רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
היי, הייתי היום בטיפול 15,000 לרכב טויוטה יאריס שלי. בעת קבלת הרכב מהמוסך שמתי לב שהם הוסיפו לכל טסה אזיקון שמצמיד את הטסה לגלגל. מה הסיבה לכך? האם יש סיכוי שהטסה פשוט תעוף במהלך הנסיעה ולכן האזיקון? מדובר כאמור ברכב חדש עם 15,000 קמ בלבד. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- 5 תגובות
- 776 צפיות
שלום לכולם האם מישהו מכיר פירוקיה עם מחיר סביר באיזור חיפה לרכב מסוג פיגו 206 שנתון 2001?
הודעה אחרונה מאת vo364, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם יש תקנות מסויימות לגבי איפה מותר להניח/להתקין את הפלאפון בתוך הרכב. אני שואל כי ראיתי מספר וריאציות מעניינות אך לא בטוח חוקיות: הכי נפוץ זה שמניחים את המכשיר על הרגליים. עוד מקרה נפוץ זה לשים אותו בתוך המסגרת של הלוח שעונים - מאוד נוח שמשתמשים בג׳י פי אס והוראציה הכי מקורית שראיתי זה זרוע שמקבעת את המכשיר לגלגל ההגה.. מבפנים, בצורה שלא מפריעה לאחיזה..
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני יודע שזה נשמע קצת טיפשי והזוי ואין צורך להתבסס על טלויזיה במקרים כאלה אבל בכל זאת. אני רואה שבהרבה תכניות וסרטים (אפילו על שוטרים) הם נוהגים ללא חגורות בטיחות ומדברים חופשי בסלולרי. למה אני שואל? כי ארה'ב היא מדינה מאוד שמרנית ולדעתי הרגולציה על תכני הטלויזיה הייתה דורשת שיצלמו קטעי נהיגה על פי החוק (נניח והוא קיים). אז מה אתם אומרים? לחגור ולדבר בסלולרי זה בגדר המלצה בלבד?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש צמיגים, הציעו לי את צמיגי טייפון מבית קונטיננטל באוטו דיפו ב210 שח לצמיג. מה אתם אומרים עליהם? אני לא רוצה להשקיע הרבה יותר מזה. אני ממילא מתכוון למכור את האוטו השנה, מחפש להחליף 2 צמיגים. תודה רבה ושבוע טוב, אורי.
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בזמן האחרון מנסה למכור את רכבי הישן, מאזדה דמיו 2002. תמחרתי אותו במחיר הנמוך מהממוצע ביד2. שם זה נע סביב 20, אפילו יותר, ואני פרסמתי ב-17 כדי שיהיה אטרקטיבי ובכל זאת הרכב לא חדש. עם זאת, מתקשרים אליי מדי פעם אנשים וממש מנסים לשכנע אותי לרדת ל-10. אני כמובן מסרב בתוקף ואומר שזה לא משקף את המחירים. מה אתם אומרים? המציאות ב"שטח" שונה מהמחירים ביד שתיים, או שסתם סוחרים מפולפלים מנסים לנצל אותי? אני משוכנע למדי באפשרות השנייה. אם אתם חושבים אחרת, אשמח לדעת... תודה -אמיר
הודעה אחרונה מאת Liran3331, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היה צפוי שאחרי ההצלחה של מהיר ועצבני יגיעו החיקויים... לפחות יש מכוניות חדשות
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רואה את זה המון במודעות מכירת רכב, וגם כאן בפורום - אנשים שמוכרים רכב כמעט קורעים את המודעה מרוב עצב - בצער רב, לצערי עקב..... מה הסיפור?? אם אתם עצובים כל כך - אל תמכרו ובמילים אחרות - מה העצב הזה אמור להגיד לקונה הפוצניאלי?? עופר
הודעה אחרונה מאת RENAULT 5, -
-
היום שנסעתי הביתה מהלימודים , בפונטו גרנדה שלי, בדרכי המשולבת כבישים , במפרים וכיכרות, בדרכי לכיון כיכר ,ממש מטר וחצי לפני כניסה לכיכר, בפתאומיות , צץ לו רכב מזדה משפחתית שמנסה לעקוף אותי, ונדחף בכל כוחו אל הכיכר , אני אומר לעצמי שהנוסע בטח מתבלבל ומתעסק עם הפון או משהו צפצפתי לנהג, אך כלום, בכניסתי אל הכיכר, הרכב עוקף אותי, (כן אין מקום לשני רכבים בכניסה כלל), אני מצפצף ארוך,להפתעתי אני מגלה בחורה שנוסעת ומתעלמת מכל הסביבה , וישנו ילד (ניראה 3 -4) לא חגור, עומד במושב האחורי, היא המשיכה לדרכה, כולי זעם על החוצפה של הרוצחת, וההתעלמות מהחוקים, כיכר שניה אני רואה אותה מרחוק עוקפת שיירה של מכוניות מהצד, וכן נעלמו עיקבותיה פשוט חבל שלא הייתי עם מצלמת הרכב, ולא הספקתי ל…
הודעה אחרונה מאת adir10, -
- 0 תגובות
- 499 צפיות
שלום, אשמח לעזרתכם: יש לי ניסאן אלמרה אוט' 1800',באמצע נסיעה פתאום קופצים הילוכים ונתקעים,לפעמים ההרגשה שההילוך תקוע,עצירה בצד ומשחק עם ידית ההילוכים מעלימים את התופעה...מה עושים? תודה...
הודעה אחרונה מאת ניסאן אדומה, -
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום יש לי גרור חפצים 500 ק"ג שאני צריך להוציא לו ביטוח חובה. אשמח לקבל הצעות/ המלצות אצל מי ניתן וכדאי לעשות את זה. ניסיתי בשנייים או שלושה "ביטוחים ישירים", אבל הם לא עושים את זה. לתשובותיכם אודה.
הודעה אחרונה מאת ehud1979, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הנה רעיון לשרשור חדש המבוסס על... מקריות. אתמול עברתי בסוכנות סיאט בחיפה - ולהפתעתי גיליתי שבדיוק נחתה שם איביזה קופרה המחודשת מספר שעות קודם לכן. כך חודש היבוא של הדגם ללא פרסום בשום אתר/עתון רלוונטי. המחיר, למעוניינים, נותר גבוה, ב-165K - קל וחומר שפולו GTI המקבילה עולה 15K ש"ח פחות (ישנם הבדלי איבזור קלים, לבדיקתכם. אני לא ממש התעניינתי). בקיצור, נתקלתם בדגם חדש/מחודש שנחת בשושו, שתפו.
הודעה אחרונה מאת nburrack, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 948 צפיות
תודה.!
הודעה אחרונה מאת embedded, -
-
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, אנחנו מתכננים לשכור רכב לטיול של יום אחד ברחבי רודוס. אנחנו 4 מבוגרים + ילדה בת שנה לכן ישנו צורך בכיסא בטיחות. למישהו יש המלצות על רכב מתאים? להזמין מהארץ? או ישירות ברודוס? בנוסף אשמח לקבל רעיונות על מקומות יפים לעצור בהם. תודה
הודעה אחרונה מאת embedded, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי למה מבחינה פיסיקלית מתרחשת התופעה כאשר חוזרים משוליים לכביש הרכב לפתע ייזרק בחוזקה לכיוון החזרה ואף עלול לגרום להתהפכות? האם זה בגלל שמהירות הגלגל בשול צובר מהירות גדולה יותר?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
האם נראה דגמים מהעת הזאת בעוד כ 2 עשורים כפי שאפשר לראות דגמים של מיצובישי מתחילת שנות ה 90 או סובארו? האם בישראל לא פזיזים מידי ומתלהבים מידי מהעיצובים ומהמיצוב שיצרו לעצמן החברות הקוריאניות? הרי עדיין אין הוכחה לאמינותן. אלא אם כן שונה מפעם אנשים אוהבים להחליף מכוניות כל כמה שנים בודדות, למרות שירידת הערך גם לא משהו...
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 2 תגובות
- 952 צפיות
שלום לכולם, אנחנו עומדים לפני ביצוע הזמנת רכב חדש בליסינג של אלדן- מדובר על קיה סיד סטיישן. רציתי לשאול האם יש ממה לחשוש שיזמינו את הרכב דרך החברה ויגיע הדגם הישן? (הצורה הקודמת), או שתמיד כשמתבצעת הזמנת רכב חדש מקבלים את הדגם העדכני? תודה מראש על התשובות,
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 60 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
התחדשתי באודי A1 ידנית (כן,ההיא מהמבצע) בשתי מילים - כיף גדול. בקצת יותר מילים: נוחות - מפתיעה לטובה ,המושבים נוחים והכל מתכוונן לכל הכיוונים. המתלים כמקובל אצל הגרמנים מעט נוקשים אבל סופגים היטב. הדרך לאילת עברה כל כך מהר שרציתי להסתובב מיד ולחזור (חבל ששלמתי על המלון מראש). תא נהג - מרגיש איכותי מאד, חומרים נעימים, שום דבר לא מקרקש, הנדסת אנוש טובה. מקום שנעים לשהות בו. איבזור - בושה וחרפה, אין כלום. מילא זה שאין בקרת אקלים, מחשב דרך וחיבור USB, אבל זה שאין מד חום מנוע זה בזיון. מנוע/גיר - הגיר חלק ונוח לשימוש. המנוע מרגיש חזק וגמיש מאד. ההילוך השישי ישמח לקבל אחריות בכל מהירות מעל 60 קמ"ש. זה די משעשע להשתמש ב 3 הילוכים בלבד 1-2-6. הצליל בסל"ד נמוך לא מ…
הודעה אחרונה מאת daveM, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מה דעתכם? הייתם קונים מוצר כזה? לאחר כמה שנים של מגורים בתל אביב אני חושב שזה יהיה נחמד עם חולדאי יחלק אחד כזה לכל תושב המוצר בלינק הראשון נראה מאוד סולידי והוא מולבש במקום המסגרת של לוחית הרישוי.
הודעה אחרונה מאת Pilon, -
-
אני בתור בעל קורולה 2007 לא אובייקטיבי דווקא מתלהב מאוד מהמראה החדש. ממה שהבנתי מהתגובות הדברים הבאים יגיעו כסטנדרט: 5 Things the 2014 Corolla has that the competition does not (besides an epic reputation for quality): 1. LED headlights and LED running lights standard on all models 2. 39+ inches of rear legroom. 3. A 7-speed CVT-iS that drives like a hydraulic automatic, not like a CVT ("No rubberbanding") 4. Stitched dash & interior in black, blue or amber stitching 5. Standard 8 airbags and Bluetooth אורות הדרך הם לד כסטנדרט. דאשבורד תפור בצבעים שחור-כחול וענבר. 8 כריות אויר ומערכת Bluethooth. כמובן תיקחו את הפרטים למעלה בעירבון מו…
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
בעקבות העובדה שחיפשתי לעצמי רכב כמה חודשים והלכתי לבדוק רכבים שחברי פורום אחרים בדיעבד גם הלכו לבדוק. אז היו הרבה פעמים שמישהו כבר לקח את הרכב שהתעניינתי בו לבדיקה וגילה "שאסי" או נזילות בגיר לדוגמא, זה מנע ממני הרבה כאב ראש, בזבוז זמן וכסף. פשוט שלחו לי את הבדיקה בפקס או במייל. היו גם מקרים שאני הלכתי לראות רכב, פתאום אחרי חודש חבר מתקשר שהוא הולך לראות רכב ושואל אם אני רוצה לבוא איתו והסתבר שכבר ראיתי את הרכב הזה והוא היה במצב נוראי והמוכר שקרן מארץ השקרנים. בזכות המידע הזה החבר אפילו לא התקשר למוכר. אז חשבתי על רעיון! נכון יש עכשיו נושאים כמו: "רכב כללי", "ייעוץ לפני קניה", "שיפורים", "אוף טופיק". להוסיף נושא שיקרא: "מידע על רכב משומש". בנושא הזה…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 867 צפיות
שלום אני יודע בכלליות איך מנוע עובד והכל אבל לא ברור לי איך מנוע יכול לעבוד גם כשהאוטו עוצר (לא התכוונתי לניוטרל! אלא בהילוך). דוגמא לכך היא שאוטו מסויים מושך אוטו כבד ממנו ולא מצליח להתקדם סנטימטר... או לצורך השאלה ,כאשר אוטו נושק לקיר עם הפגוש הקדמי שלו והוא משולב להילוך ראשון , הוא לא מפרפר ועדיין כשלוחצים על דוושת הדלק המנוע עדיין מסתובב... כל הקטע הזה לא ברור לי מכיוון שהרי הגיר (גיר רגיל) אפשר להגיד מחבר בין המנוע לגלגלים ,וכאשר הגלגלים אינם זזים והגיר נמצא בהילוך כלשהו עדיין נשמע קול של המנוע בעת לחיצה על הגז כלומר הגלגל הינע עדיין מסתובב והבוכנות עדיין מפמפמות... איך ייתכן הדבר אני צריך הסבר בבקשה תודה וסליחה על הפגנת בורות חחח
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
היי, אודה לכם מאוד אם תוכלו לשפוך אור על מספר נקודות שיש לי על ייבוא אישי של הרכב הזה: מהו המס שעלינו לשלם על רכב היברידי, לצורך העניין טויוטה קאמרי היברידית מארה"ב (הרכב מיוצר בארה"ב)? ממה מס זה מורכב? למיטב הבנתי ישנו מס מופחת עקב היותו של הרכב היברידי? בנוסף, מהם עלויות השילוח ומהו פרק הזמן שלוקח לרכב להגיע לארץ? לאיזה בעיות בירוקרטיות עלי לצפות? האם פרט לעלות הרכישה ההובלה והעמסה בארה"ב עלי לצפות לעלויות נוספות? והשאלה החשובה ביותר, מהו סדר הגודל של המחיר של הרכב בארץ "על הכביש" לאחר כל המיסים, עלויות השילוח והבלתמי"ם השונים, אם נניח שמחירו של הרכב שם הוא כ-25K (דולר)? אודה לכם מאוד על התייחסותכם, אלי.
הודעה אחרונה מאת DavidH, -
- 4 תגובות
- 880 צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3604585,00.html
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
שלום לחברי הפורום אני צריך את עזרתם , ביום ראשון 31.3.13 הזדעזעתי לראות את מה שעשו לרכב שלי . מדובר במאזדה 3 בצבע שמפניה ,רכב ראשון שלי שהיה מאוד חשוב לי ומטופל אצלי . הייתי שוטף ומנקה את הרכב על בסיס שבועי , משקיע ושומר . 31.3.13 בוקר, בדיוק אני והחברה יוצאים לים , אני מגיע לדלת הנהג ומקבל חום, המחסה מנוע עד הכנף האחורית שריטות עמוקות בצורה מפחידה. צילמתי כמה תמונות, אבל תדעו לכם שבמציאות רואים את זה בצורה יותר ברורה והנזק ממש חמור. השריטות ממש עמוקות, ויש צורך לצבוע את החלקים הפגועים, הגעתי לפחח וקיבלתי הצעה של 2500 ש"ח לתיקון וגם הוא לא מתחייב שלא יהיה הבדלי צבע. כמובן שאין לי איך לתקן את זה, אני חייל בן 19 שחיי ממשכורת של 350 ש"ח ואת הרכב עצמו קשה…
הודעה אחרונה מאת stillness6, -
אוקי, עוד לא התחיל הקיץ ואני כבר סובל ברמות מפחידות ברכב. הרכב בצבע שחור עם מושבי עור שחורים, סיוט שלא יאמן, הרכב עומד כל היום בשמש ולא תחת חניה מקורה או משהו כזה, וכשנכנסים לרכב מקבלים פשוט כוויות חום, ולכל מקום שנוסעים אחרי שהרכב עמד בשמש למרות שהמזגן פועל על המקס' מגיעים רטובים בגב. בזמן הקרוב קודם כל אני אעשה ציפוי חלונות הכי שקוף שיש (לא רוצה לפגוע ביופי של הרכב עם מדבקות שחורות ) סביב כל הרכב בתקווה שזה יעזור להוריד טמפ' בזמן עמידה של הרכב. עכשיו לשאלה שהכי עניינה אותי: קירור במושבים ברכב יש כבר חימום במושבים מקורי, המושבים עצמם מחוררים ז"א שיש פתח ליציאת אוויר במידה ויהיה קירור הבנתי שקירור מושבים עובד ע"י מאוורר קטן שיושב תחת הריפוד של הכסא…
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
לפני כמה ימים בנסיעה בתוך העיר, נסעתי לפני רמזור והוא התחלף ישר לצהוב , הייתי דיי קרוב אז המשכתי בקצב נסיעה רגיל ולפני שיצאתי מהצומת הוא התחלף לאדום. זה נקרא שעברתי באדום?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
חברת מזרח מתחילה לשווק את ה C10, מכונית מיני מתוצרת גרייט-וול הסינית שתשווק בדגם ידני בלבד במחיר השקה (השקה זה אומר זול יותר, לא?) מיוחד ביותר של 80K ש"ח. הזכרנו כבר שיש רק 2 כריות אויר? בהצלחה במכירה!
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
ועכשיו מחקר שערכה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מאשר את מה שכל אופנוען הבין מזמן שמה שנראה כחוליגניות וסיכון עצמי בעיני נהג הקופסה הוא בעצם הדרך הנכונה לרכב בכבישי ארצנו קישור לכתבה שהתפרסמה במוסף הרכב של ynet
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז קיבלתי רכב חדש, פוקוס 2013 SPORT אבל שמתי לב ל2 דברים מוזרים... 1. ה-2 ספרות האחרונות נגמרות ב76. לפני כמעט שנתיים קיבלתי פוקוס דומה עם 75 כשהיום בחוץ כבר יש 78 ו-13, מה פשר הדבר? 2. הרכב בליסינג דרך אוויס ונדמה לי שהם לקחו את השטיחים המקוריים ושמו שטיחים עזתיים שכתוב עליהם "FORD", אני זוכר כמעט בוודאות שהיו לי שטיחים שונים בעבר. מה לעזאזל עומד מאחורי הדבר ולמה הם עושים את זה??
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia