Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סמל"ת משתלטת על יפנאוטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאתה מציג זה את היוצא מן הכלל שמוכיח את הכלל. גם אתה יודע שמקרה שברולט הוא מאוד חריג ושונה. וניסן מיקרה כל התמחור שלה ב-100K היה כדי לשמור על הקרטל, היא בכלל שייכת לקטגוריה זולה יותר. ומה עם המחיר של האיש שדוד שלו לא איש קבע?! (ושוב, זה לפני הזכרת הנושא האירופי. אתה לא רוצה אפילו לדעת את ההפרש בין VW לטויוטה בארה"ב)

אתה מוזמן לכל השרשורים של אנשים ששואלים כמה הנחה כבר תהיה להם אם הם ילכו לדילר כזה או אחר בארץ, התשובה ברוב במקרים חיישני חניה.

לא יודע אם ניסית פעם לקנות מכונית בארה"ב, ההבדלים בין דילרים לפעמים עצומים, וזה עוד לפני ימי מכירות מיוחדים של כל דילר ודילר. אז איך זה שבארה"ב טויוטה כן יכולה למצב את עצמה מתחת לאחרים וכן נותנת לכל דילר לתת איזה הנחה שנראה לו וכאן אם אחד הדילרים סוטה במילימטר מהמבצע שהוגדר לו, הוא יקבל בראש.

תשובה: כדי לשמור על הקרטל שלה עם חברות הליסינג.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבל מה לעשות ש-GoRide צודק, הטענות שלך לא מחזיקות מים במציאות (קרטל!).

הוא לא, מאחר וגם אם אין זה קרטל ונשמרת כאן תחרות לכאורה, ההתנהלות היא קרטליסטית למדי.

אבל יש לי רעיון. בואו ונחדש את הדיון באוגוסט, לאחר פרסום המחירים של קורולה ומאזדה 3 החדשה, החלת המיסוי הירוק המחודש והעברת יפנאוטו לידי סמל"ת.

אשמח לשמוע אותך ואת גו-רייד אז, כשכל המשפחתומטיות יתכנסו סביב אותו מחיר(נניח 130K) - וברור לכולנו שזה מה שהולך לקרות.

ולוואי ואטעה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

למה לחכות לאוגוסט? מה שנכון לגבי אוגוסט, נכון גם עכשיו. זה לא שדלק מוטורס ישברו את השוק עם ה-3 החדשה שלהם.

מחירי המשפחתיות 1,600 סמ"ק החדשות די צפויים. להערכתי השוק יתיישר לפי 132-135 אלף ש"ח לדגמי הבסיס, המשפחתיות הקטנות יותר (סקודה ראפיד, יונדאי i25 וכו') יתיישרו בסביבות ה-120 אלף ש"ח.

אבל שוב, זה לא מוכיח לדעתי שום דבר לגבי העדר תחרות. גם בשוק הסלולר יש תחרות וכולם יישרו קו לאותו המחיר פחות או יותר. כל חברה משווקת את עצמה קצת אחרת, אחת נותנת לך הנחה תמורה קנייה של מלפפונים והשנייה נותנת לך חודשיים בשקל, אבל גם בשוק הרכב זה ככה.

בשוק הדירות להשכרה בטוח שאין קרטל, שם הרי כל משכיר הוא אדם פרטי שעומד בפני עצמו, ועדיין המחירים מיישרים קו בכל אזור. לפעמים יש דירות שהם מציאות, אבל גם בשוק הרכב יש פה ושם מציאות.

אגב, מעניין אותי לדעת איך אתם מסבירים את העובדה שגם איילון מוטורס, יבואן שבוודאי אינו חלק מהקרטל עליו אתם מדברים, לא הצליח להוריד משמעותית את המחירים של דגמי פורד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

^

לגבי איילון מוטורס, אנחנו לא צריכים להסביר, פורד (היצרן) כבר הטיב להסביר זאת בעצמו.

אתה צודק ששוק תחרותי אינו מחייב שונות מחירים, למעשה מחיר השוק אמור להיות די אחיד שכן לחברה אחת אין יכולת להשפיע עליו ולכן היא רואה את מחיר השוק כנתון (וכך גם הצרכנים) - תנאי זה לא מתקיים בארץ, לא מצד המוכרים ולא מצד הקונים.

אם נשרבב לכאן את מר ישראל כץ, עד כה אני חייב להגיד ששמענו רק דיבורים אך ללא פעולות ממשיות (בשונה מכחלון והסלולר), אך יחד עם זאת הוא לא טועה, גם אם הוא לא באמת עשה (עד כה) דבר מה כדי לשנות את המצב.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

נתחיל עם העובדה שבתחום הסלולר יש פער של 25% בין החברות, וזה בשוק של 5 חברות. בשוק הרכב יש יותר מ 10 יבואנים והם לא "מצליחים" ליצר פער של יותר מ 5%, ושוב זה בלי להתחשב ש 5 חברות הסלולרי עובדות תחת אותם תנאים, ואילו 10 היבואנים הגדולים עובדים עם עלות רכבים שונה, מטבעות שונים ומיסים שונים.

אגב, מעניין אותי לדעת איך אתם מסבירים את העובדה שגם איילון מוטורס, יבואן שבוודאי אינו חלק מהקרטל עליו אתם מדברים, לא הצליח להוריד משמעותית את המחירים של דגמי פורד.

תשאל אותם, הם יספרו לך, איך פורד העולמית, בלחץ היבואן, לא מוכנה למכור להם ישירות במחירים של דלק מוטורס, והם נאלצים לקנות מסוכני משנה של פורד בעולם במחירים גבוהים יותר(וגם על סוכני המשנה האלה מופעל לחץ) ועדיין מצליחים למכור ביותר זול, אבל לא בהרבה כמו שיכלו אם רק היו נותנים להם לקנות ישירות מפורד.

פורסם

תשאל אותם, הם יספרו לך, איך פורד העולמית, בלחץ היבואן, לא מוכנה למכור להם ישירות במחירים של דלק מוטורס.

רגע,

אתה בעצם אומר שהיבואן המקומי של פורד, שהוא איזה צטעלה חסרת חשיבות בקנה המידה של היצרן, מכתיב ליצרן למי ולמכור ובכמה?

פורסם

קבל

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.2011433

ועוד

http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2710-%D7%9B%D7%A5-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%95%D7%91-%D7%A9%D7%A0%D7%99.html

נ.ב.

שלא ישתמע מזה שאני מצדיק את כץ. אני עדיין חושב שהוא לא עושה כלום, ואם באמת היה רוצה הייתה תחרות בענף הרכב.

פורסם
רגע,

אתה בעצם אומר שהיבואן המקומי של פורד, שהוא איזה צטעלה חסרת חשיבות בקנה המידה של היצרן, מכתיב ליצרן למי ולמכור ובכמה?

ה'צטעלה' הזה מעיף כמה רבבות של פורדים בשנה. בימים של משבר כלכלי עמוק באירופה(וגם ארה"ב לא בשיאה), הנהלת פורד העולמית מעריכה מאד את ה'צטעלה', בניגוד ליבואן הקודם, ממנו נלקח הזכיון.

אל תזלזל בכוחו של יבואן דומיננטי. פעם גם יפנאוטו היו כאלו והיו להם מהלכים בהנהלת סובארו העולמית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

בשום מקום בכתבה הזאת לא כתוב שפורד העולמית מכתיבה לסוכני המשנה שלה באיזה מחיר למכור רכבים. כן כתוב שהיא מחייבת את סוכני המשנה שלה לשמור על הזיכיון שהם קיבלו ולא לחרוג ממנו. בדיוק כמו שאני לא יכול להשתלט לשכנה הזקנה שלי על הסלון כי גם ככה היא לא משתמשת בו, סוכן משנה של פורד בגרמניה לא יכול לשווק רכבים בישראל. עזוב את זה שזה לא אתי, זה נוגד את הזיכיון שקיבלה דלק מוטורס לבלעדיות בישראל. אני בטוח שגם הזקנה מהדירה ליד הייתה עושה כל מה שהיא יכולה כדי להעיף אותי מהסלון שלה.

העובדה שהיא שגם לפני שפורד העולמית הוציאה את ההצהרה הזאת וכביכול "הכתיבה" את המחירים איילון מוטורס לא הצליחה לשבור את השוק עם מחירי ריצפה. האם זה אומר שדלק מוטורס לא יכולה למכור לצרכן הפרטי במחירים נמוכים יותר? כנראה שלא. האם זה אומר שדלק מוטורס היא תלית שכולה תכלת? גם לא. אבל מפה ועד לצעוק "קרטל קרטל" בחוצות הפורום הדרך ארוכה.

פורסם

מה? מה ? מה לא ברור?!

אתה שאלת למה איילון מוטורס לא זולה. עניתי: כי פורד העולמית לא מוכרת לה רכבים!

איילון מוטורס עושה קומבינה(כי פורד לא מוכנה למכור להם לא בגלל שהם יהודים שאוהבים קומבינות) דרך סוכני משנה שגם רוצים להרוויח וגם מקבלים בראש מפורד, כך המחיר שהם מקבלים הוא יקר כך שאין לה אפשרות להוזיל את המחיר בהרבה. זה גם מה שכתוב בכתבה.

ציטוט: "תשאל אותם, הם יספרו לך, איך פורד העולמית, בלחץ היבואן, לא מוכנה למכור להם ישירות במחירים של דלק מוטורס, והם נאלצים לקנות מסוכני משנה של פורד בעולם במחירים גבוהים יותר(וגם על סוכני המשנה האלה מופעל לחץ) ועדיין מצליחים למכור ביותר זול, אבל לא בהרבה כמו שיכלו אם רק היו נותנים להם לקנות ישירות מפורד."

הבנת הנקרא גוטה.

כלומר, גם דרך קומבינה וסוכניות משנה ניתן להשיג מחיר טוב יותר ולהרוויח, ועדיין דלק מוטורס עם מחירים טובים יותר, יחסים יותר טובים עם פורד העולמית, לא מוכרת לך זול יותר(למרות שיכלה להרוויח), אלה מוכרת לך בדיוק באותו מחיר שכל היבואנים האחרים מוכרים לך את המשפחתיות שלהם. זה קרטל!

פורסם
בשום מקום בכתבה הזאת לא כתוב שפורד העולמית מכתיבה לסוכני המשנה שלה באיזה מחיר למכור רכבים. כן כתוב שהיא מחייבת את סוכני המשנה שלה לשמור על הזיכיון שהם קיבלו ולא לחרוג ממנו. בדיוק כמו שאני לא יכול להשתלט לשכנה הזקנה שלי על הסלון כי גם ככה היא לא משתמשת בו, סוכן משנה של פורד בגרמניה לא יכול לשווק רכבים בישראל. עזוב את זה שזה לא אתי, זה נוגד את הזיכיון שקיבלה דלק מוטורס לבלעדיות בישראל. אני בטוח שגם הזקנה מהדירה ליד הייתה עושה כל מה שהיא יכולה כדי להעיף אותי מהסלון שלה.

העובדה שהיא שגם לפני שפורד העולמית הוציאה את ההצהרה הזאת וכביכול "הכתיבה" את המחירים איילון מוטורס לא הצליחה לשבור את השוק עם מחירי ריצפה. האם זה אומר שדלק מוטורס לא יכולה למכור לצרכן הפרטי במחירים נמוכים יותר? כנראה שלא. האם זה אומר שדלק מוטורס היא תלית שכולה תכלת? גם לא. אבל מפה ועד לצעוק "קרטל קרטל" בחוצות הפורום הדרך ארוכה.

פורד הודיעה רשמית שהיא לא מאפשרת לאיילון מוטורס למכור את הרכבים שלה במחיר נמוך מזה של דלק מוטורס. ניתן רק להניח כי איילון מוטורס ביצעו אי אילו תעלולים כדי כן להציע מחיר מעט נמוך מדי, אך פורד (היצרן), ככל הנראה כצעד תמיכה בנציגתה הרשמית "דלק", מונעת מהם להתחרות ב"דלק". אין כאן לפני ההודעה ולא אחרי ההודעה, זאת המדיניות של היצרן ועם זה נאלץ להתמודד היבואן החדש. אגב, ברור שמבין השניים "דלק" ו"איילון" פורד מעדיפה את "דלק", כלומר לא רק שהיצרן מעדיף את "דלק", הוא מעדיף למחוק את המטרד הזה "איילון".

אם הייתה כאן תחרות אמיתית, או לפחות משהו שמזכיר זאת, לא כל צורך באיילון מוטורס.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
מה? מה ? מה לא ברור?!

תאמין לי, אני שואל את עצמי את אותה השאלה בדיוק :lol:

למצב שאתה רואה כאן קוראים "זיכיון ליבוא בלעדי". זה אולי לא נחמד לדעתך, אבל זה עדיין חוקי. ואם אני הייתי דלק מוטורס, גם אני הייתי עושה כל מה שאני יכול כדי לשמור על הזיכיון שקניתי בכסף רב.

אתה יכול לבוא ולשאול למה בכלל יש דבר כזה שנקרא יבוא בלעדי לרכבים בישראל. שאלה לגיטימית. התשובה קשורה קודם כל למשרד התחבורה, שיצר את השרץ הזה ומשום מה סירב במשך שנים לחסל אותו בטענות שונות ומשונות של בטיחות בדרכים. אחר כך התשובה קשורה ליצרן, שהחליט שהוא נותן לדלק מוטורס את הזיכיון הבלעדי לשווק בארץ רכבי פורד על כל מה שמשתמע מכך, כולל העובדה שאף חברה אחרת לא תוכל למכור כאן ברישיון של היצרן רכבי פורד.

פורד הודיעה רשמית שהיא לא מאפשרת לאיילון מוטורס למכור את הרכבים שלה במחיר נמוך מזה של דלק מוטורס.

בינתיים לא ראינו הודעה כזאת או ציטוט מכלי תקשורת אמין של הודעה רשמית כזאת. אם יש לך קישור, אשמח לקרוא.

פורסם

הגיע הזמן להפסיק להתייחס לישראל כאל שוק חסר משמעות. נכון שאנחנו לא סין, ארה"ב גרמניה,רוסיה או מקסיקו וברזיל, אך ביחס לאירופה אנחנו במקום ה-10 במסירות, מתוך מעל ל-20 מדינות באיחוד האירופאי וזה כבר ממש לא חסר משמעות. בכלל, עבור דגמים מסוימים (ביחס לאירופה) כגון הדגמים האירופאים של יונדאי וקיה, ישראל ממוקמת גבוה מאוד. גם עבור האיביזה למשל בימי השיא שלה, ישראל הייתה מספר אחת באירופה במסירות של הדגם.

אם לוקחים בחשבון ששוק הרכב באירופה רק ממשיך וממשיך להתדרד, ישראל היא אי של יציבות עבור יצרנים אירופאים רבים.

השוק הישראלי אולי לא משוכלל מספיק, אך תחרות על ליבו של הצרכן יש. כל שני וחמישי יש מבצע על רכב זה או אחר ומבצעים זה סימן לשוק תחרותי. נכון שיש עיוות מחיר מחירון בשל שוק הליסינג בסגמנט המשפחתיות האוטו' או סופרמיני אוטו', אך גם זה מצטמצם לאט לאט והליסינג כבר לא אחראי כבעבר ל-70% משוק הרכב החדש אלא כבר קרוב יותר ל-50%. כן היה טוב אם לכל מותג היה רק יבואן אחד, למרות שזה לא תמיד זה אומר מחיר טוב יותר לצרכן אלא בד"כ רווח קטן יותר ליבואן.

פורסם

^

^

מזל טופ,

דבר ראשון אתה מבין שיש כאן שרץ, שבו יש לטפל.

דבר שני, ברור לך שיש הסבר פשוט למה איילון מוטורס לא מצליחה למכור יותר זול .

ואם מקרה איילון מוטורס מוכיח משהו, הוא רק מחזק את המצב כקרטלי. מניעת תחרות.(לא משנה אם חוקי או לא)

חוץ מזה, נכון להיום, על פי חוקי מדינת ישראל, חוזה יבוא בלעדי לרכב לא חוקי, כלומר אין מניעה מאף אחד ליבא כל כלי רכב(אי אפשר לתבועה בישראל את איילון מוטורס על שבירת בלעדיות). הסכמי הבלעדיות הם הסכמים ג'נטלמנים(יותר נכון בין שודדי ים) בין היבואנים לבין היצרנים, ולא חוקיים.

הבעיה, כדרך אגב, היא שהטמבל במשרד התחבורה לא הפך את זה לעבירה(הסכמי בלעדיות) על החוק(מאחר וזה פוגע בחופש התחרות), כך שאיילון מוטורס תוכל לתבוע את דלק מוטורס על פגיעה עסקית בה, במקום זה הוא מעדיף לצעוק בתקשורת, כנראה שזה עובד על משהו.

• תוכן חדש...