Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגתי על המנוע הזה באפסילון, הוא ממש לא חלש כמו שפותח השרשור מתאר. להיפך. אולי הרכב שנהגת בו לא תקין.

בכלל הרכב הרגיש לי שונה לחלוטין ממה שמתואר כאן. לא מכונית פאר אבל בטח לא הגרוטאה שיצאה מתיאורו של פותח השרשור.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איכשהו, פספסתי את השרשור הנחמד הזה :oops:

בכלל, עושה רושם שמעט מאד דברים טובים קרו בפיאט(אני לא מדבר על הקבוצה אלא על המכוניות תחת מותג פיאט) מאז השקת ה-500. אפילו 500L, מכונית חביבה שיצא לי לנהוג עליה בחו"ל, סובלת ממנוע בנזין חלוש(1.4, 95 כ"ס) שממש לא עומד במשימת שינוע המכונית הלא קלה הזו ועושה לה עוול.

מה עוד היה לנו? סופרמיני מיושנת ולא תחרותית, מעין קרוסאובר מיושן ולא תחרותי ומכונית משפחתית די מוצלחת אבל גם מיושנת... ולא כל כך תחרותית.

בקיצור, ה-500 והמסחריות מצילות את פיאט מכלייה. מה הפלא שסמל"ת חמים כל כך על יפנאוטו...

מעניין אם יש עוד מישהו שעדיין שבוי בקסמו של מרקיונה, שחיסל כבר את לנצ'יה ומקרב גם את פיאט למדרון מסוכן (בעצם, יש כאן מישהו כזה - והוא בטח יגיב מתישהו :wink:)

פיאט משיקיע כרגע במותג קרייסלר ולא במכוניות פיאט

• חברי המעגל הראשון
פורסם
נהגתי על המנוע הזה באפסילון, הוא ממש לא חלש כמו שפותח השרשור מתאר. להיפך. אולי הרכב שנהגת בו לא תקין.

בכלל הרכב הרגיש לי שונה לחלוטין ממה שמתואר כאן. לא מכונית פאר אבל בטח לא הגרוטאה שיצאה מתיאורו של פותח השרשור.

גם אני חושב שברכב הספציפי שנתנו לו היתה תקלה, לך תדע, רכב השכרה.

המנוע הזה מאד נחמד בהתנהגות שלו ומתאים למכונית הזו כמו כפפה. אמנם הוא לא מפלצת ביצועים אבל גם רחוק מהעגלתיות של הפיקנטו הידנית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
"אני רואה שהזמנת שברולט ספארק, אבל היא כרגע בשטיפה ותחזור רק עוד שעה בערך. יש לי פה פיאט פנדה חדשה, אתה רוצה שאני אחליף לך במקום שתצטרך לחכות? זה גם יעלה לך 20 ש"ח פחות..."

20 ש"ח פחות? בדיוק ביום שבו יאיר לפיד מודיע על גזרות כלכליות חדשות?!

"טוב, בסדר, תביאי את הפנדה", אמרתי לפקידה בסניף ת"א של אלדן וחמש דקות מאוחר יותר כבר עמדתי בחניון, משקיף על הים של ת"א ועל פיאט פנדה שחורה חדשה כמעט לגמרי, 6,000 קילומטרים על השעון.

כנראה שלא הייתי צריך לחסוך את ה-20 ש"ח האלו. נהגתי ברוב ברכב המיני הזולים שיש בארץ, אם לא בכולם. אבל בכזה רכב לא מוצלח עוד לא נהגתי. זה מתחיל מהמנוע, 1.2 ליטר עם 69 כוחות סוס, שמספק לרכב ביצועים של קלנועית. קראתי פעם במבחני דרך שעשו עליו שמדובר במנוע גמיש, וובכן הוא אכן מאוד גמיש. הוא לא סוחב כבר מ-1,500 סל"ד ועד לקצה הסקאלה במידה אחידה. אין "שפיץ" של כוח בשום מקום, פשוט לא זז. גם בידוד הרעשים לוקה בחסר. לפעמים המנוע, לפעמים הכביש והצמיגים וכשאלו לא נשמעים יש מלא רעשי רוח.

נסעתי לפגישה ביוקנעם, לשמחתי הרבה גם יצא לי לחזור. כביש 70 לכיוון מערב, העלייה שלפני מחלף אליקים למי שמכיר. אני בהילוך רביעי, פול גז והרכב במהירות של 90 קמ"ש and drooping. כשכבר הצלחתי לעקוף את המשאית, גיליתי שלרכב יש יציבות מאוד גרועה במהירויות גבוהות ורגישות מפחידה לרוחות צד. נוחות נסיעה מאוד לא טובה, הרכב קופצני מאוד.

תנוחת הישיבה מאוד גבוהה, אני מניח שיש אנשים שיאהבו את זה. מה שכן, המושבים לא נוחים ורגל ימין כל הזמן נתקעה לי בקונסולה המרכזית. גם האבזור לא משהו. אני יודע שזה רכב זול והוא לא אמור להגיע עם אבזור של מרצדס E קלאס אבל בחייכם, רדיו מקורי אי אפשר לקבל? כפתור נעילה מרכזית כדי לנעול את הדלתות מבפנים כשמתקרב הקבצן הקבוע בכניסה לבאר-שבע? עזבו את הכל, אני רק רוצה תא כפפות כדי שיהיה אפשר להשאיר את ה-GPS כשיוצאים מהאוטו, גם את זה אי אפשר לקבל?!

וזה, להזכירכם, באחת ממכוניות המיני הידניות היותר יקרות בקבוצה הזאת (70 אלף ש"ח כשרוב המתחרות הישירות עולה 60-64 אלף ש"ח לדגם הידני).

לפחות המזגן טוב (אם כי הפתחים שלו קצת קטנים מידי וממוקמים במיקום לא מוצלח במיוחד) וצריכת הדלק הייתה טובה - 16 קילומטרים לליטר וזה בתנאי נהיגה לא קלים.

אחרי 48 שעות החזרתי את הרכב לאלדן למרות שעדיין הייתי צריך אותו וחזרתי למיקרה הקבועה של ב-CAR2GO. עלה לי קצת יותר, אבל לפחות עברתי למכונית הרבה יותר טובה. בפעם הבאה אני לא מתקמצן, מוסיף עוד 20 ש"ח ליום ולוקח רכב קצת יותר נורמלי מהפנדה הזוועתית.

הייתי חייב להקפיץ. אתמול שכרתי כזאת פנדה ואפילו בצבע שחור. מבין השלושה 107 , אלטו והפנדה , הפנדה עדיפה על האלטו ללא ספק . מול הפיג'ו לא בטוח. הסביבה של הפנדה מאוד יפה לטעמי ופרקטית. לקח לי איזה 3 דק' עד שהבנתי שהבלם יד קצת משונה מהרגיל. יש לרכב רדיו דיסק נורמלי עם USB ורמקולים באיכות לא רעה בכלל. גם אצלי יש פרימייר . המנוע נחמד מאוד וסיפק האצות ונסיעה נוחה . מה שכן חייב להגיד לרעתה - נסעתי פעמיים עליה , ובפעמיים האלה ירדתי עם כאבי גב. ללא ספק עדיפה על אלטו . האמת לא אהבתי את הרעיון של קבלת פנדה אבל די שיניתי את דעתי . תעשו נסיעת מבחן תתלבטו ותחליטו לכל המתלבטים .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

כאבי גב? מוזר. בכל פעם שאני נוסע באוטו הזה אני מתרשם מחדש כמה שהוא נוח לגודל שלו - הן בסעיף המושבים הן בסעיף שיכוך מהמורות ופגעי כביש. הוא עדיף עשרות מונים על ה-107 מבחינה זו ומבחינות אחרות.

מעניין שהחוויה שלי (ושל אחרים - למעשה רוב הכותבים, אם יותר לי לציין) כה מקוטבת לעומת החוויה שלך ושל פותח השרשור.

:idea:

• תוכן חדש...