רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
- 32 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
המדינה דוחקת לראש כולם לנסוע לאט, מבלי להבין שהנסיעה האיטית רק יוצרת בעיות תנועה וכי יש נושאים חשובים ודחופים יותר הזקוקים לימוד כמו מבט במראות http://cars.walla.co.il/testrishon/?w=%2F4699%2F2646244 כל הכבוד לז'ק מזרחי, לטסט ראשון ולאתר וואלה רכב על הכתבה המצוינת שעלתה הרגע. סעו במהירות שמתאימה לתנאי הדרך! ביום שישי הייתי בקורס רענון נהיגה בעפולה. המרצה התעקש שצריך לנסוע תמיד במהירות המותרת, אני מצידי הסברתי לו שוב ושוב שאני אסע במהירות שמתאימה לתנאי הדרך, שאני בא לקורס הזה רק כי אני חייב וגם באיחור של 3 שנים, ושאני מתחייב להמשיך לנהוג במהירות שמתאימה לפי דעתי לתנאי הדרך. יש דרכים להתחמק מהממל"ז ומצלמות המהירות בדרכים חוקיות (WAZE וכ'). כשטענתי שאם אני אסע…
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 759 צפיות
שמתי לב שהתיבה האוטומטית באוטו שלי כשקורה שאני בהילוך 3 ואני עושה עצירה נגיד עד איזה 10-15 קמ״ד ואני רוצה להמשיך, הוא לא מוריד ל2 אלא פשוט ממשיך ב3 בסל״ד נמוך. אז אני בדרך כלל מעביר לטיפטרוניק, מעביר ל2 ואז מעביר חזרה לאוטומט (או משאיר על טיפטרוניק תלוי מה אני רוצה באותו זמן...). השאלה האם זה באמת טוב וחוסך מה שהתיבה עושה שהיא נשארת על 3 בסל״ד נמוך או שכדי להוריד ל2 שיסע בסל״ד יותר גבוה שקרוב ל3000 ואז שיעביר ל3... חשוב לציין שזה במישור לא בעליות. תודה.
הודעה אחרונה מאת VentAcruZ, -
-
אהלן! רציתי לפתוח דיון על המערכת הזו העונה לשם "בקרת.אחיזה" או esp ושאר האותיות. בעת המעבר שלי מקולט 94 ידנית לסיוויק 2008 ידנית, התווספו להם כמה פיצ'רים שכלל לא היו בקולט ובכלל (בהדגשה) לא הפריעו לי ולא שינו לי כלום בנהיגה, עובדה שנסעתי איתה 7 שנים ללא חוסר. אז: 1. כמה מכם נוהגים עם המערכת הנל כבויה? - למה כיביתם ומה זה נותן לכם כנהגים? 2. כמה מכם לא כיבו את המערכת הנל? - שוב, למה לא כיביתם? מה אתם מרגישים איתה? (פסיכולוגית ופיזית). 3. מי מכם עשה את המעבר מרכב ישן נטול שידרוגים לרכב חדש עמוס שידרוגים ומערכות? - האם יש הבדל? לטובה? לרעה? אשמח לפירוט. אוהד - השוקל לבטל את מערכת הesp מהסיבה שלדעתו היא הופכת את הרכב לאנמי, אני טועה? …
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, איפה נכון לעכשיו הכי זול לתדלק אוקטן 95 באיזור כפר סבא-הוד השרון? בזמן האחרון אני מתדלק בתחנת טן במרכז שרונה צומת רעננה בימי שני ב 6.9 שירות מלא אך הטנק נגמר הפעם מוקדם מהרגיל ולא יחזיק עד יום שני וגם נדמה לי שהתעריף הזה היה רק לימי שני בחודש מאי (?)
הודעה אחרונה מאת vday, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, סתם משהוא כללי שמסקרן אותי, יש לי רכב בעל גיר ידני, ובאופן כללי, שאני רוצה לעצור, אז אני מתחיל להאט בעזרת שילוב הגיר והברקסים (אם יש זמן כמובן, והרמזור לא התחלף לאדום ברגע האחרון), כלומר אם אני בהילוך 5 אני מוריד ל-4 , הרכב מאט עד לגבול העליון של הגיר ה-3, ואז מוריד ל-3 וכך הלאה, עד שצריך להיעזר בברקסים. (אופן הורדת ההילוכים היא ברמה סבירה, הכוונה היא למשל שאני לא מוריד במהירות 90 מהילוך 5 ל-2 ) השאלה שלי היא, האם אופן העצירה הזה יכול לגרום נזק עתידי? האם עדיף להיסתמך רק על הברקסים?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 5 אלף צפיות
היי היום ראיתי את הדגם הנ״ל ורציתי לדעת עם הוא נדיר בארץ תודה לכולם העונים
הודעה אחרונה מאת dts2, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברה, אני ואשתי מתגוררים בדנמרק ואוטוטו חוזרים/עולים לארץ. אני על תקן תושב חוזר מאחר שלא חייתי בארץ 15 שנה והיא על תקן עולה חדשה. ניסיתי למצוא מידע ברשת וככל שקראתי יותר כך גבר הבילבול, הייתי מאוד רוצה לשמוע אם יש למישהו ניסיון ביבוא רכב בתור עולה חדש עם הסבר פשוט וברור בשפה פשוטה ולא בשפה שלרוב רק עורכי דין מבינים.. קניית רכב בדנמרק ללא מיסים הוא הזול באירופה מכיוון שעם המיסים הוא היקר באירופה. חשבנו על רכב היברדי אבל זה לא מאסט. אשמח לקבל דוגמה לחישוב עלות, ונצא מנקודת הנחה שהרכב יעלה 80 אלף שח ללא מיסים פה בדנמרק. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת davis12, -
-
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מה אומר החוק לגבי זה?
הודעה אחרונה מאת maier, -
שלום לכולם , קראתי כאן הפורום על דגמי מאזדות rx והבנתי שיש להם מסובך ובעייתי לטיפול בארץ, זה נכון ? ואם כן אז איך יש מאזדה rx 8 בארץ איפה היא מטופלת? וגם קראתי על מאזדה rx 4 בארץ שבעליה מטפל בה בעצמו זה נכון ? אפשר תמונה שלה? תודה
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- 26 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רוכב אופנוע כבר כמעט שנה ושמתי לב לתופעה מוזרה.. ניידות פשוט נדבקות לאופנועים! מישהו יודע לענות אולי למה הם עוקבות ומה הם עושות עם זה? קרה לי היום משהו מוזר, שניידת החליטה שהיא עוקבת אחרי לכל פנייה,נכנסתי לרחוב הכי משובש בעיר והיא אחרי (לא ניסיתי שטויות או משהו,פשוט נסעתי שם) וזה קורה עוד המון.. הם אולי עושים משהו עם המספר?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
האם נעשה שימוש במספרי רישוי של מוניות שימוש חוזר? פשוט ראיתי לפעמים מוניות עם מספרי רישוי נמוכים ונראה לי שהמכונית חדשה מידי. האם פשוט חילקו את המספרים לא לפי הסדר? השבוע גם ראיתי על מובילית מוניות עם מספרים 25-ששש-99, ואני מניח שנגמרים המספרים ויתחילו סיומת 26.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת zfum, -
-
חשבתי לעצמי ואשמח לשמוע חוות דעת של חברי הפורום. במידה ואתם על כביש מהיר, ויש שוליים קצרים יחסית, ויש פאנצ'ר בגלגל שפונה לכביש. האם אתם מחליפים? או ממשיכים ליסוע במהירות איטית על השוליים עד להגעה למפרץ? או כל פתרון אחר?
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם , אשמח לקבל את עזרתכם בהחלטה לגבי בחירת רכב לחתונה לאחר מסע ארוך של בדיקות עם כל חברות ההשכרה הגעתי לתוצאות ויש כמה רכבים שעלו לגמר והם : מרצדס E300 , קדילאק CTS , קדילאק ג'יפ , BMW 520 , יגואר XF , ביואיק לה קרוס , ביואיק לוצרן . כמובן שהמטרה היא לרכב המרשים ביותר ומרווח עד כמה שאפר , המחירים נעים מ 850 ועד ל1200 ליום כמובן . מה דעתם רכב מרשים יותר , וגם הגודל בפנים הוא דיי משמעותי, יש לי העדפה לצבע שחור . הכי הייתי שמח להשכיר קרייזל C300 למרות כל החיפושים שעשיתי לא מצאתי את הרכב הזה להשכרה. וכמובן שאני מתכוון להשכיר ללא נהג שבא עם הרכב, ההשכרה היא לנהיגה עצמית .. יש כמה חברות שמציעות רכבים מפוארים ללא ספק רק שהם מגיעים עם …
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
- 3 תגובות
- 957 צפיות
מצאתי ליד הרכב שלי חלק ואין לי מושג לאיזה רכב הוא שייך ולמה. זה נראה כמו גריל אבל אני לא בטוח, אשמח אם מישהו פה יעזור לי לפענח את התעלומה.
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
- 2 תגובות
- 737 צפיות
בראשון הקרוב אני מתכוון לקפוץ לסניף של משרד הרישוי בחולון בכדי להוריד מהכביש רכב למטרת פירוק ואני ממש לא רוצה לגלות שמתזזים אותי על פסיק שלא נמצא במקום או כל בולשיט אחר שעלול לצוץ כחלק מהפרוצדורה הממשלתית המשובחת שיש לנו ולהפסיד זמן יקר. מילאתי והדפסתי דרך המערכת המקוונת של אתר משרד התחבורה שלושה טפסים - ייפוי כח (אני איננו בעל הרכב), בקשה לביטול רישום רכב ובקשה להחזר אגרת רישוי (הרכב עם רשיון תקף/טסט). כל הנתונים הרלוונטיים, לרבות מס' הרכב הודפסו למעט סעיפי ההחתמה, מן הסתם. כעת אני תוהה בדבר שני דברים - האם צריך לשלם למדינה מס/עמלה כלשהי על הורדת הרכב מהכביש? אין לנושא אזכור בשום מקום. אע"פי שמצויין שחלה חובה על בעל/י הרכב להתייצב ולהזדהות בפועל לצורך הורדת הרכב…
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- 1 תגובות
- 658 צפיות
שלום. ברשותי אאודי A1. מסיבה כלשהי רשום לי ברשיונות "ארץ ייצור - בלגיה", למרות שתקתקתי את מספר השלדה שלי בכמה מקומות ומה שעלה זה שהרכב יוצר בגרמניה, כולל הכתובת. מה ההגיון? שאלה שניה - הרכב נקנה ביולי 2012. איך ניתן לדעת באיזה חודש הוא יוצר? תודה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 6 תגובות
- 958 צפיות
שלום לכולם. אם אני לא טועה הרכב שונה בצורה החיצונית בין השנתונים רציתי לדעת האם יכול להיות שהשנתון 1999 שונה בצורה החיצונית מה2004? מה זה מתיחת פנים? פנסים שונים סבבה אבל יש עוד משהו שונה בין 1999 לבין 2001 ומעלה? תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם אלו מצלמות פעילות? הוויז מראה לי 2 מצלמות שם עם X אדום... (או שיש יותר?) השאלה היא, האם זה אומר שאינן פיעלות? קרוב שלי אמר לי שהן פעילות אך איני בטוח בזה כי ביום יום אני רואה שם אנשים טסים מעל ה100-120...
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
לפי הכתבה, הזכיון כבר נמכר לאיש עסקים אמריקאי שיעבוד עם חבררה ישראלית. השאלה כמה רגליים ישימו למהלך היבואנים האחרים... http://www.themarker.com/dynamo/1.2016074
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה שמעסיקה אותי לאחרונה. אני רואה רכבים משנתונים 2010-2013 (ראיתי גם 2012 שהוא יד 2 כבר) למכירה , עם ק"מ נמוך . נקח למשל את המקרה הפחות בעייתי רכב משנת 2010 יד 2. אותו קונה שירכוש את הרכב למשל חייב להביא בחשבון שהוא הופך להיות יד 3 לרכב שסה"כ על הכביש 3 שנים. זה יהפוך את המכירה של הרכב לקשה עד בלתי אפשרי במיוחד אם הוא לא מתכנן להחזיק את הרכב יותר מדי זמן. מה קורה לאחד שאותו סיפור אצלו והוא יד 2 בשנתון נגיד 2012? מישהו בכלל חושב לקנות רכב כזה ? לפי הבנתי מי שקונה רכב והופך להיות יד גבוהה מדי נגזר עליו ל"בלות" כמה שנים טובות עם הרכב אם הוא לא רוצה להפסיד יותר מדי.
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ממש דקה מהפניה לבית, באמצע נהיגה הרגשתי בום חזק מהגלגל האחורי, הרגיש כאילו התנתק הגלגל מהמקום מלווה ברעש מתכתי, ישר אותתי שמאלה ובדקתי שהכביש ריק ושברתי שמאלה לשוליים, לא תאמינו איזה הפתעה חיכתה לי. בינתיים התקשרתי למשטרה והסכימו לשלוח ניידת מתנ״א כדי לחסום את נתיב שאוכל להחליף גלגל, הכביש מאוד סוען והגלגך בכיוון לכביש.
הודעה אחרונה מאת Danix60, -
- 4 תגובות
- 822 צפיות
הקיץ רשמית אומנם יגיע רק בעוד כשלושה שבועות, אבל קץ האביב כבר מביא עמו גלי חום רציניים. לאחרונה שמתי לב שהמזגן בבראבו מוציא פחות אויר, מה שאילץ אותי לבטל את הפעולה האוטומטית של מערכת בקרת האקלים ולקבוע בעצמי מהירות מאוורר גבוהה יותר. היום לקחתי את הבראבו לטיפול תקופתי שבמסגרתו הוחלף גם מסנן המזגן. לאחר כמה דקות של נסיעה שמתי לב שאני קפוא לגמרי. החזרתי את השליטה במזגן למערכת בקרת האקלים והפשרתי בחזרה. לפני שאתם שוברים את הראש למה המזגן שלכם לא מקרר ורצים לשפוך סכומי כסף על מילוי גז, נסו להיזכר מתי לאחרונה החלפתם את מסנן המזגן והחליפו בהתאם לצורך. שיהיה לכולנו קיץ נעים וקריר.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
http://wheel.co.il/%d7%a8%d7%a0%d7%95-%d7%9e%d7%92%d7%90%d7%9f-%d7%a7%d7%95%d7%a4%d7%94-1-2-%d7%9c%d7%99%d7%98%d7%a8-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c-%d7%94%d7%97%d7%9c-%d7%9e-109900-%d7%a9%d7%97/ המחיר מאוד מעניין. תחרות אטרקטיבית ליונדאי ולוסטר וסיאט איביזה 1.2FR. אולי עכשיו נראה יותר את הרכב בכבישים.
שלום לכולם, לאחרונה הצמיגים המצוינים שהיו מורכבים אצלי ברכב (ברידג'סטון פוטנזה) הגיעו לגיל המופלג של 4 שנים, החלטתי ללכת ולהחליף אותם ל 4 טריים. המידה היאה 195/60/15. ביקרתי במספר פנצ'ריות: באחת הציעו לי GoodYear efficientgrip ב 1900 שנראה לי יקר מידי. בשניה הציעו לי Bridgestone B250 ב 2000. בשלישית שביקרתי היו קונטיננטל וקלבר ב 2000 ש"ח והציעו לי להזמין את היוקוהמה A drive ב 1800. ברביעית הצמיג הכי חדש היה בן למעלה משנה. בסוף הגעתי לצמיגי עוז מאחורי תחנת הדלק ילו , קצת אחרי התחנה המרכזית הישנה לכיוון דרום. שם נתקלתי ב 3 אפשרויות: 1. קלבר ב 1700 - צמיג בן שנה, החלטתי לרדת מזה. 2. dunlop SP 490 גם ב 1700 - די חדש, אבל לאור הביקורות השליליות עליו, …
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 913 צפיות
שלום לכולם, אני חדש כאן בפורום ורציתי לשאול את המומחים בנושא איך אפשר להבדיל בין מצלמת מהירות פעילה ולא פעילה (אני מדבר על החדשות הגבוהות יותר כמו אלה שמוצבות ברמזורים). תודה לעונים אביב סיון
- 5 תגובות
- 896 צפיות
http://cars.walla.co.il/testrishon/?w=/4696/2646236
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סוף החודש מחיר הדלק יעלה ב 26 אגורות, והרבה אנשים ימהרו לתדלק. את האנשים שהתחנה בדרכם אני יכול להבין, אך אנשים שינסעו במיוחד לתדלק אינני מבין. לדוגמא עכשיו ברכבי חסר כ 30 ליטר(ואני מאמין שזה מה שרוב הנהגים יתדלקו) , אם אתדלק לפני עליית המחיר אחסוך 7.8 ש"ח שהם מחיר של עוד ליטר בנזין שאיתו אוכל לנסוע עוד 10 ק"מ. אך רגע, הנסיעה לתחנה הלוך חזור כבר גזלה 4 ק"מ מהרווח הוירטואלי שלי, ומה עם הזמן האבוד? אז מה ההגיון למהר ולתדלק במיוחד כדי לחסוך 1/2 ליטר בנזין, מאלה כשמחיר הדלק היה 4 ש"ח ופחות אזי תדלוק טרם עליית המחיר היה חוסך מספר ליטרים לא מבוטל וכיוצא מזה מספר ק"מ משמעותי, אך היום חבל אפילו להתניע את הרכב בשביל זה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם אני מתחיל לעבוד בשלמה סיקסט בתור נהג שליחויות / שינוע רכבים מה הסיכוי לקבל מהם רכב ?! האם זה אפשרי לדעתכם ? או מנסיונכם במידה ועבדתם בחברות ליסינג / השכרה ?!
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
-
- 0 תגובות
- 460 צפיות
Initially, GM will export some U.S.-built Volts in 2010, but will also gradually shift its production line and facility to China in 2011, where it will begin production of the car, as well as other vehicles that use the Volt’s powertrain technology around the world.The decision for GM to move a production facility across the Pacific hardly comes as surprising considering that China has been one country that has relentlessly and aggressively promoted both hybrid and electric vehicles, mostly because the government wants to reduce the country’s oil consumption and lessen the amount of pollution prevalent in most of its more-populated cities. The move also makes sense f…
הודעה אחרונה מאת launch431,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 317 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Derish
- גולדן191
- אורפז כהן
- David32
- meir_gi
- Haim_gds
- Step
- Itzik-b
- yoav911gt2
- om2
- דוד495
- viper83