Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תנסו לבקש מהעיריה לקדם מיניבוס אשר יכנס לתוך השכונה (היה פרויקט כזה בעבר בחיפה שנקרא שכונתית אך לצערי הוא נכשל).

הפרוייקט חי וקיים, נסיעות סדירות בדניה וסביבתה, רמת אשכול, רמת אלון, רמת חן - מיניבוסים (שחלקם מצוידים אפילו ב-WiFi) שעוברים כל 10-20 דקות ומובילים נוסעים לדרכים הראשיות.

גם אצלי בשכונה וותיקה בחיפה מתכוונים לבצע פרוייקט "מיתון תנועה" ולנקוט בכל מיני "מטעמים" לצורך כך, לאור כוונה לחבר את השכונה לכביש ראשי ורצון למנוע מהשכונה להפוך לכביש גישה ראשי.

אני כבר מבין מאיזה סיוט אנחנו נסבול.

באיזה שכונה מדובר?

למה שהדיירים לא ישתמשו בחניות העקובות הפרטיות שלהם? בשכונה.

המונח המקובל "טורקיות". אני הסתדרתי כך תקופה קצרה כאשר גרתי אצל ההורים, ובבניין שבו אני גר יש מספר משפחות שקיבלו צמדי חניות כאלה וכנראה לא סובלים יותר מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חייב לציין שהפרוייקט הנ"ל סיקרן אותי ובהחלט לא הייתי מודע לכך שהוא קיים בארץ.

מצד אחד, אני לא מאמין במגורים בבית פרטי ללא חנייה פרטית. מצד שני, מגורים ללא נסיעת מכוניות ליד מלווה ברעש וזיהום אוויר, די מוצאים חן בעייני. fair? דילמה מעניינת.

מה עם קניית אופנוע/קטנוע? הם כבר יסגרו את הפינה של "ללא רעש וללא זיהום אוויר" :).

מאיפה הבנת שאין חניה פרטית?

להיפך, יש 2.5 חניות לכל דירה!!

פורסם
הפרוייקט חי וקיים, נסיעות סדירות בדניה וסביבתה, רמת אשכול, רמת אלון, רמת חן - מיניבוסים (שחלקם מצוידים אפילו ב-WiFi) שעוברים כל 10-20 דקות ומובילים נוסעים לדרכים הראשיות.

שמח לשמוע שהפרויקט קם לתחיה.

בזמנו, כאשר גרי בחיפה [רח' בורלא, בעע..] עברו כל היום אוטובוסים רועשים ומזהמים אשר הרעידו לי את חלונות הבית.

כאשר התקשרתי לעיריה ושאלתי מה קרה לכל הפרסומים על השכונתית [ליד תחנת האוטובוס היה שלט גדול אשר מהלל את השכונתית] קיבלתי תשובה שהם נאלצו להשבית את כל המיניבוסים מאחר והם לא מתאימים לתוואי של הכרמל [עליות וירידות תלולות] וכי התגלו בהם הרבה בעיות.

לאחר מכן גם התפרסמו כמה כתבות על זה.

אני מניח שעכשיו מדובר במיניבוסים חדשים.

טוב לשמוע ושמח בשבילכם.

פורסם

דומני שברמות רמז פועלים אוטובוסים בגודל מלא - אבל מדובר בשכונה גדולה והקוים מסתיימים בפלימן, שהוא יעד מרכזי לקוים ראשיים. המיניבוסים של ה"שכונתית" פועלים בשכונות פחות צפופות ללא יעדים מרכזיים בתוכן ומשמשים בעיקר כקוי הזנה (feeder) לקוים ראשיים.

הסתייגות - אני מכיר את האוטובוסים רק מבחוץ, אבל בהחלט נתקל בהם לא מעט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השרשור הפך לשרשור חניות בעל כורחו.

מטרת השרשור לא הייתה להלין על כמות החניות, כי ברור לי שיש מספיק, ופשוט אני מוקף באנשים שלא יודעים איך להשתמש בהן.

כשאני מגיע הביתה בשעה 2 בלילה, אני מוצא לפעמים 20 מכוניות על 12 מקומות חניה (8 מחנים בצידי הכביש - לא במפרץ חניה)

יש פה בתים שלא משתמשים אפילו בחניה אחת מתוך השתיים שיש להם. אבל מאפסנים שתי מכוניות ברחוב.

אתה בטוח?

אני למשל, דיי בטוח שלא היית רוצה לשמוע פעם ב-20 דקות טרטור של אוטובוס ולהריח את הגזים שלו בסלון ביתך.

על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בבית פרטי "יוקרתי" יחסית.

אני באמת לא מבין על מה אתה מלין.

אתה בעצמך טוען כי אין מספיק לקוחות לאוטובוס בשכונה, אז למה צריך להכניס אוטובוס גדול, מזהם ומסוכן לשכונה שקטה פעמיים בשעה? בשביל לשרת מספר אנשים מצומצם?!

לגבי מספר החניות, לדעתי הוא יחסית גבוה והלוואי והיה יחס כזה (2.5 חניות לדירה) בכל שכונה בארץ!

אתה בעצמך טוען כי הממוצע זה שני רכבים למשפחה, כך שיוצא כי יש לכם ה-מ-ו-ן חניות שאמורות להיות פנויות.

זה שאנשים בוחרים להחנות את הרכבים שלהם ברחוב זה לא בעיה של המתכנן או העיריה.

ואגב, זה ממש לא קשור לסידור החניה בטור אלא לרצון של בעלי הבתים לא לראות את הרכבים בתוך הגינה או הפיכת החניה למחסן.

אני גם מניח שמתכנן השכונה לא הוא זה שתכנן את החניות בטור וככל הנראה האחראים הם מתכנני הבתים עצמם וזאת בכדי לגזול כמה שפחות שטח מהגינה.

לסיכום, אני דיי בטוח שאם היית עושה סקר בשכונה לבירור מספר התושבים אשר רוצים לקיים מערך אוטובוסים בשכונה + כבישים רחבים יותר לצורך תנועה "זורמת" יותר (כלומר סואנת), היית מגלה שאתה בעמדת מיעוט מוחלט.

בגלל שלרוב הבתים יש חומות גבוהות, הם אפילו לא שומעים את המשאית של הזבל.

יש לי חבר טוב שהיה גר צמוד לכביש שעובר בו אוטובוס. בחיים לא שמעתי את האוטובוס הזה כשהייתי בתוך הבית שלו.

וכמו שאמרתי, כרגע אין לתחבורה הציבורית את מי לשרת מכיוון שאנשים מחפשים איך לא להזדקק לה.

אבל ברור שיש לכל בעלי הרכבים גם ילדים שמידי פעם צריכים ללכת ולחזור מביה"ס באוטובוס.

מספר החניות לבית אולי נשמע גבוה, אבל כמו שכתבתי בתחילת ההודעה הזאת, בגלל שאני מוקף באגואיסטים, למי שבאמת צריך, לא נשאר.

זו גם בעיה של המתכנן כי הוא בחר למקם את החניות בטור (זו לא בחירה של התושבים) - מעניין אותי אם המתכנן הזה פעם אחת ביצע את הטקס של הוצאת רכב פנימי מחניה כזאת.

זו עוד בעיה של המתכנן כי הוא בחר למקם איי תנועה קטנים ומוזרים במקום עוד 2 מקומות חניה (אנשים שואלים אם זה כיכר :roll: )

וגם בגלל שהמדרכות גדולות בהגזמה (רוחב המדרכה עולה על רוחב הכביש ביציאה מחניות) ובכל זאת, בחרו למקם את הצימחיה בהמשך לשורת חניות ועל חשבון עוד חניה/שתיים. במקום למקם על חשבון שאר המדרכה שגדולה מאוד ממילא.

ואתה ממש טועה לגבי האימרה האחרונה שלך.

פעם כתבתי על הקיר של עירית באר שבע על הנושא, וזכיתי לליקים ושיתופים מצד תושבי השכונה.

בנוסף, ועד השכונה עושה מאמצים לקדם תוכניות כאלה ואחרות שנוגעות לתחבורה הציבורית.

ותהיה בטוח שכל בית שגרים בו ילדים בגיל ההתבגרות (כמעט כל הבתים כאן) זקוקים לתחבורה ציבורית - אתה מצפה מההורים שלהם להיות נהגי מוניות במשרה מלאה?

יש בעיית שטח, וחניה זה בזבוז שטח מחריד.

לכל אחד יש 2 חניות, והצורה שבה הוא מחנה את המכוניות שלו זו הבעיה הפרטית שלו (בעיה שהייתה ידועה לכל רוכש ברגע שחתם על חוזה רכישת דירה).

אם אנשים מבזבזים 2 חניות על רכב אחד ותופסים עוד חניה ברחוב, זה באמת הבעיה של דיירי הרחוב ולא של הגורמים המתכננים.

עצלנים במיוחד, יכולים לקנות לעצמם מכפיל חניה ולפתור את הבעיה.

אם שטח השכונה היה מוגבל אתה היית צודק במאה אחוז.

אבל השכונה מוקמה על הרים וסלעים, הנוף הנשקף הוא של חול וחולירע. אני חושב שהרחבת השכונה בשמונה מטרים היה תורם להפרחת השממה.

ואל תהיה בטוח שכולם ידעו איך זה הולך להיראות - יש פה עוד הרבה אנשים שסובלים מאוד מהמצב. תלוי ברחוב - יש רחובות שדווקא מסתדרים בהם יפה כי יש בהם יותר חניה בשטח הציבורי.

ספר לי עוד אודות מכפיל חניה - אולי אקנה כמה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...