Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רוצה לראות מישהו קונה C63 AMG שמוגבלת ל130 קמש

הרכב בקושי מסיים הילוך שני בלחיצה במהירות הזו

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אני רוצה לראות מישהו קונה C63 AMG שמוגבלת ל130 קמש

הרכב בקושי מסיים הילוך שני בלחיצה במהירות הזו

+1 גם אני חושב ככה לא דווקא יוקרה גם ספורט

פורסם
סליחה חברים, אבל רמת ההתחסדות של חלק מהמשתתפים בדיון הזה מרגיזה אותי.

מה קרה לכם, הדמגוגיה של אור ירוק הרסה לכם את חוש השיפוט?

אוטובוס שנוסע על 110 קמ"ש מסכן את חייכם?

אין לכם בעיה "להתגרזן" בנס הרים אבל רוצים להיות מוגבלים ל-130 בכביש 1 בדרך חזרה לת"א?

תפסיקו להיות צבועים ולבלבל במוח. נהגים איטיים ולא מפוקסים הם הרבה יותר מסוכנים מזה שעוקף אתכם בכביש 6 על 140 או מאוטובוס שחולף לידכם על 110 קמ"ש.

כמאמר הקשר הצבאי, חדל קשקשת ברשת :lol:

לא מסכן את החיים שלי,

הוא יכול לעקוף אותי גם ב200 קמ"ש אם הוא יכול.

הבעיה זה שעד שהוא מסיים עקיפה הוא יוצר מאחוריו פקק,

והוא עוקף מימין, והוא גם מתפרע בסיבובים שאפילו אני לא מרשה לעצמי לקחת ב100 קמ"ש עם אוטו קטן שמחזיק יפה סיבובים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חברים יקרים - מהירות היא נשמת אפה של תעשיית הרכב!

בזכות המהירות והתחרות שהיא יוצרת בין יצרנים המכוניות בטוחות באופן מהותי פאסיבית ואקטיבית.

מקום שיגביל את כלי הרכב שנוסעים בו למהירות מסויימת ויקפיד על כך - תוך זמן קצר יזכה למכוניות פחות בטוחות!

אני מעדיף שימכרו בארץ יותר AMG ופחות פיקנטו ושות'. (וסליחה עם אוהדי הקורבן שנבחר כדוגמא)

האם אתם מסוגלים להשוות את יכולות הבלימה, היציבות, התנהגות הכביש בין יצרן שמייעד את מכוניתו ל120-130 לעומת זה שייעד אותה ל 250-300?

האם מישהו חושב שצמיג שמיועד ל 300 קמ"ש פחות בטוח מזה שמיועד ל 160?

הכל עניין של תרבות (משמעת!), שם סוד העניין לכבישים בטוחים.

האם אתם לא חוששים שבעולם כזה - הסטנדארט של הכבישים ירד? לא עדיף שהיכולות העולות של תעשיית הרכב ישפיעו על רמת הכבישים שמגיעים לנו? ולא ההיפך...

עריכה:

בחלומי ראיתי את שר התחבורה מכנס מסיבת עתונאים דרמאטית - " עלינו להערך לשנת 2020 - בשנה זו המהירות המותרת בכבישים המהירים תועלה ל 160 קמ"ש - עלינו לוודא שהתשתיות מותאמות לכך, ציבור הנהגים יוכשר בהתאם ובוודאי יש לאסור מעתה מכירת מכונית שאינה יכולה לספק בטיחות נאותה במהירות זו. צמיגים שאינם עומדים בסטנדארט המתאים לא ימכרו - הנחיה מתאימה הועברה למכון התקנים...".

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני מעדיף שימכרו בארץ יותר AMG ופחות פיקנטו ושות'. (וסליחה עם אוהדי הקורבן שנבחר כדוגמא)

זה לא יקרה בקרוב ולאור גזירות המיסוי החדשות זה רחוק מתמיד. לכן דווקא רכבים קטנים וזולים הולכים לתפוס את השוק עוד יותר חזק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמה תאונות נגרמות כתוצאה של היסח הדעת וחלימה בהקיץ של נהגים? את זה אי אפשר להגביל בחקיקה...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
חברים יקרים - מהירות היא נשמת אפה של תעשיית הרכב!

בזכות המהירות והתחרות שהיא יוצרת בין יצרנים המכוניות בטוחות באופן מהותי פאסיבית ואקטיבית.

מקום שיגביל את כלי הרכב שנוסעים בו למהירות מסויימת ויקפיד על כך - תוך זמן קצר יזכה למכוניות פחות בטוחות!...".

שי, ממילא הנתון של המהירות המירבית של הרכבים השונים הוא תיאורטי לחלוטין לרוב המכריע של רוכשי הרכבים גם בעולם הרחב (מלבד אולי מבאוטוסטרדות בגרמניה) וכל התכנון הבטיחותי של הרכבים למהירות זאת הוא תיאורטי לחלוטין. כלומר גם היום יכלו לתכנן את הרכבים ברמה בטיחותית נמוכה יותר והמתאימה למהירות המרבית הממוצעת שבה נוסעים בפועל ועובדה שזה לא קורה.

היצרנים לא ייקחו סיכון שהרכב שלהם יצא גרוע מבחינה פרסומית, כל התכנון של הרכבים נובע משיקולים פרסומיים, דהיינו יצרן הרכב חושב מה תהיה חוות הדעת על הרכבים במבחנים שנערכים להם ע״י עיתונאי הרכב, בהם כן נבדקות יכולות הרכבים ובין היתר בטיחות אקטיבית בתנאי קיצון וגם אז לא מגיעים בהכרח למהירויות גבוהות בהרבה מהמהירות החוקית (גם כתבי הרכב מפחדים על הרישיון שלהם :)) אלא בין היתר נבחנים הרכבים בכבישים מפותלים בהם מהירות הנסיעה יכולה להיות גבוהה יחסית לתנאי הכביש ואולם המהירות האבסולוטית היא לא בהכרח גבוהה וכן הוא חושב מה תהינה תוצאות מבחני הבטיחות הפאסיבית שבהם המהירות ממילא נמוכה מאד (64 קמ״ש למשל במבחני יורו אנקפ).

לדעתי יצרני הרכב לא חושבים שמכיון שבפועל מהירות הנסיעה נמוכה יותר אז נשקיע פחות, זה לא קורה היום ולא יקרה בעתיד, כל עוד שקיימים מבחני דרכים וכל עוד שקיימים מבחני בטיחות פאסיבית. רק שני האמצעים הנ״ל מניעים את יצרני הרכב ורק אם הם לא היו קיימים, הבטיחות הפאסיבית האקטיבית של הרכבים היתה יורדת לרמת בטיחות המתאימה לטוק טנק בתאילנד :wink: וזאת ללא קשר להגבלת מהירות זאת או אחרת.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני חושב שכשהממשלה מתיחסת למהיות מופרזת מאוד כאל עבירה ופשע ,

אז היא בעצם מתיחסת לרכב כאל נשק ולנהג כאל פושע פוטנציאלי ,

אז אם לא מרשים לאנשים להחזיק סכין ולהסתובב בכבישים ולסמוך עליהם שלא ישתגעו וידקרו מישהוא , אז גם לא צריך לסמוך על אנשים שיעלו לכלי רכב "כלי נשק" ויסמכו הליהם שלא ישתגעו ופתאום ירצו לראות את חוזק הרכב שלהם ויטוסו במהירות שתסככן את הנוסעים האחרים

אז מבחינה הגיונית אם המעשה הוא פשע בשיקולי המשטרה אז צריך למנוע אותו מלכתחילה

פורסם

פורדים של הצבא מוגבלים ל-120

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

אמנוןפורום,

1. בגרמניה אין אוטוסטראדות. :wink:

2. יצרני הרכב אינם מתחשבים בשוק קטן כמו ישראל בתכנון הדגמים שלהם. אם רק בישראל יגבילו בצורה כזו, היה בטוח שדגמים אלו (עם ההגבלה וההתאמות ה"מקומיות") לא יהיו אלו שיבחנו ע"י כתבים וכד' (כתבים נחשבים, אני מתכוון).

3. לעומת זאת, היבואנים בהחלט יוכלו לבקש "דגמים ישראלים". והיו דברים מעולים...

4. בתקופה שסובארו זכתה למקום מיוחד באירופה (במיוחד ארצות מושלגות) בזכות דגמי AWD, בארץ היא שלטה עם 1.3 אוטו'. דגמים נוספים שזכו לעדנה בשוק הישראלי כמו קורטינה, סיירה, אסקונה ועוד עם מנועי 1.3 מרביתן אוטומאטיות היו מחזה מצומצם עד לא קיים בארצות מתוקנות.

5. בקיצור, החלטות מעוותות יוצרות מציאות מעוותת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

צר לי חברים, אבל אני לא מסכים עם כל עניין ההגבלות מהירות באוטובוסים.

בקווים עירוניים בלבד(בלבד!, כאלו שנוסעים רק בעיר), אין שום סיבה שאוטובוס יעבור את ה40 קמ"ש.

כן כן, 40 קמ"ש. בתור תושב פ"ת, מה שקורה עם הנהגי אוטובוסים זה מוגזם, הם "טסים" ב70 קמ"ש בתוך העיר.

ובתור אחד שיצא לו לנסוע מס' פעמים בנתיב הנת"צ בפ"ת, בלי שום קשר לתכנון המאוד גרוע שלו, נהגי האוטובוס לא תורמים להפחתה, גם כיום שרוב הנתיב סגור, אפשרי לראות אוטובוסים שנוסעים יותר מהר ממכוניות פרטיות.

ואין לזה קשר להולכי רגל, אוטובוס שדוהר ב80 קמ"ש לא יכול לעצור בכתום מהבהב ולכן הוא עובר באדום.

שאוטובוס עובר באדום וכמעט פוגש את האונו שלך, אתה חושב קצת אחרת.

פורסם

כנראה שלא הייתי מספיק בברור בהסבר הקודם שכתבתי. אכתוב שוב: אוטובוס עירוני אינו מבצע רק נסיעות בתחומי הערים, אלא לעתים קרובות נאלץ גם לנסוע בצירי תנועה פרבריים ואף בינעירוניים, ועל כן חייבת להיות לו היכולת לנוע במהירות 80 קמ"ש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שי, לפי דעתי דווקא פיקנטו ושות' [כל האפ\מיי\לא יודע מה יש עוד בקטגוריה] הן מכוניות די מסוכנות, מסוכנות הרבה יותר מרכבי הספורט שנמכרות

למה? כי רכב ספורט יוכל להגן על הנוסעים גם בתאונה שלא באשמת הנהג, כלומר אם מישהו נכנס בו וכו' בנוסף להגנה על הנוסעים בתאונת באשמת נהג.

פיקאנטו? מספיק לבעוט בטמבון של הרכב הזה בשביל להבין עד כמה הנוסעים "בטוחים" שם.

בתאונה בין סדרה 3 ששוקלת 1.7 טון לבין סקודה מיי.. לא קשה לנחש את התוצאה, לא משנה מי נכנס במי[י]

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...