רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברצוני להזמין מאיביי דגם של רכב אשר מחירו כולל המישלוח לארץ 100 דולר, האם פריט כזה ייעצר במכס? כלומר על פריט כזה יש צורך בתשלום מכס ? אגב ,אם זה משנה אז הדגם שאני מעוניין להזמין/לרכוש משומש כי אין למצוא אותו במצב חדש.
הודעה אחרונה מאת Big_White, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אחרי שעשו ריקול ל 384,181 מכוניות בסין http://www.carscoops.com/2013/03/vw-recalling-384000-cars-in-china-for.html עכשיו פולקסווגן עושים ריקול ל 91000 מכוניות ביפן http://www.carscoops.com/2013/05/vw-recalls-91000-vehicles-in-japan.html עוד מעט לא ישארו להם מכוניות על הכביש
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
הרכב נרכש במאי 2011 עם כ-58K ק"מ. מחיר מחירון של הרכב חדש מהחברה היה כ-250K ש"ח. הרכב עלה לכביש ב-15/10/2006. אני רכשתי את הרכב לאחר כמעט 5 שנים על הכביש כאשר המחירון היה 150K ש"ח. כלומר ירידת ערך ממוצעת של כ-20K ש"ח בשנה. בחודש אוגוסט 2011 עשיתי טיפול שנתי (5 שנים או 75K ק"מ, למרות שהק"מ עמד על 61500) של החלפת שמן מנוע + פילטר שמן + שמן דיפרנציאל, עלה לי כ-700 ש"ח במוסך המרכזי בניר צבי. כמה ימים לאחר מכן קבלתי מכתב אהבה ממשרד הרישוי (אגרת רישוי) עם בקשה לתשלום של 2401 ש"ח. לפני כחצי שנה (סוף חודש ינואר) החלפתי את הצמיגים (המקוריים!!!) שהחזיקו בכבוד מעל ל-5 שנים ו-66K ק"מ (ולפי דברי הבוחן בטסט והבוחן במכון הבדיקה הם עוד היו עוברים טסט עד שהיו מגיעים ל…
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 852 צפיות
למה לא למכוניות?!?!?! :cry: http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2641462
הודעה אחרונה מאת eph1983, -
- 0 תגובות
- 617 צפיות
מבפנים או מבחוץ? ואיפה בדיוק? תודה :-P
הודעה אחרונה מאת yuvalshilo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הכוונה להשתמש בו כמו בתיבה ידנית, להתדרדר בN, להעביר לN בעמידה וכו' האם פוגע בגיר?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 1 תגובות
- 994 צפיות
נתקלתי בצ'יפ כזה באייבי : http://www.ebay.com/itm/2004-04-Renault-Megane-II-OBD-Performance-Flash-Chip-/220623952998?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item335e365c66&vxp=mtr מישהו יכול לשפוך קצת אור על : תפקידו של הצ'יפ ? מה הוא משפר ברכב ? האם מומלץ ? תודה
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
אפשר בבקשה רשימה של מכוניות שאתם מכירים עם 6 הילוכים ? ידנית כמובן. מה מאפשר גיר שכזה ? ההילוך החמישי ארוך יותר ? בינתיים אני יודע שיש בליאון ובפיאט 500 גיר עם 6 הילוכים . מבקש לרשום מכוניות ברות השגה ולא איזה פרארי או פורשה .
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 0 תגובות
- 735 צפיות
שלום! בדף תוצאות בדיקת מעבדה לגבי טיב הגז (גפמ) בחברת דור אלון מופיע מספר אוטן מחושב של הגז. הבדיקה נעשית כל חודשיים,והמספר המחושב עד עכשיו נע בין91 ל 94 (לערך). מעניין אותי לדעת, מה המספר אוקטן המחושב של בנזין 95? הרכב שלי הוסב לגז. בנסיעה על קרוז קונטרול בכביש ישר על מהירות 100 קמ״ש, ignition advance timing מראה על +30 מילישניות על בנזין 95,ו + 37 מילישניות על גז. אני רוצה להבין מאיפה בא ההבדל בזמני הצתה באותם תנאים על בנזין ועל הגז? האם זה בא מחיישן נקישות שמקדם או מאחר טאת ההצתה בכדי שלא יהיה דטונאציה?או שזה בגלל ההבדל באוקטן בין הדלק לגז?
הודעה אחרונה מאת diveman, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, בשיטוטי ברכבי האינטרט לא מצאתי שוב מבחן דרכים על הרנו מגאן דיזל. נכון היה על המגאן אסטייט אך הם שונות בתחליט ולא מיועדות לאותו פלח. אם מחלקת מבחני הדרך של האתר רוצה לעשות מבחן מקיף או כולל על המגאן אשמח לתרום את רכבי למדע (לנסיעת מבחן) מפני שאני חושב שזהו רכב חשוב ומישתלם בשוק הישראלי שלא מקבל את החשיפה הראויה. תודה ניצן
הודעה אחרונה מאת nburrack, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 719 צפיות
ב.מ.וו יצאו עם סרטון עם הסבר רומנטי למה יש להם מכוניות סטיישן. עובד שלהם בשם Max Reisböck רצה מכונית סטיישן בשנות ה 80 שלחברה עדיין לא היו מכוניות סטיישן אז הוא בנה לעצמו אחת והראה לבוסים שלו. מאז יש ב.מ.וו סטיישן. http://www.youtube.com/embed/MF0CUaS0czk]
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לאחר ששקלתי לאחרונה לשדרג את הרכב ל פולו 1.4 2012 או איביזה 1.4 2012 ובדקתי מהם מחירי הביטוח של הרכב. בררתי דרך אתר WOBI את מחיר הביטוח המקיף ואת דרישות המיגון. הגעתי למסקנה שבקטגוריית הסופרמיני ההבדלים במחירי הביטוח קיימים אבל לא מהותיים. מה שכן בולט הוא שכל המבטחים רכבי VAG דורשים התקנות מקומיות של עלוקה/ כספת/ קודן / מערכת איתור חצי פעילה וכד', ומבטח שלא דורש מיגון כזה גובה מחיר ביטוח גבוה משמעותית. לעומת זאת בבדיקה של דרישות מיגון לרכבי סופר מיני חדשים אחרים, יש מבטחים שמוכנים להסתפק במיגון יצרן, במחיר ביטוח "סביר". (לדוגמא פיאט פונטו, רנו קליאו, טויטה יאריס, קיה ריו). האם רכבי VAG באמת יותר גניבים מהמקבילים שלהם? ראו תמונת מסך להמחשה: דרישות המיגו…
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 2 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
היי חברים שבוע טוב חבר טוב נתקל בבעיה. ברשותו סקודה סופרב מנוע 2.0 בגרסת אבזור גבוהה הכוללת הנעה ללא מפתח, מה שאומר שאין חור למפתח בשום דלת ברכב אלא הפתיחה אפשרית רק באמצעות השלט. כנראה שנשאר אור דולק ברכב במהלך השבת מה ששתה לו את המצבר. אממה.. אין שום אפשרות לפתוח את הרכב מכיוון שהוא לא מגיב לשלט ואין דרך אחרת לפתוח אותו. בבקשה עזרתכם תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zalmi, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
3:50 בבוקר. איילון צפון. הבאנו את אחותי לשדה התעופה. אנחנו בדרך חזרה. הכבישים ריקים. נסיעה שלווה. פתאום זעזוע חזק. האוטו מתנדנד. תוך כמה שניות אני, הנהג, מבין שרכב פגע בנו. ביד אחת מברר עם אימי אם הכל בסדר, וביד השנייה מסמן לנהג לעצור בצד הכביש. אני קצת מבוהל אבל מתפקד, בכל זאת אמצע הלילה, בכל זאת הפתעה לא צפויה. מהרכב יוצא אדם רזה מתנדנד מצד לצד. מכנסיים נפולים. שיכור אימים, אולי אפילו גם מסטול. הבנתי שיש פה מקרה מסוכן. ביקשתי מאימי שתתקשר למשטרה ואני בינתיים התחלתי לדבר איתו. חשבתי לעצמי שאני אנסה למשוך את הזמן. אפעיל את כל הכישורים שלי להיות "חבר". השעה 4:00 בבוקר. אימי מתקשרת למשטרה אני מתחיל לפתח שיחה. ברוגע מכיל אני מתחיל לראיין אותו: " אז מה אתה עושה? " , "…
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 1 תגובות
- 764 צפיות
היום מישהו נכנס באמא שלי, מסכנה באמת, כולה נלחצה התקשרה אליי, לחוצה לא יודעת מה לעשות, הגעתי במונית למקום האירוע שלא היה רחוק מהבית. וראיתי את הנזק וסידרתי את העניין עם הפרטים והכל. צילמתי איזה מיליון תמונות, של מקום האירוע, של האוטו שלו, אוטו שלי, זוויות ועניינים, האייפון פעל שעות נוספות. על כל פנים, יש נזק בפח האוטו: זה פגע שנכנס פנימה כזה, ואפשר להכניס לשם אצבע ולהרגיש את המסגרת של הדלת. זה ועוד קצת שריטות מקדימה. כמה יעלה תיקון? מה לעשות עכשיו? יש לי ביטוח מקיף על האוטו. תודה מראש!!!!!!
הודעה אחרונה מאת odhh, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי MX3 עם מושבי עור , ככל הנראה הקיץ הקרוב הולך להיות רותח באוטו , אני שם מקדימה מגן אבל מאחורה יש חלון עצום ! ונראלי שחום חודר גם ממנו , זה מעייף לשים 2 מגנים כל הזמן במיוחד שהאוטו בנוי בצורה הזאת יש פתרון ?
הודעה אחרונה מאת Kenworth, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לכולם יש לי העיה אולי מישהו יכול לעזור לי, אז ככה יש לי סובארו אימפרזה 2007 מנוע 2000 ידנית אתמול הרגשתי בתחילת נסיעה שהאוטו נחנק בסביבות ה 2000 סל"ד עד ה 3000 סל"ד בכל הילוך כאילו שההספק ירד בחצי האוטו עבר 39.000 ק"מ סה"כ למישהו יש רעיון , אולי סתימה או דלק מזוהם? תודה
הודעה אחרונה מאת רבידגלילי, -
- 3 תגובות
- 990 צפיות
הרכב זה טרנו 2003 (דיזל), שרכשתי אותו מאוד רציתי רכב ידני אבל פשוט לא מצאתי אחד שמור.. ויתרתי על התשוקה וקניתי אוטומט. הרכב מושקע ואני לא מעוניין למכור ולקנות חדש לכן רציתי לשאול אם זה בכלל מעשי, פרקטי, כמה זמן כמה עלות ובעיות עם משרד הרישוי.. תודה לעוזרים וסופש נעים
הודעה אחרונה מאת yuvalshilo, -
אני מעוניין לקנות רכב שנת 92-95 ממה שאני זוכר שלשנתון כזה צריך לעשות 2 טסטים בשנה לאחרונה שמעתי שזה בוטל אשמח לדעת קצת יותר תודה לכולם !!
הודעה אחרונה מאת דימה55, -
לאחרונה לפני כמעט כל מכמונת מהירות באזור חיפה/נתניה/ואדי ערה הציבו שלטי "מכמונת מהירות לפניך"' מין שלט שחור לבן עם מצלמה מימי מתושלח, משהוא בסגנון הזה: הייתכן? המדינה מוותרת על מסחטת המיסים למען (אעלק) בטיחות בדרכים? בישראל? האמת, הופתעתי מאוד לטובה!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3602170,00.html נשמע מעניין מאוד. מעניין אם יש כבר תוכנית עסקית ותאריך יעד כלשהו לתחילת שיווק.
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
אהלן חברה, בימים אלה שמחירי הדלק בשמים צריך לחסוך, ולנהוג יותר רגוע. לצערי אני פשוט לא מצליח. אני מוצא את עצמי בכל נסיעה על כביש מהיר נותן קיקים ומשייט לרוב בין 120-150 לא מצליח לנהוג רגוע ממש בלתי אפשרי. לצערי אין לי CC ברכב ואני לא יודע מה לעשות.. אני ממש משתעמם בנסיעה רגועה. מה האופציות שלי ואיזה טיפים אתם יכולים לתת לפני שאאבד את הרישיון תודה,
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 717 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_311.html
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, הזמנתי רכב חדש עם הילוכים ידניים, ובנסיעת מבחן הסתבר לי שב6 שנים על אוטומט הספקתי לשכוח איך משתמשים בצורה טובה בהילוכים ידניים אני צריך קצת עזרה לרענן את הזיכרון: - עד כמה זה פוגע ברכב כשאני לוחץ על הגז (קצת יותר ממה שצריך כדי להחזיק את החיבור של הקלאצ' חזרה להילוך) כשהקלאצ' חצי לחוץ? ישרוף את הקלאצ' או שכל עוד אני לא מעלה אותו לסל"ד גבוה מידי (נגיד עד 3K) הכול בסדר? - כשאני מאיט, נגיד מהילוך רביעי, לפני רמזור (צריך לעצור לגמרי או כמעט לגמרי), אני יכול ללחוץ על הבלמים והקלאצ' עד לעצירה מוחלטת בלי להוריד הילוכים? (כמובן שכשאני אצתרך להתחיל לנסוע אני מוריד להילוך המתאים) - כשאני עומד ברמזור, זה יפגע ברכב אם אני אעביר לניוטראל ואעזוב את הדוושה של …
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
(וגם זרוע יציבה לקיבוע לרכב). העניין הוא כזה : כשקיבלתי את הפוקוס לפני שנה ומשהו עשיתי בדיקות של תאוצה מ-0 ל-100 באמצעות אפליקציה שנקראת dynolicious, שנחשבת בעולם למאד אמינה, ברמה של מכשירים ייעודיים (G-TECH וכו'). הנה מבחן שמשווה אותה מול מערכת מדידה מקצועית של מסלול דראג (ו-dyno) ומול הG-TECH בזמנו כל המדידות שעשיתי נעו בין 8.1 ל-8.9 שניות. (נתון יצרן עומד על 8.9 שניות). אחרי כמה חודשים עשיתי שוב כמה מדידות, וכל המדידות היו בין 9 ל-9.6 שניות, לא הצלחתי לרדת מה-9 שניות בכלל. במקביל היו לי בעיות עם הגיר, הקלאץ' היה מחליק, לפעמים ממש מורגש ולפעמים רק החלקה קטנה בהעברות. אז חשבתי שזו הסיבה לירידה בביצועים. השבוע סוף סוף הוחלפו לי הקלאצ'ים + מיסב לחץ, והלכת…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הארי מטקליף רכש לעצמו אינטגרלה EVO,ומספר לנו ממקור ראשון איך חווית הבעלות בנוסף לקצת היסטוריה אודות הרכב. תהנו . מנהלים,נא לתקן את הכותרת, אלוהים נתן לי הרבה ואבל העניש אותי בדיסלקציה קלה.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפי העיתונות ההולנדית BMW פירסמה Recall ל-220,000 רכבים מסדרה 3, שיוצרו בין דצמבר 2001 ועד מרץ 2003. ה-Recall מתייחס לפגם אפשרי בכרית האוויר בצד הנוסע. כרית האוויר הפגומה יוצרה על ידי היצרן היפני Takata. לפי העיתון, בחודש שעבר, היו פרסומים דומים לגבי ניסן, טויוטה והונדה. לפי דובר היבואנית ההולנדית של BMW, בהולנד, כריות האוויר הפגומות יוחלפו בחדשות ללא חיוב . בהולנדית: http://www.autoweek.nl/nieuws/23326/bmw-roept-220000-autos-terug-om-airbag וגם באנגלית: http://www.reuters.com/article/2013/05/07/us-bmw-takata-recalls-idUSBRE9460HI20130507
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
האם אתם מכירים את המנוע הזה, של סיאט? האם "פורשה" היו מעורבים בייצורו? ע"פ ויקיפדיה, השת"פ בין סיאט לפורשה היה עד 1993 בלבד. http://www.resmoto.com/a_car/seat/opisy/cordoba/cordoba_vario/seat_cordoba_vario_12.jpg
הודעה אחרונה מאת Dj Shai, -
-
כל הזמן אני רואה על הכביש מאזדה 3 דור קודם, ואחד הפנסים מסנוור ברמות מטורפות..מחלה של הרכב ? אי אפשר לסוע לפני רכב כזה זה משגע תשכל.
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לא קשור לשום פורום, ואולי בכל זאת. היום בשעה 19:15, ברחוב בן יהודה פינת אידלסון בתל אביב חנה רכב מרצדס בצבע שחור ל.ז 99-991-71. אוטובוס שפנה מרחוב בן יהודה לאידלסון (לכיוון רח' נס ציונה) פגע בו והשאיר שפשוף יפה (או מכוער. מה שתבחרו) והמשיך בנסיעה בלי לחשוב פעמיים. לצערי לא היתה לי אפשרות להשאיר פתק לבעל המרצדס. מספר האוטובוס שמור במערכת. אם מישהו מכיר את בעל המרצדס (לפי המספר. לא נפוץ במיוחד) מוזמן ליצור איתו קשר ולחבר בנינו על מנת שאעביר לו את מספר הרכב הפוגע. בהצלחה לנו. יניב.
הודעה אחרונה מאת WonderDin,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 283 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mottis
- urich
- hans
- Shaike.Zam
- יובל .מ.
- yuvalsa
- amosbmw
- epiphone
- sperial
- פינדר
- SlowRide