Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.1 מיליון עבירות תנועה ב-4 חודשים בלבד, ברור שמשהו לא תקין.

או שהמהירות המותרת נמוכה מדי או...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4387953,00.html

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
או שהמהירות המותרת נמוכה מדי או...

למה לא המשכת את המשפט? אתה חושב שזה משהו אחר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זו האפשרות היחידה שעולה על דעתי ונראית לי הגיונית. השלוש נקודות נועדו כדי לתת במה למי שיש לו רעיון.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

1.1 מיליון עבירות תנועה ב-4 חודשים מ-19 מצלמות מביא אותי למסקנה אחת בלבד- החוק אינו הגיוני ולכן הציבור "הורגל" לעבור על החוק כדרך חיים.

fiat x1/9

פורסם

אילו המהירות המותרת הייתה עולה ב 10 קמ"ש (ומהירות האכיפה בהתאם) - האם לאחר שנה, כמות עבירות המהירות הייתה יורדת?

ואם ב 20 קמ"ש?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אילו המהירות המותרת הייתה עולה ב 10 קמ"ש (ומהירות האכיפה בהתאם) - האם לאחר שנה, כמות עבירות המהירות הייתה יורדת?

ואם ב 20 קמ"ש?

שאלה טובה.

אני מאמין שלא.

לדעתי, הציבור הורגל להיעדר אכיפה ולכן העבריינות היא נורמה. לא משנה מה המהירות שיקבע המחוקק, כל עוד לא תהיה אכיפה מאסיבית שתלווה בתהליך חינוכי, כמות העבירות תשאר גבוהה.

פורסם

אם המהירות המותרת תעלה ב-1 קמ"ש יהיו פחות "עבריינים" כי הסף עולה וכמות עבירות המהירות תפחת.

אם המהירות המותרת תעלה ב-20 קמ"ש רוב העבירות הללו בכלל לא יהיו עבירות וזו המהירות שבה נוסעים רוב ציבור הנהגים.

fiat x1/9

פורסם

לפי דעתי הציבור הורגל לעבור על החוק כי החוק לא הגיוני ולא להיפך.

מהירות חוקית המתאימה לתנאי הכביש תגרום לירידה בכמות העבירות.

אבא שלי הפנסיונר לא נוסע על 110קמ"ש בכביש החוף כי כיף לו להיות עבריין,זאת פשוט הרגשה לא נעימה בכלל להיות זה שמעכב תנועה וגורם לשיירה של מכוניות להשתרך מאחורה.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם
אם המהירות המותרת תעלה ב-1 קמ"ש יהיו פחות "עבריינים" כי הסף עולה וכמות עבירות המהירות תפחת.

אם המהירות המותרת תעלה ב-20 קמ"ש רוב העבירות הללו בכלל לא יהיו עבירות וזו המהירות שבה נוסעים רוב ציבור הנהגים.

לא מסכים.

סף האכיפה עולה יחד עם סף המהירות.

עבירות המהירות לא נולדו כי 120 זו ה"המהירות הטבעית" (מזה בכלל מהירות טבעית?), אלא כי 120 זה "רק קצת" יותר מ100.

לשיטתי,

אם מחר יעלו את המהירות המותרת ל140, אוב האוכלוסיה תנהג על 150. לא תשאר על 120 כי "זאת המהירות שבה הרב נוסעים".

יש פה עניין של חינוך ואכיפה.

ישנן מדינות שבהן המהירות המירבית דומה, נמוכה או גבוהה מישראל, אך הנהגים מקפידים על המהירות. לא בגלל שהמהירות מתאימה לתנאי בדרך, אלא פשוט כי מכבדים את החוק.

כיבוד החוק מתחיל בחינוך ואכיפה.

פורסם
לפי דעתי הציבור הורגל לעבור על החוק כי החוק לא הגיוני ולא להיפך.

מהירות חוקית המתאימה לתנאי הכביש תגרום לירידה בכמות העבירות.

אבא שלי הפנסיונר לא נוסע על 110קמ"ש בכביש החוף כי כיף לו להיות עבריין,זאת פשוט הרגשה לא נעימה בכלל להיות זה שמעכב תנועה וגורם לשיירה של מכוניות להשתרך מאחורה.

אני נוסע בכביש החוף בטווח שבין 90-110 (שילוב של תצרוכת דלק מיטבית עם פיאט פנדה שגם ככה לא חובבת מהירויות) ולא מרגיש שאני מעכב מישהו כשאני בימני.

אני לא אעבור על החוק כי "לא נעים לי".

פורסם

לא נראה לי הגיוני שחוקי המהירות נקבעו (למעט שינויים קלים וקוסמטיים) לפני יותר מ-20 שנה

יותר מ-3 דורות של מכוניות התחלפו, תחשבו כמה הבטיחות של המכוניות השתנתה

לפני 20 שנה EuroNCAP היה בחיתולים אם בכלל, במכוניות היה כרית אוויר או שתיים במקרה הטוב

ABS היה מותרות, ESP עוד לא נולד בכלל, היו מלמדים נהגים לפמפם את הבלם כדי לא לנעול את הגלגלים

תחשבו כמה המנועים השתפרו ועדיין עומדים בתקנות הרבה יותר מחמירות של זיהום אוויר למשל

איך יכול להיות שהעולם המוטורי השתנה בכזאת חדות והמהירות המותרת נשארה זהה?

זאת פשוט שטות להגיד שהנהגים הם עבריינים מבטן ומלידה, וכל מהירות חוקית שתתן להם הם יסעו מהר יותר רק בשביל להיות עבריינים

בכל רכב עם 4 הילוכים אוטומטי מסכן ומנוע 1.4 ליטר ומעלה, כשאתה מתנייד במינימום גז בהילוך הגבוה ביותר אתה מקבל +- 110.

שזאת המהירות המותרת ב... כבישים מהירים.

כמה מכוניות בארץ עדיין עם 4 הילוכים? לי יש 6, כמעט לכל רכב מצוי יש לפחות 5-6 הילוכים, ידני או אוטומט

מינימום גז בהילוך הגבוה ביותר עובר את ה-120 קמ"ש... וכמעט בכל כבישי ישראל זה הופך אותך ל... עבריין

התשתיות לא אותן תשתיות, הרכבים לא אותם רכבים

אבל המהירות? בדיוק כמו לפני 20-30 שנה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איך יכול להיות שהעולם המוטורי השתנה בכזאת חדות והמהירות המותרת נשארה זהה?

כי הנהג לא השתנה.

הגורם המכריע ברכב לא רק שלא השתנה, מצבו נעשה אומלל יותר. אם במכוניות של פעם היינו יכולים להתעסק מקסימום עם התחנות ברדיו, אז היום יש לנו סלולרי, GPS, מע' מולטימדיה ודיבורית להתעסק איתם.

במקביל, התנועה נעשתה הרבה יותר צפופה ומערכת הכבישים הפכה למורכבת יותר.

אני לא בא להגן על המהירות הנוכחית.

לדעתי לאף אחד מאיתנו אין את הכלים הדרושים כדי להחליט אם היא רלוונטית או לא.

אבל אני יוצא נגד ה"אוטומט המובנה" שאומר שלא משנה מה המחוקק אומר זה תמיד לא בסדר.

פורסם

בהרבה מקומות ההגבלת מהירות לא הגיונית בכלל.

למשל הירידה מ-431 ל-1 מזרח או הפוך מגבילה ל-80 קמ"ש כשהתנאים מאפשרים להמשיך גם ב-110 שמותר מטר לפני ומטר אחרי או הכביש שהולך צמוד ל-431 מוגבל ל-70 כשהמהירות בפועל היא 90-100

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
בהרבה מקומות ההגבלת מהירות לא הגיונית בכלל.

למשל הירידה מ-431 ל-1 מזרח או הפוך מגבילה ל-80 קמ"ש כשהתנאים מאפשרים להמשיך גם ב-110 שמותר מטר לפני ומטר אחרי או הכביש שהולך צמוד ל-431 מוגבל ל-70 כשהמהירות בפועל היא 90-100

גם אם היית טנדר או משאית היית פונה ב110?

להזכירך החוק משרת את כולם ואמור לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר, לא הגבוה.

זה שמישהו עם וויפר יכול לקחת את הסיבוב על 200 לא אומר שזה מה שהחוק אמור לאפשר.

• תוכן חדש...