רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 855 צפיות
מדובר באודי A6 Quattro 3.0T כ"ס290, שנת 2010. לא מוצא אותו לא ביד-2 ולא בלוי יצחק, כיצד יתכן?
הודעה אחרונה מאת Gidi, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 17.1 אלף צפיות
אני היחיד בבית עם רישיון,עם אמא חד הורית ואנחנו הולכים לקנות רכב אוטומט למדתי ונסעתי בעבר על רכבים ידניים,ואין לי ממש מישהו שיסביר לי איך לתפעל אוטומט מן הסתם אני יודע שזה קל אבל אני רוצה ידע כללי על זה יש P חנייה,D נסיעה,R רוורס וניוטרל נכון? השאלה שלי היא קודם כל איך לתפעל את ההילוכים. האם שאני עוצר לפני רמזור אני צריך להחזיר את הרכב לניוטרל או שאפשר להשאיר אותו על דרייב למרות שאני בעמידה? אם יש זינוק בעלייה,לעזוב ישר את הבלם ולתת גז?הרכב לא ידרדר?
הודעה אחרונה מאת nir100, -
קלאץ' של הרכב
מאת matan_G-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי שאלה ברכבים ידניים נכון יש רכבים שבשביל להתחיל נסיעה אתה מעלה חצי קלאץ' ומשלב בו זמנית גם גז כדי שהאוטו יתחיל לנסוע ויש רכבים שאתה מעלה חצי קלאץ',בחצי האוטו מתחיל לנסוע ואתה לא צריך לשלב גז,רק שאתה מעלה את כל הקלאץ' שהאוטו כבר זז אז אתה מתחיל לתת גז אז יש לי 2 שאלות: 1.האם רוב הרכבים הידניים כיום הם עם האפשרות הראשונה של לשלב גז וקלאץ' בו זמנית או האפשרות השניה? 2.אם אני לא טועה מה שמשפיע בין הסוג הראשון לשני זה כמה סמ"ק יש למנוע(אני לא טועה נכון?) כמה סמ"ק צריך להיות במנוע בשביל שזה יסע לפי הסוג השני שתיארתי?
הודעה אחרונה מאת rondin, -
-
אלפא 147 תלתן
מאת Big Guy-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם הכוונה בעצם לאלפא עם מנוע 2.0 ליטר אטמוספרי?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
http://www.engadget.com/2013/06/21/nissan-shows-off-185-mph-electric-hybrid-prototype/ איזה עיצוב מוזר...
הודעה אחרונה מאת tzviki, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, בשבוע שעבר קיבלתי את הסקודה יטי החדשה שהזמנתי. הרכב כיפי ומפנק. אבל... הוא הגיע עם חלודה באגזוז ובגלגלים. תגובת הסוכנות: "זה נורמלי, כך מגיעים רכבים חדשים". "אבא שלי הזמין מרצדס וגם היא הגיעה עם חלודה". "אל תתמקד בדברים הקטנים..." תקחו בחשבון אם אתם חושבים על סקודה...
הודעה אחרונה מאת roee24, -
-
- 2 תגובות
- 747 צפיות
שלום לכולם יש לי שתי שאלות: 1) קודם כל האם הקטע של הפירוקיות עדיין קיים בעידן של אייביי? כי האמת אני מחפש חלק גדול יחסית, כך שהמשלוח דרך אייביי יקר מאוד, ואז נזכרתי בפירוקיות שהיו דיי פופולרים מזמן. 2)אם כן, אשמח לדעת על מקומות אמינים עם שירות אדיב באזור מרכז/צפון. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 3 תגובות
- 767 צפיות
ערב טוב מישהו מכיר את טוב(מומלץ בעברית) אשר מכיל מאמרים מפורטים על כלל מערכות הרכב? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, האם ספריי לתיקון פנצ'ר שהיה בבאגז' של האוטו הישן שלי בשנים 2007-2011 ומאוקטובר 2011 עד היום בבוידעם בבית, התקלקל? האם יש לו "פג תוקף"? תודה.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 2 תגובות
- 754 צפיות
מחפש לקנות כיסוי חיצוני מלא לטויוטה לנד קרוזר ארוך משמע שהכיסוי צריך להיות גדול היכן לקנות תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת מוצניק, -
- 0 תגובות
- 527 צפיות
שלום לא יודע אם זה שייך לאשכול הזה, אבל לא ראיתי משהו מתאים להרבה מהרכבים יש מתחת לרדיו בדשבורד, תא ריק. האם יש תושבת למכשיר שמותאמת בשביל התא הזה? תודה לעוזרים מצורפת תמונה
הודעה אחרונה מאת pumas, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
משרד האנרגיה והמים הודיע כי בבדיקה שנערכה השבוע נמצא סולר לא תקני בתחנות "דור אלון" בערבה ובראשון לציון. שתי התחנות קיבלו הוראה להפסיק את מכירת הסולר באופן מיידי ולהחליף את הסולר הקיים במלאי תקין. התחנות יורשו לשוב לעבודה סדירה רק לאחר שהמלאי החדש ייבדק ויוכח כי הוא אכן עומד בתקן. מקור ynet והנה רשימה חדשה ומעודכנת כפי שעולה מבדיקת המשרד. 1. אור חן, כפר מנדה 2. אלון נתב'ג , פעם נוספת 3. אלעד שמנים, תלפיות ירושלים 4. דור אנרגיה - קבוץ הזורע 5. דור בקעה אל גרביה 6. דור סגולה, פתח תקווה, שוב פעם 7. דור קדמה, מעלה אדומים 8. דור שעריים, רחובות 9. דור , גן התעשייה תפן 10. דיאלוג 2000, דימונה – קבועים ברשימה 11. דיאלוג 2000, רחובות 12. דלק אב…
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 681 צפיות
הונדה סיויק 2004: התפר של הטמבון האחורי מתפרק בצדדים. מישהו יודע איך לפתור את הבעיה? במוסך אמרו לי שחבל על הכסף, כי כל נגיעה בטמבון גורמת לו להתפרק בנקודות האלה. אבי
הודעה אחרונה מאת the pawer of spl, -
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לא בגרסה הזו. אלמרה VZ-R עם מנוע 1.6 אטמוספרי ו-175 כ"ס cV9QE6a3RVg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ויש גם VZ-R N1. אותו 1.6 משודרג ל-200 כ"ס 8Mql7w1hVRY דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חברים עכשיו קראתי את הכתבה שפורסמה במגזין הפורום על גרסת פיאט 500L בגרסת 7 מקומות ישיבה. אני מבין את רצונם של החברים האיטלקיים ליהנות מהצלחת המותג פיאט 500 (שלדעתי בגרסתו המקורית זה בהחלט רכב מגניב שלא לדבר על האבארת' ) , אבל גרסת 7 מקומות ? לא הגזימו קצת ? אני מבין שהאיטלקים בוחנים את המושג "מתיחת מותג מקסימאלית" עד הקצה, אבל לדעתי האישית זה כבר ממש לא מחמיא ל- 500 המקורית.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום. ישבתי פתאום במרפסת פתאום נתקלתי ברכב שלא ראיתי עד עכשיו. מישהו מזהה באיזה רכב מדובר? עשיתי זום אין עם הפלאפון לכן האיכות. לרכב היה לוחית רישוי לבנה לפי מה שראיתי.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- 2 תגובות
- 772 צפיות
יש טענה על מזגן חלש ב 5008 ? האם מישהו יכול לתרום מנסיונו לאחר שימוש של כמה חודשים עם הרכב בקייץ הישראלי ? האם זו בעיה של מושבים אחוריים או דוקא בשל גודלו של החלון הקדמי בהשוואה לרבכים אחרים בקטגוריה ? בברכה שוהם
הודעה אחרונה מאת save, -
הונדה סיוויק
מאת SergioNY- 0 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני לא כל כך מבין במנועים של סיוויק , אבל מאיזה MK שיש בארץ יש DOHC ו-VTEC ? שוקל לקנות את הרכב בעתיד ..
הודעה אחרונה מאת SergioNY, -
נחשפה מאזדה 3 החדשה. נראה שהם לקחו את העיצוב ממאזדה 6,
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז תמיד נחמד לגלות שעושים בשכונה שלכם ריבוד כבישים, ומשפצים את הכביש בכלל. אבל אז גיליתי שהחליטו להתנחל בחנייה הפרטית שלי עם הרכבים שלהם (ויש לציין, הם חזרו לשם מספר פעמים, למרות שסיימו את המקטע הקרוב לחנייה), לא כל כך הפריע לי, כי עדיין עושים את השיפוץ בשבילנו, טיפה לכלוך אבל לא נורא, עד שהבנתי מה רכב עם משקל כזה וגלגלי מתכת יכול לעשות לחנייה פרטית (שאני חייב לציין: מראש, לא הייתה כזאת ישרה, - תחשבו מה קורה לבליטה במדרכה שרכב כזה עולה עליה - היא מתנפצת) אפשר לראות את הנזק שכבר עשו (המדרכה התנפצה בדיוק מתחת לרכב הגדול) אגב, אני לא חושב שהם מרבדים גם את החניות הפרטיות, למען האמת אני דיי בטוח שלא. למישהו יש רעיון איך לגרום שיסדרו את החנייה במהירות? יש…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם. חלקכם מכירים אותי,מאז ומעולם כל הרכבים שלי (רובם פיג'ו 106 וסיטרואן סקסו ספורטיביות ) היו מטופלות על ידי לבד,לעולם לא דרכו במוסך כבר 10 שנים שכל בורג קטן מטופל במוסך המדרכה שברחוב העיגול. אבא שלי רכש שירוקו חדשה ידנית מהחברה במסגרת משרד הביטחון. מה זה אומר עכשיו? אני צריך לעשות כל טיפול הכי קטן בצ'מפיון כדי לשמור על אחריות היצרן על הרכב? אם לא,אין אחריות? תודה!
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
אני נהג חדש, ולפי מה שהבנתי לנהגים חדשים כמעט כל עבירה זה שלילה. אבל בארץ כמעט בלתי אפשרי לנהוג כמו שצריך, אני נוסע על המריות המותרת וישר מצפצפים או שאני יעבור לימני או בכביש עם נתיב אחד שאני אגביר מהירות, גם שאני עובר לימני צופרים (ואני לא נוסע לאט מדי אני נוסע בדיוק כמו שמותר, אפילו בכביש מהיר שאני על 110 צופרים לי בימני, אנשים לא נורמלים). גם שאני בא לעצור עצירה מלאה בתמרור עצור לא עוברת שניה וישר מצפצפים.. זה הגיוני שבגלל שאנשים מלחיצים על הכביש אני ועוד מלא נהגים חדשים צריכים לסכן את הרישיון שלנו??? לדעתי צריך לשנות את החוק בישראל ולא ישר שלילה על כל דבר לנהגים צעירים כי באמת שזה לא תמיד הוגן ולא תמיד באשמתנו..
הודעה אחרונה מאת zal, -
נסיעה על עפר הורס? 1 2
מאת bar800- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ערב טוב אז בשבוע האחרון עברתי לבסיס לסירקין, אני מכניס את רכבי לבסיס ביומיום ומיקום החטיבה שלי כולו עפר, (אבנים קטנות וחול) תמיד שאני נוסע עליו אני נזהר מוריד מהירות ל10 קמ"ש שם ראשון ונוסע לאט כאילו נוסע על ביצים,קצת חבל לפתוח על זה אשכול אבל רציתי עם הבלאי שזה גורם לאוטו/צמיגים או שולי או רציני תודה
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
לפני כחודש פתחתי שרשור על חיפוש רכב לקנייה באירופה, ומאז אני קבוע עם בערך 10 טאבים פתוחים בדפדפן עם מכוניות מ-mobile.de. ההקצבה הראשונית הייתה 25000 יורו, כלומר כ-120000 שקלים במחירים של היום. מכיוון שהשוק האסטוני קטן, חייבים לחפש באירופה. אבל איך עושים את זה בלי להיות שם? בשביל זה יש כאן חברה שזוהי מטרתה - לטפל בשבילך בכל תהליך הקנייה. אתה בוחר את הרכב, הם מתקשרים לדילר (לא מתעסקים עם מוכרים פרטיים), מבררים פרטים, בודקים אצל רשת המוסכים של היצרן ונותנים לך שקט נפשי. הם גם לוקחים סכום לא מבוטל - סביב 1000 יורו - אבל כשמוציאים 25, מה זאת אלפייה... חשוב לציין שאת הכסף הם לוקחים רק כשאתה מחליט לקנות את הרכב, כך שבפועל הם עובדים בשבילך הרבה לפני שהם רואים ממך שקל (בעצם…
הודעה אחרונה מאת סלקום, -
- 2 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אתמול סיימתי קורס בנושא "אופיס מתקדם" והחלטתי לעשות עם זה משהו, ולכן יצרתי טבלה באקסל למעקב אחרי טיפולים. הטבלה מצורפת למטה לכל המעוניין. שימו לב שההפרש בימים מהטיפול הקודם, וק"מ מטיפול קודם מחושב אוטומטית לפי הק"מ והתאריך טיפול. לדוגמא: אם רשמתי טיפול ראשון ב21/06/2013 וטיפול שני ב23/06/2013 הוא מחשב אוטומטית שההפרש הוא 2 (ימים). גם החיווי לביצוע (צביעת התאים) נעשה אוטמטית. בוצע - תא ירוק, לא בוצע - תא אדום, קדמי (מכלולי בילום) - צהוב, אחורי (מכלולי בילום) - כתום, קדמי + אחורי (מכלולי בילום) - תכלת. מעקב טיפולים גולף.zip
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בבעלותי דייהטסו YRV שנת 2001 עם 90 אלף קלימוטרז מצב מצויין ביחס לשנתון, עברה את כל הטיפולים שצריך. אני לא מתמצא אז תסלחו לי אם השאלה קצת טיפשית אבל, האם יש אפשרות לטרייד אין או שזה רק שנתונים\רכבים מסויימים? תודה כריס
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכם בזמן האחרון רכב זר התחיל לחנות בחניה הפרטית שלי,דיברתי איתו והוא משחק אותה ראש קטן, מה ניתן לעשות? בצורה חוקית כמובן. אפשר להזמין שוטר והוא יקבל דוח?
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
נהג רכב נסע בכביש שואיבד שליטה בעת נסיעתו, והתנגש בעוצמה ברכב אחד מתוך ה-4 רכבים שהיו במצב חניה חוקית בטור, (4 רכבים חונים,במצב מדומם,ללא המצאות של אנשים בם), ולמעשה גרם לתאונת שרשרת, הואיל והרכב הפוגע גרם לרכב הנפגע השני בחניה לפגוע ברכב 3 ו-4 (ללא נפגעים בגוף), אולם נזק כבד לרכבים החונים, כעת אופן התאונה הוא שנוצר מצב בו נטען כי אחד הרכבים החונים שנפגע מהתנגשות ישירה ברכב חונה (חנייה מסודרת), נמחץ, וכתוצאה מכך פגע זה הרכב החונה ברכב שחנה מלפניו. שאלה: האם נהג הרכב שיצר את תאונת השרשת אחראי על הנזק החומרי של כל הרכבים ,אף שהתקיים מצב בו לא רכבו גרם לנזק ישיר של רכב שחנה לאחר הפגיעה ברכב הראשון ע"י נהג הרכב שאיבד שליטה, אלא למעשה גרימה עקיפה!. מי תובע את מי (בין ח…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני נהג זהיר ויש לחובתי הרשעה מלפני 10 שנים על מהירות של 80 קמ"ש במקום 60. לפני שנתיים וחודשיים קיבלתי דו"ח על אי עצירה בעצור אבל הדו"ח הומר לאזהרה. וזה הכל. השבוע קיבלתי דו"ח על נסיעה בנת"צ. מדובר בעיר שאני לא נמצא בה בד"כ ונכנסתי בתום לב (זה רשום על הדו"ח בחלק של דברי הנהג). שאלותיי: 1. אפשר לבקש להמיר לאזהרה? אני מקבל מסרים סותרים באינטרנט. בחלק כתוב שצריך עבר נקי של שנתיים בלי דו"חות כדי שאפשר יהיה לבקש המרה, ובחלק כתוב שהתקופה צריכה להיות 5 שנים. 2. כדאי להישפט ולבקש הקלה בקנס (250 שקל)? בדו"ח הראשון שקיבלתי ביקשתי שיתחשבו בגלל שאין לחובתי דו"חות אחרים וגם משום שעבר זמן רב מהמקרה ועד המשפט (בערך 7 שנים עד המשפט!!!). ובאמת התובע התחשב והגענו לעסקת טיעון של …
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 1 תגובות
- 987 צפיות
היום אחר הצהריים, הלכתי ברחוב אבא הלל ברמת גן, כשפתאום הבחנתי בכבל החשמל שמעל ראשי מיטלטל בפראות. הבטתי לשמאלי, ונדהמתי לראות טרקטור עבודה (בכביש מתקיימות עבודות מזה מספר חודשים) אשר פגע באמצעות הכף המורמת שלו בכבל. כתוצאה מכך מספר רמזורים באיזור הפסיקו לעבוד, ונגרם כאוס. תמונות מצורפות. (תמונה אחת צולמה מספר שניות לאחר המאורע, השניה צולמה לפני 25 דקות) סעו בזהירות.
הודעה אחרונה מאת שביט,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- פינדר
- Shmelov
- גולדן191
- yor2
- RK
- amosbmw
- ניקו פ.
- farkash7
- אורי מ.
- Avia
- NEW10