רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם . מחר אני הולך לעשות טסט לאוטו מכיוון שלא קיבלתי בדואר את הרישיון לשלם , אני מוציא בעמדה האוטומטית במשרד הרישוי בחולון . יש למישהו מושג האם אפשרי בתשלומים ? ואם כן בכמה?? תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת rally5, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן ח'ברה....שבוע טוב קצת עזרה...מישהו מכיר את הדגם AUDI A4 גרסת ה-S line ?? אז השאלה היא פשוטה...יש לה עוד שם?רשמי יותר?נרדף? כי אולי מתוך 15 דגמים שונים של A4 בספר המחירון של לוי יצחק אין שום איזכור של ה-S line בשמו תודה יום טוב חברים =]
הודעה אחרונה מאת Design Sound, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זה הופץ בפייסבוק חשבתי שזו המצאה - הזהרו מאנשים שפונים אליכם בטענה שדרסתם אותם וכולי - זו שיטה חדשה של שודדים. מקרה מיום חמישי האחרון http://news.walla.co.il/?w=/10/2643309
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול חשבתי להזמין את האזעקה dx.com/p/spy-pke-rke-car-alarm-system-kit-122441 האם כדאי? בארץ ידעו להתקין אותה אם כל התוספות שהיא מגיעה? הצעות המלצות תודה (:
הודעה אחרונה מאת 123sz, -
טיול נודד באיטליה 1 2 3
מאת Guest botzek1-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 32 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם, קודם אציין שהשרשור לא נפתח באוף טופיק כי אין לי גישה ובנוסף כל השרשורים הקודמים בנושא ישנים\ לא באותו כיוון. אני ואישתי רוצים לטוס לאיטליה לכ-8 ימים. בתחילה חשבנו לטוס לרומא ולבלות שם במשך השבוע עם גיחות קטנות למקומות קרובים באיזור. אני רוצה לעבור במוזיאונים של פרארי (במיוחד בחדש) ומשהבנתי שזה לא קרוב חשבתי לעשות טיול נודד עם רכב מעניין (חיפשתי 159 ואין אותה באף אחת מחברות ההשכרה הגדולות) ולישון במקומות שונים עם ההתקדמות במסלול, תוך כדי מעבר במקומות יפים שלא קשורים דווקא לתחום המוטורי כדי שהחצי השני יהנה גם . הטיול מתוכנן לשבועות הקרובים כבר התחלתי לברר על טיסות ובתי מלון באיזורים השונים. אשמח לעזרה והכוונה בנושא, בנוסף אנחנו דתיים אז את השבת דווקא נעדיף לה…
הודעה אחרונה מאת [פנדוב, -
-
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
עוד לא יצא לי לראות התייחסות לעניין בפורום, אבל יש לזה משקל כבד ולדעתי צריך להתמקד בזה - עוד לפני סוגיות המהירות המירבית המותרת והמסחטות (סליחה, 'מצלמות'). הרמזורים כאן מתוכננים בצורה מטופשת. אסביר למה אני מתכוון. בארה"ב, ניקח את ניו יורק כדוגמה כי פשוט יותר להסביר את העיקרון שם, הרמזורים מתוכננים בצורה כזאת שתווסת את התנועה למהירות ממוצעת של 30 מיילים בשעה, קרי 50 (48 לדייקנים) קמ"ש. כלומר, אם נעמוד ברמזור אדום בתחילת שדרה ריקה ממכוניות למעט שלנו ונמתין לירוק - נאיץ בעדינות ל 30 מיילים בשעה, והרמזורים יתחלפו בעודינו מתקרבים אליהם. כלומר - אם נאיץ ל 40 או 50 מיילים, זה לא ישנה את קצב ההתקדמות שלנו היות וניאלץ לעצור ברמזור (ריאלית זה עובד קצת פחות טוב בגלל עומסי תנו…
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תרגום שלי מאתר motorauthority עם רכבים כגון Lamborghini Aventador ו- Ferrari FF וגם עם Aston Martin One-77 אשר נמצאים בפיקודם של שוטרי דובאי, זה היה עניין של זמן עד שהרכב המהיר בעולם Bugatti Veyron לובש את החליפה של ירוק/לבן . עם מהירות של 253 MILE/H או 404 קמ"ש זה קשה מאוד לנהוג ברחובות של העיר הצפופה !. עכשיו השאלה, איך שוטרים מן המניין יכולים לנסוע ברכב כזה ללא גרימת נזק לו או לעצמם? האם הם עוברים קורסים מסויימים, האם באמת זה דרוש במדינות כמו איחוד האמירויות אשר יש לאנשים כבר פירארי ופורשה בבית?
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.motorauthority.com/news/1084232_lexus-lfa-owner-successfully-lobbies-town-to-have-speed-hump-removed
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 28.9 אלף צפיות
הי - קניתי ורסו חדשה שנה וחצי על הכביש 50000 קמ. התחיל רעש מהגיר במוסך אמרו שהלך הגיר והחליפו תיבת הילוכים במסגרת האחריות. מה ניתן לעשות? לא הייתי מצפה מטויוטה לתקלה זאת , החשש שלי הוא שלאחר תום האחריות התקלה בגיר תחזור. למישהו יש רעיון איך לטפל בנושא או נתקל בבעיה כזו? תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
סוף שבוע טוב לכולם. בשיטוטי בפייסבוק, נתקלתי בפוסט של בחור המספר על מקרה שבו נקלע לזירת תאונה בעת שהיה רכוב על אופנוע, שבה נפגע הולך רגל מרכב אחר, ושנים לאחר מכן הואשם בגרימת הנזקים להולך הרגל. הסיפור מתחיל לא טוב, ונגמר לא טוב: לטובת אלו שאין להם פייסבוק:
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
שבת שלום, האם יש למישהו המלצה לסוכנות רנו ספציפית בה השירות טוב? (גרים בשרון). בכל מקרה מה כדאי לדרוש ברכישת רנו מגאן אסטייט לגבי אבזור פשוט אין כי הרכב מאובזר בכל מה שצריך, איזה הטבות קרסו נותנים וכדאי לדרוש במקום? (הסוכנות לחוצה כי הם מתקשרים בערך כל יום) תודה ניצן
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מה הרכב הכי הכי פופולרי היום בארץ? הכי ישראלי שיש? בשנות ה70 הייתה חיפושית ואסקורט אחר כך סובארו (80-84) ואחר כך עוד פעם סובארו אז לנסר וסופר לנסר ואז לאנטיס ותקופה קצרה קורולה-(03-04) ועד לא מזמן מאזדה 3 אבל בשנה שנתיים האחרונות אני כמעט ולא רואה שקונים מאזדה 3 חדשה אז מה הרכב החדש הכי פופולארי כיום? המכוניות החדשות שאני רואה הכי הרבה זה פוקוס, פלואנס וקרוז אבל עדיין אני לא רואה אותם בכמויות כאלה כמו המכונית שציינתי
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
לאחי יש מזדה 3 אקטיב 2005 הבחור נוסע על גנט 15 ומעוניין לעלות ל 17 מאחר ולא מצאתי תשובה בטוחה אשמח לעזרה. האם יאשרו מידת 17 ? מדובר בגאנט מקורי של מזדה 3 או6 תודה לעוזרים, רז.
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
היי לכולם, אני סטודנטית לניהול שעושה עבודת מחקר בנושא כוונות רכישה של רכבים חשמלים בקרה הצרכנים בדרום. לצורך בניית שאלון מדוייק, היתי שמחה לקבל את עזרתכם! מהו טווח המחירים הלגיטימי של מחירי הרכבים מונעים בנזין? לא מדברת על מכוניות אספנים כמובן שיוצאות מתחומי הצרכן הטרוויאלי במדינה. אשמח גם לדעת מהן הקפיצות של טווחי מחירים המקובלות? ( לדוגמא- רכבים עד 20,000, 20,000-40,000 או לחלופין, קפיצות של 50 אלף?) בתור מישהי נטולת רכב, עם ידע יחסית מצומצם בתחום, אודה מאוד לכל פיסת אינפורמציה
הודעה אחרונה מאת marker, -
כל הכבוד לנהג שהצליח לבלום ממש ברגע האחרון. ממש מלחיץ לראות את הילד פשוט רץ לכביש בלי להסתכל,ועוד אמא שלו נמצאת לידו אבל לא משגיחה עליו. אחר כך אם קורה משהו תמיד מאשימים את הנהג. כמובן שנהג טוב צריך להיות מוכן לכל תרחיש אבל גם להורים יש אחריות להשגיח על הילד שלהם. אחד הדברים הכי מפחידים שיכולים לקרות לנהג זה שילד יקפוץ לו פתאום לכביש.
הודעה אחרונה מאת NEW10, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
בפירוט התביעה אני רואה שהורידו לי 5 אחוז עבור "קיזוז תת קוד דגם" מה זה הדבר הזה? חיפשתי גם בגוגל ולא מצאתי תשובות לגבי זה, זה 800 שקל - חבל לי עליהם... נראה לי שזה סתם גירוד והמצאה. הורידו לי כבר עבור ידיים רבות, עבור חברה\השכרה ועוד כל מיני שטויות אחרים, זה אני מקבל אבל "קיזוז תת קוד דגם" נראה לי קצת המצאה. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת barak5915, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים. השאלה כמו בכותרת. האם גם לאחר התקנת דאבל דין, השליטה מההגה על הרדיו עדיין תקיפה?
הודעה אחרונה מאת matansab, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 656 צפיות
הקרב היום יומי אני יתחיל מזה שאנינהג עם ותק של 10 שנים נוהג כ 10 אלף קילומטר בשנה על רכב פרטי ועוד 5 אלף על רכבעבודה. אוהב לצאת לנסיעות סתם כי זה מה שעושה לי טוב. בזמן האחרון הנסיעותרוגע והשלווה נהפכים למלחמה של ממש, אני נתקל בעבירות תנועה של ממש וכרגע אנימתחיל פשוט חושב פעמיים האם שווה לי לצאת לנסיעה או לא. זה מתחיל מזה שאיןכבוד הדדי בין אנשים בכביש אפילו אם נתעלם כרגע מהחוקים שחוקקו. אני פוגש יותר ויותראנשים ששמים פס על אנשים. למקרה ניקח את כמה דוגמאות משבוע שעבר סה"כ 6 שעותנהיגה כל השבוע לא מעל 400 קילומטר בערך200 מחוץ לעיר ו 200 בתוך העיר. אני פוגש עבירות מהסוג שבו המניעה היא ע"יגורם מוסמך לזה (המשטרה) שכל השבוע לא פגשתי אף ניידת אחת במסלול שלי …
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני נוסע מעט מאוד, אבל בכל זאת יצא לי לראות הרבה "כמעט תאונות" ועבירות מסוכנות של נהגים. גם בי כמעט והתנגשו פעמיים במהירות גבוה נהגים פשוט מפגרים. אבל יש תופעה של האוטובוסים, שכשהם עוצרים בצד להורדת/העלאת נוסעים, הם חוזרים לנסיעה בלי להסתכל בכלל. הם פשוט גולשים לנתיב הימני בלי להסתכל, ואחרי זה ממשיכים וחותכים גם לנתיב השמאלי. לדוגמא לא מזמן אני נוסע בכפר סבא, כביש דו נתיבי חד סטרי, בצד ימין יש תחנת אוטובוס כך שיש לי 2 נתיבם פנויים ומצד ימין יש תחנת אוטובוס. אני עובר לשמאלי כי אני יודע שהאוטובוס עשוי תכף להתחיל בנסיעה, והאוטובוס מחליט לשים פול גז ולעבור לנתיב הכי שמאלי תוך כדי שהוא חותך אותי. היה ממש קרוב ללפגוע בי כי הוא אפילו לא הסתכל, רק הצופר הציל אותי. ו…
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 44 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4373282,00.html יורד ב31 אגורות לליטר כולי ציפיה לשרשרת תיאוריות הקונספירציה החודשית
הודעה אחרונה מאת FiS, -
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
בוקר טוב חברים, אני מעוניין לעשות רישיון למשאית עד 12 טון. מישהו מכיר מורה באזור פ"ת שיכול להריץ איתי 2-3 שיעורים כל יום ולעשות לי את זה בקבלנות?? כמה שחיפשתי או שלא מוכנים קבלנות או שעמוסים ומוכנים לתת לי לי 3-4 שיעורים בשבוע.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בן 18.5, מעל שנה עם רשיון. אני מתכנן להשכיר רכב ולנהוג בגרמניה בסוף יוני, אך פידבקים שונים חלקם אומרים לי שלא תהיה לי בעיה - חלקן אומרים שכן. התכנון הוא נסיעות קצרות בעיקרן אך יהיו יומיים בהן אני אסע בערך כארבע שעות (אוטובאנים). כדי לא להיות עייף תכננתי לצאת ב10 בבוקר וככה אגיע למקום המדובר באיזור השעה 2-3, כך שלא תהיה לי בעיה של עייפות. צריך לציין שלהערכתי אין פה סיכון יותר מאשר נהיגה בארץ, להפך - הכבישים והתשתיות שם טובות בהרבה, וסביר להניח שאני אנהג על רכב טוב בהרבה ממה שאני נוהג עליו בדרך כלל. אני יכול גם להגיד שאני נהג טוב יותר מהרבה אנשים שבטווח הגיל שלי ואני בטוח על הכביש ומגיב מצויין לדברים בלתי צפויים (וצופה אותם כמובן), ובאופן כללי נוהג טוב יותר מהנהג הח…
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לחבריי הפרום שלום, ברצוני לשתף אותכם במקרה שקרה לי בשבוע שעבר, ביום שלישי בזמן החזרה לכיוון הרכב מהעבודה אישתי ראתה כי מישהו פגע ברכבה החדש מסוג מזדה 6 (אחלה רכב אגב) והשאיר לה פתק על החלון ובו נרשם "פגעתי לך ברכב סליחה!!!! צור איתי קשר ושמו וטלפון שלו. אישתי התקשרה אליי בהיסטריה ושאלה מה לעשות ואני ישראלי מצוי שכמוני אומר לה שאני יבוא הביתה ויתקשר לטלפון שהבן אדם השאיר תוך כדי צפייה שזה סתם מספר והוא בכלל לא נכון (כבר אמרתי ישראלי סקפטי). להפתעתי שהתקשרתי ענה לי חמד של בחור ששמו מפאת כבודו שמורה אצלי וביקש להתנצל וביקש שנפגש במוסך שאני רוצה על מנת לדון על תיקון הרכב, קבעתי איתו באחד המוסכים של מזדה במרכז למחרת בשעה 8:00 שנפגשנו במוסך הבחור סיפר לי קצת על עצמו בן …
הודעה אחרונה מאת נועם חבה, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אני לא נהגת חדשה, ברשותי רשיון נהיגה מזה מספר שנים אך לא היה לי רכב, ולכן נסיוני בנהיגה דל. עכשיו חזרתי לנהוג, לקחתי כמה שיעורי ריענון, אך בנהיגה עצמאית מרגישה שחסר לי נסיון מעשי, חוסר בטחון, אתם בטח מכירים את הרכב שנוסע לאט בנתיב הימני וכולם צופרים לו בעצבנות ועוקפים... להמשיך שיעורים נוספים עם מורה לנהיגה זה יקר (120 ש"ח לשיעור...) אז אני מחפשת פתרונות מעשיים יותר. מעוניינת לשמוע מאנשים שהיו במצב דומה: ספרו איך חזרתם לנהיגה שוטפת ואם יש לכם עצות טובות? המלצות על מלווה נהיגה באיזור ת"א-ר"ג-גבעתיים? מישהו התנסה בשירות מלווה של חברת "דרייב מי"? מקומות מומלצים לנסוע בהם כדי לצבור נסיון ? אפשר לענות גם בפרטי, תודה
הודעה אחרונה מאת Reka, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
NoTMC-uxJoo דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
- 11 תגובות
- 6 אלף צפיות
השוטרים לפעמים שמים מצלמות ביציאות מהתחנות דלק בכביש 6? וגם אתמול היו 2 ניידות אחת ליד השניה ואיזה שוטר עם אקדח לייזר, עכשיו יש אפשרות שמעבר לאקדח לייזר לניידות עצמן היו מצלמות שמצלמות? אם בו נגיד גם בהלוך וגם בחזור צילמו אותי פעמיים או שלוש, אני יקבל 750 ש"ח ו8 נקודות על כל דוח?
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
- 3 תגובות
- 872 צפיות
אהלן לכולם, כידוע יש לי קאוואליר 2003. הרכב לא מופיע באוטו-דאטה. אף מכון טסטים לא רוצה לאשר לי את המידה 195/65/15 אשר נפוצה בקאוואלירים ישנות יותר ברמת גימור גבוהה יותר. בשנתון הנ"ל רק רמת גימור אחת. והמידה שלה היא 195/70/14 . UMI - טלפונית לא מאשרים,שלחתי פקס קיבלתי תשובה שלילית מהמחלקה הטכנית. בחו"ל נמכר גם עם 16". האם יש למישהו אוטו-דאטה ויכול לבדוק לי לעומק האם ניתן לאשר? יש עצות מעשיות אחרות?
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש פרטים בנוגע לתחילת שיווק של המיניואן הזה? וגם לגבי מחיר ופרטים? לפני כמה שבועות ראיתי שתי יחידות בנמל אילת, בין כל הטויוטות החדשות והיום ראיתי מובילית עם יחידה אחת של הרכב הזה (ביחד עם עוד כמה ראב-4 ולנד קרוזר).
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 949 צפיות
יש רכב שעומד ליד הבית. יש לי 2 שאלות : 1) אבד לי הרישיון לרכב (רישיון כתום), כשאני יוציא אחד חדש האם אני עדין יקבל את הזיכוי על הזמן שהוא מוקפא? 2) פעם בכמה זמן צריך לעשות סיבוב ברכב,על מנת שישאר תקין?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
תמונות מטיול מועדון PCR בלילה שבין חמישי לשישי, לא רגיל לראות 30 צרפתיות, חדשות (מגאן RS CUP) לצד ישנות (קליאו ספורט, 206) וישנות יותר (ראלי ו-RSI) בכבישי ההרים הריקים והמפותלים. קרדיט ענק ל- daniel ozran על התמונות.
הודעה אחרונה מאת RK,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 295 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- baer
- santiago
- דור--
- 3n
- MOTIOZ
- `Infinity
- MRobot
- GTI33
- vadimavto
- thema832
- BRAVO_SX