רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
הטעייה בטסט
מאת UniqueZ- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים. היום היה לי טסט לרכב ידני. הלך די נחמד, ואז כשדברתי מאוחר יותר עם המורה, הסתבר שהיא הכשילה אותי על "משמעת נתיבים". הייתי בכביש עוקף קריות, והטסטרית אמרה לי :"פנה ימינה ואז שמאלה". אני נכנס לנתיב שמיועד לפניה ימינה, נוסע כ-200 מטרים, ובסוף כשאני בא לבצע את הפנייה ימינה, היא שואלת אותי "מה אתה עושה?". עולה מכך, שכשאמרה לי "פנה ימינה ואז שמאלה", התכוונה "עבור לנתיב הימני, ובצומת פנה שמאלה". לי אישית זה נראה כמו הטעייה. יש לציין שהנתיב שהיה מיועד לימינה, אפילו לא התעקל הצידה, אלא היה יחסית ישר עד לצומת.
הודעה אחרונה מאת or_doc, -
- 0 תגובות
- 595 צפיות
לאחר העדרות קצרה יחסית טופ גיר חוזרת לעונה שלפחות שישה פרקים, צילומי הפרק הראשון יערכו ב26 לחודש,והפרק ישודר בראשון ב30 לחודש.
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-social-news/Article-ed42e9a4f50ee31004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153 נו מה אתם אומרים? לאיזה מצב הגענו
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
פשפשתי קצת במחירון רכב חדש של יד2 ולא ממש הצלחתי להבין את ההבדלים במחירים בין ה3 דלתות לספורטבק הכל ברור וגם בין 1.4 ל 1.8 אבל למה ה3 דלתות 1.2 עולה 50 אלף יותר מה1.4? מה אני מפספס כאן?
הודעה אחרונה מאת Gidimi, -
אז התחשק לי לנהוג. 1 2
מאת Notepad-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לשרשור הזה אין שום מוסר השכל. אין כאן קונפליקט, ריב, עליות או מורדות. אין חדשות מסעירות. אם בעניינים כאלה חשקה נפשכם, אאלץ לאכזב אתכם ולומר - מוטב שתלחצו "הקודם", כי השרשור הזה סתם יבזבז את זמנכם. זהו סתם שרשור שנפתח כדי שאני אוכל לבטא את אהבתי לנהיגה, בידיעה שרובכם כנראה יסכימו איתי. וזהו. היום לפני מספר שעות שעמם לי, והייתי טיפה עצבני מסיבה כלשהי. אולי זה קשור לעובדה שהייתי צריך לנסוע לחיפה, אבל התוכניות השתנו ובסוף לא יצא לי. ניגנתי קצת בגיטרה עד שנמאס, שיחקתי במחשב, הורדתי את הכלב. כל אלה לא הרגיעו אותי. רציתי לנהוג. לא היה לי יעד. רק לשבת מאחורי ההגה ולהפעיל דוושות של "מהר" ו"לאט". מרים טלפון לאמא שלי ומתלונן: "אני רוצה לנהוג, אבל סתם ככה בלי סיבה?". אני אוהב …
הודעה אחרונה מאת Apple, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
בוקר טוב הבוקר נכנסתי לפקק באיזור עמוס בבאר שבע, קרה מצב שהרכב שהיה מולי בלם לפתע ולא הספקתי לעצור בזמן, כתוצאה מזה נשקתי לו את המגן האחורי. עצרנו בצד והתבוננתי, נראה שלא קרה שום דבר . לא נראה שום פגע ברכב שלי ולא לשלו.. וגם ניסיתי להזיז מעט את המגן שלו ואת הטמבון שלי ואין שום תזוזה של משהו שבור. עכשיו, המגן האחורי שלו היה שרוט כולו אם זה בפינות ואם זה במרכז שככל הנראה לא אני גרמתי לזה.. ברכב שלי שיש לי צבע חדש לא נראה כל נזק או שריטה.. הוא רוצה ללכת למוסך או להפעיל ביטוח .. נראה שהוא רוצה מגן חדש על חשבוני, אני לא מחפש לצאת מידי אשמה אבל באמת שנראה לי שלא עשיתי כל נזק. אני חייל ובנוסף עובד קשה בשביל קצת כסף לבילויים ויציאות, מה הכי כדאי לעשות חב…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לכל אחד שנדבק בחיידק המוטורי יש ציוני דרך שגרמו להתפתחות המחלה. אחד נדבק מאחיו או מחבר, השני ינק את זה מההורים ויש כאלה שהיו אדישים עד שרכשו את המכונית הראשונה (או אולי החמישית)- זו שנתנה להם תחושת חופש או תחושות אחרות, חדשות ומלהיבות. איך זה קרה לכם? האם אתם דור ראשון למחלה? כמה אתם שונים מהוריכם ביחס למכונית? אצלי לפחות, זה כבר דור שלישי, ויש לי הרבה סיפורים על ארועים מעצבים. מבטיח לחלוק בהמשך.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לצד רכבים שכשלו במבחן ה moose test שמעיד על יציבות הרכב, וכתוצאה מכך גם על בטיחותו, רכבים כמו שהתהפך, רנו קנגו וטויוטה היילקס שלא שומרות על איזון נכון (ביידים של נהג לא מקצועי- תאונה קטלנית)- בלטה לרעה אחת מהמכוניות המתקדמות והיוקרתיות, ג'יפ גרנד שירוקי. במבחן הבא, תוכלו לראות שהרכב יכול להתהפך בקלות תחת מעט לחץ, היציבות אינה קיימת בעליל ומתוך 7 מבחנים (בתנאים של 4 נוסעים ברכב+ מטען), 6(!) צמיגים התפוצצו כתוצאה מהתכנון הלקוי של רכב זה, שפשוט מתפורר תחת לחץ. יש לציין שאל מול סיטרואן נמו, רנו קנגו וטויוטה היילקס- להן אין בקרת יציבות, ג'יפ גרנד שירוקי הוא ג'יפ יוקרתי עם מערכת ESP שפשוט נראית שלא עובדת. מה דעתכם? zaYFLb8WMGM דרך יוטיוב ERROR:…
הודעה אחרונה מאת nimi13, -
אוטומוטור 2013
מאת Guy30- 1 תגובות
- 719 צפיות
21-24.6 לא נראה מבטיח בכלל.. http://www.ravmotor.co.il/
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3 אלף צפיות
כבר הרבה זמן אני שם לב לתופעה הזאת ,רוב רכבי פיזו אפילו החדשים (2 שכנים שלי שקנו 107 חדשות) עושות רעש כמו של טרקטור. לאחותי יש פיזו 307 שנת 2007 וגם היא מרעישה . מוסכניק שלי אמר לי שאין מה לעשות זה הרעש של המנועים שלהם. הייתכן?
הודעה אחרונה מאת omar87, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שבוע שעבר בהיותי בת"א ראיתי שרייד חדשה עם לוחית רישוי אאל"ט שמסתיימת ב 78, היבואן לא נסגר בארץ? איך אפשר להביא לארץ רכב גם אם ביבוא אישי שאין לו יבואן? אחרי הכל מדובר רק בשרייד אך עדיין מסקרן העניין, האחורה של הרכב היה נראה ככה http://www.europecarnews.com/wp-content/gallery/new-daihatsu-charade/daihatsu-charade_4.jpg
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז אנחנו מנסים לבטח כרגע את הפיקנטו של האישה.. נהגת תמימה ללא עבר חשוד, אינה נהגת צעירה. המחיר הנל דרך סוכן של חברת ביטוח מסוימת. ישנה אפשרות לביטוח של עובדי מדינה, אבל זה ללא סוכן ובמקרה של אסון אני מתאר לעצמי שזה מצב של כאב ראש לרדוף אחרי החברה) וכל זה בסה"כ ב400-500שקל פחות. זה שפוי? אני מתאר לעצמי שלא... מה עלות הגיונית של ביטוח לרכב הנל במצב המתואר?
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
לאחר שהחלפתי הרבה רכבים במהלך השנים הצטברו אצלי כמה תהיות לגבי חוקים ששמעתי, האם הם אמיתיים או סתם אגדות? 1. חובה פח אשפה ברכב - ברשותי סקודה פאביה 2012, פיזית אי אפשר להכניס פח מכיוון שהמשענת יד יותר מדי קרובה למושבים האחרויים, האם באמת לפי חוק חייבים פח, ומה קורה במקרה כמו של הפאביה? 2. נורת בלם שלישית - ברכב קודם שלי נשרפה נורת בלם שלישית, למרות שעברתי טסט במוסך אמרו לי שמבחינת חוק היא חייבת להיות פעילה ואני עלול לחטוף קנס, אז מה קורה ברכבים ישנים ממש, שאין כלל נורת בלם שלישית? 3. 3 מראות ברכב - שמעתי שלפי חוק חייבים רק שניים (שמאלי ואמצעי או שמאלי וימני), האם זה נכון? 4. גלגל רזרבי - האם מחויב לפי חוק? 5. פנסי ערפל רק בערפל - מי מגדיר את סמיכו…
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
הנושא נדון כאן מספר פעמים. אני רק רוצה לעדכן הרכב אצלי כבר שנתיים וחצי. החודשים הראשונים עברו בסדר ואפילו לא חשבתי לפתוח מכסה מנוע. עד שיום אחד קיבלתי התראה על מפלס שמן נמוך. בהתחלה ההתראה היתה מופיעה כל כמה אלפי ק"מ ולמדתי לחיות עם זה. מתברר שהתופעה הולכת ומחמירה. כיום, אחרי 130,000 ק"מ אני מוסיף ליטר לכל 1500 ק"מ!!!. היצרן כיסה את עצמו בשורה אחת בספר רכב שכתוב שעד ליטר לאלף ק"מ זה נורמלי. עכשיו גם מובן לי למה האחריות היא רק לשנתיים ולא 3 שנים כמו רוב היצרנים. תוך מספר חודשים אני מעריך שצריכת השמן תגיע לסף של האחריות אבל צ'מפיון דאגו לכסות עצמם מבעוד מועד. יש לי מיכל של 5 ליטר בתא המטען. אני בודק שמן בתדירות של אחת לשבוע בערך. ההתראה מופיעה שמפלס…
הודעה אחרונה מאת eran.yablonski, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יצאנו מוקדם בבוקר, או מאוחר בלילה, תלוי את מי שואלים, לטיול בכבישי הצפון המדהימים. קצת תמונות מהיום:
הודעה אחרונה מאת Ofersean, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 30.4 אלף צפיות
רכשתי רכב משומש והבעלים הקודמים הדביק עליו כמה מדבקות שהייתי רוצה להוריד, ניסיתי קצת עם היד וזה דבוק ממש חזק, אני פוחד שירד הצבע... מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת outnex, -
שלום לכולם. שמי ליאור, ואני חדש בעולם הפולקסווגן. לאחרונה קניתי וקיבלתי את הגולף החדשה 1.4 TSI. אחת לכמה התנעות, עולה רעש בטון גבוהה מהמנוע לכמה שניות ונעלם. הרעש דומה לחריקה - נשמע גם כמו רצועה. הרעש לא חוזר במהלך הנסיעה. כמה דקות לפני שקיבלתי את הרכב, שמעתי את הרעש הזה מגיע מחדר קבלת המכוניות. לא בבנתי מהיכן הוא הגיע. עכשיו אני מבין שהוא הגיע מהרכב שלי. משהו מכיר את הבעיה שאני מדבר עליה? האם זה פשוט רעש של רכב חדש שיעבור מעצמו? או תקלה שצריך לטפל בה? תודה מראש על העזרה! ליאור
הודעה אחרונה מאת Liorlior, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יש לי מאזדה 3 שנת 2005 והבוחד אמר שיש בוץ שמן בפקק של המנוע הוא המליץ על פלשינג ויש אומרים שזה יכול לשרוף את המנוע. האי כדאי לוותר ולהשתמש בשמן אכותי והחלפה סדירה? בתודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני כבר חודש וחצי מחפש פיז'ו 206 XS בשנתונים 01-00. מלאי הרכבים קטן יחסית בשנתונים האלה, ואפילו אלה שכן קיימים, נפסלים עוד בשלב של השיחות טלפון בגלל עבר והווה לא ברורים. ואני לא חושב שהדרישות שלי פדנטיות מדי על מנת שזה יעבור לשלב של הפגישה- סה"כ עדות מוכחת לטיפולים מאז שהרכב אצל הבעלים הנוכחי, וידיעה איזה צבע המים ברדיאטור ומאיזו חברה. האם אני פוסל רכבים מוקדם מדי? האם כדאי אולי להתפשר ולראות גם את דגמי ה-1.4 הידניים? לא נהגתי בדגם הזה, עד כמה הוא מרגיש חלש לעומת ה1.6(110 כ"ס)?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ! לפני כשנה רכשתי יונדאי i10. כמה חודשים לאחר מכן שמתי לב כי בזמן נסיעה במהירות של 110 קמ"ש ישנם רעשים מאזור דלת הנהג. כאשר התלוננתי על הבעיה בחברה, החליפו לי את הגומייה של החלון אולם הבעיה לא נפתרה. חזרתי אליהם ואז החליפו לי את המנגנון של החלון אבל שוב, הבעיה לא נפתרה. לאחר שחזרתי אליהם שוב החליפו לי את המנגנון של חגורת הבטיחות וגם במקרה הזה הבעיה לא נפתרה. כאשר חזרתי אליהם שוב מצא מנהל העבודה במוסך פתרון לבעיה. "הרעשים שיש לך הם רעשים שנובעים מרוחות צד ואין לי מה לעשות נגד זה. אין לי פתרון לבעיה שלך" שאלתי אותו "אם כך איך זה שברכבים קודמים שהיו לי לא היו לי רעשים כאלה? האם רוחות צד פוגעות רק ב-i10? " מנהל המוסך מצא תשובה גם לשאלה הזו "זה בגלל ה…
הודעה אחרונה מאת Danix60, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלא תבינו בחיים לא היה לי רכב אוטומטי משלי , אני מדבר על רכב של חבר ליפני זמן מה ,אני הרבה יותר רגוע מידני לא צופר לא נצמד לא נוסע מהר ולא מהבהב אבל עדיין אני אוהב ידני ונהנה מזה השאלה היא איך התנהגות הנהיגה שלי הופכת להיות שמיים וארץ בין שני הגירים האלה ? ולא שאני שוקל לעבור לאוטומט.. אגב מה הקטע עם הנהגים האלו שעומדים על המעבר חציה ברמזור ולא בקו הסימון ? זה לא המקום של האופנועים ?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היא טעתה בספרה אחת בתעודת זהות והעבירה על שם של מישהו אחר. מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3898492#post3898492 מעניין לדעת מחירים וכמובן האם גרסת הביצועים תגיע גם. האם יהיו גרסאות ידניות. 3/5 דלתות.... מי שיודע מוזמן לשתף. ברוכה הבאה.
- 0 תגובות
- 475 צפיות
בקרוב יצא לי לבלות יום חופשי באיסטנבול. אני מבין שיש שם מסלול, כמו בכל מדינה מתוקנת. לא הצלחתי למצוא גוף שמעביר הדרכות נהיגה (מסלול, ראלי - מה שבא ברוך הבא). האם מישהו מכיר ויכול להמליץ?
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום לכולם, היום הייתי במוסך היבואן ושילמתי 852 ש"ח על טיפול 30 אלף, מדובר ברכב סיאט SC 2011 ... המחיר לפי פירוט מסנן שמן 110 ש"ח ( מקורי) פקק לאגן 18.20 ש"ח (מקורי) שמן 507005 235 ש"ח ( צ'מפיון ) מסנן אוויר 225 ש"ח ( מקורי ) סה"כ כולל עבודה 852 ש"ח יש לציין שלא שאלו אותי לגבי החלפים ( אם אני רוצה מקורי או חליפי ) ... בכל מקרה נראה לי יקר קצת , כמה אתם שילמתם ?
הודעה אחרונה מאת mozman11, -
- 0 תגובות
- 480 צפיות
יש בבעלותי מזדה 323F שקיבלתי מדוד שלי במתנה ידנית כמובן ומצב מכני טוב חוץ ממצבר שצריך ללהחליף אבל לגילי (18) ועצם זה שאני נהג חדש אני מסתפק במה שיש עכשיו השאלה שלי היא כזאת הרכב לא עבר מעל שנתיים טסט והמצב החיצוני שלו כלומר הצבע די על הפנים.. האם שווה להשקיע ברכב כזה?וכמה יעלה לי כל התענוג חשוב לזכור שהרכב עצמו בחינם ולא שילמתי עליו שקל
הודעה אחרונה מאת ben_knafo, -
הנה ההסבר. הרבה פעמים יוצא לי לראות כל מיני מודעות עם יציאות כמו "למי שמחפש לקנות לפי מחירון לא פה" "לא מכיר את לוי יצחק ולא את יד 2" ושאר פנינים. אני ממשיך לקרוא ומגלה שהק"מ לא ממש נמוך בלשון המעטה . אני רושם לעצמי לשים עין אחרי המכירה ומגלה שכל אותם מודעות כולל פה בפורום משורשרות והמחיר צונח פלאים עם כל שרשור . ואני שואל , לא פשוט יותר לרשום מחיר שפוי ונורמלי ולא להביך את עצמכם ? אותי בתור קונה לא מעניין אם בחרת להוציא על רכב שעולה 15,000 לצורך העניין עוד 20,000 על כל מיני הנמכות,חצאיות ושאר ירקות. מה אתם חושבים ?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 847 צפיות
יש בעיה באורות באוטו , בפנסים הקדמיים , אור אחד תקין ואור אחד שלידו יותר חלש , יש בניהם הבדל ,אבל אצל שני הפנסים דולק האור. אני חייב לתקן את זה לפני שאני נוסע על הכביש או שאני יכול לנסוע עם זה ככה? זה עברה על החוק ? תודה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 0 תגובות
- 610 צפיות
בוקר טוב, במגאן שלי החגורות בטיחות לעיתים לא חוזרות ולפעמים חוזרות אבל ממש לאט יש איזה שמן לשיים או כל דבר אחר, כדאי לתפעל אותם מהר יותר מהר?
הודעה אחרונה מאת bar800, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתכנן לטוס לגרמניה לבקר מספר חברים. זו פעם ראשונה שאני טס לבד ושוכר רכב (טסתי פעמים רבות לבד, מעולם לא שכרתי רכב). הפעם, מאחר ואני צריך לכסות על מגוון גדול של ערים ואפילו ארצות, עלתה בי המחשבה לשכור רכב. הייתי פעמים רבות עם משפחה, אני קצת מכיר את הכבישים- השאלה היא מעמדת הנהג, האם הנהיגה מסובכת? האם יש דברים שחשוב להקפיד עליהם במיוחד? התמצאות נוחה? יש בי איזשהו חשש נוראי ולא כל-כך ברור לי למה, כי דווקא זכורות לי תשתיות טובות, נהגים נחמדים ובסה"כ פחות או יותר אותם חוקי תעבורה כמו בארץ (מלבד המהירות). טיפים ממישהו?