רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
קיבלתי עכשיו מתנה ממשטרת ישראל. דוח תנועה על מהירות שנהגתי במהירות 76 בציר זבוטינסקי פינת שחם בפתח תקוה. מי שמכיר זה כביש בעל 3 נתיבים פשוט בושה למדינה שהמהירות המותרת שם זה רק חמישים. שיהיה לשר האוצר עוד קצת כסף. גזלנים ברשיון. סתם מוציא את העצבים. לילה טוב ותזהרו שם
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 5 תגובות
- 817 צפיות
הרבה זמן לא ניפחתי את הגלגלים וירד להם דיי האוויר.. והאמת שאני לא יודע מה כמה אני צריך לנפח.. מה מידת לחץ אוויר(כאילו 32-31) בפאסט 99 מקדימה ומאחורה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת 7DAV4ID7, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חברים שלום, אחרי שנה (בערך) שלא הייתי פה חזרתי. למעשה בשנה האחרונה רכשתי קטנוע, לאט לאט המשפחה והסביבה הקרובה התחילו ללחוץ שאוותר עליו ואחזור לרכב רגיל. מה ששבר אותי בסוף לא היה שהייתי רוכב בגשמים ובקור של אמצע הלילה בינואר, מה ששבר אותי למעשה היה השלב בו חברה שלי עלתה לסיבוב על הקטנוע , אני די סבלתי ... זה היה ממש לא נוח ובזה הרגע פשוט החלטתי לעבור לרכב. הבעיה הייתה ששום סוכנות לא הסכימה בכלל לדבר איתי על לעשות טרייד, למרות שזה כלי חדש (2012) ולמרות שהוא עבר רק 10K ק"מ. מה שבסוף קרה זה שנכנסתי לפה וראיתי גולף 2001 של אחד מחברי הפורום שרוצה לעבור לדו גלגלי. יצרתי איתו קשר, הצעתי לו להחליף. נפגשנו כל אחד התלהב מכלי הרכב של השני ואז נסענו לדואר וביצענו את ההח…
הודעה אחרונה מאת omar87, -
-
- 9 תגובות
- 999 צפיות
הי קיבלתי הצעת מחיר לרכב חדש מהיבואן , הרכב לא נמצא בישראל ויגיע רק עוד חודשיים בערך , אני יכול לשלם עכשיו את מחיר הרכב לפי מחירון היבואן , או לחקות למועד המסירה ולשלם את המחיר אז . ואם המחיר ירד אני מרוויח ואם עלה אני מפסיד . [ העלייה והירידה במחיר בעיקר מבחינת מסים ומע"מ ]
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 922 צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת אם מישהו מכיר סוכנות השכרת רכב בארה"ב שבה ניתן לשכור רכב ספורט (למשל BMW M3) באיזור לוס אנג'לס ולהחזיר אותו באיזור סאן פרנסיסקו. כמו כן, אודה לכם אם תפנו אותי לאתר שבו אפשר לשכור רכב "סנטנדרטי" לתקופה של כשבועיים בארה"ב במחיר שפוי - משום מה באתרים כמו AVIS כשאני מסמן שאני תושב ישראל ולא ארה"ב, המחיר קופץ בכמעט פי 3! תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת X9500, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
הרכב נקנה מעט לפני 2013. מאז, הוספתי לו כמה טאצ'ים אישיים - ניקלים בחלונות, ידיות ופנסים אחוריים. הגיעה העת לטיפול הראשון ואיתו גם הביקורת הראשונה. נתחיל: צריכת דלק - עומדת על ממוצע של 8 ליטר ל100 ק"מ, כלומר 12.5 ק"מ לליטר. יפה, אם נתחשב בעובדה שהנסיעות של הרכב הן 70% בעיר. מנוע וגיר - יופי של שילוב ביניהם. הגיר מתאים פיקס למנוע הזה, יותר מכל רכב משפחתי אחר שנהגתי עליו מלבד השילוב TSI\TDI-DSG. לא מורגש חוסר בכוח כמעט אף פעם, לא צריך להוריד הילוך בעזרת הטיפטרוניק גם בעליות, הגיר לא ממהר להעלות הילוך כשלא צריך, יודע להעלות יופי הילוכים כשצריך ומגיב במהרה לשינוי מצב בטיפטרוניק. כמו כן ההעברות חלקות ומהירות. התאוצה של המנוע נחושה, מספיקה עבור רכב משפחתי שכזה. ל…
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
שמתי לב שיש מלא מכוניות דומות כמו היונדאי I20 והקורסה החדשה , דייהו רייסר ואופל קדט הישנה , C1 וה107, איזה עוד יש ??
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
השכרת רכב
מאת Alex_israel- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 738 צפיות
שלום אני מחפש להשכיר רכב בחברה להשכרה שעובדת 24 שעות. אני רוצה להתחיל נסיע מוגדם בבוקר ולהחזיר רכב בערב, 7 מקומות ישיבה. מחפש סניף חברה להשכרה לא בנתב״ג ולא קאר 2 goo באזור מרכז. אולי יש גם אפשרות השכרה רכב לפי שעה. מישהו יכול לייעץ חברה מסוג זה. תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
כנראה בעיה בציטה 1 2
מאת cbacba-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים היום חזרתי מהצפון, ובכביש 65 איפה שיש מצלמה הציטה לא התריע(עדכון 3044). כל שאר הדברים הוא התריע, השאלה גם לכם קרה דבר כזה? זה ממש בעיה כי בשביל זה שילמתי ואני מעדכן כל פעם שיוצא עדכון חדש, ועכשיו עדיין אני צריך לחפש את המצלמות בדרך?! דרך אגב הייתי במהירות נמוכה מהמותר 60 נראה לי מותר 90 יכול להיות שבגלל זה הוא לא התריע?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש איזו רוח שנושבת אצל השר כץ, בנוסח "כחלוניזם", שבמסגרתה הוא כנראה מבקש להראות כמי שמיטיב עם הציבור. אני מניח שלרוב משתתפי הפורום הזה יש רעיונות כיצד ניתן, ללא פעירת בור תקציבי משמעותי, להקל על האזרח - בפרט שהמדיניות עד היום היתה "הכל אסור, חוץ ממה שבפירוש מותר". אני אתחיל ותמשיכו איתי, אולי יצא מזה משהו : 1. איסור ייבוא אישי של דיזל - למה בעצם ? (כלומר, ברור למה - שלא יתחרו ביבואני הרכב הכבד והרווחי, אבל זו סתם רגולציה מתעדפת טייקונים מטופשת שאין לה שום סיבה). 2. איסור ייבוא אישי לרכב מסחרי - כנ"ל. 3. הגבלת גיל שנתיים בייבוא אישי לרכב "חדש" - אם מישהו רוצה לנסוע ברכב ישן (נגיד עד בן 10) זו זכותו, למה שהמדינה תמנע ממנו ? 4. ביזור סמכויות מעמדה…
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 691 צפיות
שלום , יש לי פולו 2012 כ5 אלף ק''מ נסעה בסה''כ לפעמים שאני מתחיל נסיעה אני שומע את ההילוכים עוברים.. רעשים כאלה ולפעמים זה נעלם ... מה הבעיה?
הודעה אחרונה מאת DarkWolf, -
-
- 0 תגובות
- 454 צפיות
שלום לכולם קניתי לאחרונה 207 2009 שהגיע מהחברה עם GPS מובנה ה GPS הוא של איתורן, אבל ממש לא מעודכן התקשרתי לאיתורן לשאול לגבי עדכון דרשו 200₪ האם קיימת עוד דרך לעדכן את הגרסה? רציתי לדעת אם יש אפשרות להתקין עליו GPS אחר? המסך לא מגע הוא עובד עם שלט טל
הודעה אחרונה מאת BRAVO_SX, -
- 0 תגובות
- 616 צפיות
שלום לכולם, הייתי שמח לדעת לגבי שכירת רכבים בעלי מנועי V8 בחו"ל. לגבי המיקום - בכוונה אני לא ספציפי. חלק מההנאה שלי ברכב זה הצליל הבשרני של מנועי ה-V8, במיוחד אלו מונעי הבנזין, ובלי שום מגדש. מכאן, שאחד השיקולים שלי להגיע ליעד מסוים יהיו, בין השאר, היכולת לשכור רכב עם מנוע כזה. מבחינת סוג הרכב - זה לא באמת משנה. אולם, יש לי העדפה דווקא לרכבי 4x4 - טנדרים, או רכבי כביש-שטח. אם ניתן לשכור לנד רובר ריינג' רובר, או דיסקברי (או כפי שהוא מכונה בארה"ב - LR3/ LR4) - לא רק שאני אשמח, אלא שרוב הסיכויים הם שזה גם יהיה היעד הנבחר. כן, אני איש של לנד רובר. יחד עם זאת, F350 או סילברדו יתקבלו בברכה גם בהם. האם מישהו מכיר, ומוכן לשתף? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת E.T 4x4, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז הנה התמונות, ולפני כן אציין שחלק מהזמן המצלמה הייתה עובדת 24/7, והנזק הגדול שנגרם למצלמה קרה אחרי שהוצאתי את הבטרייה שהתנפחה לכמעט פי 2 מרוחבה המקורי ועל הדרך עיקמה גם את המכסה שלה!!
הודעה אחרונה מאת Skity, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, מחפש גגון פשוט ולא יקר ל- I30CW עם מוטות אורך לשימוש די נדיר. איפה קונים (איזור חיפה) ואיזה סוג? תודה
הודעה אחרונה מאת יוסריאן, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 430 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_310.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 0 תגובות
- 459 צפיות
אני מתקרב לסיום תקופת הצבא שלי והיתי מעוניין להתחיל להתכונן לעתיד הענין הוא פשוט - בארץ פשוט אין מספיק מרווח להתקדם בתחום הזה , אין מפעלים לייצור , אין מוסכים גדולים לשיפורים חוקיים ואין שוק מספיק גדול , נוסיף לזה את העובדה שצריך ים של ניסיון על מנת לפתוח מוסך משלך , לא משתלם . רציתי לדעת ממישהו שיש לו ניסיון , האם מישהו מכיר מקום בו אפשר להתמקצע בחו"ל ? הכוונה לעתיד היא לשאוף לעבוד באיזה מפעל הרכבה בחול להתעסק במכוניות (כמו חלום של כל ילד לעבוד במוסך של פרארי ) בקיצור , Dynamics , מכונאות ברמה מקצועיות ביותר כדי להגיע למצב שתוכל לעבוד במקום כמו גנרל מוטורס או מוסכי הרכבה של BMW\LOTUS וכו' . כן זה אולי שאיפה מוגזמת אבל זה חלום שאני חייב לנסות כדי לדעת שלא וותרתי …
הודעה אחרונה מאת ofekmoalem, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 568 צפיות
מנהלים אין לי גישה לפורום אוף טופיק מצטער על הפרסום במקום הלא נכון. במידה ותוכלו לעזור לי ולהעביר את השרשור אני מאוד אודה לכם. שלום כיום אני בן 20+ לאחר שסיימתי את לימודי כהנדסאי אלקטרוניקה. אני מתגייס לחיל התקשוב שאיתו חתמתי בתחילת לימודי, כך גם שאר חברי. לקראת סוף לימודנו יצרו איתנו קשר כי לבחור תאריך גיוס, כולנו בחרנו את אותו תאריך. המצב הוא כזה, חברי קיבלו תאריך גיוס לחודש יוני ואילו אני לחודש אוגוסט. בגילי חודשיים דחייה גיוס רק מקשים עליי. שעות של בירורים וניסיונות להזיז את התאריך נכשלו. כיום נודע לי שהסיבה שאני לא מתגייס איתם היא, מינו אותי לקורס "ט"מש" "טכני מערכות שידור". באינטרנט לא מצאתי כל מידע על הקורס מלבד מספר השבעות שלו. מברור עם חברים ש…
הודעה אחרונה מאת JANT18, -
שלום , עקב פרסומים בפורום על נהגים שנתפסו המהירות מופרזת , אני שואל את עצמי מה הממשלה לא מגבילה ברכבים את המהירות . הרי המהירות המרבית המותרת בישראל היא 110 קמ"ש , ועם חריגה של 10 -15 % זה יהיה 120-130 במיוחד בכביש 6 , אז למה לא להגביל את המהירות למקסימום 130 קמ"ש .
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה, לפני כשבוע עברנו לבית שאנחנו בונים כבר שנתיים (ובעבר, לפני כמה שנים, גרנו ממש באותו מקום, לצמוד לבית החדש). מאז ומתמיד חנינו באיזה מקום, וגם עכשיו אני חונה באותו מקום - על המדרכה גדולה, כשיש מרווח בין שני הצדדים למעבר של אנשים - של יותר ממטר וחצי, כפי ששוטר אמר שאפשר. עכשיו, לפני כמה ימים, איזה "מותק" של גברת החליטה לסגור אותי, וחנתה תוך שהיא חוסמת אותי, חונה על מעבר חצייה, וצמוד לתחנת אוטובוס. שורה תחתונה, עברה על בערך 4-5 חוקי תנועה כאלה ואחרים. הערתי לה, היא ענתה טיפה ואז נכנסתי בה חזק תוך שאני אומר לה שתגיד תדה שלא הזמנתי משטרה על כל העבירות שביצעה באותו מעשה. כל זה קרה לפני יומיים שלושה. היום בבוקר שוטרת צעירה העירה על החניי…
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום וערב טוב. ברשותי פולו 1.2TSI 2012 מתדלקים באותה תחנה תמיד (דלקן) עכשיו הקבלות תמיד היו מקסימום על 45.3 ליטר דלק . היום אישתי תדלקה ומשום מה נכנס לה 52 ליטר דלק . לפי ספר היצרן האוטו יכול להכיל 45 ליטר דלק שמתוכם 7 רזרבה. האם יכול להיות מקרה כזה שנכנס 7 ליטר מעל? הרכב מתודלק תמיד בשירות מלא.
הודעה אחרונה מאת zohar.ma, -
סרטונים DVR
מאת 4Real- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 764 צפיות
אני לא יודע לכמה ממכם יוצא לראות סרטונים של תאונות מחו"ל אבל לי יוצא לראות הרבה ופשוט אני לא מאמין לאיזה רמה טמטום/חוסר צומת לב אפשר להגיע. ראיתי כמה פעמים הנהגים יכלו לצאת בלי נזק או לפחות מכות קטנות אבל הם פשוט מפתיעים אותי כל פעם. מה שאני ראיתי שחברי הפורום העלו (מהארץ) אלו רק כמעט תאונות או מעשים לא מובנים שנהגים עושים (אני לא מדבר על דו גלגלים).
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 909 צפיות
מוכר של רכב רוצה לקחת אותי למשרד חברת המימון שהרכב משועבד לה. הוא אמר שהוא ישלם שם לחברה כדי להפסיק את השעבוד ושאני אביא לו את הצ׳ק הבנקאי לשם ושהם יעשו את העברת הבעלות. לחשוד או שהכל תקין? תודה מראש על עזרתכם!
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 998 צפיות
בהמשך למה שכתבתם כאן: http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1155/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%a4%d7%95%d7%9c%d7%a7%d7%a1%d7%95%d7%95%d7%92%d7%9f-%d7%98%d7%99%d7%92%d7%95%d7%90%d7%9f-%d7%91%d7%92%d7%a8%d7%a1%d7%aa-1.4TSI איזה מנוע זה? מגדש אחד או שניים?
הודעה אחרונה מאת papikian, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאור ריבוי הת'רדים על VAG לסוגיו (אאודי, סיאט, פולקסוואגן, סקודה) בתקופה האחרונה על תקלות בגיר ובמנועים (להזכירכם חבר פורום עם שירוקו 160 החליף מנוע כבר ב60 או 70 אלף קמ, בנוסף למקרה האחרון) או בקיצור בשורה התחתונה, האם שוק היד 2 שלהם יגיב כמו שקורה בצרפתיות או שהסטיגמה על הצרפתיות שהן מחורבנות ועל הגרמניות שהן אמינות ישרוד לעד ? ניקח לשם ההשוואה רנו מגאן II 08 לעומת סיאט לאון , במחיר של לאון 07 אפשר לרכוש 2 רנו מגאן ובמצבים של מוכר נואש אולי אפילו להשאר עם עודף, האם לוי יצחק עושה עוול לצרפתיות ? או שמא כוחות השוק או יותר נכון הסטגימה בשוק חזקה יותר מכל המציאות ?
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מתעניין לקנות את הTIGUAN האם יש למשהו קצת מידע אם יש הנחה על הרכב הנל? אולי גם על הגירסא החדשה (מנוע 1.4) האם הם מציעים גם טרייד אין על הרכב הקיים? (יש ברשותי הונדה אקורד 2010) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סרטון די מעניין http://www.youtube.com/watch?v=BqHsAs5UDRU דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. מתמקד בעיקר באופטימה . לדעתי אחד הדברים המרתקים בתעשיית הרכב זה להיות מעצב רכב ועוד ברמת על . צפיה מהנה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום , רכשתי לבוסית פורד s-max שנת 2008 דגם טיטניום , לצערי חסר ברכב ספר הוראות לנהג , אשמח לדעת היכן ניתן להשיג ספר זה , גם לינק יעזור מאד , כמו כן הרכב מגיע עם מפתח מתקפל משולב בשלט נוחות , היכן ניתן לשכפל מפתח נוסף בעלות סבירה ? במוסך המרכזי דרשו ממני 1150 ש"ח !!! תודה לכלום על העזרה .
הודעה אחרונה מאת sassi81, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אתמול החברה שלי לקחה את הרכב למוסך והשאירה אותו לטיפול בתקלה, כשחזרה אחרי הצהריים לקחת אותו עדיין האוטו היה מפורק מבפנים , המערכת המקורית היתה בחוץ ובנתיים חיכתה שיסיימו ואמרה לי שמשהו לא מורכב טוב במתקן של הטלפון. חזרתי הביתה בלילה ואמרתי שאסתכל על זה למחרת , לפני כמה שעות כשעוד היה אור הלכתי לרכב לראות מה קרה וראיתי שהמתקן של הטלפון שבור ואי אפשר להרכיב את זה. שברו את התושבת שמתחברת לרכב שעולה 30$ לפני משלוח ומיסים שבמקרה בהזמנה שלו נפלו עליי במכס. עכשיו נשאר רק לפנות למוסך ולדבר עם המנהל על כך בתקווה שיבין שעובד שלו שבר ללקוח משהו ברכב ואפילו בחוצפתו לא דיווח. אני רק אציין שהמתקן מפלסטיק עבה וברור שהחברה שלי לא יכולה לשבור אותו בעצמה כי צריך כוח ביד…
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שנים של שיפוצים , עבודה איטית , כביש משובש , עומסים , מינימום של 2 תאונות ביום , נפתחו כבר כמה וכמה פוסטים על הכביש המזורגג הזה , מישהו יודע מתי : א. מסיימים כבר לשפץ אותו? ב. מחברים את הרכבת מאשדוד-אשקלון ליבנה מערב , כדי שנוכל להגיע למרכז במהירות? (ולא דרך רחובות-לוד) כל החורף עוד היה בסדר , גם עם הפקקים , אבל עכשיו זה כבר בלתי נסבל
הודעה אחרונה מאת IPG123,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 172 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- garicho
- GKME
- sperial
- roeecohen01
- yoni162
- laviil
- AUDIO KING
- hans
- yuvalsa
- levy
- ofralon