רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מצאתי דיונים בנושא, אבל לא הצלחתי להבין מה יכול להישחק, אשמח אם יש מישהו שיודע. אני מוכרח לציין כי טוענים שזה עבירה על החוק, וברוב המקרים זה הפוך ממה שכדאי, ושזה יכול להיות מסוכן. בשביל להסביר את המצב עליו אני שואל, אז למשל אני רוצה למשל לרדת את הקסטל על 150 קמ"ש. אני אישית יורד שם על בסביבות 80 קמ"ש, מפני הסכנה. אבל לצורך המשל, אז אם אני משאיר בהילוך חמישי, אני צריך ללחוץ מעט גז, וגם הטורים יהיו גבוהים. ואם אני מוציא לניוטרל, הוא יגלוש לבד למהירות גבוהה, בלי בלאי למנוע של טורים גבוהים (אלא רק בלאי של התאונה, על זה אני לא מדבר..). ונגיד שבסוף הזמן שהרכב נוסע בניוטרל, אני משלב הילוך, עם לחיצה על הגז להתאים את מהירות המנוע להילוך. לא נראה לי שהסינכרונים לא אמורים לה…
הודעה אחרונה מאת Opel_Corsa96, -
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נראה בנתיים שהכתבים הבריטים מאוד אוהבים את הF האם הם נצבעו בגאווה לאומית או שה F באמת כל כך טובה?, בתור אחת שמאוד מחבב את המותג,אני רוצה להאמין שכן. משהו אחד בטוח היא יפייפיה אמיתית גם מבחוץ וגם מבפנים. תהנו
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- 1 תגובות
- 598 צפיות
שלום יש לי סיטרואן c5 2003 מנוע 2000 המאורר הפנימי עובד קבוע תקלה .לאחר איבחון במוסך סיטרואן נאמר לי שמודול המאורר תקול.מודול חדש ,ועבודה +מע"מ 1300 שח. האם המחיר הגיוני משהו יודע. יהורם
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום עקב התרוקנות המצבר של הרכב, מערכת השמע ננעלה. הרכב היה אצל הבן שלי שניסה להכניס קודים כיד הדמיון הטובה עליו כל פעם זה ננעל לשעה אחת ואז נפתח שוב, והוא שוב הקליד קודים אחרי כמה נאגלות כאלה יצאה הודעה שהמערכת ננעלה סופית - נא לפנות לדילר של ניסאן בישראל. בשירות של ניסאן אמרו שהמערכת ננעלה באופן סופי - ושאין אפשרות להפעיל אותה - לזרוק לפח ולקנות חדש!!! זה נשמע לי ממש לא סביר, אני חושבת שלפני שנגרם נזק כזה ענק היתה צריכה להיות אזהרה ממש בולטת שזה הולך לקרות, גם בספר הרכב כתוב שאם יהיו מספר סיבובי הקלדות, אז המערכת תינעל, אבל אין שום אזהרה שהמערכת תלך לפח עקב כך מערכת חדשה עולה 8000 ש"ח !!! מישהו יודע מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת sagi.m, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://cityncountrybranding.com/2013/04/03/%D7%94%D7%A2%D7%99%D7%A8-%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%94-%D7%90%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%94-%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%93%D7%94-%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A8/ האם זה היה עובד בישראל?
הודעה אחרונה מאת themichman, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 583 צפיות
http://www.themarker.com/dynamo/1.2000225 והרוב בכלל ממהירות בצומת
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ברוח השרשורים בפורום ולאחר שקרה לי היום מקרה מוזר מאד, אולי זה גם יהפוך לשרשור מתגלגל אחרי הצהריים יצאנו לניסעה קצרה במרכז, היה גשם חזק מאד ועצרתי בשוליים לכמה דקות עד יעבור הזעם המשכתי לסוע, לא עברו 5 דקות, המגב השמאלי (זה שמול הנהג) החליט להתנתק מהמקום ולהתהפך! למזלי הייתי בנתיב השמאלי והשוליים היו רחבות, יצאתי הכנסתי אותו למקום והמשכתי לסוע. מה לעזאזל?! יש לי רישיון כבר עשור, ולא פעם ראשונה שאני נוהג דרך קיר מים, אבל WTF!? אז מה הכי מוזר שקרה לכם?
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4368656,00.html כשאני נסעתי רוורס ולא פגעתי באף אחד קיבלתי שלילה לשלושה חודשים (ו700 שקל קנס) כי לפי החוק אסור ליסוע רוורס ללא מכוון. נהג האוטובוס הרג בן אדם ויצא זכאי. הכול תלוי מי מייצג אותך והחוק ממש לא שווה בפני כולם. בושה וחרפה.
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 37 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לשתף באירוע שקרה היום לאישתי במהלך נסיעה בכביש 40. היום, בסביבות השעה 17:00 נסעה אישתי לכיוון באר שבע. מעט לפני צומת גורל ראתה אישתי רכב מאיט בחדות בנתיב הימני ויורד לשול בכביש ולכן עברה לעקוף אותו בנתיב השמאלי. בשניה בו היא עברה אותו, היא שמעה קול נפץ, והשמשה הקידמית התנפצה בצד הנוסע,כאשר לתדהמתה של אישתי, נח לידה כעת מוט ברזל לא קטן. כמובן שהיא עצרה, ובבירור מול הרכב המאט, התברר כי הוא האט כי המוט פגע ברכב שלו ואז עף עליה. מאחר ובמושב הקידמי ישבו עד שלשום אחד מהילדים (הם הועברו אחורה לניהול החגיגות שלהם....), אני רק יכול להגיד שזהו נס גדול שהם או מישהו אחר לא ישב שם. לכן שאלתי היא זו: האם כדי למגן את השמשה הקידמית וחלונות הצד נגד חדי…
הודעה אחרונה מאת wwave, -
השכרת רכב בצרפת 1 2
מאת Yotam1131- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני וחברים רוצים להשכיר רכב בצרפת , למישהו יש ניסיון וידע עם השכרת רכב שם ? עדיף מהארץ או משם? מחירי דלק ?
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 728 צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2634963 כרגע מתוכנן שיווק רק בשוק הסיני.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
כנראה כולם שכחו שלפני כמה חודשים ילד באותתו גיל התהפך עם טרקטורון ונפטר. העיקר לבוא בטענות לשוטרים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4369839,00.html
הודעה אחרונה מאת liav12, -
אני בטוח שלכולם פה ברור שאכיפת המהירות רק תחמיר בשנים הקרובות ובסופו של דבר כולם יאלצו לנסוע כמו רובוטים ולהירדם על ההגה. בנוסף, אני בטוח שלכולם ברור שהמחירים של רכבים חדשים, ללא קשר למספר הגלגלים שיש להם, הם מטורפים. זה נובע משמירה על מונופולים וממיסים אדירים שאנחנו לא רואים שום תמורה מהם. התוכנית שאני מציע היא רב-אפיקית (את הכל אפשר לבצע במקביל ובלי מאמץ), דורשת ארגון מינימלי, ודי מזכירה את חרם הקוטג', במובנים מסויימים: 1) דבר ראשון, כולם צריכים להקפיד לנסוע לאט כדי להיזהר מתשלום מיסי מהירות וכך גם לא תיפגעו אישית בכיס, וגם הממשלה לא תקבל כסף מהפרוייקט המטופש הזה שלא חוסך שקל למדינה (שהרי 0 תאונות דרכים יחסכו הכי הרבה). (תגובת הממשלה תהיה להוריד עוד את ה…
הודעה אחרונה מאת stasm, -
שאלה שמעניינת אותי מאתמול אחרי הנסיעה שלי מכרמיאל לבת ים. נסיעה של 1.5-2 שעות בערך לכיוון אחד. הנסיעה הייתה ללא הפסקה- הפסקה של כמה שעות בבית ים - ואז נסיעה חזרה של שעה וחצי/שעתיים לצפון. האם כל עוד יש דלק ברכב ניתן לנסוע עליו ללא הפסקות? במקרה שלי מדובר באיביזה 1.4 רגילה מבציר 2012. חשבתי שכדאי לי לעשות הפסקה באמצע גם בשביל הגב וגם בשביל הרכב אך בסוף וויתרתי ונסעתי 130 ק"מ ב 90 דקות. אז לסיכום, מתי כדאי לתת לרכב לנוח בנסיעות ארוכות, במיוחד ואין לרכב מד חום מנוע?
הודעה אחרונה מאת syaron24, -
- 3 תגובות
- 702 צפיות
מישהו יודע מאיזה שנתון חל שינוי בדשבורד של הפאביה ספורט 1600 ? עד כמה שאני יודע חל שינוי בעיצוב ממה שיש בפאביה 2008 למשל .
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 0 תגובות
- 578 צפיות
עידן עופר התראיין בתערוכת הרכב בשנחאי. בין ים קלישאות, ציטוט אחד קצת יוצא דופן מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק הכוונה במשפט הזה?
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
שלום רב, ראשית אציין כי זו היא אינה מודעה פרסומית, ואין כוונתי בכך... מזה תקופה אני מפתח אפליקציה לרווחת הנהג הישראלי, זה שלא בקיא ברזי החוק, זה שנלחץ כששוטר פונה אליו (אני יודע שחברי הפורום הזה כבר מסתחבקים עם השוטרים אבל נסו להיכנס לכובע של נהג ללא רקורד). יחד איתי צוות מצומצם של עו"ד לתעבורה שבעברם שימשו שוטרי תנועה וחוקרי תאונות, כך שכל המידע אותו אני מספק הינו אמין. אופן ההשימוש באפליקציה: ברגע ששוטר עוצר אותך, ולאחר שלוקח את הרישיונות, ניתן להדליק את האפליקציה, ובהתאם לעבירה שלכאורה ביצעת, וע"י שאילת שאלות פשוטות, מראה לך מה אומר החוק, ועל מה עליך להקפיד בהתנהלות מול השוטר. בנוסף מתבצעת הקלטה קולית של השיחה מול השוטר, ניתן לצלם סרטונים ותמונות ממקום הע…
הודעה אחרונה מאת PullOver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הכתבה הבוקר בידיעות על כך שמורה הנהיגה והבוחן של נהג המשאית מנשר מעלה רעיון: תיעוד מבחני רישוי עם DVR, ושמירתם בארכיון משרד הרישוי. מורה הנהיגה והבוחן חשודים במעורבות בפרשת השוחד במתן רשיונות נהיגה. החקירה הזאת חסרת תועלת, כיוון שלא ניתן להוכיח את טיב הבחינה או ההדרכה שהנהג קיבל, ושום תוצאה של החקירה לא תציל את נפגעים. כיוון שה-DVR נהיה מאד זול, מתבקש להתקין אותו ברכבים של מבחני הנהיגה, לתעד את המבחן וגם לשמור את הסרט בארכיון משרד הרישוי. מצלמה אחת מצלמת את שדה הראיה לפני הרכב, והשניה את הנהג הנבחן, גם כדי לתעד את הצפיה והקשב שלו וגם כדי למנוע זיופים. מן הסתם זה ילחיץ את הנבחן (יותר מהרגיל) אבל יתרגלו.
הודעה אחרונה מאת qaz1, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 9 אלף צפיות
השאלה בכותרת. האם יש להתייחס לגיר הרובוטי כמו גיר ידני, בעליה עם הילוך 1 ובירידה עם הילוך אחורי? או שמספיק בהילוך סרק ובלם היד. תודה.
הודעה אחרונה מאת matansab, -
- 1 תגובות
- 750 צפיות
זכור לי שקראתי לפני כמה חודשים שגרסאות הST של הפוקוס והפיאסטה יגיעו לארץ. יש חדש בנושא?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
ערב טוב, לאחרונה ראיתי שהרבה מעלים סיכומים וחוות דעת על הרכבים שלהם ובגלל שלא ראיתי פה סיכום על רכב דיזל משפחתי (חוץ מהמגאן) החלטתי גם לשתף. אז כמו שאמרתי, הרכב הוא רנו פלואנס דיזל 1.5 ידנית, נקנתה מקרסו לפני בערך שנה ("מהניילונים") ועכשיו עברה 23k קילומטר רמת איבזור הגבוהה ביותר שכוללת חישוקי מגנזיום,פלסטיקים בצבע הרכב (לבן),חיישני גשם ואור,בקרת שיוט ומהירות,פתחי מזגן מאחורה ובקרת אקלים, עור על הידית הילוכים והגה ועוד מערכת מולטימדיה עם מסך מגע בנוסף אבל הותקנה לאחר הרכישה. כל החבילה עלתה 130k אבל עם טרייד אין המחיר ירד ל100k למה הפלואנס הפלואנס נבחרה בעיקר בגלל החיסכון, צריכת דלק מצויינת שבאה עם ביצועים מצוינים ועוד עם גיר ידני. מבחוץ לדעתי ה…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נצפה הגאון הנ״ל בעכו נוהג עם הכיסא בזווית של בערך 180 מעלות. מה ההסבר ההגיוני לזה?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 18 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום! רציתי לדעת אם מישהו יודע על מאגר מידע כלשהו שמראה איזה סוגים של רכבים משמשים כמוניות? הכוונה היא לכמויות, איזה דגם הכי נפוץ באיזה ערים וכו תודה אלון
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בפרונט: וולוו נגד ב.מ.וו המבחנים של פעם נראים לי פשוט הרבה הרבה הרבה יותר מחמירים מהמבחנים של היום. אף טויוטה, מיצובישי, יונדאי או מאזדה היו עוברות מבחנים כאלה! ואם כן, אז היו מקבלות אולי כוכב אחד. מרתיח אותי להיווכח ולדעת שרוב היצרניות היום חושבות על ייצור על פני איכות. חלקים העשויים מפלסטיק, עיצוב פנים איום ונורא, פגושים רכים שהם בדיחה בפני עצמה, איכות פח ירודה על גבול הקלקר.. וכל זה נעשה בחסות ארגוני הבטיחות שבתור תחלופה מייצרים עוד כריות אוויר, עוד מערכות בטיחות ועוד פטנטים חלקם מוצלחים וחלקם לא. אני יודע שיהיו פה שיגידו שכריות האוויר מצילות חיים ואין לי ספק בכך, מצד שני הן גם קטלניות בהתנגשות כמו חנק למשל. הבעיה הגדולה היא שאם יצרניות הרכב בעולם ה…
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
צילמתי את התמונות היום בנס הריס עם ניקון D7000 עדשה 28-70
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 20 אלף צפיות
בס"ד 08/04/1012 לאור שימוש מסיבי ואינפורמציה רבה שקיבלתי מהכותבים בפורום זה, החלטתי גם לתת את חלקי. חשוב לציין - הסקירה אינה מהווה המלצה/חוות דעת מקצועית לקניית הרכב ובכלל, ומהווה את חוות דעתו האישית שלהכותב בלבד. רקע: בשל עליית מחירי הדלק ומכיוון שהרכב הישן כבר עשה מעל ל – 300,000 ק"מ, החלטנו אני ואשתי שתחיה להחליף את הקיה (KIA) שומה 1600 אוטו' (אפרופו רכב עם מראה קצת מוזר אך עם אמינות מעולה) הלא כל כך חסכונית לרכב אחר שישאיר לנו עוד כמה גרושים בכיס בסוף החודש. לפני בדיוק שלושה שבועות קיבלתי את הפנדה לידי. הפנדה נרכש…
הודעה אחרונה מאת amirdam, -
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
למשל צריך להחליף 2 צמיגים חדשים והצמיגים כולם של גודייר. אתם רוצים לחדש למישליין, איך אתם עושים זאת? מחליפים רק את השתיים או את כל הארבע? או מחליפים לחדשים רק את הגלגלים האחוריים? לי זה נראה לא תקין להחליף רק שתיים אבל זה חתיכת הוצאה.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
לא נראה לי שהוא לא עובר טסט היכן שהוא מצולם גם בעיית התקינה לא קיימת. http://www.youtube.com/watch?v=YpkLsh91WWs דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת outnex, -
כביש 40, היום, בסביבות 16:40. אני חולף על פני מחלף שעריה לכיוון נתב"ג, משייט לי בנתיב הימני סביב 100 קמ"ש רגועים. באופק מנצנצים להם זוג אורות בוהקים. לרגע נדמה לי שאני חולם, אבל אחרי מצמוץ או שניים כדי לוודא שאני לחלוטין ער אני מגלה נהגת בסקודה פאביה זהובה נוסעת ישר לכיווני הסיפור לא ארך יותר מכמה שניות בודדות. לא היה טעם להימין יותר מכפי שכבר הייתי, מכיון שהפוסטמה ממילא היתה בשמאלי (ימני שלה). אחרי שהיא חלפה על פני הצצתי במראה והספקתי לראות מרצדס ספרינטר שהיתה בנתיב השמאלי, מבצעת תמרון התחמקות מרשים מהמטומטמת. דיווחתי למשטרה. אין לי מושג מה הם יעשו עם זה אבל ניחא. בכל השטויות והמעשים המטופשים שאי פעם עשיתי במהלך 14 השנים שבהן יש לי רישיון נהיגה, אני חושב שמע…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 840 צפיות
בשעה טובה אחותי מתחתנת בקיץ הקרוב המכונית שעולה על הפרק להשכרה ביום החתונה היא טויוטה קאמרי .רציתי לשאול ולהתייעץ אתכם כמה אמורה לעלות השכרה של טויוטה קאמרי ליום החתונה לפי רוב חברות הליסינג / השכרה המוכרות ? שבת שלום
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 317 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Derish
- גולדן191
- אורפז כהן
- David32
- meir_gi
- Haim_gds
- Step
- Itzik-b
- yoav911gt2
- om2
- דוד495
- viper83