורכבות על ה206 שלי טסות ישנות שמגיעות עם השנתונים הראשונים. מאיפה ניתן להשיג את הטסות המצורפות? ומהי העלות המשוערת לכאלו משומשות? האם אמורה להיות בעיה בגודל שלהן? בכוונה אני מחפש טסות בכדי שאוכל לחסוך בנתיים להנמכה איכותית. מעדיף רכב נמוך עם טסות מאשר רכב גבוהה עם גאנטים
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
ראיתי לנכון לפתוח שרשור ברכות ואיחולים לכבוד הבחור המצטיין- בהחלט מגיע לו ! אלון חצה את קו הסיום ראשון ומדורג יחד עם עמיתי במקום השלישי הכללי ! מקור: ספורט 5 http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=413&DocID=145649&Lang=he
הודעה אחרונה מאת Apple, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 68 תגובות
- 6 אלף צפיות
כבר תקופה שאני מהרהר בנושא תצורות המרכב המועדף עבור רכב משפחתי והנושא עכשיו רלוונטי עבורי יותר מאי פעם מכמה וכמה סיבות. אני מראש מוריד את תצורת הסטיישן ואפילו הליפטבאק מהדיון. ברור ששני אלה עדיפים למשפחה. על פניו, נראה שאין יותר מידי על מה לחשוב. כולנו רגילים שסדאן הוא רכב משפחתי והאצ'בק זה לצעירים (גוף/נפש), תל אביבים ונשים. גם אני החזקתי בהאצ'בקים, עד המאזדהליסינג הראשונה שלי. תא המטען של המאזדה שימש כמחסן לציוד שנזקקתי לו בעבודות שטח. כעת, לאחר שרכב מיני היה סיוט למשפחה, ניסיתי להשתדרג למשפחתית קומפקטית סטייל I25. כמעט ושודרגתי למאזדה 3 בחברת ההשכרה אבל לבסוף קיבלתי אסטרה האצ'בק. למרות הנפח הקטן יותר של תא המטען, ההעמסה קלה מאוד, עגלת תינוקות נכנסת יפה מאוד, י…
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רפרפתי על הדו"ח המאוד מפורט של הועדה, יש שם המלצות מאוד חכמות שעשויות להפחית משמעותית את הקומבינות שיש היום בשוק הרכב, ואת המחירים השערורייתים של החלפים ושל ההנחות לליסינג. יש 53 המלצות, להלן כמה: המלצה 34: יוטל פיקוח של משרד התחבורה על פעילות מכירת חלפים ותיקונים בידי מוסכים, לרבות תיקוני אחריות, ויוטל קנס של פי 50 מעלות החלף במקרים שנמנע מלקוח שימוש בחלף זול יותר או במקרה של דרישת תשלום בגין החלפה של חלף הנמצא במסגרת האחריות. קנס מקביל של פי 50 יוטל במקרה שבו הונה מוסך לקוח, באם דיווח על טיפול שלא נעשה או נעשה בצורה שונה מהאמורה בדרישת התשלום שהוצע ללקוח. עשירית מקנסות אלו יפצו את הלקוח והיתר ישמשו את המדינה למימון פעילות הפיקוח הנדרשת בדו"ח זה. על מ…
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הי חברים, יונדאי אקסנט 2013 אוטומט, יש הילוכים D, 2 וL (כמובן P וN) איך ניתן להאט בעזרת ההילוכים בירידה ממושכת? בשביל להוריד ל2 צריכים להיות במהירות ממש נמוכה אחרת ניראה לי סכנה להעביר (40 קמש).
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חזרתי אתמול משבוע טיול באלפים הצרפתיים ושוייץ. נחתתי בג'נבה בצד השוייצרי לאחר לילה נטול שינה, וקיבלתי את הרכב מחברת europcar, והתכוננתי לעבור לצד הצורפתי לכיוון העיירה PRINGY ליד ANNESY. הרכב היה סיאט, 7 מקומות, גיסי היה עם וולפסוואגן טוראן 7 מקומות. שניהם עם מנועי דיזל 2.0, ידניים. הרכב של גיסי עם 19 ק"מ, בקיצור חדש מהחברה, ושלי עם 19K ק"מ. לא זוכר את הדגם של הרכב, איזה סיאט, הייתי כ"כ עייף ורק רציתי להגיע לווילה. אמברקס [הנד-ברייק, העורך]חשמלי, הרכב נעים ונח בצורה נהדרת. מתחיל בנסיעה, יוצא מהחניה, נוסע כ500 מטר, וריח שרוף נורא עולה מהרכב, ששום נורה לא נדלקת. זה הדבר האחרון שהייתי צריך לאחר לילה נטול שינה, שאני נוהג בכבישים שאני לא מכיר. מייד חזרתי לסוכנות והסברת…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 7 אלף צפיות
שבת שלום חברים. בהמשך לשרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=450954 החלטתי להקים גדר פשוטה אך חזקה, בין עמודי החניה כדי שתפריד בין הרכב שלי לבין הרכב שלידו (בתמונה החניה של השכן ריקה), בגובה של 40-60 סנטימטרים, עד לגובה האמצע של הדלתות של הרכב. בתמונה המצורפת חונה הרכב של אבא שלי (אני מתנייד עם סיאט ליאון). ברצוני לדעת כמה דברים: 1. כמה בערך יעלה התענוג? (איני רוצה לעבוד את רף ה-500 ש"ח במקסימום). 2. אני רוצה למקם את הגדר לכל אורך החניה שבין העמודים - אם יש להסירם - אין לי בעיה לעשות זאת. 3. יש לי חוש טכני ואני לא מפחד מעבודה קשה, גם אם אני לא בהכרח יודע לבצעה בצורה מושלמת (את העמודים המאולתרים והגומי המפריד והלא כ"כ יעיל א…
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
תרשו לי לפרוק עצבים. בדרך עם חברה שלי לסרט בסינמה סיטי, יצאנו בזמן כדי להספיק לקנות שתיה ופופקורן. אבל המדינה המפגרת הזאת החליטה לעשות עכשיו עבודות בכביש. מה הם חושבים לעצמם?? פספנו את תחילת הסרט ב25 דק. סעמק
הודעה אחרונה מאת Notepad, -
שלום אתמול נסעתי בלילה בקטע צר שיש בו שני נתיבים צרים (היציאה מכביש 2 לצומת הסירה) ואני מאותת לקראת הסוף לעבור ימינה. זה לא איזה איילון שאני בכלל שם אני לא זכור לי אם נתתי מבט כמו שצריך במראה המרכזית (היא רגילה אז לא בטוח בכלל אם זה היה עוזר) אבל אני מסתכל בימנית אני רואה רכב רגיל ואני מתחיל לאט לאט לסטות אני שומע צפירה ומגלה שהייתה מכונית צמודה לחלון הימני האחורי בידיוק באותה מהירות. עכשיו יש לי מראה קטנה כמו בתמונה שצירפתי כזו שכבר ביום רואים בה ברור ואפילו פעם ראיתי בה אופנוע ואנשים אבל בלילה היא לא שווה שקל, קשה לשנות פוקוס בעיין ובנוסף יש לא מעט אנשים רעים שנוהגים עם אורות גבוהים באופן קבוע בלי קשר עם נהג אחד עצבן אותם. יש לי רישיון טיפה יותר משנה ונה…
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב ליסינג לתקופה קצרה בלבד (לא שלוש שנים כמו הליסינג הרגיל). ראיתי ש"הילוך שישי" מציעים רכבים יד שניה בליסינג ללא התחייבות לשלוש שנים. הם נותנים את כל שירותי הליסינג הרגילים אבל הרכב יותר ישן (שנת 2007 או 2008). בתמורה המחיר לחודש קצת יותר זול ואין התחייבות לשלוש שנים. השאלה שלי היא אם אתם יודעים על עוד חברות שמציעות עיסקה דומה ? מה עם חברות הליסינג הרגילות (אלדן, אלבר הרץ וכדומה), האם הן מתעסקות בזה ? תודה
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לי ולאבא שלי יש וויכוח, אני אומר שכל אדם יכול ללכת למשרד הרישוי ולשנות למידת צמיגים גדולה יותר (כמובן, עפ"י חוק ותקן), הוא אומר שזה "טיפשי", ורק "פלצנים" עושים את זה, שכל רכב שהגיע מהמפעל עבר מדענים שהחליטו איזה מידת צמיג טובה לו, וכל שינוי בעצם הורס. אני אומר שזה לא נכון, מי צודק?
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כרגע אני מאוחד עם אסטרה טורבו מושכרת. על הידית השמאלית יש פקדים ( לפי ספר הרכב ) למחשב דרך. אף אחד מהלחיצים לא מגיב, יש מצב שברמת האבזור של חברות ההשכרה, אין מחשב דרך?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 0 תגובות
- 535 צפיות
אני מחפש דיבורית בלוטוס קבועה לרכב לאייפון , יש לחברת פלאפון אחת שנקראת triple touch מישהו מקיר או ניסה ויכול לתת חוות דעת מבחינת - איכות שמיעה -קליטה וסנכרון עם המכשיר -חיוג האם יש כניסת USB והאם אפשר לחבר לה בעתיד מצלמת רוורס
הודעה אחרונה מאת xknti, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי שאלה כללית (עוד לא רוכש רכב יש עוד זמן) אני בנתיים עושה שיעורי בית. אם החלטתי לקנות בסוכנות ואני רוצה לבצע בדיקה לפני קנייה- מי לוקח את הרכב? האם אני זה שצריך להשכיר מהם את הרכב לצורך בדיקה? בתודה,
הודעה אחרונה מאת Yellow Engine, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, קניתי לאחרונה רכב מחברת ליסינג. הרכב צריך לעבור טסט בעוד כשלושה שבועות (הטסט הקרוב שוקלל במחיר הרכב). יש לי יפוי כוח מצד החברה לבצע לרכב טסט, אך העברת הבעלות עדיין לא התבצעה. תהיתי, אם אני אשלם באינטרנט את חידוש הרישיון, אוכל לגשת לטסט עם אישור התשלום מהאינטרנט? כי הרישיון המשולם כנראה יגיע קודם לחברת הליסינג ועד שהוא יגיע אלי אני חושש שיעבור תאריך הטסט תודה
הודעה אחרונה מאת duderino, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אתם חושבים שבמוו בוגדים בעצמם? או שמרוב מספרים ואותיות הם בעצמם כבר הלכו איבוד בדגמים שלהם נכון, עכשיו זה יקרא M4, אבל בחייאת.. http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=861141
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
וזאת בניגוד לעצירה מוחלטת של הרכב.
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
שלום לכולם הבוקר בדרכי לעבודה ראיתי דגם מוזר/חדש של Great Wall לפי אתר החברה אין דגם כזה בארץ למישהוא יש מושג מזה הדגם הזה
הודעה אחרונה מאת mohen, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם . ברשותי הרכב הנ''ל כמו שאתם רואים , אני איתו כבר בערך 3 חודשים מאז שהוצאתי אותו מהחנות . כבר הספקתי לנסוע איתו פעמיים לצפון בפרק הזמן הזה (אני מהמרכז) , וברגיל - כל יום נסיעות מהבית לעבודה באיזור נמל תעופה בן גוריון . אז החלטתי לעשות בדיקה וחישוב של תצרוכת הדלק הכי אמיתית לרכב הזה ולשתף אותכם בתוצאות שאני בעצמי דיי אהבתי . אופן ביצוע הבדיקה נעשה בצורה הבאה , כמו שהמליצו לי בעבודה (כי אני נוטה לא להאמין למחשבי הדרך של הרכבים אלא לעשות חישוב בסיסי לפי צורת הנהיגה של כל נהג ובמיוחד יותר בכבישים עירוניים , פקקים פה ושם) : צורת הנהיגה שלי היא כזאת : לפעמים כשאני עייף ואין לי כוח אני נוהג רגוע , אבל בדרך כלל כשאני נוסע לעבודה ביומיום , אז בבוקר תמ…
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
אז כמו תמיד גם הפעם אני מביא לכם את הסיאט טולדו החדשה כולל מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.2 ליטר (105 כ"ס) המשודך לתיבה ידנית בעלת 6 יחסים כשהגרסה הבכירה מתהדרת במנוע טורבו בנזין בנפח 1.4 ליטר (122 כ"ס) בשילוב תיבת הילוכים אוטומטית-רובוטית כפולת מצמדים בעלת 7 מהירויות. מפרט STYLE, היחיד הנמכר בשלב זה, כולל תוספות כמו בקרת שיוט, בקרת אקלים דיגיטאלית, כניסות USB ו-AUX, מערכת שמע מקורית עם ארבעה רמקולים, משענת יד קדמית, חישוקי סגסוגת 16 אינטש, מראות חשמליות מתקפלות, תאי אחסון רבים ועוד. לטולדו 5 כוכבים בניסויי הריסוק של Euro-Ncap. מנוע 1.2 ל' ותיבת הילוכים ידנית: 104 אלף שקלים מנוע 1.4 ל' ותיבת הילוכים רובוטית DSG שבעה הילוכים: 117 אלף שקלים.
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש איפה אפשר לקנות וילון (מחורר כזה, שמתגלגל לתוך "בית" כשמשחררים אותו) לחלון האחורי- אבל משהו יפה, עם תמונה כלשהי. אתרים בחו"ל גם מתקבלים. אין לי מושג כמה זה אמור לעלות אז אני לא יכול לתת עכשו תקציב, אבל לא להתפרע.
הודעה אחרונה מאת I.G, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_317.html לנוכח העובדה שהמדינה חזרה בה מהבטחתה לפתוח את התחרות בשוק הרכב והמוסכים (מותן הסופי של המלצות ועדת זליכה כפי שמתבטא בהצעת חוק רישוי השירותים לרכב), הוחלט באיגוד המוסכים להכריז על מצב חירום כלכלי בענף
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 2 תגובות
- 999 צפיות
הי ביום שישי בבוקר הלכתי לזגג שיתקן לי את המנגנון של הרמת החלונות במאזדה 323F המנגנון במכונית הזאתי שונה מרוב המכוניות, יש שתי מסילות שמזיזות את החלון ולא אחת כמו ברוב הרכבים בגלל שאין מסגרת לחלון, אחת שמעלה אותו ואחת שדוחפת אותו פנימה. כ 3-4 שעות לאחר שטיפלו ברכב כשהוא יושב בחניה הפרטית מתחת לבית נשמעה אזעקה לפי מה שאמרו לי השכנים, אחרי קצת זמן אמא שלי ראתה את החלון מנופץ לרסיסים חלק בתוך הרכב וחלק מבחוץ. יכול להיות שהזגג התקין את החלון לא נכון ? או שמישהוא בכוונה הרס לי את החלון ??? זו לא הייתה גנבה כי היה ברכב מה לגנוב ולא נגעו בכלום, לא ברדיו דיסק ולא במשקפיים יקרות שיושבות לי ברכב וגם לא התעסקו ברמקולים שיכולים להיות מטעים כי יש לי קומפוננט זול…
הודעה אחרונה מאת Ferrari man, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
בואו נגיד שאני בירידה, הילוך 4 ו60+- קמ"ש, אני עם רגל על הברקס מדי פעם (רמזורים וכאלה), אבל אני רוצה לשמור על הבלמים ולהשתמש בבלימת מנוע, אני מוריד להילוך 3, המנוע "מוגבל" עד 60 קמ"ש, אבל בכל זאת הסל"ד גבוה, למרות שהרגל לא על הגז. והמנוע "צועק". זה אמור להיות ככה? כי אם הסלד גבוה - אני מבזבז יותר דלק, משמע לא בריא למנוע, עדיף הילוך 4 ורגל על הברקס מדי פעם?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
נחשפה מאזדה 3 סדאן 1 2 3
מאת ch2856-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
רק תמונות בינתיים של ה-3 סדאן החדשה אבל זו כניראה מלכת הליסינג הבאה לא? מה שמעניין הוא שמנוע ה-1.5 ליטר מוצע בעצם בשני הספקים של 100 כ"ס ו-117 כ"ס (יחס דחיסה שונה).
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי מצלמה לצילום הנסיעה, עם סטנד ואקום שמתחברת לשמשה. לרכב שלי אין אזעקה ולא נעילה מרכזית (צריך לפתוח ע"י מפתח, וכל דלת בנפרד - עד שאני אחליט לקנות שלט עם נעילה מרכזית). אין לי כוח כל פעם להבריג את המצלמה, זה הורס את כל הקונספט של מצלמה נגישה, מצד שני, אני לא רוצה להשאיר אותה תלויה כל הזמן שם, כי בוא נאמר, אני לא גר בשכונה הכי "נאורה" ויכולים לפרוץ לי לאוטו רק בשביל המצלמה. (חשש, לא זכור לי פריצה בשנים האחרונות לא לרכב שלי ולא של אבי) מדובר ברכב ישן, פיאסטה 97, אבל אני בכל זאת חושש. יש איזה דרך להסתיר אותה, מבלי להבריג אותה? לשים עליה כיסוי? מישהו פה כבר מכיר את התופעה?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 3 תגובות
- 821 צפיות
היי חברים אני זקוק לעזרתכם.. כבר כמה זמן שאני משתמש במצלמה, אבל היום היא הפסיקה לצלם.. הכל עובד כרגיל, אך "העיגול האדום" שמסמן שהמצלמה מקליטה נעלם.. לחצתי את הכפתור שאמור להקליט ושום דבר לא קורה, כנ"ל בתמונות הכרטיס זכרון מזוהה ואפשר לראות סרטונים ישנים ממש אשמח לשמוע אם יש לכם פתרון תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dashcamera,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- פינדר
- Shmelov
- גולדן191
- yor2
- RK
- amosbmw
- ניקו פ.
- farkash7
- אורי מ.
- Avia
- NEW10