רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הצמיגים האלה עכשיו במבצע באוטו דיפו של 999 ש"ח לרביעיה. כדאי לקנות, או שזה כמו המכוניות שלהם? יש למישהו ניסיון איתם?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי שאלה...המים ברדיאטור בצבע ירוק אבל יש שם גם הרבה חום...האם זה בסדר ודורש טיפול מיידי? או סתם לא משהו מיוחד? ומה המחיר בערך של הניקוי?
הודעה אחרונה מאת saay222, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
אהלן, הערב נסעתי בכביש עירוני על 40 קמ"ש וחתול זינק לי בין הגלגלים ופגעתי בו. אני מאוד אוהב בעלי חיים וקשה היה לי להישאר במקום הפגיעה ולראות את החתול ,ככה שהמשכתי לנסוע 40 מטר קדימה. התקשרתי למוקד העירוני שאמר לי שייקחו את הפגר מחר בבוקר. כיוון שהייתי טיפה רחוק ביקשתי מאדם צעיר ונחמד שעבר באיזור עם המכונית לבדוק בשבילי האם החתול מת והוא בדק ולשמחתי החתול מת ולפחות לא גסס לפני מותו. אני נהג חדש, כחצי שנה על הכביש ומצד אחד זה מלמד עד כמה יש להיזהר בנסיעה עירונית שחס לא לפגוע באיזה ילד קטן, אבל מצד שני זה גמר לי את הבטחון וגרם לי לא לרצות לנהוג. הנהג שדיברתי איתו הרגיע אותי ואמר שזה דבר שקורה לעתים, אבל למרות הכל אני מרגיש שיכלתי למנוע את זה עם עוד אקסטרה של תשו…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה שהרבה מאוד מכוניות חונות במתחם הבורסה באדום לבן או באדום צהוב. יש למישהו מושג למה? בתמונה המצורפת ממאזדה 6 בצד ימין על המאזדה 3 בצד שמאל הכל אדום לבן או אדום צהוב
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם בזמן האחרון רצות לי מחשבות לרכוש טרנספורטר/קראוול ולהסב אותו לאוטוקראוון. מישהו כאן עשה דבר דומה, או יודע להפנות למישהו שעשה דבר כזה? יש בארץ בית עסק שעושה דברים כאלו? תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני כרגע בתהליכי חיפוש עבודה ואני רוצה לדעת מהו הסכום הנכון שאוכל לבקש מהמעסיק כתוספת על הוצאות רכב. אני לא מצפה שיציעו לי ליסינג ויש לי רכב בבעלותי שאני רוצה להמשיך לנסוע בו בכל מקרה. במקום העבודה הקודם שלי הייתי מקבל תוספת עגולה של 500 ש"ח וזה הספיק לכיסוי עלויות הדלק, אך לא יותר מזה. נאמר לי שצריך להתחשב גם בבלאי, ירידת הערך וכו'. אם מישהו התעסק בזה בעבר ויודע בדיוק אילו פקטורים לחשב, נא לציין איך לעשות זאת. לפי החישוב שלי כרגע, 500 ש"ח שוב יספיקו לכיסוי עלויות הדלק בלבד.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב שלי עובר נסיעות מאוד קצרות ונאלצתי להחליף מצבר בן שנה וחצי שהתרוקן ומת. מישהו ניסה מטען סולארי למצבר הרכב ? איך זה אמור להטעין מהמצת אם המעגל של המצת מנותק בזמן שהרכב נעול ? http://www.ebay.com/itm/4-5-Watts-12V-Solar-Panels-Battery-Charger-for-Car-RV-SUV-Truck-Boat-Motorcycle-/111091704719?pt=AU_Solar&hash=item19dd94e38f http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/DataBW/2289135
הודעה אחרונה מאת andrey12341, -
- 30 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בשעת בוקר מוקדמת אירגנתי את החבר'ה ליציאה אל המעון , פרוייקט לוגיסטי בפני עצמו , אך המיומנות נרכשת עם הזמן וכך גם הטריקים . סוף סוף מגיעים אל הרגע המיוחל של הכניסה לרכב , קושר אחת לכסא הבטיחות ואת השני לסלקל , דוחף מוצץ לאחד ואת "שמיכי" לשנייה וניגש אל כיסא המלכות שלי . מביט בתשוקה האופיינית בתא הטייס ובלוח השעונים הסקסי ואומר את ברכת ברוך בורא הקרייזלר היומית, מושיט יד אל הכספת ומקיש את הססמא - צליל של כשלון . מנסה שוב , צליל של כשלון . רק רגע , ננסה שוב , *2121 ? או אולי הכוכבית בסוף ? , לא , כוכבית בהתחלה , מזל שאין גם סולמית. מה נסגר איתי ? אולי זה 1112* ? זהו , אכלתי אותה , רשמית אני סנילי . עברו 2 דקות והרכב בדממה סהרורית מלבד צלילי כשלון קודן מ…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
- 0 תגובות
- 622 צפיות
מישהו מכיר שמע יודע על איזה חנות או מוסך שמוכר חלקי חילוף לאאודי a3 שנת 2002 בגרמניה, מינכן. אני מחפש פנסי ראש ימין ושמאל. הצעות הערות יתקבלו בברכה! תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת salmi51, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
עכשיו אני בתקופת המלווה, כמה נוסעים אני יכול להסיע?
הודעה אחרונה מאת VitaliGal, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני לא יודע מדוע הדיון המקורי ננעל showthread.php?t=483936&highlight=%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A3&page=3 הרכב חזר לפני שבוע ויום במצב מצויין ונסע מדהים ותוכנן טיול לסוף השבוע... ושוב... אחרי שבוע מרגיש שהקלאטש השלישי שהותקן שוב תקול. הרכב קופץ, מאבד כוח בהעברות ונשמע רועש מתמיד. רכב שכשהוא תקין הוא אחלה אבל זה מצב נדיר. ועד באותו נושא התקשרו לפני מספר ימים ושאלו אם הרכב כבר נלקח ל RECALL של מנוע כובה. ממש מדאיג.
הודעה אחרונה מאת drors01, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חשבתי על זה שאם אני קונה רכב בהעברה בנקאית או צ׳ק בנקאי תמיד אוכל להוכיח שהעברתי כסף למוכר. עם מזומן זה לא אפשרי. מה דעתכם? המוכר שלי רוצה מזומן ואני סתם חושב בקול רם האם כדאי להתעקש על העברה. אין איזה טופס בדואר שמחייב בעת העברת הבעלות את המוכר לחתום שקיבל תשלום?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 7 תגובות
- 852 צפיות
שלום לכולם אני עוד מעט בן 27 וכמעט 10 שנים בעל רשיון נהיגה. עברתי קורס נהיגה מתקדמת לפני כשנה וחצי ב"מסלולים" ואני מעוניין לבצע קורס טיפה יותר מאתגר גם בשביל הכיף וגם בשביל לשפר את יכולות הנהיגה שלי. יצרתי קשר עם חברת מסלולים שהציעו לי 2 קורסים ואני כרגע בהתלבטות: 1)קורס נהיגה ספורטיבית במשך 4 שעות, ברכב שלי העלות 1500 ש"ח, ברכב שלהם 2500 ש"ח. 2)קורס נהיגה ספורטיבית PRO יום שלם, ברכב שלי 2500 ש"ח, ברכב שלהם כולל צילום כמעט 4000 ש"ח. אני מאוד רוצה לצלם את הקורס ולכן אני מתלבט אם לרכוש מצלמת אקסטרים ולבצע את הקורס ברכב שלי או לשלם סכום גבוהה יותר ולקבל מהם את הצילום (הנציג שלהם המליץ לי להביא מצלמת אקסטרים ולנהוג ברכב שלי לטענתו ככה הקורס יהיה יו…
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 773 צפיות
אני רוצה לשמוע את דעתכם בקשר לקניית פלואנס או חשמלית או בנזין
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 552 צפיות
אם אינני טועה היתה שם סופר מיני אחת, היתה הפלואנס דיזל, משפחתית אוטומטית רגילה וגם היברידית אחת. בכתבה כאן באתר השוו בין כל מיני פרמטרים (עלויות אחזקה ותיקונים, צריכת דלק, שימושיות וכו') וכמדומני שהפלואנס יצאה המשתלמת ביותר. פורסם לפני כשנה בערך לדעתי ואני לא מצליח למצוא את זה. מישהו יכול לתת לי קישור. תודה.
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נסעתי במיצובישי ספייס סטאר , נסעתי במהירות נמוכה וממש הרגשתי חסר בטחון, ההגה ממש קל . א. האם בכל המכוניות החדשות יש הגה חשמלי ב. האם זה תמיד ממש קל במהירות איטית והכי חשוב האם אני פשוט לא רגיל לזה כי אני נוסע עם הגה הידראולי , אני נוהג ברכב ישן יחסית 206CC משנת 2002 ואני נהנה מאוד מההיגוי ופתאום לעבור להגה כזה קל במהירות נמוכה גורם לי ללחץ , האם אני טועה וזה רק עניין של זמן ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ראשית, קריאות הידד, רק אחרי 103000 ק"מ ולאחר גמר האחריות התגלתה תקלה בלנסר 2009 שלי, המפתח לא יצא מהחור בהגה... "כמובן" שזה היה לפנות ערב ואני כמו אידיוט באוטו לא יודע מה לעשות. אז צלצלתי למוסך הסגור... וענו לי: ממרכז שירות של כלמוביל. ענה בחור נחמד שהוא כנראה רק מוקדן ולאחר ששמע את הבעיה אמר שישג לי כונן. הכונן הועלה על "הועידה" ומסתבר ששמו עבד שחאדה שכוווולם באוטורן מכירים אותו ואת החיוך שלו. עבד אמר לי לעשות ככה עם ההגה וככה עם המפתח וקצת ללחוץ וקצת בכח ו...המפתח יצא. "תבוא מחר למוסך עם שני המפתחות". המוקדן אגב, נשאר על הקו עד גמר השיחה. הגיע מחר, כלומר היום ואני מגיע למוסך (המפתח דווקא יצא בקלות כשדוממתי את האוטו...) ומי מקבל אותי? מר שחאדה כמובן. "הזהיר" אותי ש…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי לכולם יש לי מרצדס 230E שנת 87 אין הרבה מוסכים בארץ שמטפלים ברכב זה וגם כשיש אין חלפים הבנתי שבירדן מומחים לרכבים ישנים והרבה חלפים האם מישהוא פעם טיפל ברכב בירדן ויכול לספר קצת
הודעה אחרונה מאת אורן123456789, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שמעתי שבעולם אין הבדל בין רישיון אוטומטי לידני ושרק בארץ יש את ההפרדה,למה?
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם קראתי הערב בעיתון אוטוקאר הבריטי שמרצדס מ תכוונים להפסיק את ייצור מותג היוקרה מאיבך. יחד עם זאת, הם לא מתכוונים לזנוח את פלח מכוניות הסופר יוקרה, ברמת רולס רויס וכד', לכן בתערוכת פרנקפורט בחודש ספטמבר הקרוב הם יחשפו גרסה מוארכת ויקרה יותר של ה S Class שתיקרא מרצדס פולמן, הגרסה תהיה מוארכת יותר ובעלת שינויים בגריל ותוספות שונות בפנים שימתגו את הרכב מול רולס רויס ומכוניות סופר יוקרה אחרות. מעניין.
הודעה אחרונה מאת Apple, -
קיה פיקנטו R
מאת נטלוזי- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי, ראיתי R ליד המילה פיקנטו באיזשהי קאיה.. ללא ג'אנטים ללא סאן רוף .. כך שזה לא איזה דגם מפואר או ספורט זה לא 3 דלתות. מישהו יודע מה זה? חיפושים בגוגל נחלו אכזבה
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 970 צפיות
יש לי התנסות של חודש אבל אני ספקן לגבי האמינות שלו, כי היום כולם משתמשים בWAZE. כמה אנשים משתמשים בשירות הזה? הוא אמין ועדכני בכלל? אני אשמח לתשובות.
הודעה אחרונה מאת igork, -
-
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
זכור לי כי יש שדה תעופה בעטרות שליד ירושלים. הוא עדיין קיים ונטוש? ניתן לנסוע בו עם הרכב כמו השדה בערד? איפה הוא בכלל בתוך האיזור תעשייה? עברתי שם כמה פעמים, לא איתרתי.איתרתי את סופר דרינק,מפעל מלט והמפעל שעושה המבורגרים לרשת בורגרס בר- מרכז הבשר. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת orengreen, -
כבכל יום, גם היום נסעתי הביתה מהעבודה על כביש 6. כבכל יום, גם היום התנועה זרמה במהירות סבירה ביותר. שלא כבכל יום, היום קצת אחרי מחלף אייל לכיוון צפון עף לו לתוך הנתיב צרור של צינורות לבניין שכנראה לא עוגן היטב למשאית שלקחה אותו. המזל שלי הוא שהייתי במרחק של כ-300 מהם, כך שהיה לי די והותר זמן לרדת ממהירות תלת-ספרתית לכמה קמ"שים בודדים. אלה שהיו לפניי היו קצת פחות ברי-מזל, וכך הם קיבלו צינור באורך כ-5 מטר בלי וזלין, ולא במובן המליצי. המזל שלהם הוא שאלה היו צינורות מפלסטיק, כך שהם פשוט התנפצו לחתיכות ברגע שהם פגעו ברכב כלשהו או כשרכב דרס אותם. מה שמוזר בכל הסיפור הזה הוא שאף רכב לא עצר לאחר מכן לבצע בקרת נזקים - לא המשאית ממנה השתחרר המטען הזה ולא מי מהמכוניות שנפגעה…
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בנאדם לא הגיע לדיון בבית משפט, כעבור כמה שבועות מגיעים עליו הביתה שוטרים לוקחים אותו עד שיתחיל הדיון בבית המשפט, אומרים לו שגובה הקנס יכול להיות עד 1500 וכמובן לא משחררים אותו עד שהוא משלם אז אם בנאדם במצב כלכלי מאוד קשה ואין מצב שהוא יכול לשלם מה קורה במצב כזה? ואם זה מאסר כמה זמן זה יכול להיות מאסר ?
הודעה אחרונה מאת Mr.Jones, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לפני כחצי שנה רכשתי לי מכשיר וללנטיין, הגדרתי אותו על פי ההסבר פה מהפורום, הכל נראה תקין, u קטנה וכו', אבל משום מה לא נתקלתי בשום התראות בכל החודש הראשון, מעז המכשיר נח על המדף, ואני מרגיש שכדאי לי להחזירו לרכב. א. יש מצב שכל המצלמות שבדקתי עליהן היו כבויות. (בדקתי על כ15) ב. יש לי רכב צרפתי, ולהבנתי השמשה שחוסמת UV יכולה גם לחסום את הקריאות של הוולנטיין, ניסיתי על מצלמה אחת להוציא את המכשיר מהחלון, אבל כלום. למראת שיש סיכוי שגם היא מכובה. אני מהמרכז, בת-ים. מהיא הדרך לבדוק שהמכשיר אכן עובד ולא קניתי אחד מקולקל? גם עם הבדיקה בתשלום/ בדיקת מעבדה? תודה מראש מיכאל
הודעה אחרונה מאת Mishka87, -
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם חשוב לציין שאין לי כל קשר לאתר ואני לא מרוויח מזה שום דבר אבל למראית עין הדיל הזה נראה שווה ומי שזה מעניין אותו מצורף הלינק: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/infinity-C1301329257/23066664 אני כבר רכשתי לעצמי אחד **אין בהודעה זאת כל המלצה לרכישת המוצר שמפורסם יום טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת mirela, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מכר שלי שוקל לעשות את הפעולה הנ"ל, ורציתי לדעת האם זה אפשרי? איך מבצעים את העברת הבעלות שם? אם ניתן. מדובר בפיג'ו 405.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
אחיזה בכביש משובש 1 2
מאת oleg_kra-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, כשאני נוסע בכביש משובש, באמצע פנייה אני מרגיש לפעמים שהרכב "מחליק" החוצה מהסיבוב כשאני עולה על מהמורה\בור, כאילו מאבד אחיזה לרגע. האם גם לכם זה קורה והדבר נורמלי, או שאולי הבולמים עייפים? אולי חלק אחר ברכב משפיע על "ההחלקה"? תודה
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
-
כמו שהבטחתי הנה סיכום קצר של ששת החודשים הראשונים שלי עם הבמוו M135- אחרי תקופת בית הספר היסודי{306GTI,ZX16V} והתיכון {פיאט קופה,מגאן RSCUP] הגענו בשעה טובה למכללה שנה ראשונה במדעי האוטו על הצד... מעולם לא היה לי רכב הנעה אחורית משלי ואמנם נהגתי על כאלה ואפילו עשיתי קורס פורמולה פורד אבל הגיע הרגע ובאמת הרגשתי תחושת מיצוי נושא ההנעה הקידמית עם המגאן , עוד פעם נימתח רחוק יותר קו הגבול בו תת ההיגוי {במגאן הוא רחווווק מאד} הופך לבעייה,שוב מגבלת הכח ,אז הנה הגיע לציון גואל ומדובר היה לדעתי בסנסציה לכל דבר- 320 כס ב300 אלף שח מינוס+הנעה אחורית+רכב איכותי+בדג ומגובה במבחני דרך משובחים מניו-זילנד ועד קנדה...מה תקנה ? גולף R ? אז קיבלתי את שלי בינואר במשלוח הר…
הודעה אחרונה מאת elik0,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 111 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- David32
- flytomars
- שחר 1
- Eyal Amzleg
- פינדר
- אודי זק
- `Infinity
- אורי מ.
- amlh
- IsraelR
- Avia