Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני דווקא ראיתי,אבל כאמור המחיר יותר מידי יקר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מה הכוונה מאוזן? זה נכון שפיקנטו, במיי ובסיטיגו יש מנוע שלושה צילינדרים שמווברץ בעמידה (יש כאלו שטוענים שזה לא נורא, לי זה מאוד מפריע) אבל לפחות שם יש למנוע "שפיץ", כלומר טווח סל"ד יעיל יחסית שבוא הרכב איכשהו סוחב. הפיקנטו הידנית אכן חלשה מאוד ולכן מעולם לא המלצתי עליה, האוטומטית טובה משמעותית בין היתר בגלל המנוע העדיף.

כוונתי שפעולת המנוע נעימה וליניארית. אם נניח שהפנדה הייתה מיישרת קו עם מחיר הפיקנטו הידנית, הרי שהפיקנטו האוטומטית נעשית יקרה משמעותית.

תרשה לי לא להסכים איתך בנושא הזה.

נהגתי גם במיי וגם בסיטיגו ואלו רכבים שמרגישים מאוד בטוחים ויציבים במהירויות תלת ספרתיות. גם אם ברור לך שהן ממש לא מיועדות למהירויות האלו, אתה לפחות לא מרגיש צורך להחזיק את ההגה חזק בשתי הידיים בכל פעם שאתה חולף על פני פול טריילר.

נהגתי בעבר ברכב שיש לו צורת "מיני וואן" כמו הפנדה (לא רק מבחינה פרופורציונית, אלא כזה שיש לו מימדים כמעט זהים) כך שאני מורגל ליציבות מסוג זה. תצורה שכזו היא כאמור trade-off, כמו כל דבר אחר.

לי כמובן שאין מד דציבלים ואני מאוד מכבד את מגזיני הרכ בחו"ל שבחנו את הנושא אבל הרכבים שמגיעים לחו"ל הם לא הרכבים שמגיעים ארצה. מנועים אחרים, רמות גימור אחרות וכתוצאה מכך גם בידוד רעשים שונים.

על אספלט מהסוג הפחות איכותי הרכב מעלה המון רעשי כביש. אולי זאת תוצאה של הצמיגים שבחר היבואן בארץ, אולי סתם חיסכון בחומרי בידוד. אבל על אספלט יותר איכותי, יש המון רעש מהמנוע, במיוחד מ-3,000 סל"ד והלאה. מן רעש שאיבה כזה שמזכיר לי את השואב אבק של השותפה שלי :lol:

אני מדבר על מבחן שנעשה בארץ. תנוח דעתך, הצמיגים שהפנדה מגיעה איתם זהים לתצורה שלה בחו"ל. כך גם לגבי חומרי בידוד, שהם מאפיין קבוע שיש לרכב ושאינו נתון לשנוי בהתאם לרמת הגימור.

המערכת בקיה פיקנטו באמת מאוד לא איכותית וחבל, אם כי יש שמועה שהדבר טופל בדגמים החדשים יותר. לא בדקתי, לא יודע. בכל מקרה ברכב השכור הזה היו רק שני רמקולים, בדלתות הקדמיות והם לא היו איכותיים בכלל. חוץ מזה, למה שאני אוסיף 500 ש"ח למחירון הגם ככה גבוה? למה שהיבואן לא יוסיף הוא מערכת מקורית נורמלית לרכב שהוא גם ככה יקר יחסית?

אתה צודק שלא נחמד לקנות רכב חדש ולקבל אותו בלי רדיו. אבל ההשפעה הפסיכולוגית עולה כאן על החסרון בפועל - הרי אפשר לתקוע רדיו תוך כמה דקות בעלות נמוכה ואפילו עם USB ו-AUX. יש רמקולים בדלתות האחוריות אבל יכול להיות שהרדיו שחברת ההשכרה בחרה להתקין אינו תומך בחיבור לארבעה רמקולים.

מסכים איתך לגמרי, המזגן בסיאט מיי וסקודה סיטיגו פשוט לא מספיק טוב, בעיקר בגלל הפתחים המרכזיים.

אכן, זו אחת הסיבות לפסילת הסיטיגו.

גם אם מחר בבוקר סמל"ת מורידים את המחיר של הפנדה ל-64 אלף ש"ח, אני מתקשה לראות איך היא המיני המשתלמת ביותר בקבוצתה. היא עדיין תהיה ההכי פחות מאובזרת, הכי פחות זריזה, בעלת תא הנוסעים הכי פחות איכותי ובעלת מוניטין שמירת הערך הגרוע ביותר.

היא לא הכי פחות מאובזרת: צמד הוואגיות הוא זה שמאובזר הכי מעט בהסתכלות כוללת ואני כלל לא מדבר כאן על החסרונות המובנים בדגמים אלו (פתחים אחוריים צרים, מתכת חשופה, פתחי איוורור קבועים). בפנדה יש מחשב דרך ומראות חשמל, לדוגמא. הפנדה עם זאת נופלת מהפיקנטו באבזור אבל לא בצורה משמעותית לטעמי (חלונות חשמל מאחור, פיצול 60:40 ושתי כריות אוויר נוספות, שיש לקחת אותן על רקע הציון הבטיחותי הכולל ולא כסעיף אבזור העומד בפני עצמו, או אז השפעתן מתגמדת יחסית). במבחן קבוצתי שנעשה בארץ נמצא שהפנדה נמצאת בראש טבלת הביצועים (אם כי הספארק לא השתתפה במבחן).

אני לא fanboy של פיאט. ממש לא. אם כבר, נורא רציתי לרצות את הסיטיגו. אני אוהב את הליטוש של VAG, מודה. אבל כשעומד רכב כמו הפנדה אל מול הסיטיגו והפיקנטו, קשה לסרב לו. הפנדה נותנת תא נוסעים איכותי יותר לעומתן (איכות תא נוסעים אינה נמדדת רק באיכות הפלסטיקה) והיא מרגישה "יותר רכב" בצורה ניכרת. יש בה למשל גימור בד בדלתות הקדמיות, שאין באף מיני אחרת.

אני אזהר קצת בניסוח, אבל נראה שאוהבים לא לאהוב את פיאט. היא כבשה שחורה בארץ. לצערנו לא ניתן לנטרל השפעות פסיכולוגיות כאלו ואחרות בעת מתן דין וחשבון שכזה. אתה בהחלט יכול לא לאהוב את הפנדה, אבל לקרוא לה זוועתית? לא יודע, לא נראה לי. :| אם יש מכונית מיני בקטגוריה שזכאית לתואר כזה, זו בטוח לא הפנדה. לתשומת ליבך, הרכב גורף ציונים גבוהים במגזינים בחו"ל ולא רק שהוא מעל לממוצע בקטגוריה, הוא ראש וראשון לה או במקום קרוב לכך.

:idea:
פורסם

אין טעם רב לנסות ולשכנע מישהו שהתנסה במשהו וגיבש לעצמו דעה, בכך שהוא טועה. הוא נהג בפיאט פנדה ואלו תחושותיו לגבי האוטו, בסדר גמור. העובדה שאתה חושב אחרת ( גם אני ) אינה רלבנטית לגביו, אחרים, אם ירצו, יתנסו ויחליטו בעצמם.

פורסם

בידוד רעשים על פי מבחני דציבלים מצא את הפנדה בראש הטבלה בין מתחרותיה, לצד צמד הוואגיות.

יש לך לינק למבחנים כאלו?

פורסם

איך הגזמת,

כאילו עבר עלייך יום לא טוב והוצאת את זה על הפנדה.

רכב מעולה !.

אגב נשמע שיש בעיה ברכב שאתה נהגת בו, יוצא לי לא מעט לנהוג על כאלו פנדות,

ממה שאני מרגיש בנסיעה איתה, נשמע שאתה מדבר על רכב אחר לגמריי.

פורסם

מזל שהמעצב לא התעקש שההגה יהיה גם מרובע.

נראה לי עדיף רדיו דיסק USB של פרימייר, מאשר בילט אין שיודע רק מה זה רדיו ודיסקים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן על הפנדה החדשה כשהדגם רק נחת בארץ.

מסקנות:

א. הגה עשוי חומר זול ומגעיל. התחושה כאילו ההגה יתחיל להתפורר בידיים כעבור חצי שנה. משענות ראש עשויות גומי זול, מגעיל ולא נעים.

ב. האזור המרכזי בקונסולה היכן שממוקמים הכפתורים של המזגן מרגיש זול. כפתורים מרגישים זולים.

ג. ברכב תצוגה הבחנתי בפגמים בקונסולה המרכזית למשל צביעה לא אחידה. בחלקי פלסטיק אחרים הבחנתי בחיתוך לא ישר.

ד. קלאץ קשה.

ה. השתקפויות החזקות מאוד בשמשה הקדמית בשמש ישירה.

ו. כפתורים של מערכת השמע המקורית (עשיתי נסיעת מבחן בדגם המאובזר) זולים ולא נוחים לשימוש.

היו נקודות טובות כמו מושבים עבים ונוחים (בלי תמיכת צד), תנוחת ישיבה גבוהה ועוד, אבל הרושם שמדובר ברכב זול ומצועצע. דרך אגב, בפורומים בחו"ל מתלוננים על רשרושים חזקים מאזור הקונסולה שמתחילים אחרי 5-6 אלף ק"מ. כמעט כל אחד שרכש את הרכב נתקל בבעיה.

הפנדה החדשה נסיגה באיכות בהשוואה לפנדה היוצאת. חבל.

פורסם

כן, כל כך נסיגה שהיא - עם מודיפיקציות קלות בלבד - חצתה את אפריקה ואירופה על ציר האורך (קייפטאון-לונדון) בעשרה ימים ושברה שיא גינס בכך. אגב, מדובר ב-TA עם הנעה קדמית בלבד. זה רכב שעבר גיהנום ועשה מלאכה שאינו אמור לבצע, נאמנה:

http://www.africarecordrun.com/

attachment.php?attachmentid=112508&d=1360616180

858050_166032216877346_1482566409_o.jpg

:idea:
פורסם

נהגתי בה ולדעתי יש לה ביצועים יפים.

אהבתי גם את העיצוב הפנימי, אם כי הידית הילוכים יושבת גבוה מדי לטעמי.

סה"כ בתחרות מול מכוניות אחרות בקטגוריה שלה היא אופציה שצריך לקחת בחשבון.

פורסם

מה? יכול להיות יותר גרוע מהדגם הקודם ? באמת? לי יצא לבלות כמה ימים עם הדגם הקודם , חוויה מפוקפקת , הבנתי שמשהו לא בסדר שבכל רמזור קורולות משנות התשעים וסוזוקי בלנו למיניהן השאירו לי אבק.... נראה כמו רכב שתקוע בזמן (הדגם הקודם לפחות) רכבי המיני עשו התקדמות והפנדה דורכת במקום , הדבר היחידי הטוב שיש לי להגיד עליה שהיא די חסכונית ....

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

למה שהפנדה תהיה יותר חזקה מרכב עם מנוע 1.6 ו 100 כס??

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה שהפנדה תהיה יותר חזקה מרכב עם מנוע 1.6 ו 100 כס??

לא ציפיתי שתהיה , אבל שתהיה כל כך חלשה? , נסעת פעם בסוזוקי בלנו ? עגלה אמיתית ... יש היום מכוניות מיני הרבה יותר מודרניות וזריזות i10 פיקנטו , בהתחשב במחיר לא רואה שום יתרון לפנדה עליהן.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה? יכול להיות יותר גרוע מהדגם הקודם ? באמת? לי יצא לבלות כמה ימים עם הדגם הקודם , חוויה מפוקפקת , הבנתי שמשהו לא בסדר שבכל רמזור קורולות משנות התשעים וסוזוקי בלנו למיניהן השאירו לי אבק.... נראה כמו רכב שתקוע בזמן (הדגם הקודם לפחות) רכבי המיני עשו התקדמות והפנדה דורכת במקום , הדבר היחידי הטוב שיש לי להגיד עליה שהיא די חסכונית ....

זה מצחיק שאתם קוראים "עגלה" לרכב שמתוכנן להיות זול לאחזקה, קטן וחסכוני.

רוצים כח וביצועים? תוותרו על ה"זול" או ה"חסכוני".

לא כל רכב מתוכנן להיות טיל שיוט לאוטוסטרדות. בפנדה חדשה עוד לא נהגתי אבל הישנה הרבה יותר זריזה למשל מהפיקנטו הידנית, סוחבת יותר טוב ממנה בעליות ויש לה מזגן יותר טוב, כזה שלא מפסיק לקרר כשעוזבים את הגז. גם המושבים שם נוחים יותר.

כמו שאומרים, הכל יחסי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא ציפיתי שתהיה , אבל שתהיה כל כך חלשה? , נסעת פעם בסוזוקי בלנו ? עגלה אמיתית ... יש היום מכוניות מיני הרבה יותר מודרניות וזריזות i10 פיקנטו , בהתחשב במחיר לא רואה שום יתרון לפנדה עליהן.

נסעתי על בלנו אוטומט,בגלל זההלא הגיוני שהפיקנטו או היונדאי יותר זריזות.

נסעתי גם על ה107,פיקנטו הם פחות או יותר אותו דבר.

• תוכן חדש...