רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4391414,00.html דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. אומרים שהכביש המחודש, יקצר את הדרך מת"א לירושלים בחצי שעה. בהחלט משמעותי. מעניין אם עד אז השיפור לא יתבטל בגלל מכוניות חדשות בכביש. אגב, לא ידעתי במשרד התחבורה אוהבים טרקים. סחתיין.
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
-
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000851839#fromelement=hp_morearticles
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
מידע על בוכנה
מאת sandisk-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 935 צפיות
שלום לכולם אני הנדסאי, עשיתי פרויקט בסוליד על בוכנה וטלטל ואני מחפש נתונים כמו מאיזה חומר הם עשוים ותהליך יצור חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי חוץ מקצת מידע בויקיפדיה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת פוצינו, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
נתקלתי בתמונה הבאה: (קרדיט ל"לוחיות רישוי יפות" על התמונה) האם הכתוביות מאחורה 4X4 וV6 מציינות משהו? או שהן סתם שם כי מישהו הדביק?
הודעה אחרונה מאת Charge, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הדיבורית שזיכתה את הנהג מאשמה 12/6/2013 9:03 מאת: ניר בן-טובים וואלה! בית המשפט זיכה נהג מאשמת שימוש בתצוגה ממושב הנהג, לאחר שהבהיר כי הקרנת מקשי נייד על מסך רב תכליתי אינה שונה מדיבורית. "חובה עלינו לתת פרשנות הגיונית לכוונת המחוקק" מי קובע איזה מסך חוקי לשימוש? (אילוסטרציה: Shutterstock) עו"ד גיל אלגום (צילום: יחצ) סעיף 28 א' לתקנות התעבורה תשכ"א 1961, קובע כי ניתן להעמיד לדין נהג בגין עבירת "שימוש בתצוגה הנראית ממושב הנהג". מדובר בעבירה שנכללת בסעיפים של הסחות דעת, ועל כן המחוקק התיר - באופן די מעורפל יש לציין, שימוש במסך ברכב רק עבור מערכות ניווט מסוג GPS. אולם, פסק דין שהתקבל לאחרונה בבית המשפט לעניני תעבורה בתל-אביב, עשוי לשנות את המצב כפי שהוא …
הודעה אחרונה מאת ברק כהן, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מארטי ומוג מ. Mighty car mods מראים לנו את כל החומרים שידועים כמחדשים פנסי פלסטיק לרכב. תבדקו את הסרטונים האחרים שלהם גם, בנושא שיפורי רכב,התקנות וכו. ערוץ מאוד מעניין.
הודעה אחרונה מאת Elantra05, -
- 1 תגובות
- 714 צפיות
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 תגובות
- 730 צפיות
שלום,היום מצאתי כרטיס פלסטיק של מערכת מיגון כולשהיא לרכב. התקשרתי ודיברתי איתם,ענתה פקידה שאין לה מושג על מה אני מדבר ואמרה לי שזה טעות במספר... כמובן שאני רוצה להחזיר אותו לבעליו,מישהו מכיר ויודע על מה מדובר?
הודעה אחרונה מאת igold, -
- 1 תגובות
- 711 צפיות
בטיפול שגרתי קראו לי להחליף מחשב גיר בשבוע הבא. המחשב כרגע לא תקול, פשוט ההוא חדש יותר וצריך להחליף אליו. מישהו אחר נתקל בזה ? ואם כן מה התוצאה אחרי ההחלפה , שינוי כלשהו בנסיעה ? DSG7 1.8TSI
הודעה אחרונה מאת ofekmoalem, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 737 צפיות
היי, אני צריך לחדש ביטוח חובה+מקיף בימים הקרובים אני עוד חודש וחצי בן 24, האם אני צריך לשלם ביטוח לפי גיל 23 (נהג צעיר) או לפי גיל 24 שבו המחיר נמוך הרבה יותר? תודה
הודעה אחרונה מאת matansab, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ice.co.il/article/view/360493 למי שהתחנך, כמוני, על מאמריהם של גידי פרדר, הלל פוסק,אלי פנגס, גיל מלמד, וכמובן האחד והיחיד טל שביט ז"ל- זה יום עצוב מאד. למי שהיה מנוי, כמוני על המגזין מהגליון הראשון (אי שם בסוף שנות ה-80 של המאה הקודמת), תחסר החוברת הזו בערימה שליד המיטה. למי שאכפת מהתרבות המוטורית הישראלית, צריך להיות אכפת שמגזין הדו"ג היחיד בארץ נסגר, כי אין מספיק מנויים, ואין למפרסמים בתחום הדו"ג תקציבי פרסום, ובקיצור- אין מספיק אנשים שהתחום המוטורי מעניין אותם מעבר לשאלה "כמה עושה מאזדה 3 לליטר", ואין מספיק צעירים שמתעמקים בתחום מעבר ל" איפה קונים לדים לגחון ומדבקות NO FEAR לשמשה האחורית". תרבות מוטורית זה לא "ג'נטים מגנזיום" מאוטו דיפו, נעו…
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אתמול ראיתי את הפרסומת של המסחרית/משפחתית גדולה של סטרואן. היא נראית סבבה לגמרי, קצת מזכירה את הקובו של פיאט (תאומים?) אך היא באה עם מנוע HDI המפורסם 1.3 ליטר עם 75 כ"ס וגיר רגיל. במבחן הריסוק האירופאי קיבל הנמו רק 3 כוכבים, שנחשבים לציון נמוך בימינו. לארץ הוא מגיע עם בקרת יציבות שלא הייתה מוצעת בזמן של המבחן. המחיר הינו 90K, האם זה שווה? לא יודע אך בשביל מנוע טוב וחסכוני, כדאי לשקול רכב כזה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לצערי התרגלתי בכל הרכבים שהיו לי למשענת יד.. זה מין קטע של הישענות כזה. לצערי, כי גיליתי שמשענת יד מקורית לפיגו הינה בסך של 1100 ש"ח לפני מע"מ והרכבה!! אני שוקל לפתוח גל מחאה בנושא. יש למישהו עצה טובה ? (ולא, משענת יד לא מקורית שמתנדנדת ונראית כמו חיקוי זול לא באה בחשבון)
הודעה אחרונה מאת maxusha, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן אני נהג בצבא כבר חצי שנה ולפני 5 חודשים קיבלתי דוח מהירות על נסיעה מעל 28 קמ"ש וקיבלתי התליית רישיון ל-21 יום ועכשיו קיבלתי זימון לבית דין צבאי בעוד שבועיים ואני רוצה לדעת מספר דברים 1,מה המקסימום זמן שלילה שהם רשאים להביא לי? (יותר מחודש?) 2.אני די מאוד רוצה לקבל כמה שיותר זמן שלילה כי כבר נמאס לי לנהוג בצבא ואני מת לעבור תפקיד איך אפשר לגרום לשופט להביא לי לפחות 2-3 חודשים שליליה במידה והוא רשאי בכלל להביא לי שלילה כל כך ארוכה תודה
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
1.1 מיליון עבירות תנועה ב-4 חודשים בלבד, ברור שמשהו לא תקין. או שהמהירות המותרת נמוכה מדי או... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4387953,00.html
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 1 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת האם ניתן להפוך רכב בבעלות פרטית נפח מנוע 2900 סמ"ק ואן ל 7 שנת 2006 למונית
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כן, גם תורי הגיע. למותר לציין כי לא מדובר על קורס בגין עבירות תנועה, אלא על רענון נהיגה (שנדחה מזה זמן רב) המנדטורי המקובל בארצנו. האמת, כשלעצמו מדובר ברעיון לא רע. אפילו הביצוע לא היה לקוי כפי ששיערתי. ה"מורה", למרות שהיה מורה בהכשרתו ולא נהג מקצועי ובטח שלא מדריך נהיגה מתקדמת, היה בכל זאת בקי, והכיר והזכיר מגוון היבטים חשובים של נהיגה נכונה, לא רק על פי החוקים אלא גם על פי ההגיון. לטובה יצוינו מספר מעצותיו, בהן העצה לא לעצור בשול בכביש בינעירוני מחשש לפגיעה, גם במחיר של נסיעה קצרה על גבי צמיג נקור. כמו כן, ההתייחסות לנושא הסחות הדעת בנהיגה, לרבות הדיבור בדיבורית – הינה בעיני ראויה לציון. אני השתאתי דווקא לשותפי ה"תלמידים" שחלקם נדהמו שאסור לאכול בזמן נהיגה (“מ…
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 66 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
"אני רואה שהזמנת שברולט ספארק, אבל היא כרגע בשטיפה ותחזור רק עוד שעה בערך. יש לי פה פיאט פנדה חדשה, אתה רוצה שאני אחליף לך במקום שתצטרך לחכות? זה גם יעלה לך 20 ש"ח פחות..." 20 ש"ח פחות? בדיוק ביום שבו יאיר לפיד מודיע על גזרות כלכליות חדשות?! "טוב, בסדר, תביאי את הפנדה", אמרתי לפקידה בסניף ת"א של אלדן וחמש דקות מאוחר יותר כבר עמדתי בחניון, משקיף על הים של ת"א ועל פיאט פנדה שחורה חדשה כמעט לגמרי, 6,000 קילומטרים על השעון. כנראה שלא הייתי צריך לחסוך את ה-20 ש"ח האלו. נהגתי ברוב ברכב המיני הזולים שיש בארץ, אם לא בכולם. אבל בכזה רכב לא מוצלח עוד לא נהגתי. זה מתחיל מהמנוע, 1.2 ליטר עם 69 כוחות סוס, שמספק לרכב ביצועים של קלנועית. קראתי פעם במבחני דרך שעשו עליו שמדוב…
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
שלום לכולם ברשותי פוקוס שקיבלתי בליסינג עם 20000 ק"מ לאחר כמה מאות ק"מ התחילה עם כל התופעות הידועות של ויברציות קפיצות וחוסר כוח במקרים מסויימים. ויכוחים וחמישה מוסכים הוחלף הגיר. הרכב חזר אליי במצב תקין לשבוע ואז הכל חזר על עצמו ואז שוב ויכוח ושוב הרכב הוכנס למוסך אחר. היום הודיעו שהקלאצ' תקול ושהוא יוחלף. מעניין אותי לדעת, האם זה קרה למישהו?
הודעה אחרונה מאת עמית, -
- 0 תגובות
- 563 צפיות
מהחלטת הממשלה נראה כי לא תחול מהפכה של ממש בענף הרכב. שינויים רציניים עושים בשקט, בשיקול דעת, ולא במהפכות. ישי רבינוביץ'* ------------------ קישור לכתבה: *הכותב לשעבר מנכ"ל איגוד יבואני הרכב בישראל וסמנכ"ל דלק מוטורס
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מיצובישי רוצה לחזור ולשחק באחד מהסגמנטים החמים ביותר בשוק הרכב הישראלי - סגמנט הקומפקטיות. כלי המשחק העיקרי יהיה מיצובישי ספייס סטאר החדשה. מכונית קומפקטית חדשה שתוכננה מהיסוד כמכונית חסכונית "במחיר בר השגה". אפילו הספוילר האחורי (סטנדרט בכל הדגמים) לא נמצא שם סתם ככה, הוא נועד לשפר במעט את מקדם הגרר של הרכב ולשפר עוד קצת צריכת הדלק. ואם כבר הזכרנו צריכת דלק - הגרסה הידנית מגיעה עם מנוע 1 ליטר בהספק של 71 כוחות סוס וצורכת בממוצע 25 קילומטרים לליטר לפי נתוני היצרן. הגרסה האוטומטית (גיר רציף) מגיעה עם מנוע 1.2 ליטר בהספק של 80 כוחות סוס וצורכת בממצע 23.2 קילומטרים לליטר לפי נתוני היצרן. האבזור כולל: 6 כריות אוויר, בקרת יציבות, עיגוני ISOFIX, מערכת שמע מ…
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- 5 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
יש לי קורולה שנת 2003 (מסוף 2002) ואני לא יודע אם יש לה איזופיקס, אולי אני סתם לא מוצא, או שפשוט אין... מישהו יודע את התשובה? אודי
הודעה אחרונה מאת uvaksman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ברשותי פולו Tsiשנת 2011 ,ושמתי לב שהסימן שאומר שחגורת הבטיחות של הנהג או של הנוסע הקדמי אינה מהודקת, (מצורף תמונה של הסימן ) מתכוון לסימן שהוא לא מופיע אצלי בלוח המחוונים ( השעונים ) בכלל זה פשוט לא קיים , ולמה זה לא מופיע אצלי ? או שגם אצל כל מי שרכש פולו אין לו תסימן ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת roee24, -
-
- 1 תגובות
- 704 צפיות
http://www.police.gov.il/articlePage.aspx?aid=1739 מעניין משהו...
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
היי, הייתי היום בטיפול 15,000 לרכב טויוטה יאריס שלי. בעת קבלת הרכב מהמוסך שמתי לב שהם הוסיפו לכל טסה אזיקון שמצמיד את הטסה לגלגל. מה הסיבה לכך? האם יש סיכוי שהטסה פשוט תעוף במהלך הנסיעה ולכן האזיקון? מדובר כאמור ברכב חדש עם 15,000 קמ בלבד. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- 5 תגובות
- 776 צפיות
שלום לכולם האם מישהו מכיר פירוקיה עם מחיר סביר באיזור חיפה לרכב מסוג פיגו 206 שנתון 2001?
הודעה אחרונה מאת vo364, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם יש תקנות מסויימות לגבי איפה מותר להניח/להתקין את הפלאפון בתוך הרכב. אני שואל כי ראיתי מספר וריאציות מעניינות אך לא בטוח חוקיות: הכי נפוץ זה שמניחים את המכשיר על הרגליים. עוד מקרה נפוץ זה לשים אותו בתוך המסגרת של הלוח שעונים - מאוד נוח שמשתמשים בג׳י פי אס והוראציה הכי מקורית שראיתי זה זרוע שמקבעת את המכשיר לגלגל ההגה.. מבפנים, בצורה שלא מפריעה לאחיזה..
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני יודע שזה נשמע קצת טיפשי והזוי ואין צורך להתבסס על טלויזיה במקרים כאלה אבל בכל זאת. אני רואה שבהרבה תכניות וסרטים (אפילו על שוטרים) הם נוהגים ללא חגורות בטיחות ומדברים חופשי בסלולרי. למה אני שואל? כי ארה'ב היא מדינה מאוד שמרנית ולדעתי הרגולציה על תכני הטלויזיה הייתה דורשת שיצלמו קטעי נהיגה על פי החוק (נניח והוא קיים). אז מה אתם אומרים? לחגור ולדבר בסלולרי זה בגדר המלצה בלבד?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש צמיגים, הציעו לי את צמיגי טייפון מבית קונטיננטל באוטו דיפו ב210 שח לצמיג. מה אתם אומרים עליהם? אני לא רוצה להשקיע הרבה יותר מזה. אני ממילא מתכוון למכור את האוטו השנה, מחפש להחליף 2 צמיגים. תודה רבה ושבוע טוב, אורי.
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בזמן האחרון מנסה למכור את רכבי הישן, מאזדה דמיו 2002. תמחרתי אותו במחיר הנמוך מהממוצע ביד2. שם זה נע סביב 20, אפילו יותר, ואני פרסמתי ב-17 כדי שיהיה אטרקטיבי ובכל זאת הרכב לא חדש. עם זאת, מתקשרים אליי מדי פעם אנשים וממש מנסים לשכנע אותי לרדת ל-10. אני כמובן מסרב בתוקף ואומר שזה לא משקף את המחירים. מה אתם אומרים? המציאות ב"שטח" שונה מהמחירים ביד שתיים, או שסתם סוחרים מפולפלים מנסים לנצל אותי? אני משוכנע למדי באפשרות השנייה. אם אתם חושבים אחרת, אשמח לדעת... תודה -אמיר
הודעה אחרונה מאת Liran3331, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 325 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- david3692
- zaf
- וולברין
- sperial
- לירון .ה.
- asix
- pooh-bear
- Itzik-b
- שום מאכר
- Avia
- Dan___
- פול-טנק