Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הקסם נעלם עם השנים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אי שם בסוף שנות ה90 הגענו לפיק מוטורי שמשלב מודרניות,מנועים חזקים אמינות,וכיף מנהיגה. מאז אנחנו בירידה מתמדת בנושא האמינות והפאן והתקשורת של הנהג עם הרכב.

לא, פשוט זה עיניין מחזורי.

בשנות ה 90 חובבי נהגיה התגעגו להגאים ללא תגבור כוח, להנעה אחורית, ל 4 קרבורטורים כפולים, למכוניות קלות במשקל 700 קילו וכו'.

היום מתגעגעים למה שהיה בשנות ה 90. פתאום הגה כוח והזקרה ממוחשבת זה כבר "בסדר".

בעוד 20 שנה יהיה רכב חשמלי עם שני כפתורים - stop ו go. כל השאר יהיה אלחוטי וממוחשב.

ואז נתגעגע למכוניות עם של היום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זו בדיוק הסיבה שאני עדיין מחזיק את האסקורט 92 שלי - אפילו בלי הגה כח.

אני נוהג בו ביום יום לעבודה - פשוט כייף לנהוג.

בסופי שבוע, לנסיעות משפחתיות - זה כבר סיפור אחר:shock:

האידאל בשבילי זה להחזיק 2 מכוניות:

-אחת רק לנסיעות של "אילוצים", כזאת שלא אכפת לי לזרוק אותה בחניון לא סלול או בחניות צרות שעל בטוח ישאירו דפיקות בדלתות ולנסוע איתה בשבילי עפר במהירות ללא חשש לשריטות מאבנים בצבע. חשוב שתהייה כמה שיותר אמינה, נפוצה וזולה לאחזקה ושיהיה בה מזגן חזק. רכב שההשקעה היחידה בו תהיה בטיפולים וזהו.

-הרכב השני הוא ישן, כיפי, מיוחד, בלי מזגן, הגה כח ומחשבים מציקים והוא יהיה שמור ומלוקק. משמש לנסיעות יומיומיות אבל רק למקומות עם חנייה מוסדרת ובכבישים סלולים נורמליים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

-אחת רק לנסיעות של "אילוצים", כזאת שלא אכפת לי לזרוק אותה בחניון לא סלול או בחניות צרות שעל בטוח ישאירו דפיקות בדלתות ולנסוע איתה בשבילי עפר במהירות ללא חשש לשריטות מאבנים בצבע. חשוב שתהייה כמה שיותר אמינה, נפוצה וזולה לאחזקה ושיהיה בה מזגן חזק. רכב שההשקעה היחידה בו תהיה בטיפולים וזהו.

זה בדיוק הפורד פוקוס של אשתי :wink:

הרכב השני הוא ישן, כיפי, מיוחד, בלי מזגן, הגה כח ומחשבים מציקים והוא יהיה שמור ומלוקק. משמש לנסיעות יומיומיות אבל רק למקומות עם חנייה מוסדרת ובכבישים סלולים נורמליים.

מסכים בהחלט, אך לדעתי מזגן חייב במדינתנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מסתדר מצויין בלי מזגן, הכיף מהנסיעה מפצה על זה. אם היה לי מזגן הוא היה הופך את הרכב לעוד יותר עגלה ממה שהוא :lol:

פורסם
פותח השרשור, יצא לך לנהוג בפאביה ספורט?

אני חושב שקצת מגזימים, יש מספיק אלטרנטיבות לא יקרות וכייפית מאוד לנהיגה:

1. הצרפתיות של אמצע-סוף שנות ה-90

2. סדרה 3 של שנות ה-90 עד תחילת שנות ה-2000 (כלומר e30 עד E46).

אני חושב שחלק מה מבלבלים בין הנאה מרכב ישן וטוב לבין דלות איבזור....

בפז׳ו הספורטיביות של סוף שנות ה-90 היה חלון גג, חלונות חשמל, הגה כח ואלה עדיין היו המכוניות הכי מהנות בשנים הללו, פשוט כי הן היו מכוניות שמכויילות היטב ומתנהגות.

חלק מהדוגמאות שניתנו פה אינם מכוניות באמת מהנות לנהיגה, הן פשוט מכוניות ישנות וריקות מאיבזור, זה לא שההגה מתקשר ועם משקל נכון- הוא פשוט נטול תגבור...

חוץ מזה שידוע לכל שהכיף הכי גדול שיש בנהיגה זה נסיעה ב-35 מעלות חום ו-70% לחות בלי מזגן...... כיף חיים. (אני אישית לא הייתי נהנה בתנאים כאלה משום רכב, אבל זה רק אני).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בפז׳ו הספורטיביות של סוף שנות ה-90 היה חלון גג, חלונות חשמל, הגה כח ואלה עדיין היו המכוניות הכי מהנות בשנים הללו, פשוט כי הן היו מכוניות שמכויילות היטב ומתנהגות.

חלק מהדוגמאות שניתנו פה אינם מכוניות באמת מהנות לנהיגה, הן פשוט מכוניות ישנות וריקות מאיבזור, זה לא שההגה מתקשר ועם משקל נכון- הוא פשוט נטול תגבור...

גם לאסקורט של תחילת שנות ה-90 היו איבזורים שונים בדגמים שונים - לי במקרה יש את הדגם CL שהוא ללא כל האיבזורים.

אני לא יודע אם אתה מדבר על האסקורט, אך לדעתי הוא רכב מהנה מאוד. הבולמים הוחלפו לפני מספר שנים ל-BILSHTEIN

ןהרכב מתנהג נהדר. מספיק לקפוץ ואחד מימי המסלול באנגליה כדי להבין מה זה אסקורט (כמובן ששם יש גם את ה-COSWORTH ןה-RS2000).

אני לא ממש נוהג בעדינות כך שאם היתה לי פזו היא כבר מזמן היתה מאבדת גיר ומנוע :-D

פורסם

-הרכב השני הוא ישן, כיפי, מיוחד, בלי מזגן, הגה כח ומחשבים מציקים והוא יהיה שמור ומלוקק. משמש לנסיעות יומיומיות אבל רק למקומות עם חנייה מוסדרת ובכבישים סלולים נורמליים.

בדיוק מה שאני הולך לעשות אחרי הE46 שלי,כנראה פורשה 944 לסופשים ולפנאי ואלנטרה (רכב זונה) ליום יום.

Porsche 944 turbo

פורסם

היום שהכל נגיש מבעבר, אני לא מכיר את הישראלי השפוי שיוותר על מזגן, הגה כוח, גיר אוטומט, וכל אביזר חשמלי שיחסוך לו תזוזה מהמושב הכורסתי, בשביל לשבת בפקק עם רכב מהיר שמתנהג פנטסטי.

יש אלטרנטיבות שפויות כמו שנאמר, שמשלבות מודרניות ואיבזור עם התנהגות מעולה וגיר ידני והמון כוח, ופה נמצא לדעתי עמק השווה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני חושב שקצת מגזימים, יש מספיק אלטרנטיבות לא יקרות וכייפית מאוד לנהיגה:

1. הצרפתיות של אמצע-סוף שנות ה-90

2. סדרה 3 של שנות ה-90 עד תחילת שנות ה-2000 (כלומר e30 עד E46).

אלה נחשבות מכוניות ישנות והאחזקה שלהן יחסית יקרה, לא?

אני חושב שחלק מה מבלבלים בין הנאה מרכב ישן וטוב לבין דלות איבזור....

חוסר אבזור לא הופך את הרכב למהנה, אבל בחלק מהמכוניות הישנות אתה תפיק הנאה מהנהיגה גם בדגם הכי סטנדרטי, חלש ולא מאובזר, ביחס למכונית מודרנית.

חוץ מזה שידוע לכל שהכיף הכי גדול שיש בנהיגה זה נסיעה ב-35 מעלות חום ו-70% לחות בלי מזגן...... כיף חיים. (אני אישית לא הייתי נהנה בתנאים כאלה משום רכב, אבל זה רק אני).

הכל עניין של סטנדרטים והרגלים. יש גם אנשים שלא מסוגלים להרדם בלי מינימום 20 ס"מ מזרן, תאורה ענברית מעומעמת, ריח קטורת ומוזיקת אוירה חלשה ברקע.

מה שנקרא, כל אחד והכיף שלו.

פורסם

זה שיש אנשים שמסוגלים לסבול חום, ממש לא אומר שהם נהנים ממנו, ושוב, מעטים האנשים שמוותרים על מיזוג בשביל ספורטיביות ברכב יומיומי, המעטים שכן (ולא יצא לי להכיר כאלו) משוגעים מידי :lol:

פורסם

dj_dani זה שיש אנשים שמסוגלים לסבול חום, ממש לא אומר שהם נהנים ממנו, ושוב, מעטים האנשים שמוותרים על מיזוג בשביל ספורטיביות ברכב יומיומי, המעטים שכן (ולא יצא לי להכיר כאלו) משוגעים מידי

בדרך לעבודה רני ללא מזגן, בחזור - זה כבר תלוי בשעה שאני מסיים.

גם לפני מספר שנים, כשהייתי בעיצומו של החלפת כל תושבת המזגן מהקומבינה של "אלכס אוריגינל" לתושבת מקורית, עדיין

העדפתי לנהוג ברכב ללא מזגן מאשר להגיע לעבודה בהסעה ממוזגת (שעוברת מתחת לבית שלי).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה שיש אנשים שמסוגלים לסבול חום, ממש לא אומר שהם נהנים ממנו, ושוב, מעטים האנשים שמוותרים על מיזוג בשביל ספורטיביות ברכב יומיומי, המעטים שכן (ולא יצא לי להכיר כאלו) משוגעים מידי :lol:

זה לא חייב להיות בשביל ספורטיביות. יכול להיות סתם רכב ישן שיצרו אותו בלי מזגן כמו חיפושית למשל, ובכל זאת יותר כיף לך לנהוג בו. כיף ונוחות זה דברים שונים.

פורסם

הצרפתיות של סוף שנות ה-90 אינן יקרות לאחזקה כשהן מטופלות כראוי.

גם ב.מ.וו מסוף שנות ה-90 אינה סיפור יקר מדי לאחזקה כשמטפלים נכון ומנצלים את האינטרנט.

נהגתי במכוניות משנות ה-90, פולו, איביזה, קורסה, פיאסטה ועוד, לומר לך שנהנתי?

לא, לא נהנתי במיוחד, הן לא סיפקו לי הנאה מנהיגה, וזה לא שחיפשתי בהם גאדג׳טים ומסכים קופצים- פשוט לא היה בהן שום דבר יוצא מן הכלל.

כן, היה להם הגה כבד יותר, הן הרגישו מהירות יותר מהמהירות האמיתית בה נסעת, סאונד המנוע היה נוכח יותר.

אבל כל אלה נבעו מכך שלא היה הגה כוח, היה בלאי במכלולי מתלים, בידוד הרעשים היה גרוע.

בואו נודע בכך, למעט תחושות סובייקטיביות, בשנות ה-90 לא היו הרבה מכוניות ״נגישות״ שיכולת להגיד עליהן שהן באמת מסבות הנאה בנהיגה.

תחושות סובייקטיביות יש גם לכל מיני בעלי פאביה ספורט שבטוחים שאלוהים בעצמו בנה את רכבם, יש תחושות סובייקטיביות גם לבעלי קיה פורטה שמבסוטים לאללה שיש להם חיבור AUX אינטגרלי וכו׳.

כל אלה לא הופכים רכב למהנה לנהיגה.

ככלל, מבלי להכנס להגדרות סובייקטיביות של ״קסם״- המכוניות היום טובות בעשרות מונים, בחלק ניכר מהמקרים הן טובות יותר בדיוק בגלל אותו ״קסם״ שהעלימו מהדורות הישנים יותר.

אין פה צודק או טועה, זה הכל תחושות סובייקטיביות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...