Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים לחלוטין לביקורת נגד סמל"ת בעניין התמחור והגרסאות של הפנדה בפרט ושל שאר רכבי הקונצרן בכלל, אבל הערכת הרכב עצמו צריכה להיות מנותקת מהביקורת הזו.

:idea:
  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה שאתה ממש מבין ברכבים אם כתבת את הדברים האלה...העיקר שבסוף חזרת למיקרה "האיכותית".

כמה שטויות כתבת...ידידה שלי מחזיקה ברכב הזה ולא מעט פעמים אני "גונב" לה אותו. נוחות הנסיעה היא הגבוהה שבקטגוריה הזו וזה גם כתבי רכב שבחנו אותו כתבו. המתלים שלה עושים "בית ספר" גם למכוניות סופר מיני. ביצועים?? קודם כל אל תחפש ביצועים במכוניות מיני. ואם בכל זאת אתה מתעקש, מבטיח לך שאני משאיר את כל מכוניות המיני מאחור עם המנוע של הפנדה (1.2 ולא 1.0 שלושה צילינדרים מווברץ ורועד). היחידה שיכולה לעקוף אותי זו פנדה מהדור הישן יותר שגם קלה יותר ואכן מרגישה קלילה ממנה.

מבחינת בידוד רעשים, היא לא נופלת במאום מכל רכב מיני אחר (בכל מכוניות המיני יש רעשים, רכב קטן, מה לעשות!). בנושא היציבות, יש מקום לשיפור, אני מודה, לפחות אם אתה משווה את הסיטיגו שאכן יושבת טוב יותר על הכביש. ועדיין, מה שכתבת נכון לדגם הישן ולא לפנדה החדשה. משאיות מזיזות לה הרבה פחות.

אני במקומך הייתי מעריך מאד את ה"מחווה" של אלדן בהינתן לי פנדה חדשה ולא ספארק רחמנא ליצלן. מצד שני, אתה באמת חושב שהמיקרה מכונית טובה. כמה עצוב...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מקפיץ כדי לשתף חוות דעת נוספת. היום יצא לי לנהוג על הרכב והמסקנה שלי היא שהפנדה החדשה מרגישה טובה יותר ו"שלמה"

מהקודמת. העיצוב שנוי במחלוקת, אישית לא אהבתי את הקטע של הריבועים שמנסים להיות עיגולים והמיתוג המעצבן הזה של המילה panda בתפזורת על הדיפונים של הדלתות ובבפנסים האחוריים.

כמובן שלא היתה מערכת מקורית אלא איזה רדיודיסק זול.

תא הנוסעים נחמד ויחסית צבעוני עם ריפוד ב2 צבעים ושני גוונים של אפור בדשבורד.

הכיסאות היו נוחים, חבר שהשתמש ברכב בימים האחרונים בנסיעות ארוכות לא התלונן על הנוחות.

אני אחד מאלה שסובלים מניפוחים מיותרים בדשבורד שמתנגש בברכיים, בפנדה לא מצאתי כאלה.

מבחינת ביצועים- הרכב לא נופל בכלום מקודמו. את העליות לטבעון היא עלתה יפה מאד במהירות מכובדת של 90 קמ"ש בהילוך רביעי, מבחינתי זה לא רע בכלל. לא הרגשתי שאני מעכב את התנועה ובמישור הרכב משייט בנוחות על 100-120 קמ"ש. לא הרגשתי שום רעידות או חוסר יציבות במהירות כזו בנסיעה בקו ישר, למרות שבסיבובים היא מתנדנדת.

כרגיל בפיאט ההגה רך בצורה יוצאת דופן, אני לא אוהב את זה, ולא באמת ברור במה עוזר מצב city. (אני קורא לזה "מצב sissy").

המזגן מקרר יפה מאד גם כשהרכב עומד ולא לוחצים על הגז, בניגוד למיני אחרות.

לדעתי מדובר במכונית מיני מוצלחת אבל מכוערת, שאם תימכר במחיר מתאים תמשיך את ההצלחה של קודמתה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אכן, מכונית מוצלחת שמעלה חיוך כשנכנסים אליה ומתוודעים ל"שמחת החיים" שלה. המראה החיצוני חביב לטעמי ואני לא מוצא אותו מכוער (אם כי הרבה סביבי כן). סמל"ת היו צריכים לשווק אותה במחיר המתחרות, או אז אנשים היו מעכלים ביתר קלות את הסמל בחזית שמשחק לרעתה בארץ. במחיר נורמלי האיום היחיד שהיה נשקף לה עלול היה לבוא מצד הקליאו החדשה, אבל כמו שאני מכיר את קרסו, אין סיכוי שנראה את האחרונה נמכרת בגרסאת הבסיס ב-70K (איפה היא באמת? אנחנו כבר אחרי אמצע מאי ואין זכר לה).

נו מילא, יהיה לה ביקוש גבוה עוד כמה שנים בשוק המשומשות (והשוק כולו משקף עלייה במדד יוקר החיים, אז אני לא דואג שרכבי מיני יצאו מהאופנה, בטח לא מיני "מנופחת" כדוגמאת הפנדה החדשה).

:idea:
פורסם

כרגיל בפיאט ההגה רך בצורה יוצאת דופן, אני לא אוהב את זה, ולא באמת ברור במה עוזר מצב city. (אני קורא לזה "מצב sissy").

.

כשאתה צריך להיכנס לחניות קשות, זו פחות או יותר הפונקציה הכי שימושית שהמציאו מאז ומעולם.

נכנסתי בעזרתה לחניות שהפונטו שלי נכנסה בהן על המילימטר - חניות שברגע שיצאתי מהרכב היו מולי אנשים משתאים שלא הבינו איך הצלחתי להכניס את הרכב בדיוק רב כ"כ.

מה שלא ברור זה איך לא הכניסו את הפונקציה הזו לכל הרכבים באשר הם.

פורסם
ובצדק.

באירופה הפיאט נהנות מאבזור ומנועים נורמליים, לצד תמחור שפוי. בארץ אתה פשוט לא מקבל את אותו הדבר.

קודם כל גם באירופה פיאט נחשבת למותג בינוני עם אמינות בעייתית וירדת ערך מטורפת. שנית גם באירופה הפנדה החדשה מקבלת ביקורת שלילית מצד הצרכנים שטוענים שהרכב יקר מידי, מצועצע מידי ולא מספיק מאובזר ביחס למחיר. תקרא ביקורות .

גולשים בפורום http://www.fiatforum.com

הצרכן הישראלי לא טיפש כמו שאתם חושבים. פיאט לא מוכרים בארץ כי להם מה להציע לשוק המקומי. 500 יקרה ומצועצעת. רכב נחמד לנסיכה של אבא, אבל לא רכב לאנשים שזקוקים לאמצעי תחבורה פרקטי. פונטו מאוד מיושנת. מדובר בפלטפורמה שהוצגה אי שם ב-2005 ועברה מספר מתיחות פנים קלילות. פנדה החדשה צעד גדול אחורנית בהשוואה לפנדה היוצאת. בראבו מאוד מיושנת ולא רלוונטית.

במדינה שבה רכב זו ההוצאה השנייה בגודלה בתא המשפחתי אנשים מחפשים תמורה כמה שיותר טובה לכסף. פיאט לא מספקת את הסחורה בשמונה השנים האחרונות וזו הסיבה לדעיכה של המותג בשוק.

פורסם

יש רכב עם הגה יותר קל,עוד לא נסעתם על ה I25 הגה סופר מנותק וקל מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במדינה שבה רכב זו ההוצאה השנייה בגודלה בתא המשפחתי אנשים מחפשים תמורה כמה שיותר טובה לכסף. פיאט לא מספקת את הסחורה בשמונה השנים האחרונות וזו הסיבה לדעיכה של המותג בשוק.

תמכור בזול, תמכור הרבה. זה הכל. פיאט לא מוכרת כי היא מוכרת ביוקר באולמות התצוגה.

אם כרגע אתה יכול לקנות רכב עם רישום יבואן ב-54K (פיאט פנדה הישנה), סימן שאפשר למכור את הרכב גם ב-52K.

תאמין לי שאם עכשיו היבואן היה שובר את השוק ומציע את הפנדה הידנית במחיר של 55K "על הכביש", לא היית מפסיק לראות כאלה, כי היא יותר טובה מסוזוקי אלטו בכל פרמטר.

כמו כן הם לא דוחפים את הרכב מספיק חזק לחברות השכרה וליסינג, שאלה לקוחות שקונים המון ואח"כ מציפים את השוק.

העובדה הברורה היא שפיאט ידנית היא מוצר סופר מבוקש בשוק יד2 - ודווקא רכבים אחרים נרקבים חודשים בלוחות.

בכל מקרה אלה בעיות של היבואן, לא של הצרכן. אני אמשיך לקנות פיאטים כי אני מרוצה מהאמינות, מהחיסכון בדלק והתמורה הטובה לכסף.

פורסם
קודם כל גם באירופה פיאט נחשבת למותג בינוני עם אמינות בעייתית וירדת ערך מטורפת. שנית גם באירופה הפנדה החדשה מקבלת ביקורת שלילית מצד הצרכנים שטוענים שהרכב יקר מידי, מצועצע מידי ולא מספיק מאובזר ביחס למחיר. תקרא ביקורות .

גולשים בפורום http://www.fiatforum.com

הצרכן הישראלי לא טיפש כמו שאתם חושבים. פיאט לא מוכרים בארץ כי להם מה להציע לשוק המקומי. 500 יקרה ומצועצעת. רכב נחמד לנסיכה של אבא, אבל לא רכב לאנשים שזקוקים לאמצעי תחבורה פרקטי. פונטו מאוד מיושנת. מדובר בפלטפורמה שהוצגה אי שם ב-2005 ועברה מספר מתיחות פנים קלילות. פנדה החדשה צעד גדול אחורנית בהשוואה לפנדה היוצאת. בראבו מאוד מיושנת ולא רלוונטית.

לפיאט בארץ שתי בעיות עיקריות, הראשונה בעיה של תימחור, השניה סטיגמה של מותג מחורבן ועתיר תקלות, סטיגמה שאתה מייצג היטב אגב. כל שאר המתואר אצלך כאסמכתא לצרכן הישראלי החכם, נובע להערכתי מאותו מקום.

פורסם
מקפיץ כדי לשתף חוות דעת נוספת. היום יצא לי לנהוג על הרכב והמסקנה שלי היא שהפנדה החדשה מרגישה טובה יותר ו"שלמה"

מהקודמת. העיצוב שנוי במחלוקת, אישית לא אהבתי את הקטע של הריבועים שמנסים להיות עיגולים והמיתוג המעצבן הזה של המילה panda בתפזורת על הדיפונים של הדלתות ובבפנסים האחוריים.

כמובן שלא היתה מערכת מקורית אלא איזה רדיודיסק זול.

תא הנוסעים נחמד ויחסית צבעוני עם ריפוד ב2 צבעים ושני גוונים של אפור בדשבורד.

הכיסאות היו נוחים, חבר שהשתמש ברכב בימים האחרונים בנסיעות ארוכות לא התלונן על הנוחות.

אני אחד מאלה שסובלים מניפוחים מיותרים בדשבורד שמתנגש בברכיים, בפנדה לא מצאתי כאלה.

מבחינת ביצועים- הרכב לא נופל בכלום מקודמו. את העליות לטבעון היא עלתה יפה מאד במהירות מכובדת של 90 קמ"ש בהילוך רביעי, מבחינתי זה לא רע בכלל. לא הרגשתי שאני מעכב את התנועה ובמישור הרכב משייט בנוחות על 100-120 קמ"ש. לא הרגשתי שום רעידות או חוסר יציבות במהירות כזו בנסיעה בקו ישר, למרות שבסיבובים היא מתנדנדת.

המזגן מקרר יפה מאד גם כשהרכב עומד ולא לוחצים על הגז, בניגוד למיני אחרות.

לדעתי מדובר במכונית מיני מוצלחת אבל מכוערת, שאם תימכר במחיר מתאים תמשיך את ההצלחה של קודמתה.

מצב ה CITY של ההגה הוא הדבר הכי טוב וחיוני לטעמי במכונית שבנויה לעיר...לא יודע איך הייתי מסתדר בלי זה בתל אביב. נכון שגם בלי מצב הסיטי ההגה יחסית קל אבל מה רע בפונקציה כזאת שעושה את החיים עוד יותר קלים? וזה שיש לקלאץ' Hill Holder בלל עושה את זה הרבה יותר כיף ויעיל, בייחוד למשל ביצאה מחניונים בעליות. בקיצור, שתי הפונקציות האלה צריכות להיות בכל רכב לדעתי, ולא הבנתי מה לא טוב בזה...

פורסם
תמכור בזול, תמכור הרבה. זה הכל. פיאט לא מוכרת כי היא מוכרת ביוקר באולמות התצוגה.

אם כרגע אתה יכול לקנות רכב עם רישום יבואן ב-54K (פיאט פנדה הישנה), סימן שאפשר למכור את הרכב גם ב-52K.

תאמין לי שאם עכשיו היבואן היה שובר את השוק ומציע את הפנדה הידנית במחיר של 55K "על הכביש", לא היית מפסיק לראות כאלה, כי היא יותר טובה מסוזוקי אלטו בכל פרמטר.

כמו כן הם לא דוחפים את הרכב מספיק חזק לחברות השכרה וליסינג, שאלה לקוחות שקונים המון ואח"כ מציפים את השוק.

העובדה הברורה היא שפיאט ידנית היא מוצר סופר מבוקש בשוק יד2 - ודווקא רכבים אחרים נרקבים חודשים בלוחות.

בכל מקרה אלה בעיות של היבואן, לא של הצרכן. אני אמשיך לקנות פיאטים כי אני מרוצה מהאמינות, מהחיסכון בדלק והתמורה הטובה לכסף.

סמל"ת מוכרת מכוניות גרועות ביוקר. פונטו עם מנוע 1.2 69 כ"ס עתיק ואבזור דל ב-80 אלף שקל. ב-75 אלף אפשר לקנות פיאסטה. ב-78 אלף אפשר לקנות סוויפט. ב-70 אלף ספלאש. ב-80 אלף ריו החדשה. אז למה שמישהו בכלל ירק לכיוון הפונטו הזאת? למה שמישהו יקנה פנדה כשיש ספלאש ב-70 אלף?

אני לא יודע אם היבואן אשם או היצרן שמתמחר את המכוניות במחירים לא תחרותיים, אבל פיאט פשוט לא רלוונטית לשוק הישראלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כשאתה צריך להיכנס לחניות קשות, זו פחות או יותר הפונקציה הכי שימושית שהמציאו מאז ומעולם.

נכנסתי בעזרתה לחניות שהפונטו שלי נכנסה בהן על המילימטר - חניות שברגע שיצאתי מהרכב היו מולי אנשים משתאים שלא הבינו איך הצלחתי להכניס את הרכב בדיוק רב כ"כ.

מה שלא ברור זה איך לא הכניסו את הפונקציה הזו לכל הרכבים באשר הם.

שמע, להגה גם במצב רגיל יש תחושה של הגה של מלגזה, או שהתחושה שלך בידיים היא סופר רגישה או שבפונטו זה שונה.

מצב ה CITY של ההגה הוא הדבר הכי טוב וחיוני לטעמי במכונית שבנויה לעיר...לא יודע איך הייתי מסתדר בלי זה בתל אביב. נכון שגם בלי מצב הסיטי ההגה יחסית קל אבל מה רע בפונקציה כזאת שעושה את החיים עוד יותר קלים? וזה שיש לקלאץ' Hill Holder בלל עושה את זה הרבה יותר כיף ויעיל, בייחוד למשל ביצאה מחניונים בעליות. בקיצור, שתי הפונקציות האלה צריכות להיות בכל רכב לדעתי, ולא הבנתי מה לא טוב בזה...

קל יחסית? גם בלי מצב CITY ההגה קל רצח. אם קושרים להגה הזה מפרש יהיה אפשר לנשוף עליו והוא יסתובב מהרוח...

היל הולדר זו כבר פונקציה הרבה יותר שימושית מהגה שאפשר לסובב אותו עם פלוץ וגם בטיחותית לדעתי.

אנשים נהיו מפונקים:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שמע, להגה גם במצב רגיל יש תחושה של הגה של מלגזה, או שהתחושה שלך בידיים היא סופר רגישה או שבפונטו זה שונה.

קל יחסית? גם בלי מצב CITY ההגה קל רצח. אם קושרים להגה הזה מפרש יהיה אפשר לנשוף עליו והוא יסתובב מהרוח...

היל הולדר זו כבר פונקציה הרבה יותר שימושית מהגה שאפשר לסובב אותו עם פלוץ וגם בטיחותית לדעתי.

אנשים נהיו מפונקים:lol:

מה רע בקצת פינוק :lol: זה לא שיש לרכב איזה אבזור מיוחד שאפשר להתהדר בו, אז לפחות זה.

פורסם

איכשהו, פספסתי את השרשור הנחמד הזה :oops:

ראשית, לעניין המנוע. כנראה שקיבלת רכב שלא היה במיטבו, כי ב-500 המנוע הזה מבצע היטב, גמיש למדי וגם חסכוני. העובדה שהפנדה הנ"ל כבדה מה-500 המקבילה ב-75 ק"ג לא אמורה להשפיע עד כדי כך.

טרם נהגתי בפנדה החדשה. התרשמתי ממנה סטאטית ולא כל כך אהבתי את מה שראיתי ובעיקר חשתי. לאחר ה-500, זו נסיגה לאחור וחזרה לימים בהם פיאט היתה שם נרדף למכוניות באיכות חומרים (ויצור) ירודה.

בכלל, עושה רושם שמעט מאד דברים טובים קרו בפיאט(אני לא מדבר על הקבוצה אלא על המכוניות תחת מותג פיאט) מאז השקת ה-500. אפילו 500L, מכונית חביבה שיצא לי לנהוג עליה בחו"ל, סובלת ממנוע בנזין חלוש(1.4, 95 כ"ס) שממש לא עומד במשימת שינוע המכונית הלא קלה הזו ועושה לה עוול.

מה עוד היה לנו? סופרמיני מיושנת ולא תחרותית, מעין קרוסאובר מיושן ולא תחרותי ומכונית משפחתית די מוצלחת אבל גם מיושנת... ולא כל כך תחרותית.

בקיצור, ה-500 והמסחריות מצילות את פיאט מכלייה. מה הפלא שסמל"ת חמים כל כך על יפנאוטו...

מעניין אם יש עוד מישהו שעדיין שבוי בקסמו של מרקיונה, שחיסל כבר את לנצ'יה ומקרב גם את פיאט למדרון מסוכן (בעצם, יש כאן מישהו כזה - והוא בטח יגיב מתישהו :wink:)

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...