Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נדמה לי שזה שרשם את הידיעה חושב שהיום 1 באפריל או שמישהו עשה לו תרגיל והחליף בין המקשים של המספרים במקלדת שלו.

אין סיבה שבן אדם עם איי קיו ממוצע מינוס יקנה את הרכב הזה במחיר המדובר מתוך בחירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יפה מאוד, רכב סיני , ידני ב- 80K, אם זה היה אוטומטי אז כמה היה עולה?

חוץ מזה, אם התחילו למכור, הם לא צריך לפתוח אולמי תצוגה ומוסכים מורשים למכוניות שלהם? יש להם כבר?

ואיך בדיוק תתמודד מול האיביזה/פאביה 1.4 , הרי גם לאיביזה אפשר לשים ג'אנט סיני ב 1500 שח ועדיין תהיה זולה יותר ב 18K, אה וגג נפתח שמוריד את הפער ל 15K, תאמינו לי , אני לא חושב שהמנוע הזה יהיה יותר טוב מזה של VW עם ה 85 סוסים הבודדים..בכלל איך אני משווה אותה לאיביזה שיש לה 4 כריות ו-5 כוכבים ב-NCAP בגרסה הבסיסית. לא יאומן !!

אני עדיין לא מעכל את המחיר :shock: , ואני לא מגזים.

נחיה ונראה..

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

האמת היא שהרכב הזה הוא תעודת עניות למשרד התחבורה שנלחם בנהגים ממהרים, אבל מוכן שישווקו כאן מכוניות נחותות בטיחותית.

אני לא יודע מה תוצאות מבחני הריסוק ל-C10 או אם נערכו כלל, אבל הטנדר סטיד שנמכר כאן הוציא שני כוכבים עלובים במבחני הריסוק של אוסטרליה שהם דומים למבחני הריסוק של NCAP. לא מבין איך מאפשרים שיווק של רכב כזה נחות מבחינה בטיחות במדינה שרוצה שבכל מטר תוצב מצלמת מהירות. אנחנו חובבי הרכב מודעים לנושא זה, אבל תחשבו על כל הצרכנים שאפילו לא שמעו על מבחני ריסוק ורוכשים את הסכנה הבטיחותית הזו.

פורסם

אני מעדיף גולף בת4 מאשר את הזבל הזה.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

לדעתי הסיבה העיקרית זה המנוע, שהוא יותר חזק מכל הרכבים שמינית, כך שזה עניין של סדר עדיפויות. מי שלא איכפת לו מהבטיחות, אבל כן איכפת מכוח המנוע ופוזה - יעדיף את הסינית הזו. עכשיו תיזכר איפה אתה חי ותגיע למסקנה שיהיה ביקוש לרכב הנ"ל.

ביצועים לא נמדדים רק לפי כ"ס, עובדה שגולף 1.2 תאיץ יותר מהר מיונדאי i30 למרות פער של 32 כ"ס ביניהם.

אני בטוח שלסוזוקי סויפט לדוגמא יש ביצועים עדיפים והיא גם תיתן צריכת דלק טובה יותר (בכוונה הבאתי את הסויפט כדוגמא בגלל ה-92 כ"ס שיש לה).

רוצה עוד דוגמא? פולו יאנג נמכרת ב-80,000 שקלים וקיים בה אבזור שנועד למשוך צעירים, אתה מכיר בן אדם שפוי שיעדיף רכב סיני על פני גרמני, בייחוד אחד שמחפש "פוזה"?

שנמשיך? טויוטה יאריס ידנית נמכרת ב-92,000 שקלים, אמנם יותר יקרה מהגרייט וול, אבל מדובר בדור חדש יותר (בניגוד לגרייט וול שהיא חיקוי של הדור הישן) עם מנוע מודרני יותר (ואפילו 100 כ"ס), צריכת דלק עדיפה, מוניטין אמינות וסחירות ידועים ובטיחות הרבה יותר טובה, עכשיו תגיד לי שזה 10,000 יותר, אבל גם במקרה של הגרייט וול אתה משלם 10,000 יותר מקליאו ואיביזה, אתה יודע מה, אפילו טויוטה יאריס משומשת עדיפה על פני הגרייט וול.

לפני 25 שנה דאצ'יה דלתא היתה מקור לבדיחות (גם אז היה מדובר ברנו ישנה), עכשיו עברנו לסינית - גם אתה יכול 2013.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 25 שנה דאצ'יה דלתא היתה מקור לבדיחות (גם אז היה מדובר ברנו ישנה), עכשיו עברנו לסינית - גם אתה יכול 2013.

זהו שהמחיר של הדלתא בזמנו היה גורם מפתה לרכישה (יאשרו או יתקנו נכבדי הפורום) לעומת הרכב הזה שמחירו רק מרתיע אותך בנוסף על הבטיחות, האבזור ויש שיגידו גם ארץ המוצא. פה אתה ממש משלם יותר ומקבל פחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
... זקני הפורום בוודאי זוכרים איך סובארו בראשית שנות השבעים נחשהב לרכב גרוע ולא אמין, כי פשוט לא הכירו אז רכבים יפנים...

זה הדבר היחיד שעליו אני לא מסכים איתך, בין אם אני לויאלי למותג ובין אם לא.

ראשית זה לא שלא הכירו רכבים יפנים, לא הכירו רכבים לא יפניים ! (היסטורית החרם, סובארו שהיתה דאז היחידה שעשתה איתנו "עסקים") ליתר דיוק - סובארו. אז היום ומאז ומעולם הרכב שווק בכל העולם כרכב בעל אמינות גבוהה מאוד, פשוט יחסית מכאנית, קל לתפעול ובעל זמינות חלקים במחירים טובים מאוד.

יש לעשות הבחנה בין רכב סיני לרכב יפני - זה לא אותו דבר ! בכל המובנים והקטגוריות, מרמת מכשירים חמשליים (החברות הגדולות סוני, סאמסונג, סאניו ועוד) ועד לרכבים.

לא אכנס יותר מידי לפרטי הפוליטיקה של תמכור לעומת תמורה וטיב המוצר לעומת המחיר אותו ישלמו קונים פוטנציאליים עתידיים, אך דבר אחד מאוד מפריע לי בכתבה, וזו העברית העילגת לחלוטין של הישראלי המצוי - "גג נפתח" כשמו כן הוא גג נפתח, כלומר רכב עם גג נפתח דהיינו קבריולט, ואם הכוונה "לחלון הקטן בגג" אז סאנרוף. כמו שלל עברותים נוספים כמו "אגזוז לחץ" - חשוב לומר שאגזוז המפיץ "רעש" לא עושה שום לחץ, לא כי כואבת לו הבטן ולא כי הוא עייף, אם כבר אז הכוונה בודאי לדוד אחורי "פתוח"\בעל זרימת אוויר חופשית, "פנסי קסנון" וכו' .

בהצלחה לקונים !

פורסם

הרכב נמכר בסין, גרסה 1.5 ידנית LUXARY "המפוארת" ב 62000 יואן שזה 9900 דולר שזה 37000 שח. בטוח החבר'ה שלנו פה קונים בפחות מזה 8) .

http://chinaautoweb.com/car-models/greatwall-voleex-c10/

איך זה הגיע ל 80K בארץ? מה נסגר עם היבואנים? סיני, סיני, אבל קצת היגיון !!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
שום סיכוי להצלחה בשוק הפרטי עם מחיר כזה.

רכב ידני בארץ עדיין נמכר בעיקר על משבצת המחיר.

לכן אלטו ופיקנטו מצליחות.

לכן C1 ב 55555 ש"ח מצליחה.

מי שיש לו ביד 82K ש"ח יש לו אינסוף אפשרויות אחרות בתחום המיני והסופרמיני, גם ידני וגם אוטומט.

אז הם בונים כנראה על הנחות לציי רכב ו/או על הנחות מפליגות גם ללקוחות הפרטיים שיקנו, אם יהיו כאלו.

\

1+

מקס

פורסם
ביצועים לא נמדדים רק לפי כ"ס, עובדה שגולף 1.2 תאיץ יותר מהר מיונדאי i30 למרות פער של 32 כ"ס ביניהם.

איזה דוגמה לא קשורה, אין טורבו לאף רכב ברמת המחירים הזאת, כך שמה שקובע זה בעיקר כ"ס ומומנט כנגד משקל.

אני בטוח שלסוזוקי סויפט לדוגמא יש ביצועים עדיפים והיא גם תיתן צריכת דלק טובה יותר (בכוונה הבאתי את הסויפט כדוגמא בגלל ה-92 כ"ס שיש לה).

רוצה עוד דוגמא? פולו יאנג נמכרת ב-80,000 שקלים וקיים בה אבזור שנועד למשוך צעירים, אתה מכיר בן אדם שפוי שיעדיף רכב סיני על פני גרמני, בייחוד אחד שמחפש "פוזה"?

לא, אני לא מכיר, אבל אנשים שאני מכיר זה לא קהל היעד של היבואן. :lol:

שנמשיך? טויוטה יאריס ידנית נמכרת ב-92,000 שקלים, אמנם יותר יקרה מהגרייט וול, אבל מדובר בדור חדש יותר (בניגוד לגרייט וול שהיא חיקוי של הדור הישן) עם מנוע מודרני יותר (ואפילו 100 כ"ס), צריכת דלק עדיפה, מוניטין אמינות וסחירות ידועים ובטיחות הרבה יותר טובה, עכשיו תגיד לי שזה 10,000 יותר, אבל גם במקרה של הגרייט וול אתה משלם 10,000 יותר מקליאו ואיביזה, אתה יודע מה, אפילו טויוטה יאריס משומשת עדיפה על פני הגרייט וול.

אני מסכים איתך (למעט יאריס משומשת, שגם היא הייתה עם 2 כ"א זמן רב, לא?), אבל שוב, אנחנו לא קהל היעד.

וכשדיברתי על פוזה התכוונתי לעיצוב+סנרוף+חישוקים קלים ולא כוח המותג.

פורסם

לא יודע מי יקנה את הרכב הזה. טרם נסעתי בו ויכול להיות שהוא עוד יכול להפתיע.

מה שאני כן יודע, אחרי יומיים עם i20 חלופית בבית, זה שאנשים אשרה משלמים כמעט 100K שח על מכונית שנוסעת רק מעל 4000 סל"ד, עם גיר אוטומטי - רק שהם לא מבינים שבמפעל, בקוריאה, שכחו כנראה לחבר את החלק הזה שיש במכוניות... נו... קוראים לו (נדמה לי) "מתלה" או "מתלים"... נו, אתם יודעים, זה החלק הזה שאחראי לשכך את תנודות המרכב ולבודד אותנו מעבודתם המרושלת של עובדי מע"צ...

אנשים יקנו כל מה שנחשב אמין ולא משנה מה קורה מסביב או מתחת, אם המיני הסינית תהיה אמינה ותוכיח את עצמה - יקנו גם יקנו (יקח זמן, אבל זה יקרה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
האמת היא שהרכב הזה הוא תעודת עניות למשרד התחבורה שנלחם בנהגים ממהרים, אבל מוכן שישווקו כאן מכוניות נחותות בטיחותית.

אני לא יודע מה תוצאות מבחני הריסוק ל-C10 או אם נערכו כלל, אבל הטנדר סטיד שנמכר כאן הוציא שני כוכבים עלובים במבחני הריסוק של אוסטרליה שהם דומים למבחני הריסוק של NCAP. לא מבין איך מאפשרים שיווק של רכב כזה נחות מבחינה בטיחות במדינה שרוצה שבכל מטר תוצב מצלמת מהירות. אנחנו חובבי הרכב מודעים לנושא זה, אבל תחשבו על כל הצרכנים שאפילו לא שמעו על מבחני ריסוק ורוכשים את הסכנה הבטיחותית הזו.

מאד צודק

הסטיד SA 220 הוציא 2 כוכבי בטיחות וקנו אותו כאן הרבה (עיריית תל אביב אני רואה משתמשת בו גם)

http://www.ancap.com.au/crashtestrecord?Id=337

ואכן מדוע מדינת ישראל "הנאורה" שחובה בה רכבים עם אביזרי בטיחותת כמו ESP

לא דואגת לרמת מינימום במבחני ריסוק לפני שהדבר הסופר מסוכן לחיי אדם עולה על הכבישים.

לא מבין את ועד עובדי עירית תל אביב למשל שמוכנים לנסוע בדבר הזה (להזכיר מבחני הריסוק הם במהירות נמוכה ולא 90+)

וכעת מביאים את הרכב הזה שעוד יותר קטן ומעניין כמה הוא יקבל.

מתברר שלחיי אדם יש מחיר - מה שהרכב יותר זול יקנו אותו יותר אנשים/גופים

קובי

:-)

פורסם
למי שמשווה את זה שפעם צחקו על יפניות, במצרים המכוניות הסיניות זוכות להצלחה אדירה בגלל מחיר נמוך יותר מתוצרת יפנית/קוראנית מקבילה, היפניות שהגיעו בשנות ה-70 והקוראניות שהגיעו בשנות ה-80 לארה"ב ואירופה, אמנם היו בדיחות אבל גם נמכרו במחירים יותר זולים מהתוצרת המקומית.

היפניות של שנות השבעים ממש לא היו בדיחה. כבר אז הן היו אמינות ואיכותיות יותר ממרבית תוצרת אירופה, כבר אז מכוניות הספורט שלהם זכו להצלחה והערכה והם היו פעילים בספורט המוטורי הבינלאומי. קח לדוגמה את מנוע הואנקל; בסוף שנות הששים הוא מוטט חברה גרמנית(NSU) שלא הצליחה להביאו לרמת אמינות מינימלית. המנוע הזה היה הדבר החם בתעשיית הרכב דאז - ומספר יצרנים מאירופה ומארה"ב ניסו - ללא הצלחה - לפתח גרסה משלהם. מאזדה החלה להשתמש במנוע הזה ב-1967 - ותוך שנים ספורות הציעה את כל הליין שלה - כולל טנדר - עם אלטרנטיבה למנוע ואנקל. הואנקלים של מאזדה, להבדיל מהמקור, היו אמינים ולא סבלו מבעיות האטימה עימן לא הצליחו הגרמנים והאחרים להתמודד. בעקבות משבר הדלק של 1973, צריכת הדלק(והשמן) הגבוהה של מנועים אלו גרמה לכל היצרנים המתעניינים להרים ידיים - ואולם מאזדה המשיכה עם הקו המוצלח שלה עד עצם ימינו.

עד לקראת סוף שנות התשעים, הקוריאניות היו עלובות ולא היוו אלטרנטיבה ראויה לתוצרת אירופה ויפן. המכונית הקוריאנית הראשונה שהציגה עיצוב ראוי ויכולות דינמיות סבירות היתה הסאנגיונג מוסו. עוד מכונית(גרועה) בעלת עיצוב מעניין היתה דייהו אספרו.

ולגבי נושא השרשור..................................................סליחה על העיכוב. חיפשתי שקית הקאה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

קיים ייצור איכותי בסין, עם טכנולוגיה גבוהה, מחקר והנדסה איכותית.

אבל לרוב הוא לא מגיע לפה...

עוד שנתיים שלוש מהיום נתח השוק של הסיניות בארץ יהיה גבוה

• תוכן חדש...