Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סמל"ת משתלטת על יפנאוטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

...כי מאזדה היא חברה גדולה יותר מסובארו, עם קשת דגמים רחבה הרבה יותר.

...

את כל זה אי אפשר להגיד על יפנאוטו וסובארו. היצרן שבע מהקש שהיבואן האכיל אותו לאורך השנים. במקביל, נתח השוק של סובארו ישראל הצטמצם פלאים במקביל לגידול עצום בשווקים אחרים. השוק הישראלי לא נמצא בעדיפות אצל היצרן, ולכן היבואן כאן סובל גם מתמחור גבוה, גם מיצע דגמים מצומצם וגם ממקום נמוך בסדר העדיפויות כשמדובר במלאים.

ממש לא נכון. לסובארו יש קשת של דגמים כולל מיני וסופר מיני שלא יובאו לפה, וג'יפונים עוד הרבה לפני שמאזדה הכירו את המילה הזאת. השוק כאן הצטמצם כי מעולם הם לא יצרו כאן תחרות ממשית, ובמחיר זהה אנשים העדיפו מאזדה שכמכונית עממית נתנה תמורה טובה יותר.

אני מבין ומסכים להגיון שאתה מציג. להחזיק גם את מאזדה וגם את פורד זה ריכוז כוח גדול מאוד.

אבל הדין במקרה של דלק מוטורס (שהוא מה שאתה מתאר) הוא לאו דווקא הדין במקרה של סמלת.

סובארו כבר מזמן (לצערה אולי) לא משחקת במגרש של מכוניות עממיות.

כרגע האימפרזה היא המכונית הזולה ביותר בקשת. עם תג מחיר של 130~ אלף ש"ח למכונית הזולה ביותר, זה ממש לא יבואן עממי. מה גם שעד בוא האימפרזה - במשך קרוב לשנתיים, המכונית הזולה ביותר הייתה הB4. ליבואן לא היה מה להציע בפחות מ170~ אלף ש"ח.

ראה את התשובה למעלה, ובנוסף, את ה B4 יכלו יפאנאוטו להציע ללקוחות הפרטיים ב 145K ש"ח (זה יותר מהמחיר שהליסינג קנה את הרכב) ולשבור את השוק, אבל הוא העדיף להשאר בתוך הקרטל

בסמלת, חוץ מה500, שאר המכוניות הן כה מיושנות (פונטו, בראבה), שלא משנה איך תתמחר אותן הן ימכרו רע. הפנדה אכן יקרה לטעמי.

שוב, גם הפונטו וגם הבראבה ימכרו נהדר בתמחור נכון, ועובדה שבמבצעים נמכרו הרבה יחידות. ראה גם את מקרה הקליאו והפאביה שתיהן מיושנות אבל נמכרו נהדר ברגע שהורידו את המחירים שלהם

הכלל של "זול=יותר מכירות" ידוע לכל היבואנים, לא רק לנו.

לפעמים הם לא רוצים להוריד מחיר ומסתפקים ברמת מכירות נמוכה לטובת מיצוב גבוה, לפעמים המחיר גבוה כדי לסבסד מכירות אחרות (מבצעים, הנחות) ולפעמים הם פשוט לא יכולים להוריד מחיר כי המכונית עצמה יקרה.

ובדרך כלל, השוק הקרטלי נותן להם תמיד רווח ממקום אחר (דלק מוטורס מפורד, כלמוביל מיונדאי על חשבון מיצובישי ועוד) אז אין להם סיבה להוריד מחירים.

השנים הארוכות שבהן יפנאוטו החזיקה בסובארו הוכיחה, שיבואן שעומד רק על מותג אחד קטן ונישתי כמו סובארו לא יכול להחזיק מעמד לאורך זמן.

מה שהשנים הארוכות שבהן יפנאוטו החזיקה את סובארו מוכיחות, שיבואן קטן שמנסה לשחק בקרטל של היבואנים הגדולים לא יצליח להמריא במקרה הטוב או לקרוס במקרה הרע, וככל שיהיו יותר יבואנים קטנים כך יש סיכוי שמתי שהוא שאחד מהם יחליט ליצר אלטרנטיבה אמיתית.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ממש לא נכון. לסובארו יש קשת של דגמים כולל מיני וסופר מיני שלא יובאו לפה, וג'יפונים עוד הרבה לפני שמאזדה הכירו את המילה הזאת. השוק כאן הצטמצם כי מעולם הם לא יצרו כאן תחרות ממשית, ובמחיר זהה אנשים העדיפו מאזדה שכמכונית עממית נתנה תמורה טובה יותר.

הדגמים האלה מיועדים לשוק היפני בלבד.

מאזדה אכן הציעה תמורה יותר טובה למחיר ולכן הצליחה.

מה שהשנים הארוכות שבהן יפנאוטו החזיקה את סובארו מוכיחות, שיבואן קטן שמנסה לשחק בקרטל של היבואנים הגדולים לא יצליח להמריא במקרה הטוב או לקרוס במקרה הרע, וככל שיהיו יותר יבואנים קטנים כך יש סיכוי שמתי שהוא שאחד מהם יחליט ליצר אלטרנטיבה אמיתית.

אתה כל הזמן חוזר ואומר את המילה קרטל, אבל כל פעם בהקשר אחר.

קרטל זה מצב שבו החברות מתאמות ביניהן מחירים כדי למנוע תחרות. זה לא המצב בשוק הרכב, שבו כל יבואן מייבא מותג אחר (שנקנה מיצרן אחר, במחיר אחר, במטבע אחר, וחלים עליו מיסים שונים בהתאם למדינת המקור).

אין קרטל. אתה יכול לטעון במידה רבה של צדק, שיש ריכוז כוח גדול בידי דלק וכלמוביל.

מה שאני מנסה להגיד:

1. שהמחירים הגבוהים בשוק הרכב הם לא תוצאה של שחיתות היבואנים. הם תוצאה של מיסים גבוהים.

2. האיחוד בין סמלת ליפנאוטו (שהוא שחקן מאוד משני בשוק) לא הופך שום חברה למונופול ולא מייצר קרטל, ולא יביא לפגיעה בתחרות (ממילא אין תחרות בין יפנאוטו וסמלת).

3. שתחת כנפי סמלת ליפנאוטו תהיה גמישות רבה יותר מבחינת רווחיות ושערי מטבע

4. כל איש מכירות מתחיל יודע שאם הוא ימכור בזול הוא ימכור יותר. אין דבר כזה "אין סיבה למכור יותר". תמיד רוצים למכור יותר. לא תמיד אפשר.

פורסם
אתה כל הזמן חוזר ואומר את המילה קרטל, אבל כל פעם בהקשר אחר.

קרטל זה מצב שבו החברות מתאמות ביניהן מחירים כדי למנוע תחרות. זה לא המצב בשוק הרכב, שבו כל יבואן מייבא מותג אחר (שנקנה מיצרן אחר, במחיר אחר, במטבע אחר, וחלים עליו מיסים שונים בהתאם למדינת המקור).

אין קרטל. אתה יכול לטעון במידה רבה של צדק, שיש ריכוז כוח גדול בידי דלק וכלמוביל.

אתה שם לב שאתה סותר את עצמך. אתה טוען שכל מכונית נמכרת ליבואנים במחירים שונים ובמטבעות שונים ובמיסים שונים ובכל זאת כל מכוניות המשפחתיות ה-1.6 ליטר אוטומטיות בארץ עולות 125K-130K ש"ח, 2 ליטר מנהלים 160K-165K ש"ח ג'יפונים 2 על 4 160-165K ש"ח. ככה בדיוק נראה קרטל. מוצרים שאין שום סיבה שיעלו אותו דבר כי העלויות חייבות להיות שונות בין יבואנים/יצרנים עולים בדיוק אות דבר.

מה שאני מנסה להגיד:

1. שהמחירים הגבוהים בשוק הרכב הם לא תוצאה של שחיתות היבואנים. הם תוצאה של מיסים גבוהים.

2. האיחוד בין סמלת ליפנאוטו (שהוא שחקן מאוד משני בשוק) לא הופך שום חברה למונופול ולא מייצר קרטל, ולא יביא לפגיעה בתחרות (ממילא אין תחרות בין יפנאוטו וסמלת).

3. שתחת כנפי סמלת ליפנאוטו תהיה גמישות רבה יותר מבחינת רווחיות ושערי מטבע

4. כל איש מכירות מתחיל יודע שאם הוא ימכור בזול הוא ימכור יותר. אין דבר כזה "אין סיבה למכור יותר". תמיד רוצים למכור יותר. לא תמיד אפשר.

1. מסכים גם בגלל קרטל וגם בגלל מיסים. אבל בניגוד למיסים בהם יש הגיון ממשלתי, מבחינה ממשלתית אין שום סיבה לשמר קרטל אלה מסיבות של שחיתות או טמטום.

2. מסכים. אבל זה בגלל שאין תחרות, בכלל, בכל שוק הרכב, ומטרתו של הממונה היא ליצור תחרות לא לשמר חוסר תחרות.

3. מסכים. תהיה להם גמישות ליבש מותג אחד כי הרווח בינתיים יבוא מהמותג האחר ולהפך.

4. מסכים, אבל, כל איש עסקים יודע שבקרטל או במונופול מרוויחים הרבה יותר גם אם מוכרים פחות, והיבואנים הם אנשי עסקים ולא אנשי מכירות.

אתה רואה, אנחנו מסכימים :lol:

נ.ב. אני מציין כמה קרטלים, כי בענף הרכב יש קרטל משולש. אחד חברות הליסינג, השני הוא היבואנים והשלישי הוא בעצם מגה קרטל בין קרטל היבואנים לקרטל הליסינג. (שים לב גם שחלק מהיבואנים הם גם בעצם חברות ליסינג)

פורסם

מה שאני מנסה להגיד:

קשקוש גמור. אם אלבר מוכרים לי רנו קליאו 1.6 חדשה ב- 80, כשהמחיר לצרכן הוא 100, אני מניח שהם קונים אותה ב- 70. ספר לי שוב על מיסים בבקשה.

.

אתה כנראה אופטימיסט חסר תקנה, אחרת אין לי הסבר לדבריך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

נכון חלקית בלבד. המיסים אמנם גבוהים, אבל בגלל הליסינג, המחיר ללקוח הקטן גבוה מאוד, יחסית למה שמשלמות חברות הליסינג.

לפני כ 30 שנה, שר האוצר ארידור לקח יוזמה, וקבע שאם היבואן יוריד מחיר, הממשלה תקטין לו את המיסים (לרכבים עד נפח מנוע מסוים).

ההשפעה היתה מהממת. כל השוק התישר לפי הכלל הזה.

הלואי עלינו עוד שר אוצר כזה.

יהודה

פורסם
אתה כנראה אופטימיסט חסר תקנה, אחרת אין לי הסבר לדבריך.

דבר ראשון, תודה.

מוכח שאופטימיסטים חיים יותר מפסימיסטים, וחיים טוב יותר.

ולענייננו:

היום נלמד מושג חדש ושמו "סבסוד".

סבסוד קורה כאשר אנחנו מפצים על הפסד של מוצר א' דרך רווח ממוצר ב'.

אם הרכב עולה ליבואן 75, והוא מוכר אותו לליסינג ב80, הרווח הגולמי שלו על הרכב הוא 5. זה רווח גולמי מאוד קטן שאחרי כל ההוצאות נגמר בהפסד.

כאן מגיע הסבסוד.

ללקוח הפרטי (שלרוב רוכש דגם מאובזר ויקר יותר של אותו רכב, ולא את דגם הליסינג) מוכרים ב100. כאן הרווח הוא כבר 25, שמשאיר אחרי כל ההוצאות 15. לעין בלתי מזוינת נדמה כאילו הליסינג זכה ל"הנחה" של 20% מהמחירון.

אבל 7.5 מתוך זה הולך כדי לממן את ההפסד על רכב הליסינג (מה גם שלא מדובר על אותה רמת אבזור, אבל נזניח את זה).

כמובן, לא נכניס למשוואה נתונים נוספים משמעותיים, כמו:

דגם הליסינג נמכר ליבואן במחיר נמוך משמעותית (בגלל כמויות).

ההפסד על מכירת דגם הליסינג ממומן בחלקו ע"י חוזה טיפולים ארוך טווח.

ההפסד מאחזקת מלאים עצומים של מכוניות גדול מההפסד למכירת המלאי לליסינג בהנחה משמעותית.

המחיר הממוצע ללקוח, בשיקלול הנחות (הנחות מועדונים ומבצעים שונים) והטבות הוא נמוך משמעותית מהמחירון המוצהר.

הדגם שנמכר ללקוח הפרטי מאובזר יותר ולכן יקר יותר ליבואן, מה שמפחית עוד יותר את מרווח הסבסוד.

אז מה למדנו היום?

שזה שהרכב נמכר לליסינג ב80 לא אומר שגם עליו היבואן גורף רווח. נהפוך הוא - לרוב הוא מוכר את המכוניות ברווח 0 ומסבסד את זה דרך המכירות הפרטיות.

פורסם
נכון חלקית בלבד. המיסים אמנם גבוהים, אבל בגלל הליסינג, המחיר ללקוח הקטן גבוה מאוד, יחסית למה שמשלמות חברות הליסינג.

יהודה

צר לי לאכזב אותך, זה קורה בכל מוצר שאתה קונה. כל מוצר באשר הוא.

קנית טלויזיה לבית? מזל טוב. בזה הרגע סיבסדת לא רק את עלות הפרסום של המוכר, אלא גם את עסקת 450 הטלוויזיות ברווח 0 שהוא אתמול סגר עם בית חולים.

קנית בסופר גבינה? ברכותיי! הרבה סיבסדת לא רק את עסקת הגבינות ברווח 0 שנחתם עם משרד הבטחון, אלא גם את כל הגבינות שהתקלקלו במהלך הדרך שבין המפעל למקרר בסופר.

ומעל כל זה, בסוף, כשאתה תבוא לקנות 1500 מכוניות כל שנה, גם לך יעשו מחיר.

כל עוד אתה קונה אוטו אחד פעם בשלוש שנים ועוד מבקש עסקת טרייד אין במחיר מחירון, אל תתפלא שאתה משלם מחיר מלא.

פורסם

GoRide, אתה חוזר שלוש פעמים על המנטרה שמדובר באבזור אחר ולכן רכב אחר, ואני אומר לך לא נכון.

אני משווה תפוחים לתפוחים, ולא סמיט מהרצפה שמשמש לסידר, לפינקליידי אורגני, אלא ממש אותו רכב. באותה רמת אבזור.

נדמה לי שזה מפיל לגמרי את עיקרי הטיעון שלך, למעט העובדה שהצרכן הפרטי צריך לממן אתה ליסינג - שזו אחת הרעות החולות של המשק.

טיעון אחר שלך מתבסס על כך שלכאורה בקיזוז הנחות ומבצעים לקוחות לא תמיד משלמים את מחיר המחירון, אבל גם זה נתון חלקי ביותר, משום שהיבאן פועל בצורת מונופולמפלה מושלם, כלומר קובע לכל אחד איזה מחיר שהוא רוצה, שזה בעצם הנזק הגדול ביתר לכלכלה משום שכל ה"הנאה" נמצאת אצלו ושום דבר לא אצל הצרכן. יש לך כח מיקוח רב? קיבלת הנחה. אתה לא יודע להתמקח/מקבל פנסיה מוגזמת מהצבא? לא קיבלת.

פורסם
GoRide, אתה חוזר שלוש פעמים על המנטרה שמדובר באבזור אחר ולכן רכב אחר, ואני אומר לך לא נכון.

אני משווה תפוחים לתפוחים, ולא סמיט מהרצפה שמשמש לסידר, לפינקליידי אורגני, אלא ממש אותו רכב. באותה רמת אבזור.

נדמה לי שזה מפיל לגמרי את עיקרי הטיעון שלך, למעט העובדה שהצרכן הפרטי צריך לממן אתה ליסינג - שזו אחת הרעות החולות של המשק.

טיעון אחר שלך מתבסס על כך שלכאורה בקיזוז הנחות ומבצעים לקוחות לא תמיד משלמים את מחיר המחירון, אבל גם זה נתון חלקי ביותר, משום שהיבאן פועל בצורת מונופולמפלה מושלם, כלומר קובע לכל אחד איזה מחיר שהוא רוצה, שזה בעצם הנזק הגדול ביתר לכלכלה משום שכל ה"הנאה" נמצאת אצלו ושום דבר לא אצל הצרכן. יש לך כח מיקוח רב? קיבלת הנחה. אתה לא יודע להתמקח/מקבל פנסיה מוגזמת מהצבא? לא קיבלת.

לא אמרתי שרמת האבזור היא הגורם לפער המחיר. הבאתי אותה רק כתוספת.

על אף שהלקוח הפרטי לא קונה את הדגם של הליסינג (ולכן לא ניתן להשוות "תפוחים לתפוחים" להגדרתך), הסיבה ליכולת של היבואן לתת לליסינג הנחות זה הסבסוד.

הסבסוד - שבו הלקוח הפרטי משלם כדי שהליסינג יהנה מהנחה - קורה בכל מוצר שאתה קונה באשר הוא.

זו החלטה עסקית של היבואן וזכותו לעשות אותה. זכותך לא לקנות את המכונית. אף אחד לא מכריח את הלקוח לקנות משהו במחיר שלא מתאים לו.

כאמור, כשאתה תתחייב לקנות אלפי מכוניות כל שנה, לבטח גם אתה תהנה מהנחה.

היבואן אכן קובע איזה מחיר שהוא רוצה (כלכלה חופשית כבר אמרנו?). אבל זה לא מחייב אותך לקנות.

אם המחיר אטרקטיבי ויש התאמה בין דרישת היבואן לרצון הקונה - מצוין. המכירות יהיו גבוהות.

אם אין התאמה, המכירות יהיו נמוכות, ואז יתחילו כל מיני מבצעים והנחות במסווה, כדי למכור את הרכב במחירו הריאלי בלי לפגוע בשוק היד השניה.

פורסם
היבואן אכן קובע איזה מחיר שהוא רוצה (כלכלה חופשית כבר אמרנו?). אבל זה לא מחייב אותך לקנות.

אז זהו שלא. כמו שאמרנו יש קרטל, כלומר, אין כלכלה חופשית. תוסיף לזה שהמדינה לא מספקת תחבורה ציבורית מינימלית ל-90% מהאוכלוסיה (בלי לדבר שלציבור חילוני אין תח"צ בשבת), וזה אומר שהמדינה "מכריחה" אותך לקנות רכב במחיר הקרטל(זו לא כלכלה חופשית). ומי שחושב שזה שהוא קונה רכב משומש הוא דפק את המערכת ,הוא לא. הוא אולי נדפק קצת פחות ממי שקונה חדש אבל המערכת המשומנת הזאת דופקת את כולם.

ואין לך מה לדאוג היבואנים לא מוכרים לליסינג ברווח 0, גם מהליסינג הם מרוויחים.

פורסם
אז זהו שלא. כמו שאמרנו יש קרטל, כלומר, אין כלכלה חופשית. תוסיף לזה שהמדינה לא מספקת תחבורה ציבורית מינימלית ל-90% מהאוכלוסיה (בלי לדבר שלציבור חילוני אין תח"צ בשבת), וזה אומר שהמדינה "מכריחה" אותך לקנות רכב במחיר הקרטל(זו לא כלכלה חופשית). ומי שחושב שזה שהוא קונה רכב משומש הוא דפק את המערכת (אז זהו שלא) הוא אולי נדפק קצת פחות ממי שקונה חדש אבל המערכת המשומנת הזאת דופקת את כולם.

ואין לך מה לדאוג היבואנים לא מוכרים לליסינג ברווח 0, גם מהליסינג הם מרוויחים יפה מאוד.

אני חושב שאתה טועה. אני אשמח אם תביא לי נתון מוכח שאומר שהיבואנים גורפים הון עתק של רווח ישיר ממכירה לליסינג. הם מרוויחים מהטיפולים. הם מרוויחים מלא להחזיק מלאים גדולים. הם מרויחים ממכירת אלפי מכוניות בעסקה אחת. אבל רווח ישיר מהמכירה? אני אשמח שתאיר את עיני.

זה שתגיד עוד פעם ועוד פעם את המילה "קרטל", לא יהפוך את זה למציאות.

אין קרטל כי אין תיאום מחירים בין היבואנים, הם מייבאים מוצרים שונים בעלויות שונות, ולך כלקוח יש אפשרות לבחור בין שלל אופציות בטווח מחירים שנע בין 55 אלף ש"ח לאינסוף.

זה לא אומר שאבסולוטית מכונית זה דבר זול.

מכונית בישראל יקרה. אבל כאמור, לא באשמתם של היבואנים.

עם מעל 100% אחוזי מס בממוצע על הרכב, אני לא חושב שהיבואנים הם הכתובת להוזלת מחירים.

עם הגבלות דרקוניות וחוקי הגבלת יבוא שלא עודכנו ב30 שנה האחרונות, אל תתפלא שיש מותגים שלא מגיעים לכאן.

אבל את הממשלה הזו אנחנו בחרנו. ועם הבחירות שלנו אנחנו נצטרך לחיות בשנים הקרובות.

פורסם

go ride -

אני רק להתייחס לחלק שבו כתבת שסובארו יצרן "נישתי" ואין להם מה להציע פרט לאימפרזה, B4 ופורסטר.

ולפיאט פרט ל-500 ולקובו - אין מה להציע.

אז ככה - גם מזדה יצרן "נישתי". ובעולם לא רכב נפוץ כל כך. זה לא מנע ממנו להצליח בארץ.

סובארו כרגע מציעים בארץ - רכב משפחתי, מכונית מנהלים וקרוסאובר- כלומר חוץ מרכב מיני יש להם הכל - הם יכולים למכור בכמויות עצומות - מה שהם עשו - הרי ה-B4 הקודמת הייתה מרכבי המנהלים היותר נפוצים.

מה שתוקע אותם זה שילוב של רכבים משעממים יחד עם תמחור לא רציונאלי.

לפיאט יש הרבה קלפים חזקים בשרוול - הפונטו בדגמיה האחרונים לא זכתה להצלחה ולנתח שוק שמגיע לה. לא הגרדנה ולא האיבו.

את הבראבו החדשה מישהו ידע שמכרו בכלל בארץ?

ה-500 עם המחירים ההזויים שלה בתחילת הדרך גם הייתה פריט איזוטרי.

תן ליבואן כמו שלמה שמלצר או דלק מוטורס את סובארו ופיאט ותראה איך המכירות עפות.

אופל הייתה אחד הסוסים המתים בשוק - אף אחד לא שקל בכלל את הרכב הזה בתור אופציה שהוא שכב בחלק מאולמות התצוגה של UMI - שהתרכזו בעיקר בלמכור אוואו ואופטרה הזמנו. ולאופל הייתה תדמית בינונית, להבדיל מסובארו ואפילו פיאט שלהמון ישראלים יש פינה חמה בלב אליהם (הרכב הראשון שלי לדוגמא היה פיאט והשני סובארו).

אז לצייר תמונת מצב שבא כאילו שני היבואנים הנוראיים האלו עשו עבודה טובה והבעיה היא בעצם בסחורה שעמדה לרשותם היא עיוות של המציאות.

פורסם

Nakamichi,

המציאות היא אף פעם לא שחור או לבן.

זה לא סחורה מעולה ויבואן גרוע הוא ההפך.

במקרה של סובארו (ואני שם לרגע את מאזדה בצד, למרות שיש לה קשת דגמים רחבה בהרבה באופן משמעותי) מדובר ביבואן, שכבר לא מהיום עושה צרות ונמצא בצרות. מעבר לבעיות הפרטיות שלו כאן בישראל, עקב שלל סיבות שחלקן קשורות ביחסים שלו עם היצרן, הדגמים שהוא מביא לארץ סובלים מתת-אבזור, תת-איפיון (בעולם לא שמעו על אימפרזה הנעה קדמית) והכל במחיר גבוה.

יכול להיות שאם סובארו הייתה תחת כנפי דלק מוטורס מצבה היה יותר טוב (מבחינה פיננסית לפחות. יש לזכור שרווחי יפנאוטו נעלמו בתוך הבור שהותיר אחריו גד זאבי). אני משוכנע שמצבה ישתפר עכשיו תחת ניהול סמלת.

פיאט, מהצד השני, סובלת גם היא מקשת דגמים מיושנת.

אין ספק שלכל דלי יש סמרטוט, וגם את האוטו המיושן ביותר תוכל למכור בתמחור נכון (ע"ע פנדה דור קודם).

במקרה של הפונטו והבראבה, כנראה שהתמחור שמקבלת סמלת מהיצרן לא מאפשר לה להציע משהו אטרקטיבי.

אחרת הם בוודאי היו מורידים מחירים.

אתה חושב שהם נהנים לראות מותג כמו פונטו, שפעם היה בראש הטבלה, נמצא קצת מתחת לתחתית של התחתית?

פורסם
זה שתגיד עוד פעם ועוד פעם את המילה "קרטל", לא יהפוך את זה למציאות.

אין קרטל כי אין תיאום מחירים בין היבואנים, הם מייבאים מוצרים שונים בעלויות שונות, ולך כלקוח יש אפשרות לבחור בין שלל אופציות בטווח מחירים שנע בין 55 אלף ש"ח לאינסוף.

אני פה מרים ידיים, משום שאתה מתברר לא כאופטימיסט, אלא כאחד מבין שניים: (א) מתעקש על עובדות לא נכונות; (ב) בעל אינטרס.

אין שום הסבר אחר חוץ מ"קרטל (גם אם רק בפועל) או אוליגופול, לכך שרכבים ממקורות שונים, במטבעות שונים, עם אבזור שונה, נמכרים לצרכן באותו מחיר בדיוק. SORRY. ההצגה כאילו יש קשת של מחירים היא מטעה, משום שאנחנו מדברים על סגמנטים זהים, שבתוכם בעצם אין שונות בין היבואנים. זה שיש מזדה2 במחיר זול ממזדה3, לא קשור לעובדה שמזדה3 נמכרת במחיר של פורד פוקוס, אימפרזה, וכו'.

פורסם

על אף שהלקוח הפרטי לא קונה את הדגם של הליסינג (ולכן לא ניתן להשוות "תפוחים לתפוחים" להגדרתך),

לא נכון.

לפני שנים הממשלה הכריחה את היבואנים למכור בדיוק את אותו הרכב שבתצורת הליסינג גם לצרכן הפרטי, והמחיר (המוגזם) לצרכן הפרטי הוא שקובע כמה מס משלם מקבל רכב הליסינג כל חודש.

צר לי לאכזב אותך, זה קורה בכל מוצר שאתה קונה. כל מוצר באשר הוא.

לא מדויק.

כאשר התחרות חזקה (למשל טלויזיה ) ההבדל בין המחיר לצרכן גדול ובין מחיר לקונה הפרטי הוא סביר, ואפילו קטן.

כאשר יש קרטל, כמן בין יבואני המכוניות, ההבדל הוא עצום.

איך לשבור את הקרטל? זה פשוט. בדיוק כמו ששר האוצר ארידור שבר אותו בזמנו (כבר כתבתי קודם).

בבריטניה המצב היה דומה, והממשלה שם שברה אותו.

יהודה

• תוכן חדש...