Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנת ממני שפיקנטו היא דוגמא לבטיחות גבוהה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נניח שיגבילו ל140, 130 או 120 קמ"ש, את כל הרכבים הנמכרים במדינת ישראל, ונניח שלא ניתן לבטל את ההגבלה (לחלופין יותקן רכיב GPS + שליטה מרחוק או מה שלא יהיה).

מה המטרה? כמות ההרוגים ותאונות הדרכים לא תשתנה כלל.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם חס וחלילה זה יקרה, היחידים שיוכלו לנסוע מהר יהיו בעלי המכוניות הישנות :lol:

זה יהיה מצחיק שהעגלה שלי תוכל לעקוף איזה AMG שמוגבלת ל90 קמ"ש בכביש בין עירוני. עצוב, אבל גם מצחיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נניח שיגבילו ל140, 130 או 120 קמ"ש, את כל הרכבים הנמכרים במדינת ישראל, ונניח שלא ניתן לבטל את ההגבלה (לחלופין יותקן רכיב GPS + שליטה מרחוק או מה שלא יהיה).

מה המטרה? כמות ההרוגים ותאונות הדרכים לא תשתנה כלל.

שוב אתה מדבר שטויות?

רכב שמתנגש במהירות 140 האנרגיה הקינטית שלו היא בערך פי 2 יותר מאשר רכב שמהירותו 100 קמ"ש. האם לדעתך "המלומדת" תוצאות ההתנגשות יהיו זהות?

עצה ידידותית, חשוב פעמיים לפני שאתה כותב, וכך תימנע מהרגלך לכתוב שטויות.

יהודה

פורסם

זה נכון שאם תאונה מתרחשת במהירות גבוהה אזי התוצאה תהיה חמורה, אבל זה לא אומר שהמהירות היא זו שגרמה לתאונה. שים לב מהו דירוג של עבירות מהירות מסך התאונות הקטלניות לעומת חציית קו הפרדה רצוף.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אין קשר סטטיסטי מוהבק בין תאונות לבין מהירות.

זה אומר שהתוצאות של פעולה כזו יהיו זניחות.

שימו לב שרוב התאונות הן בגלל הסחות דעת כאלו ואחרות או בגלל שילוב של אמצעי תחבורה שונים באותו חלל (משאיות, הולכי רגל, אופנועים, משפחתומטיות ואוטובוסים).

אם כולם היו נוסעים על אותו סוג של רכב והיו מבינים מה עובר על הנהג השני ומה הוא מסוגל ולא מסוגל לראות, היו הרבה פחות תאונות.

הרי הידיעות על תאונות קטלניות תמיד נראות ככה:

יום ב', 8.4, שני הרוגים

כביש 471, בין נחלים לזרובבל. רוכב אופנוע נהרג לאחרשנפגע מרכב חולף.

תל ערד. תינוקת נהרגה לאחר שנפגעה מרכב חולף.

יום ג', 9.4, הרוגה אחת

טירה. תינוקת בת שנתיים נהרגה לאחר שנפגעה מרכב חולף

יום ד', 10.4, תשעה הרוגים

בין חווארה לצומת תפוח. הולך רגל בן 60 נהרג לאחר שנפגע מרכב חולף.

דרך בר יהודה, חיפה. שישה בני אדם נהרגו בתאונת דרכים קשה בין משאית למספר כלי רכב פרטיים

כביש 90, סמוך לצומת קליה. אדם אחד נהרג בתאונת דרכים קשה.

צומת בית ג'אן. אישה כבת 60 נהרגה לאחר שהרכב בו נהגה פגע בקיר.

יום ה', 11.4, שלושה הרוגים

בין חורשת טל לכפר סולד. נהג טרקטור נהרג בתאונת דרכים קטלנית.

הכביש בין מישור אדומים וענתות. שני רוכבי אופנוע נהרגו לאחר שנפגעו ממשאית חולפת.

יום א', 14.4, הרוגה אחת

כביש 4, הכניסה לטירת הכרמל. אישה נהרגה בתאונת דרכים קשה.

הבעיה היא לא המהירות אלא חוסר עקביות.

אם היה סטנדרט של נהיגה וכולם היו עושים את אותו דבר, היו פחות תאונות.

הבעיה היא שרוכבי דו"גים בטוחים שנהגי פחיות רואים אותם, שנהגי פחיות חושבים שמשאית יכולה להאיץ כמוהם, שטרקטור הוא לא כלי תחבורה אלא מטרד שצריך לעקוף אותו מהר, והולכי רגל בכלליות פשוט לא יודעים להעריך את המרחק מרכב מתקרב.

אין קשר למהירות!

פורסם
שוב אתה מדבר שטויות?

רכב שמתנגש במהירות 140 האנרגיה הקינטית שלו היא בערך פי 2 יותר מאשר רכב שמהירותו 100 קמ"ש. האם לדעתך "המלומדת" תוצאות ההתנגשות יהיו זהות?

עצה ידידותית, חשוב פעמיים לפני שאתה כותב, וכך תימנע מהרגלך לכתוב שטויות.

יהודה

אתה כל כך שבוי בלהגיב לגופו של Cuore Sportivo שאתה לא מצליח לראות את המשמעות האמיתית של הדברים. אפילו לפי פרסומי המשטרה מהירות נסיעה בניגוד לחוק מהווה אחוז קטן עד זניח מהסיבות לתאונות הדרכים. תוסיף לזה את העובדה שרוב תאונות הדרכים מתרחשות בערים ופרט לתאונות המתוקשרות רוב התאונות הקטלניות אף הן לא מתרחשות במהירות גבוהה ותבין למה הייתה הכוונה. תוסיף לזה את העלייה בכמות התאונות למן פתיחת פרוייקט הגביה האחרון (גאטסו, א/3, איך שזה לא נקרא) ואז, אולי, תבין. אם תרצה, כמובן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ומה לדעתך צריך להגיד עליך כשאתה מגיב בלי לקרוא את הודעתי?

אני מעדיף להימנע מביטוים כגון "שבוי" וכו' ולהגיב לענין. אודה לך אם תגיב גם אתה לענין. ואם אתה אדם הגון, סביר שתתנצל.

מכותב השטויות המקורי Cuore Sportivo, אין לי ציפיות כאלה.

לאחר שתקרא שוב את הודעתי תשים לב שהיא עוסקת בחומרת התאונה ולא בכמות התאונות, ולכן תגובתך לא רלבנטית כלל להודעה שלי.

ולגופו של ענין, מה תשובתך לשאלה המקורית:

"רכב שמתנגש במהירות 140 האנרגיה הקינטית שלו היא בערך פי 2 יותר מאשר רכב שמהירותו 100 קמ"ש. האם לדעתך "המלומדת" תוצאות ההתנגשות יהיו זהות?"

והפעם רצוי שתחשוב לפני שאוטומטית תגיב נגדי.

יהודה

פורסם

ההבדל בחומרת התאונה בין 100 ל-140 לא רלוונטי, כי הדבר היחיד שישתנה יהיה צורת הגופה שלך ואופן הפיזור שלה על פני הסביבה הקרובה. אם היית רוצה להעלות טענה אמיתית (וכזו שגם תופסת) היית טוען, למשל, שמ-100 קל ומהר יותר לבלום למהירות סבירה (נניח כזו הנופלת בגדר מבחני הריסוק השונים, מעניין אם אתה יודע מהי) מאשר מ-140, אבל ניחא, יותר קל לדבר בזכות אנרגיה קינטית, כאשר גם ב-90 תהיה גופה.

תפנים עוד משהו - אני לא מגיב נגדך אלא נגד דבריך. אין לי מושג מי אתה, בחיי, כמו שאתה לא מכיר אותי. אתה, מאידך, שמת את Cuore Sportivo למטרה וחמור מכך, ממשיך לכנותו בכינויים שטוב היית עושה לו היית לוקח בחזרה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ההבדל בחומרת התאונה בין 100 ל-140 לא רלוונטי, כי הדבר היחיד שישתנה יהיה צורת הגופה שלך ואופן הפיזור שלה על פני הסביבה הקרובה

האם באמת לא רלבנטי? האם אתה בטוח לחלוטין שבתסריט בו נהרג נהג שבהתחלת התאונה נהג במהירות 140, הנהג יהרג בודאות אם התחיל את מצב התאונה במהירות 100 ?

אתה מתקרב קרבה מסוכנת לCuore Sportivo ברמת התשובות.

בנוסף ממש לא ברור מה מצאת בכביכול כינויים שכיניתי אותו. למיטב זכרוני לא כיניתי אותו בכלל, בעוד שהוא כינה אותי ( וגם אחרים באופן שיטתי) בביטויים די קיצונים.

מוזר מאוד התת רמה שלך "נניח כזו הנופלת בגדר מבחני הריסוק השונים, מעניין אם אתה יודע מהי".

יש לך עדיין אפשרות להתנצל.

יהודה

פורסם

לגבי השאלה ששאלת, עניתי בהמשך הודעתי. נא עיונך.

לגבי הקטע המודגש, באמת מעניין אותי האם אתה יודע. אם כן, אין שום בעיה.

הייתי ממליץ לך לצאת מהאג'נדה התוקפנית, חבל על הכוחות הנפשיים. לא רואה על מה אני חייב להתנצל, ומאידך ממך הייתי מצפה התנצלות על "תת רמה". לא זכור לי שאני ואתה מצויים במערכת יחסים המקימה לי חבות כלשהי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אדם הגון, לא מסלף הודעה ומשיב למה שכלל לא נאמר. ואם כבר הוא עושה זאת, הוא מתנצל.

אתה יחסת לי דברים שלא אמרתי (שכאילו המהירות משפיעה על כמות התאונות) והגבת על הסילוף הזה בשלילה יחד עם אבחנה "דקה" שדברים אלה נאמרו בגלל סיבה שלא שייכת.

לגבי הקטע המודגש, באמת מעניין אותי האם אתה יודע. אם כן, אין שום בעיה.

הצביעות נוטפת מהממשפט הזה. כוונתך היתה לפגוע ולהעליב, למרות שאתה מודה שאינך מכיר אותי.

יותר מזה, עובדתית טעית לחלוטין במשפט "ההבדל בחומרת התאונה בין 100 ל-140 לא רלוונטי, כי הדבר היחיד שישתנה יהיה צורת הגופה שלך ואופן הפיזור שלה על פני הסביבה הקרובה".

חבל מאוד שאינך מודה בטעותך. זה לא מוסיף לך , בלשון המעטה.

יהודה

פורסם

אני אמור לקבל ממך גיליון הערכה או משהו? לידע שלי? לאמות המידה שלי? למה בדיוק?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שדווקא מגבילים את המהירות בחלק מהרכבים בארץ.

באמריקאיות הגדולות(סילברדו, ראם ומקבילותיהן) למשל ממה שאני מכיר מגבילים את המהירות, ולא מדובר על רכבים צבאיים המוגבלי מהירות אלא על אזרחיים.

בנוסף יש סוגי רכבים בארץ שמגבילים אותם עד 300 קמ"ש...לא שמישהו נוסע במהירות כזאת אבל ההגבלה קיימת

עריכה

דיברתם על מהירות? קבלו ידיעה משעשעת מלפני 3 שנים..

http://www.themarker.com/wallstreet/1.588513

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...