רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 562 צפיות
זה פשוט כל כך גרוע וכל כך לא ברמה.... אבל מצד שני כל תעשיית הרכב במדינה הזאת נראית ככה אז אין למה לצפות קישור: http://cars.walla.co.il/testrishon/?w=//2648327
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בוקר טוב, האם זה בסדר/לא בסדר לי נהוג במהירות קבועה? אני יסביר , אני עליתי מצומת קסם לכביש 6 לכיוון חיפה, איך שעליתי לכביש טיפסתי ל110 לחצתי על הכפתור של הקרוס קונטרול עד יוקנעם, האם זה בריא, לינסוע כל כך הרבה זמן במהירות גבוהה ? תודה והמשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 21.1 אלף צפיות
כן כן, זה קורה. צריך לעשות טסט ואני לא מוצא את ביטוח החובה. לא רק זה, אני גם לא מוצא את המקיף או בכלל רמז באיזו חברה בטחתי את הרכב. יש למישהו רעיון איך אפשר לגלות לפי המספר רכב היכן הרכב מבוטח חובה ? תעזרו לחבריכם המבולבל תודה.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם קיימת השפעה על המהירות המירבית כאשר הרכב מונע בהנעה קדמית? או יותר נכון לשאול האם 2 רכבים בעלי נתונים זהים למעט העובדה שאחד מצוייד בהנעה אחורית והשני בהנעה קדמית יגיעו למהירות מירבית שונה? ידוע לי כי רכבי דראג מצויידים בהנעה אחורית לקבלת כוחות דחף גדולים יותר השאלה אם זה משפיע על המהירות המקסימלית. תודה
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
הכנסת מצלמה לטסט 1 2
מאת UniqueZ- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים. אני רוצה להכניס מצלמה לטסט. נמאס לי שמשתינים עלי. למישהו יש רעיון כיצד כדאי לעשות את זה?
הודעה אחרונה מאת adir10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 533 צפיות
לילה טוב לכולם, כידוע בעוד כשבוע מתוכנן מופע ראווה של פרארי ברחובות ירושלים, אך עדיין הפרטים לא כל כך ברורים לי, רציתי לדעת האם מישהו מקורב, או ששמע מאיפשהו יוכל לענות לי על מספר שאלות. 1. באיזה שעות יתקיימו ההקפות? אני הריי לא מאמין שכל היום פיסיקלה יעשה סיבובים בירושלים, וכנראה שגם המסלול לא מותאם למסלול לילה, האם פורסמו באיזשהו מקום השעות שיעשו ההקפות, ואיפה? 2. התצוגת מכוניות שמתוכננת להיות (בתחנת רכבת נכון?) כתוב שהיא רק מה9-13, וב14 מתוכנן להיות גם מרוץ, רוב האנשים עובדים בימים א'-ה' ודווקא בשישי שלכולם יהיה זמן לא תהיה התצוגת מכוניות? הן עוזבות את הארץ? הן גם עושות הקפות? ובאיזה מכוניות מדובר? 458 צ'אלנג'? (זה מה שאני שמעתי) 3. המסלול דיי גדול וגם בטח יהיה צפ…
הודעה אחרונה מאת YaronMi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, מחפש תחנה בהרצליה פיתוח שאתם יכולים להמליץ עליה כעל תחנה טובה ו״ישרה״. יש את פז מחלף הסירה, ממול יש פז אחמד את סלים, יש דלק בכניסה לאז״ת, ויש סונול ברחוב החושלים באזה״ת. מה אתם אומרים? יש חוות דעת לכאן ולכאן? תודה!
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 37 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
הצלחתי סוף סוף לעלות את התמונות של הפגמים {הקלים } בצבע ברכב שלי . בהגדלה אפשר לראות שאלו הם "טיפות" חומצתיות שאכלו קצת את הצבע ואת הלקה בפגוש . השפשוף בחלקו התחתון של ההגה , או חוסר של חומר הציפוי בו נראה היטב בצילום ועוד יותר טוב במציאות . בחלק הזה של ההגה אפילו לא נגעתי מעולם {אולי בטעות בסיבוב פרסה} . לאחר כ- 5 מכתבים אליהם + פגישה עם מנהל השרות , הנושא עלה על שרטון . כלומר הם מתנערים לחלוטין מכל הפגמים , לרבות ריח הדלק {שמופיע מ-37 מע" ומעלה} , ועוד דברים . הטיפול הועבר לשמאי רכב בכיר ומעתה אפעל לפי מסקנותיו . אני יודע שפתחתי די מזמן שרשור בנושא אבל רק עכשיו הצלחתי לעלות את התמונות עקב תקלה במחשב . לשיפוטכם .
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איזה יבואן כבר דיווח על עליית מחירים בעקבות עליית המע"מ ?
הודעה אחרונה מאת sluzon, -
- 2 תגובות
- 710 צפיות
בכביש 4 קצת אחרי גשר ראשון לכיוון צפון יש מצלמת מולטנובה ישנה שכבר מזמן יצאה לפנסיה,שמתי לב שבסמוך למצלמה נוספו לאחרונה פסי דריכה על הכביש. למישהו/למיצו יש תובנות בנושא?
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 41 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30077-%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%99-2013-%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%AA%D7%A2%D7%9C%D7%9D-%D7%9E%D7%94%D7%90.aspx פרארי מסרה יותר רכבים מפורשה, חזון אחרית הימים?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום נגשתי לדואר עם מי שאני קונה ממנו תרכב.. הפקידה לא הצליחה להעביר תבעלות ותטענה שאין לו טסט.. אבל הבחור העביר לרכב טסט לפני שבוע בידיוק ויש מסמכים והכל ברשיון הרכב ויש מדבקה.. למה בכל זאת לא הצלחנו להעביר בעלות? היא טענה שצריך לחזור בעוד שבוע שבועיים.. זה נכון?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רשמה על הרכב שהוא יד ראשונה פרטי ו "עבר את כל הטיפולים בזמן במוסך מורשה" שאלתי אם יש לה ספר טיפולים, ואמרה שאין. ואז שאלתי אם לה תיעוד כלשהו לטיפולים והיא התחילה לצעוק עליי (נראה לי שהיא משוגעת...) : "אמרתי לך שאין ספר טיפולים, מה אתם לא מבינים, כל אחד מתקשר עם השאלות שלו" ואני כזה - טוב, ממך אני לא הולך לקנות רכב. השאלה: רכב שמטופל במוסך מורשה (לא מורשה יבואן, אבל מורשה משרד הרישוי)... אין תיעוד לכל הטיפולים שעבר איפה שהוא? למשל, אצלי בפונטו, לפני הרכישה שלחנו פקס ל 'סמל"ת' והם מיד שלחו לנו בפקס היסטוריה מלאה של כל טיפולי הרכב שנעשו אי פעם...
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 769 צפיות
בטסט השנתי של האוטו מצאו שיש חופש בגלגל בבדיקה אצל המכונאי המטפל הסתבר שצריך להחליף מיסב היות ואני בתחום חלקי החילוף לרכב הבאתי לו מיסב מקורי, המכונאי ביקש לראות את חשבונית הקנייה כי אחרת לא יוכל לתת לי אישור על תיקון הבעיה. שאלתי לכם האם הדבר חוקי או שהוא כועס על הפסד הכנסה נוספת ממחיר החלק נא עזרתכם בנושא. תודה גבי
הודעה אחרונה מאת פושה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם בעיקרון.. אני לא יודע אם לכעוס או לקבל את המקרה בהבנה, מאחר ואני אמור כבר להכיר את המקום בו אנו חיים ומתייחסים לרכוש של אחרים. הבוקר במקום להכנס לרכב ולנסוע ללימודים, עמדתי כמה דקות וניסיתי להבין מי ולמה עקרו לי את המראה (רק הזכוכית) של הנהג. "העבודה" נראת די "נקייה" מה שאומר שמישהו התאמץ בכוונה לתלוש אותה, ולא פגע בעת נסיעה. התמונות לפניכם.. סתם כי הרגשתי צורך לשתף.. חשוב לציין כי חניתי במקום מסודר ליד הבית ומעולם לא חסמתי מישהו או חניתי בחניה של אחר. פשוט רוע וזלזול.
הודעה אחרונה מאת Eitan_L, -
-
- 0 תגובות
- 530 צפיות
ראיתי הרבה הודעות בפורום על הנושא הזה, אבל הם קצת ישנות, לכן אשמח אם מישהו יעדכן אותי על מה שקורה היום... רציתי לדעת האם יש מועדון לקוחות / קבוצות של אנשים שהשיגו הנחה על דלק 98? אם כן, איפה ואיך אני מצטרף לקבוצות האלו, הבנתי שהם מגיעים להנחות של כ 1.5 ש"ח לליטר (שזה הרבה מעבר למכובד!!) תודה לכל העוזרים, אלכס
הודעה אחרונה מאת WRaleX, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
עוד לא קיבלתי אגרה לתיבת הדואר, ואני יודע שיש אופציה לשלם דרך אתר משרד התחבורה אבל יש לי שאלה, ביצעתי בדצמבר ניתוח לייזר, אני מעוניין לבטל את הסעיף שבו כתוב שעלי להרכיב משקפיים או עדשות מגע בנסיעה, מה קורה אם אני משלם עכשיו על הרישיון שבעצם מגיע עם הסעיף, ואז מבטל את הסעיף? אני יצטרך לשלם עוד פעם על הרישיון?
הודעה אחרונה מאת ariel1986, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 741 צפיות
חיפשתי בכמה שפות ואני לא מצליח למצוא הדבר הכי קרוב שמצאתי זה 48 MPG שאין לי מושג מה זה אומר. ידוע גם כ skoda pick-up 1.9d, וסקודה פורמן פלוס ואם ידוע אז גם לגבי סיאט אינקה ידני 1.9 אני אובד עצות. תודה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
יש לנו במשפחה את 2 הרכבים[2013] , ואנסה להיות נייטראלי כמה שיותר . נתחיל עם המראה החיצוני. כאן הפיאסטה מנצחת כמעט בנוקאוט . היונדאי פשוט נראית לידה רכב סטנדרתי לחלוטין ,אפילו קצת משעממת הייתי אומר.הפיאסטה כאילו ספורטיבית משהוא עם צורה אווירודינמית ,צמיגים רחבים{מאוד},בקיצור ישלה LOOK מנצח .נקודה.[נא לא לתקוף! דעה אישית כן?} הישיבה בשתי הרכבים שונה{מאוד}.בפיאסטה המושב אינו נוח לנסיעות ממושכות ושדה הראיה שלה מוגבל {בעיקר לאחור}. הישיבה הגבוהה ביונדאי התאימה לי יותר. אבזור - הזה לוקה בחסר בפיאסטה עם רק 2 חלונות חשמל בלבד , במקום 4 ביונדאי , וללא כפתור ESP ,תאורת לוח שעונים עדיפה בחרבה ביונדאי , מנגנון חלון שנעצר כדי למנוע תפיסת ידיים ועוד...הצלחות {טאסות} לא מתלבשות ע…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
- 4 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
כמה שנים יש אחריות למרצדס בישראל?
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, רציתי להתייעץ אתכם לגבי "תאונה קלילה" שקרתה לאוטו מסחרי שחבר טוב שלי לקח מחברת השכרה. מדובר על אוטו מסחרי - פיאט דוקוטה (שנת 2008 - אלפיים ושמונה). האוטו קיבל שיפשוף + מעיכה קלה. (מצרף תמונה-מה שמסומן באדום זה המכה שהוא עשה) השמאי מטעם חברת ההשכרה העריך את הנזק בצורה הבא: תיקון הרכב (ישור דופן + ישור קשת כנף): פחחות+צבע = 1750 ש"ח 3% ירידת ערך = 2044 הפסד מינימום 1.5 ימי עמידה במוסך = 750 שכ"ט שמאי = 150 -------------------------------------- סה"כ: 4694 האם נראה לכם הגיוני המחיר המבוקש? בתודה מראש לכל העונים, גל
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני נוסע לתומי, פונה שמאלה לכביש עם 3 נתיבים כלומר 2 ישר ו3 שמאלי . אני לקחתי את הכי שמאלי לכיוון ישר כי בנתיב הימני התחילו לצאת מכוניות ממסעדה . נוסע בנתיב השמאלי ורואה שהרמזור מתחיל להבהב. נתתי גז ואני שם לב שנהג נצמד אליי מאחורה + עוקף אותי מהנתיב של הפניה שמאלה , וחותך אותי בצורה גסה עם כול האורך של הרכב שלו ! בקיצור פה אין שאלה של מזל אלא אמורה הייתה להיות תאונה 100% !!! כשראיתי את זה , צפרתי חזק (בשביל שישים לב למה הוא גורם ) ובסוף שנינו עברנו . אחרי שעברנו את הרמזור , הוא הפעיל לשניה משולש ( כול האורות דולקים ) ואז סגר , עוד קצת נסע בלם קלות בשביל שאני אתקרב אליו והוציא את היד ועשה תנועה עם היד שאני אמשיך אחריו . בכול מקרה , לא העדפתי להמשיך …
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני שלושה חודשים רכשתי גולף 1.4 חדשה , במסגרת העסקה קיבלתי במתנה בין היתר חיישני רוורס , קיבלתי את הרכב ביום שישי , בשל עומס במוסך\סוכנות , החברה לא הספיקו להתקין את החיישנים המובטחים , אמרו לי : קח את הרכב בוא ביום שני ונתקין (המוסך היה סגור ביום ראשון של אותו השבוע) , היות וממש רציתי לקבל כבר את הכלה הסכמתי (וטוב שכך - הסבר בהמשך) ביום שני הגעתי ואכן החיישנים הותקנו, זכיתי לחזות בתהליך ההתקנה ולראות בדיוק מה נעשה , נסעתי לדרכי שמח וטוב לבב , בחודשים הראשונים רחצתי את הרכב בעצמי , אני שוטף עם דלי 1 של מים וג'ילדה , לא שופך מים בכמויות מרטיב ומנגב .... לפני שבועיים נפלה עלי העצלות ושמתי פעמי למכון השטיפה , שיצאתי משם חשכו עיני : רטיבות חדרה לחלקו האחורי של גג הרכב ב…
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אחד כפתורי הרכב הוא AUX זה אומר שצריך להיות AUX במקום חפשתי כמה שאני יכול ולא מצאתי אותו. אני לא מצליח למצוא אותו או זה שאני צריך גאדגיט מסוים ששקשה עזרה דחוף
הודעה אחרונה מאת קובי777, -
לפני כמה שנים עברתי עם משפחתי לבית קרקע בשכונה חדשה בבאר שבע. השכונה תוכננה ונבנתה במסגרת פרוייקט שנקרא "פרוייקט מיתון תנועה". מתוך מחשבה שזה יפחית שימוש ברכבים, יפחית תאונות, ויעודד שימוש בתחבורה ציבורית ואופניים. כחלק מהפרוייקט, הכבישים בכל השכונה נורא נורא צרים, מלאים בבאמפרים וריקים מחניות. בנוסף, אין בתוך השכונה קו אוטובוס שעובר בצורה סדירה. אלא אוטובוס שמגיע לכניסה לשכונה בשעות מסוימות ומאוד מצומצמות (התחיל בשלוש פעמים ביום, עכשיו עומד על כעשר פעמים ביום). כאמור האוטובוס הזה רק מגיע לכניסה לשכונה, כנראה בגלל הכבישים הצרים אינו נכנס פנימה. במידה ואדם שרוצה להגיע לשכונה באוטובוס, אינו מסונכרן עם אחת מהפעמים בהן האוטובוס הנ"ל נכנס לשכונה, עליו לעלות על קו אחר שעו…
הודעה אחרונה מאת matansab, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום, ממה שאני קורא למנוע בוקסר יש הרבה יתרונות משמעותיים לעומת מנוע טורי או V, ויחסית מעט חסרונות. למה אם כך השימוש במנוע בוקסר לא נפוץ יותר (חוץ מסובארו ופורשה)? http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2257#post2257 http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=44330
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
והמשוקלל ב-2200 ש"ח. סוזוקי אלטו ידנית 2010. אני לא מבין איך העניינים עובדים שם בלוי יצחק.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 תגובות
- 665 צפיות
מחפש אופנוע ( כביש ) לנסיעות בסיסיות לצבא. הנסיעות יתבצעו באזור ה 25~30 קמ ( לכל צד שזה אומר 50~60 כל יום ) בלי קשר לנסיעות אישיות של יציאות פגישות ודברים כאלה. יש לי בעקרון באזור ה 45+- ( להכל כולל הכל, אם צריך יותר בשביל משהו ממש טוב אפשרי עד 50 שזה באמת המקסימום של הגירוד אבל עדיף לא) כמו שאמרתי האופנוע יהיה רק לצורכי נסיעות בכביש ( או כביש משובש טיפה.. של קצת חולות ודברים כאלה וזה גם יקרה לעיתים מאוד נדירות ).
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם לימוד מכונאות רכב בסיסית (כנראה אוטוטורניקה) בערך כ8-10 חודש, ולאחר מכן לא מקבלים תעודה, האם במצב כזה תהיה בעיה למצוא עבודה?
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
היי , ברצוני לדעת כמה יעלה בערך יבוא של רכב שמחירו 7000 דולר אחרי מיסים והובלה . בקיצור כל העלויות?
הודעה אחרונה מאת בנצי,