רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,563 נושאים בפורום הזה
-
היי , ברצוני לדעת כמה יעלה בערך יבוא של רכב שמחירו 7000 דולר אחרי מיסים והובלה . בקיצור כל העלויות?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר על לאנטיס 323 אני רוצה לשים גנט גדול ובלי שום קשר להגביה תאוטו קצת אפשרי?? ואם לא אז איך אני מגביה קצת תאוטו?
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, קניתי טויוטה פריוס חדשה (2013), ואני מחפש מגן שמש לרכב כי יש לי ילדה קטנה שאני רוצה להגן עליה מהשמש במושב האחורי. לא רוצה משהו שחוסם את כל הראיה, כי עדיין הייתי רוצה שתהנה מהנסיעה ומהנוף. וגם אשמח למשהו שלא מכער את הרכב כי עדיין רכב חדש ראיתי משהו בחנות אבזור שלא אציין את שמה. ממש יפה, עשוי מרשת פלסטיק קשיח עם חורים גדולים יחסית, שנצמד למקום עם מגנטים. 7 חלקים מאוד איכותי ומיפה את הרכב כמעט כמו חלונות מושחרים. עולה 790 ש"ח! ואחרי הנחה 710. נראה לי מוגזם להוציא כאלה סכומים על משהו שעשוי בסופו של דבר מפלסטיק. אשמח להפניה למשהו מתאים בין אם בהזמנה באינטרנט או חנות בארץ. למוצר ממש איכותי וטוב אני מוכן לשלם עד 400-500 ש"ח
הודעה אחרונה מאת outnex, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רואים שם ילד הולך על הכביש ומכוניות חונות על המדרכה, אנשים חונים על מעבר חצייה וילד יוצא בין המכוניות וכו'. המסקנה שלהם מהתשדיר היא שחינוך לזה"ב יציל את הילדים במקום להפסיק לחפש את המטבע מתחת לפנס ולהתחיל לאכוף אצ החוק בכל התחומים ולא רק במהירות מופרזת.
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עתיד לנסוע לחו"ל למספר חודשים, וברשותי רכב. איך, לפי דעתכם, אפשר לנסות ולהקשות כמה שיותר על גניבת הרכב בזמן שאהיה בחו"ל? (חשבתי אולי לפרק את המצבר). אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 1 תגובות
- 716 צפיות
יש לי מובנה ברכב כבר 2 מדים שהגיעו עם הרכב (MX3) , הבעיה היא שלא נראה לי שהם מחוברים והם סתם יושבים שם , המד הראשון זה מד יחס אויר דלק נדמה לי והשני טמפרטורת מים , עכשיו לא נראה לי שזה מחובר כלל ורציתי לדעת האם ניתן לחבר זאת בקלות יחסית תודה מראש
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אופל משווקת באירופה רכבים מונעים גפ"מ. אינסיגניה,אסטרה,זאפירה, קורסה מדובר במנועים המודרניים 1.4 טורבו ונוספים הרכבים מוסבים ע"י אופל עצמה במפעל שלהם בגרמניה וע"פ הנתונים גם פולט 15% פחות CO2 ופחות מזהמים אחרים. שאלתי למה לא מביאים לארץ? פוטנציאל חיסכון עצום!
הודעה אחרונה מאת St. Bob, -
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
אהלן. בשבוע שעבר לקחתי את הניידת שאני עובד איתה באופן קבוע לכיוון פרונט. הסיבה היתה שחיקה לא אחידה של צמיגים, שחיקת דופן הצמיג, הגה עקום. נכנסתי למכון (שלא אנקוב בשמו מפאת כבודם) שנחשב מכון טוב מאוד. נראה לי שבגלל שהיה כתוב "משטרה" על הרכב, הם חיפפו. ההגה לא כוון (נשאר עקום) והרכב רועד כמו ויברטור בשיא פעולתו במהירות שמתחילה ב-80-90 וצפונה. ככל הנוסעים מהר יותר ככה הרעידות מנספות לפרק אותך בעודך בחיים. אני פשוט שונא את זה שמחפפים כי לא בא לנו לעשות עבודה טובה. בכניסה היו 2 מתוך 6 זויות תקינות ובסיום 5 מתוך 6 היו תקינות (אני רואה את המסך של המחשב, ואני עוקב אחרי כל פעולה של הכוון). למה זה ככה? למה מחפפים ככה? למה אני צריך לחזור שוב לכיוון פרונט? …
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה הדרך הכי בטוחה לעשות את המסלול המדובר? אני רוצה להימנע כמה שיותר מנסיעה על כביש החוף. מה הדרך הבטוחה ביותר לעשות את זה אם ביכלל..?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
שלום לחברי הפורום. היום בדרכי הביתה ( שדרות משה דיין, ראשל"צ ) כשנסעתי לתומי במהירות 60 המותרת בכביש, פתחה בריצה החתולה החמדמדה, ובדיוק מול הרכב שלי נעמדה. במאית שניה זה קרה. הסתכלתי אחורה במראה וידעתי שאם אני נותן ברקס חזק לחירום, סיכוי סביר מאוד שאני גורם לתאונה, ולא רק של רכב אחד. מצד שמאל שלי, גם כן מכונית. בלית ברירה לחצתי ברקס עדין מאוד, הרגשתי את הפגיעה וקשה לתאר את התחושה. אבל אמרתי לעצמי שאני חייב לבדוק אם הרגתי אותה, וכשחזרתי למקום תוך 3 דקות, לא היה שום זכר לחתולה בכביש. הדבר הראשון שעלה לי בראש זה שהיא באורך פלא נתקעה לי על הטמבון, אבל גם זה כמובן לא קרה. הפגיעה הייתה עם הטמבון ולא עם הגלגל, אז אולי באורך פלא היא איכשהו נצמדה לכביש ופגעתי בה קלות. …
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 31 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בדיוק כמו באיטליה!!! לא יאומן שארוע כזה הולך לתפוס מקום בעיר הקודש. UB_JijMjhrk דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בשנה שעברה אמא שלי העבירה טסט לאלפא. במכון שמו לה מדבקת "שמור מרחק" ואמרו שזה חובה לרכב הזה. זה נכון? אני רוצה לעשות דיטיילינג לאוטו והמדבקה הזו ממש מכוערת.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם היום ראיתי באבן יהודה גולף 6 גירסת 3 דלתות. הרכב היה עם מדבקה של פליקס. האם יובאה לארץ גולף כזאתי?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
pONvlzw1CD8 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת ג'יימס, -
- 5 תגובות
- 833 צפיות
צהריים טובים , אתמול חבר טוב נסע בחיפה מכיוון העיר התחתית לכיוון טירה /קניון חיפה החבר היה בשמאלי כי תכנן לפנות שמאלה לקניון חיפה מצד ימין ישנה השתלבות מחוף הים שבהשתלבות כמובן ישנו תמרור זכות קדימה הגיע רכב נוסף נהוג בידי נהג חדש כבן 18 והשתלב ישר לשמאלי כי רצה לפנות גם לכיוון קניון חיפה,חבר שלי שנסע במהירות המותרת בכביש בלם בלימת חירום כמה מטרים טובים אך לצערו לא הספיק לבלום ונכנס ברכב מאחור, הבחור שחבר שלי נכנס בו יצא מהרכב וטען כי נסע במהירות מופרזת וכשהוא השתלב הכביש היה פנוי חבר שלי טוען כי הבחור השתלב ישר לשמאלי במקום לימין אשמח לעזרתכם בעניין מבחינת ביטוח וכו' .. תודה מראש, מאור
הודעה אחרונה מאת יניב רז, -
לא אכביר במילים כי 2 בלילה, תהנו. ואיך אפשר בלי תמונת ה"מפתחות על רקע אוטו מטושטש"? עד כאן להפעם. מקווה שנהנתם.
הודעה אחרונה מאת PLAYER292, -
היי חברי אוהבי התחום המוטורי,נכון אני מחזיק ברשיון בדיוק שנתיים אבל בשנתיים האלו הספקתי לנהוג בהרבה סוגי מכוניות,ועוברת לי הרבה המחשבה בראש שכל שאני נוהג במכונית חדשה יותר, אני מרגיש פחות שולט ופחות כיף אם גם את מרגישים כך או שלדעתכם זה תלוי ברכב כי עשיתי השוואה בראש בין שלושה מכוניות, סתם השוואה של בחירה מקרית בין יונדאי I25 1.4 אוטומטית,רנו מגאן ידנית 07,ופורד פיאסטה 96 ידנית,והכי היה כיף לנהוג בפיאסטה הרגשתי יותר חופשי ושאני פוקד את האוטו ולא הוא אותי, ברנו גם נחמד אבל יש קצת מקרים שמרגישים שרכב מכתיב לי וביונדאי I25 מצאתי את עצמי משתעמם באוטו גם בגלל הגה זוועתי שרציתי לתלוש ממקום וגם משעמם כאילו אוטו צפוי מידי, מצטער שחפרתי מקווה שתבינו ותביעו את דעתכם בנושא.
הודעה אחרונה מאת killerbinn, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כתוצאה מפגיעה במדרכה, נפגע הג'נט באופן שלא ניתן לתיקון. האם כל ג'נט 205/16 5 ברגים יתאים או שחייב להיות של פורד פוקוס ? היכן ניתן להשיג ג'נט משומש ? התקשרתי למס' פירוקיות ואין את החלק מקורי חדש עולה כ-900 ש"ח...
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
אז הנה עברה לה עוד שנה,והפנדה חוגגת שנתיים של חיים משותפים. היום בוצע טיפול 40K לכן כמסורת הפורום אני מעלה את הסיכום שלי עם הפיאט. פרולוג מי שמעוניין לקרוא גם את סיכום שנה ראשונה וקבלת הרכב מוזמן לעיין פה: קבלת הרכב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=385247 סיכום שנה ראשונה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=432111 נתחיל? החיים לצד החיסכון השנה פנדה נסעה באותו מסלול די קבוע,מעלות לכרמיאל,מעלות עפולה,כביש שכולל הרבה עליות ירידות,ומאמץ של המנוע,גם השנה הממוצע היה דומה עם כ 17.5,אחרי פברואר התחתנתי,ולכן המסלול השתנה,מעלות נהריה באופן קבוע,הצריכה עלתה לה 18.5. כאשר הנסיעה לפעמים על 90, לפעמים בא קצת לנסוע יותר מהר א…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם... אני יודע שכבר התחילו למכור את הקוגה בארץ, אך לא ראיתי אותו בכלל. בשבועיים האחרונים הייתי בתל אביב, חיפה, ירושלים וכמובן נסעתי בכבישים הגדולים. יש סיבות או תקלות ?
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול כמה הנחה יש ב"תכלס" בקניית אוטו חדש לנכים ומה התנאים לכך? לאבא שלי יש 60 אחוז נכות בגלל בעיות רגליים וגב כמה יוצאת הנחה של המיסים לרכב העולה לצורך הדוגמא 100,000 ש"ח? יש הגבלה על רכבים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יריבגרף, -
- 0 תגובות
- 477 צפיות
היי היו הרבה כתבות בזמן האחרון על התקנה החדשה שחברות ליסינג יוכלו למכור רכבי 0 קילומטר חדשים כיד ראשונה , ממש כמו היבואן . התקנה אמורה להיכנס לתוקף היום לפי מה שקראתי . אתם יודעים אם זה אכן נכנס לתוקף ? מה קורה עם זה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת amba28, -
ב"ה ביום ששי האחרון חניתי בדיוק מול הכניסה לחוף השקט. מאוד התפלאתי למצוא מקום חניה פנוי, בין כל החניות המיועדים לנכים. והבילוי בים עלה לי בדו"ח ע"ס 250 ש"ח. עכשיו לדעתי הסימון האוסר על החניה במקום מאוד לא ברור. ושמתי לב רק אחרי קבלת הדו"ח, צריך באמת להיות כסיל או קמצן רציני לחנות במקום אסור לחניה כשיש חניה בתשלום של 10 ש"ח ! כך שממש ממש לא חניתי שם בכוונה לחטוף דו"ח. תיאור המקום לאחר מעשה: יש תמרור האוסר על חניה למעט להורדת והעלת נוסעים. אחריו יש כשני מטרים של פסים לבן אדום על המדרכה. ואחריהם מקום לשני חניות מסודרות, באחת מהם חניתי. ואחריהם תמרור של סוף איסור חניה ומכאן מתחילות החניות לנכים כאורך הגלות. מה דעתכם: לפנות למחלקת העיריה ולדרוש לבטל …
הודעה אחרונה מאת haim770, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בערך עוד כחודש תמלא שנה מהוצאת הרישיון שלי. כשעוד הייתי בתהליך לימוד הנהיגה זכורות לי פעמים שכאשר בלמתי...כמה רגעים לפני עצירה מוחלטת הרגשתי את דוושת הבלם נלחצת עוד טיפה ויורדת למטה בצורה אפשר לומר "עצמאית". הנחתי שהדבר מתבצע ע"י המורה ולבגלל זה לא ייחסתי חשיבות לעניין. ועכשיו כאשר אני נוהג לבד קורה לי הדבר גם בנהיגה באוטו הפרטי אז עלה בראשי לשאול מדוע מתרחשת התופעה (לפי מה שאני יודע עד עכשיו התופעה נגרמת כתוצאה מהתחממות דוושות הבלם ,האם אני צודק?)והאם זה בסדר שדבר כזה קורה?
הודעה אחרונה מאת or_doc, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 758 צפיות
אהלן שלום לכולם, קניתי רכב משומש דייהו נובירה 1998, הגיע עם גלגלי מגנזיום, התקשרתי למוכר ולא ידע להגיד לי כמה אוויר צריך לשים בצמיגים אלו (מה שכתוב בדלת הרכב לא רלוונטי, שכן זה מתייחס לצמיגים המקוריים, לא למה שכרגע יש ברכב) איך בודקים? תודה על העזרה ושבוע טוב,
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
- 32 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
המדינה דוחקת לראש כולם לנסוע לאט, מבלי להבין שהנסיעה האיטית רק יוצרת בעיות תנועה וכי יש נושאים חשובים ודחופים יותר הזקוקים לימוד כמו מבט במראות http://cars.walla.co.il/testrishon/?w=%2F4699%2F2646244 כל הכבוד לז'ק מזרחי, לטסט ראשון ולאתר וואלה רכב על הכתבה המצוינת שעלתה הרגע. סעו במהירות שמתאימה לתנאי הדרך! ביום שישי הייתי בקורס רענון נהיגה בעפולה. המרצה התעקש שצריך לנסוע תמיד במהירות המותרת, אני מצידי הסברתי לו שוב ושוב שאני אסע במהירות שמתאימה לתנאי הדרך, שאני בא לקורס הזה רק כי אני חייב וגם באיחור של 3 שנים, ושאני מתחייב להמשיך לנהוג במהירות שמתאימה לפי דעתי לתנאי הדרך. יש דרכים להתחמק מהממל"ז ומצלמות המהירות בדרכים חוקיות (WAZE וכ'). כשטענתי שאם אני אסע…
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 759 צפיות
שמתי לב שהתיבה האוטומטית באוטו שלי כשקורה שאני בהילוך 3 ואני עושה עצירה נגיד עד איזה 10-15 קמ״ד ואני רוצה להמשיך, הוא לא מוריד ל2 אלא פשוט ממשיך ב3 בסל״ד נמוך. אז אני בדרך כלל מעביר לטיפטרוניק, מעביר ל2 ואז מעביר חזרה לאוטומט (או משאיר על טיפטרוניק תלוי מה אני רוצה באותו זמן...). השאלה האם זה באמת טוב וחוסך מה שהתיבה עושה שהיא נשארת על 3 בסל״ד נמוך או שכדי להוריד ל2 שיסע בסל״ד יותר גבוה שקרוב ל3000 ואז שיעביר ל3... חשוב לציין שזה במישור לא בעליות. תודה.
הודעה אחרונה מאת VentAcruZ, -
-
אהלן! רציתי לפתוח דיון על המערכת הזו העונה לשם "בקרת.אחיזה" או esp ושאר האותיות. בעת המעבר שלי מקולט 94 ידנית לסיוויק 2008 ידנית, התווספו להם כמה פיצ'רים שכלל לא היו בקולט ובכלל (בהדגשה) לא הפריעו לי ולא שינו לי כלום בנהיגה, עובדה שנסעתי איתה 7 שנים ללא חוסר. אז: 1. כמה מכם נוהגים עם המערכת הנל כבויה? - למה כיביתם ומה זה נותן לכם כנהגים? 2. כמה מכם לא כיבו את המערכת הנל? - שוב, למה לא כיביתם? מה אתם מרגישים איתה? (פסיכולוגית ופיזית). 3. מי מכם עשה את המעבר מרכב ישן נטול שידרוגים לרכב חדש עמוס שידרוגים ומערכות? - האם יש הבדל? לטובה? לרעה? אשמח לפירוט. אוהד - השוקל לבטל את מערכת הesp מהסיבה שלדעתו היא הופכת את הרכב לאנמי, אני טועה? …
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, איפה נכון לעכשיו הכי זול לתדלק אוקטן 95 באיזור כפר סבא-הוד השרון? בזמן האחרון אני מתדלק בתחנת טן במרכז שרונה צומת רעננה בימי שני ב 6.9 שירות מלא אך הטנק נגמר הפעם מוקדם מהרגיל ולא יחזיק עד יום שני וגם נדמה לי שהתעריף הזה היה רק לימי שני בחודש מאי (?)
הודעה אחרונה מאת vday, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, סתם משהוא כללי שמסקרן אותי, יש לי רכב בעל גיר ידני, ובאופן כללי, שאני רוצה לעצור, אז אני מתחיל להאט בעזרת שילוב הגיר והברקסים (אם יש זמן כמובן, והרמזור לא התחלף לאדום ברגע האחרון), כלומר אם אני בהילוך 5 אני מוריד ל-4 , הרכב מאט עד לגבול העליון של הגיר ה-3, ואז מוריד ל-3 וכך הלאה, עד שצריך להיעזר בברקסים. (אופן הורדת ההילוכים היא ברמה סבירה, הכוונה היא למשל שאני לא מוריד במהירות 90 מהילוך 5 ל-2 ) השאלה שלי היא, האם אופן העצירה הזה יכול לגרום נזק עתידי? האם עדיף להיסתמך רק על הברקסים?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 335 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yuvalsa
- שחר 1
- פינדר
- BoazB11
- amosbmw
- ארז 1
- ברווז
- winner
- om2
- parnuk
- gtrs
- o.r