Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי google street view זאת שכונה קטנה עם משהו כמו 300 בתים, אני לא יודע איך הגעת לנתון של חצי חניה לכל בית כי בעצמך ציינת שכל בית כולל שתי חניות (העיריה הכריחה את בעל הבית לתכנן כך את הבית בגלל אופי השכונה), זה שהדיירים לא עושים שימוש בהן זו כבר בעיה של תושבי השכונה שכנראה המצב הנוכחי לא כל כך מפריע להם כמו שהוא מפריע לך.

בעצמך ציינת שהדרישה לתחבורה ציבורית בשכונה הזאת קטנה יחסית, תוסיף לזה שזאת שכונה קטנה והנה לך הסיבה לכך שהאוטובוס עוצר רק בכניסה לשכונה. השכונה גם יחסית מבודדת משאר העיר כך שגם אוטובוסים שעוברים בשכונות סמוכות לא קיימים.

בקיצור, אתה חי בסוג של מושב שקרוב ושייך מוניציפלית לעיר ויש לך יתרונות וגם חסרונות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, לצערינו המדינה לא פועלת להפחתת השימוש ברכב מנועי. זה פחות משתלם לה. כמו שזה נראה המטרה של המדינה להעלות את מספר הרכבים החדשים על הכביש.

לפי איך שזה נראה התכנון לא נועד לבטל את הצורך של התושבים במכוניות פרטיות אלא להפחית מעבר של מכוניות בשכונה. זה דווקא נשמע ונראה מוצלח. הכבישים אמורים להיות לשימוש תושבי השכונה ולא להכיל תנועה עמוסה.

אין לכם איזה ציר ראשי שעובר בשכונה שכולם צריכים לעבור דרכה, פחות זיהום ורעש, מה רע?

גם הרחוב שלי הוא כזה. הבעיה אצלנו היא שבכניסה לרחוב יש בתי עסק שבשעות העומס מכוניות שבאות לשם חונות על המדרכות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא יודע איך הגעת לנתון של חצי חניה לכל בית כי בעצמך ציינת שכל בית כולל שתי חניות (העיריה הכריחה את בעל הבית לתכנן כך את הבית בגלל אופי השכונה), זה שהדיירים לא עושים שימוש בהן זו כבר בעיה של תושבי השכונה שכנראה המצב הנוכחי לא כל כך מפריע להם כמו שהוא מפריע לך.

.

פעם התלוננתי בעיריה על כמות החניות בשטח הציבורי,

ואלה בתגובה אמרו שהכמות עומדת בדרישת התקן: חצי מקום חניה לכל בית.

מצורף צילום מסך של הציטוט הרלוונטי.

ישנם תושבים שמתנהגים בצורה מגעילה וגם את הרכב האחד שלהם מחנים מחוץ לחניה הפרטית. זה אומנם חוקי, אבל כשבאים אלי אורחים אין להם היכן להחנות.

מלבד כך שהם לא מתחשבים בתושבים שיש להם יותר מרכב אחד. ובאמת לא הגיוני לדרוש מהם כל פעם להזיז רכבים כדי לצאת מהחניה.

מבחינת התחבורה הציבורית, אם הייתה תחבורה ציבורית סדירה, אני בטוח שיותר אנשים היו משתמשים בה. והרי זו כל מטרת ה"מיתון תנועה" הזה.

עכשיו אנחנו במצב של תרנגולת וביצה:

האם אין אוטובוסים כי אין מי שיעלה עליהם, או שאף אחד לא עולה על אוטובוסים כי אין אוטובוסים?

בגלל הכבישים הצרים, אני לא רואה את זה משתנה בקרוב.

מי שמשתמש בתחבורה ציבורית ימשיך לסבול (הבית המרוחק ביותר בשכונה, נמצא במרחק 2.5 ק"מ בערך מהתחנה הקרובה ביותר שפועלת בצורה סדירה) עוד הרבה זמן.

לכידה.PNG

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
קודם כל, המדינה לא פועלת לצערינו להפחתת השימוש ברכב מנועי. זה פחות משתלם לה.

לפי איך שזה נראה התכנון לא יועד לבטל את הצורך של התושבים במכוניות פרטיות או להפחית קנייה של מכוניות אלא להפחית מעבר של מכוניות בשכונה. זה דווקא נשמע מוצלח. הכבישים אמורים להיות בשימוש תושבי השכונה ולא להכיל תנועה עמוסה. אין לכם איזה ציר ראשי שעובר בשכונה שכולם צריכים לעבור דרכה, פחות זיהום ורעש, מה רע? גם הרחוב שלי הוא כזה

מהשכונה הזאת אין ממש לאן להמשיך :roll:

זה הסוף של באר שבע, דרך ללא מוצא. משתי הכניסות של השכונה, אפשר להכנס רק לשכונה. זהו.

כך שאני לא ממש מודאג מכך שאולי היו עלולים להשתמש בשכונה כמעבר לאנשהו.

לעומת זאת, ניקח את שכונת נאות לון בבאר שבע - למי שמכיר.

השכונה מלאה ברחובות הולנדיים, אבל איפה שאין רחוב הולנדי יש כביש רחב מאוד, שם עובר קו 13 יחד עם עוד רכב ממול, כשיש רכבים מחנים בשני הצדדים.

בגלל שהשכונה נמצא "באמצע" העיר, אז משתמשים בכבישים האלה גם סתם כדי לעבור בין שכונות שונות.

אני ממש לא חושב שמדובר במקום רועש או עם איכות חיים ירודה.

שהרי רוב התושבים גרים בתוך הרחוב ההולנדי, אז לא שומעים כלל את המתרחש בכביש.

ואלה שכן גרים במעטפת, גם לא נראית כאלה מסכנים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מטרת "מיתון תנועה" זה להפחית תאונות ולהעלות את איכות החיים של התושבים. אין קשר לתחבורה ציבורית.

לדעתי גם קהל היעד לשכונה שלכם זה אנשים במצב כלכלי דיי טוב שיכולים להחזיק לפחות רכב אחד ומשתמשים מעט בתחבורה הציבורית.

פורסם

האם לדעתך הכבישים הצרים אמורים לגרום לאנשים לצאת פחות מהבית?

ללכת פחות לעבודה?

הכבישים הצרים אמורים בעקיפין לעודד תחבורה ציבורית ואופניים.

אם רוצים שאנשים ישתמשו פחות ברכב - צריך לתת להם אלטרנטיבה.

וזה שיש פה לאנשים כסף למכוניות זה בטוח, רק איפה הם ישימו אותן?

ובקיצור:

הדבר שהכי מציק לי זה שלא ברור אם בנו על זה שלכל אחד יהיה רכב (ואם כן, איפה החניות?)

או שבנו על זה שנשתמש באוטובוסים (ואם כן, איפה התחנות?)

פורסם
פעם התלוננתי בעיריה על כמות החניות בשטח הציבורי,

ואלה בתגובה אמרו שהכמות עומדת בדרישת התקן: חצי מקום חניה לכל בית.

מצורף צילום מסך של הציטוט הרלוונטי.

ישנם תושבים שמתנהגים בצורה מגעילה וגם את הרכב האחד שלהם מחנים מחוץ לחניה הפרטית. זה אומנם חוקי, אבל כשבאים אלי אורחים אין להם היכן להחנות.

מלבד כך שהם לא מתחשבים בתושבים שיש להם יותר מרכב אחד. ובאמת לא הגיוני לדרוש מהם כל פעם להזיז רכבים כדי לצאת מהחניה.

מבחינת התחבורה הציבורית, אם הייתה תחבורה ציבורית סדירה, אני בטוח שיותר אנשים היו משתמשים בה. והרי זו כל מטרת ה"מיתון תנועה" הזה.

עכשיו אנחנו במצב של תרנגולת וביצה:

האם אין אוטובוסים כי אין מי שיעלה עליהם, או שאף אחד לא עולה על אוטובוסים כי אין אוטובוסים?

בגלל הכבישים הצרים, אני לא רואה את זה משתנה בקרוב.

מי שמשתמש בתחבורה ציבורית ימשיך לסבול (הבית המרוחק ביותר בשכונה, נמצא במרחק 2.5 ק"מ בערך מהתחנה הקרובה ביותר שפועלת בצורה סדירה) עוד הרבה זמן.

חצי חניה לכל בית מעבר לשתי החניות הפרטיות שיש בכל בית נראית לי כמו הקצאה הגיונית, אורחים לא מגיעים לכל הדיירים בשכונה באותו יום ובאותה שעה. ברור שיהיה עומס בחגים מסויימים (ליל הסדר למשל), אבל כך זה בכל הארץ.

למה שהדיירים לא ישתמשו בחניות העקובות הפרטיות שלהם? אני מסכים שזה פחות נוח, אבל אפשרי ומתרחש בהרבה מגדלי מגורים באזור המרכז. בכל צרור מפתחות שמים מפתח של שתי המכוניות וזהו.

אני לא יודע מה הסיבות לתכנון לצורך מיתון תנועה בשכונה הזאת ולא בטוח שהמטרה היא עידוד שימוש בתחבורה ציבורית, יכול להיות שהסיבה היא בטיחותית כפי שכתבו פה או סיבה של איכות חיים (פחות רעש, פחות זיהום) וזה גם הולם את העדר האוטובוסים בשכונה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ההקצאה הגיונית, גם לדעתי.

אבל שתי החניות הן בטור. וכל (אני לא מכיר אפילו בית אחד שנוהג אחרת) התושבים מכניסים רק רכב אחד במקרה הטוב.

יש לי ברחוב תושבים עם שתי מכוניות שמחנים את שתיהן בשטח הציבורי.

וכאלה עם מכונית אחת, שגם אותה לא מכניסים.

וחוץ מזה, אדם קונה בית חדש במיטב כספו, משקיע בכל הפינוקים והשכלולים (יש פה באמת כמה משוגעים), האם נראה לך שהוא מתכוון לבצע את הטקס הזה כשהוא רוצה לצאת מהבית?

פתיחת שער > התנעת הרכב הראשון > להוציא אותו החוצה > להחנות ולכבות (גם לזה צריך ממקום חניה) > התנעת הרכב השני > להוציא את הרכב השני > להחנות גם אותו (עוד מקום חניה) > לחזור אל הרכב הראשון ולהכניס אותו לחניה. :roll:

פורסם

2 וחצי מקומות חניה למשפחה זה התקן, וזה הרבה מעל ומעבר לנדרש ביום ממוצע.

להוציא יום חג כזה או אחר, כאשר לחלק לא מבוטל מהאוכלוסיה יש רכב אחד, מדובר בכמות שאמורה להיות מאוד מספיקה.

פורסם
מהשכונה הזאת אין ממש לאן להמשיך :roll:

זה הסוף של באר שבע, דרך ללא מוצא. משתי הכניסות של השכונה, אפשר להכנס רק לשכונה. זהו.

כך שאני לא ממש מודאג מכך שאולי היו עלולים להשתמש בשכונה כמעבר לאנשהו.

לעומת זאת, ניקח את שכונת נאות לון בבאר שבע - למי שמכיר.

השכונה מלאה ברחובות הולנדיים, אבל איפה שאין רחוב הולנדי יש כביש רחב מאוד, שם עובר קו 13 יחד עם עוד רכב ממול, כשיש רכבים מחנים בשני הצדדים.

בגלל שהשכונה נמצא "באמצע" העיר, אז משתמשים בכבישים האלה גם סתם כדי לעבור בין שכונות שונות.

אני ממש לא חושב שמדובר במקום רועש או עם איכות חיים ירודה.

שהרי רוב התושבים גרים בתוך הרחוב ההולנדי, אז לא שומעים כלל את המתרחש בכביש.

ואלה שכן גרים במעטפת, גם לא נראית כאלה מסכנים.

אתה בטוח?

אני למשל, דיי בטוח שלא היית רוצה לשמוע פעם ב-20 דקות טרטור של אוטובוס ולהריח את הגזים שלו בסלון ביתך.

על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בבית פרטי "יוקרתי" יחסית.

אני באמת לא מבין על מה אתה מלין.

אתה בעצמך טוען כי אין מספיק לקוחות לאוטובוס בשכונה, אז למה צריך להכניס אוטובוס גדול, מזהם ומסוכן לשכונה שקטה פעמיים בשעה? בשביל לשרת מספר אנשים מצומצם?!

לגבי מספר החניות, לדעתי הוא יחסית גבוה והלוואי והיה יחס כזה (2.5 חניות לדירה) בכל שכונה בארץ!

אתה בעצמך טוען כי הממוצע זה שני רכבים למשפחה, כך שיוצא כי יש לכם ה-מ-ו-ן חניות שאמורות להיות פנויות.

זה שאנשים בוחרים להחנות את הרכבים שלהם ברחוב זה לא בעיה של המתכנן או העיריה.

ואגב, זה ממש לא קשור לסידור החניה בטור אלא לרצון של בעלי הבתים לא לראות את הרכבים בתוך הגינה או הפיכת החניה למחסן.

אני גם מניח שמתכנן השכונה לא הוא זה שתכנן את החניות בטור וככל הנראה האחראים הם מתכנני הבתים עצמם וזאת בכדי לגזול כמה שפחות שטח מהגינה.

לסיכום, אני דיי בטוח שאם היית עושה סקר בשכונה לבירור מספר התושבים אשר רוצים לקיים מערך אוטובוסים בשכונה + כבישים רחבים יותר לצורך תנועה "זורמת" יותר (כלומר סואנת), היית מגלה שאתה בעמדת מיעוט מוחלט.

פורסם
ההקצאה הגיונית, גם לדעתי.

אבל שתי החניות הן בטור. וכל (אני לא מכיר אפילו בית אחד שנוהג אחרת) התושבים מכניסים רק רכב אחד במקרה הטוב.

יש לי ברחוב תושבים עם שתי מכוניות שמחנים את שתיהן בשטח הציבורי.

וכאלה עם מכונית אחת, שגם אותה לא מכניסים.

וחוץ מזה, אדם קונה בית חדש במיטב כספו, משקיע בכל הפינוקים והשכלולים (יש פה באמת כמה משוגעים), האם נראה לך שהוא מתכוון לבצע את הטקס הזה כשהוא רוצה לצאת מהבית?

פתיחת שער > התנעת הרכב הראשון > להוציא אותו החוצה > להחנות ולכבות (גם לזה צריך ממקום חניה) > התנעת הרכב השני > להוציא את הרכב השני > להחנות גם אותו (עוד מקום חניה) > לחזור אל הרכב הראשון ולהכניס אותו לחניה. :roll:

יש בעיית שטח, וחניה זה בזבוז שטח מחריד.

לכל אחד יש 2 חניות, והצורה שבה הוא מחנה את המכוניות שלו זו הבעיה הפרטית שלו (בעיה שהייתה ידועה לכל רוכש ברגע שחתם על חוזה רכישת דירה).

אם אנשים מבזבזים 2 חניות על רכב אחד ותופסים עוד חניה ברחוב, זה באמת הבעיה של דיירי הרחוב ולא של הגורמים המתכננים.

עצלנים במיוחד, יכולים לקנות לעצמם מכפיל חניה ולפתור את הבעיה.

פורסם
האמת שלא.

חשבתי לנסות, כבר התחלתי לברר סוגים ומחירים.

אבל הייתה לי הרגשה שלא סתם אני בקושי רואה את זה ברחוב. והחלטתי לנטוש את הרעיון.

כי אתה גר בבאר שבע. בתל אביב אני רואה הרבה מאוד אופניים חשמליות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
האם לדעתך הכבישים הצרים אמורים לגרום לאנשים לצאת פחות מהבית?

ללכת פחות לעבודה?

הכבישים הצרים אמורים בעקיפין לעודד תחבורה ציבורית ואופניים.

אם רוצים שאנשים ישתמשו פחות ברכב - צריך לתת להם אלטרנטיבה.

אין ספק שבכלליות חייבת להיות אלטרנטיבה לרכב פרטי, אבל לא מדובר פה בשכונה צפופה של מאות משפחות ומרכזי חנויות שכולם יוצאים מהבית באותה שעה וממלאים את הכבישים.

נכון שהיה אפשר לתכנן עם שילוב תח"צ בצורה יותר יעילה אבל מצד שני זה יכול להוריד את ערך הנכס של אלה שגרים ליד הנתיב של האוטובוסים. ככה זה פה לפחות. הבתים על הרחוב הראשי טיפה זולים יותר. זה גם לא משתלם להעביר קו אוטובוס בתוך השכונה בשביל 5 נוסעים ביום.

חוץ מזה, כמה באמת התושבים שם צריכים תח"צ? בד"כ מי שבא לגור בשכונת ווילות מחפש להתרחק מהריחות והרעש של הדיזל.

לדעתי אתה טועה. הכבישים הצרים לא אמורים לעודד שימוש בתח"צ. הם אמורים להאט את התנועה כדי למנוע רעש זיהום ולהעלות את הבטיחות, בין היתר גם של רוכבי האופניים.

פורסם

אני חייב לציין שהפרוייקט הנ"ל סיקרן אותי ובהחלט לא הייתי מודע לכך שהוא קיים בארץ.

מצד אחד, אני לא מאמין במגורים בבית פרטי ללא חנייה פרטית. מצד שני, מגורים ללא נסיעת מכוניות ליד מלווה ברעש וזיהום אוויר, די מוצאים חן בעייני. fair? דילמה מעניינת.

מה עם קניית אופנוע/קטנוע? הם כבר יסגרו את הפינה של "ללא רעש וללא זיהום אוויר" :).

• תוכן חדש...