Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה לא צריכה להיות למה לא מגבילים את המהירות שכן לכך יש כל מיני סיבות הקשורות בעיקר לאינטרסים אלו ואחרים וממש לא לסיבות ענייניות.

השאלה צריכה להיות האם צריך להגביל את המהירות ברכבים והתשובה שלי היא חד משמעית כן. (זו שאלה שגם העסיקה אותי כבר מזמן).

יש חוק שקובע מהירות מסויימת ויש דרך שהיא היעילה ביותר ולמעשה דרך כמעט מוחלטת כדי להביא למצב בו לא יעברו את החוק ועל כן צריך לנקוט בה (בינתיים הדרך הפשוטה ביותר היא להגביל את המהירות המרבית ואולם אין בעיה טכנית להגביל גם את המהירות לפי תוואי הדרך באמצעות מערכת gps שתותקן בכל רכב).

ניתן להשאיר מרחב סטייה של מהירות לצורכי בטיחות במצבים מסוימים. 

זה יביא לביטול כמעט מוחלט של מסחטת הכספים של דוחות המהירות (בדרכים בינעירוניות או בכל הדרכים, כאמור בהתאם לאמצעי שיגביל את המהירות עליו יוחלט).

ולכל חובבי הרכבים שכולנו נמנים עליהם, מה לעשות שהכביש זה לא מסלול מרוצים וכל מי שהוא נגד הצעה כזאת, משמע שהוא בעד להשאיר אופציה כזאת לעצמו למעבר על החוק.

וכן ברור כי תמיד יהיו כאלו שימצאו דרכים להסיר את ההגבלה, אבל זה בוודאי לא סיבה שלא להגביל את המהירות ברכבים. ימצאו דרכים גם להתמודד עם אותם אנשים.

הסוגיה הרלבנטית היחידה צריכה להיות לדעתי האם המהירות שנקבעה היא המהירות הנכונה והמאזנת ביותר בין שיקולים שונים של בטיחות לעומת מהירות התנועה בדרכים ועוד שיקולים שלמומחים בענין לעסוק בהם.

בעתיד הלא רחוק כל הרכבים יהיו בעלי תקשורת מחשבים אחד עם השני, כל רכב ידע היכן כל הרכבים סביבו ומה מסלול הנהיגה הצפוי שלהם. כל המערכת תהיה מקושרת למערכת הרמזורים ולמערכת לויינית והנהג בכלל לא ינהג. מהירות הנסיעה מן הסתם תעלה בעיקר בדרכים בינעירוניות לאור הירידה הדרסטית בסיכון כתוצאה מנהגים אחרים. אבל כל המערכת תהיה מוגבלת למהירות החוקית הקבועה, שאולי תהיה גבוהה יותר כאמור. יש כבר ניסויים של חברות הרכב. כולנו או צאצאינו נסתגל גם לכך. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
עזבו מכוניות פרטיות..

למה לעזאזל אוטובוס עירוני שלא אמור לעבור את ה40 קמ״ש לא מוגבל?

זה היה חוסך המון טיסות של אוטובוסים ב80 קמ״ש בעיר ומן הסתם מביא לירידה בתאונות. כמו אלו שקורות בנתיב המוות בפ״ת.

ראשית: אוטובוס עירוני מוגבל ל-80 קמ"ש.

מעבר לכך, אוטובוס עירוני לא אחת גם מבצע נסיעות פרבריות, בהן הוא נע בכבישים בינעירוניים ולכן הוא ועוד איך אמור לנסוע מהר יותר מ-40 קמ"ש.

ובבקשה, אל תערבב בין התאונות שהתרחשו בציר ז'בוטינסקי בפ"ת לבין מהירות הנסיעה של האוטובוסים. התאונות שהתרחשו שם הן באשמת הולכי רגל שלא צייתו לרמזור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ובכן למי שלא יודע,דווקא ביפן הרכבים מוגבלים אלקטרונית ל180 קמ"ש. לא משנה אם יש לך פרארי או פורד.

נכון אלו עדיין מהיריות גבוהות בהרבה מן המותר,אבל אל נא נשכח כי א.כמות הרכבים אשר פוטנצאלית יכולים להגיע ל240-250 קמ"ש גבוהה בהרבה מאלו בארץ ב.אנו עדים להתערבות ממשלית בנושא המהירות הסופית ולאו דווקא החלטה יצרנית כמו אצל הגרמניות וה250 קמ"ש המפורסמים שלהן.

וזה עובד להן לא רע.

Porsche 944 turbo

פורסם
מגבילים מהירויות ברכבים מהירים במיוחד ל250, בכל מיני רכבי שטח ל160, במשאיות ל90, באוטובוסים ל100.

אוטובוסים ל100 קמ"ש?

אני נוסע 100 קמ"ש ואוטובוסים של אגד עוקפים אותי בדרך לבסיס, איך זה? :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

משנת 92' התקינה האירופית שלפיה מתנהלים גם בארץ מחייבת להגביל אוטובוסים למהירות 100 קמ"ש באמצעות מגביל אלקטרוני.

הימצאות ותקינות המגביל האלקטרוני נבדקים במהלך מבחן הרישוי השנתי (טסט) וכל פגם בו יכול להוביל לכשלון במבחן.

כשאתה אומר שנסעת 100 קמ"ש - האם המהירות אומתה בעזרת מכשיר GPS? אם לא, בדוק את מד המהירות שלך.

בלי קשר למגביל המהירות, באוטובוסים של אגד מותקנת מערכת נצ"ר - ניהול ציי רכב - שבכל רגע מדווחת באמצעות GPS על מיקום האוטובוס ומהירותו. נהג שנתפס באמצעות המערכת נוהג באופן עקבי במהירות מופרזת נקרא לבירור במחלקת הבטיחות של החברה.

ואם לא די לך בשני אלה, אז לקינוח באוטובוס, כמו בכל רכב כבד, יש גם טכוגרף. כל שוטר תנועה מזדמן שעוצר את הנהג לביקורת יכול לדרוש את הטכוגרף לבדיקה ולראות האם הנהג אכן נסע במהירות שהוא אינו אמור לנסוע בה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

נניח שהמד מהירות שלי ברכב לא מכויל.

נניח.

(והוא כן, בדקתי בGPS)

אז ניקח עוד רכבים שנסעו באותו נתיב ליד אותו אוטובוס (כשאני הייתי נוכח איתם ברכב, ומדובר על כל מיני רכבים) - ואת כולם הוא עקף כשהם נסעו 100 קמ"ש, איך זה?

לפי התיאוריה שלך הנהגים של האוטובוס לצאלים מזמן היו צריכים להגיע לשימוע.

מה שאני לא מבין זה איך כל יום הם מתפרעים, נוסעים 20-30% יותר מהמהירות המותרת, בקטע של הירידות לכיוון הזרימה של הנחל (מי שנסע אי פעם לבסיסים בצאלים יודע טוב מאוד על מה מדובר) - נצמדים לי לתחת כשאני מוריד את המהירות ל60 קמ"ש לפי התמרור. ואם הם לפניי אז הם מתפרעים שם, וכשאני נוסע 60 קמ"ש הם מרתחקים ממני במהירות.

איך נותנים לנהגים כאלו להיות אחראים על 50 נוסעים? זה לא אחראי מבחינת החברה.

לא מאמין איך מסוגלים לסכן אנשים עם נהגים מופרעים ופזיזים שעושים מה ב*** שלהם.

רק בגלל דברים כאלו אני מעדיף לנסוע ברכב שלי. כי החיים שלי חשובים לי יותר מכל סכום כסף שיש על האדמה. עדיף מאשר לנסוע עם נהג שמתפרע ולוקח את הסיבובים כאילו הוא באיזה מירוץ בנורבורינג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין לך מה לדאוג בקשר לנהגי אוטובוס - הם נהגם מאוד טובים, במיוחד בחברות הגדולות והמכובדות.

כאשר אתה רואה 100 בספידומטר זה למעשה משהו כמו 95.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אז ניקח עוד רכבים שנסעו באותו נתיב ליד אותו אוטובוס (כשאני הייתי נוכח איתם ברכב, ומדובר על כל מיני רכבים) - ואת כולם הוא עקף כשהם נסעו 100 קמ"ש, איך זה?

הייתם בירידה ונהג האוטובוס שם ניוטרל.

וברצינות - 103-105 קמ"ש אמיתיים זה משהו שנתקלתי בו כמעט בכל אוטובוס תיירותי מהעשור וככה האחרונים. הם לא אמורים לעבור את זה, מאחר וההגבלה היא ברמת התמסורת (מהירות סופית קרובה מאוד לסל"ד המירבי). בימי ה 303 (וגם ה ,404 אאל"ט) של אגד נהגים גם היו מגיעים ל 120-130 עקב היעדר הגבלה.

פורסם

ההגבלה ברמת התמסורת לא רלבנטית כבר משנת 85'. זאת היתה השנה האחרונה שבה ל-303 היתה תיבת הילוכים שבמהירות 100 שמה את המנוע על המנתק.

בדגמים שהגיעו בשנים 88-91 ההילוך האחרון היה ארוך יותר ומ-92' עברו להשתמש בתיבת הילוכים מתוצרת ZF, שהיה בה הילוך נוסף כך ששיוט התנהל על כ-1,700 סל"ד בלבד. זאת היתה גם השנה שבה מגביל המהירות האלקטרוני הוכנס לשימוש.

סל"ד ממוצע בשיוט באוטובוס כיום הוא 1,500-2,000, כאשר בחלק התחתון של הסקאלה נמצא מרצדס, בבינוני וולבו ובעליון מאן. סל"ד מקסימלי הוא לרוב 2,500.

dorst, אם לדעתך נהג מסויים של אגד נוהג באופן פרוע, אתה יכול להתקשר למספר שמופיע על חלקו האחורי של האוטובוס ולדווח עליו. אתה יכול להיות בטוח שמחלקת הבטיחות של אגד לא תקל ראש בדיווח שלך.

רק כדי להרגיע אותך קצת: על כמה תאונות עם אוטובוסים, ובפרט כאלה ששייכים לאגד יוצא לך לשמוע ביחס לכלל תאונות הדרכים?

פורסם
כי אז מאיפה הם יעשו כסף אם לא יהיה למי לחלק דוחות על מהירות?

חיכיתי שמישהו יגיד את זה, אין למדינה אינטרס למנוע הכנסות כלכליות מקנסות מהירות.

אני לא רואה איך פעילות המצלמות תפגע מהגבלת כלל הרכבים ל 140 קמ"ש. עדיין יהיו לך נהגים שייסעו 100 בכביש של 60, ועדיין יהיו לך נהגים שנוסעים 130 בכביש של 90.

אם רוצים לקחת את הצעד הזה קדימה ולהפוך את המצלמות ופסי ההאטה ללא רלוונטיים בעליל, אפשר לקשר בין ההגבלה האלקטרונית ברכב ל GPS, שאוטומאטית תגביל את הרכב למהירות המותרת בכביש עליו הוא נוסע, עם השארת מרג'ין לעקיפות/תמרוני חירום.

לא יהיה בארץ, כמו שהתעודת הזהות הביומטרית לא התקבלה באהבה, אלא אם יאנסו את הציבור לבצע כך.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

סליחה חברים, אבל רמת ההתחסדות של חלק מהמשתתפים בדיון הזה מרגיזה אותי.

מה קרה לכם, הדמגוגיה של אור ירוק הרסה לכם את חוש השיפוט?

אוטובוס שנוסע על 110 קמ"ש מסכן את חייכם?

אין לכם בעיה "להתגרזן" בנס הרים אבל רוצים להיות מוגבלים ל-130 בכביש 1 בדרך חזרה לת"א?

תפסיקו להיות צבועים ולבלבל במוח. נהגים איטיים ולא מפוקסים הם הרבה יותר מסוכנים מזה שעוקף אתכם בכביש 6 על 140 או מאוטובוס שחולף לידכם על 110 קמ"ש.

כמאמר הקשר הצבאי, חדל קשקשת ברשת :lol:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

יש הגיון בהגבלת המהירות המירבית בכלי רכב כבדים; מרחקי הבלימה שלהם ארוכים משמעותית מאלו של מכונית פרטית, ובנוסף אוטובוס מסיע 50 נוסעים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אין חוק קבוע למהירות סופית***********טופגיר נהגו בניסן GTR ביפן והמכונית הייתה מוגבלת למהירות סופית. הם נכנסו למסלול מרוצים וההגבלה נעלמה

דווקא יש חוק למהירות סופית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לא יודע אם הייתי "מעיר את הדוב" במקרה זה. ניתן לנהוג כמו מופרע גם במהירויות חוקיות.

מעניין כמה כבר בדקו את המגבלות של הרכב (אל תציינו זאת, כי מישהו עוד ייקח את עניין הגבלת המהירות באופן רציני :-o )

אני מהרהר שמעניין מה יכול להיות האינטרס של המשטרה במקרה זה ("דוח"ות פחות איכותיים") ?

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...